Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geçen gün ertuğrul özkök'le oturduk

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Yine klasik bi şekilde başlamış yazısına adam hahaha. Neyse topic isminin gönderme olduğunu anlamayanlar için, hayır oturmadık. Ama yazısında yaptığı yandaşlık ve yalakalık emin çölaşan'ın kitabını da okuduktan sonra pek bir iğrenç geldi.
Olay istemesi veya istememesi değil bunun daha iyi veya olmayacağı değil bunu bu kadar yaraşmaya çalışırcasına sölemek bana göre.

GEÇEN hafta Atatürk Havalimanı’nın CIP salonunda Güneydoğulu bir işadamıyla karşılaştım.

Uçağı beklerken bir süre sohbet ettik.

"Güneydoğu’da hava değişiyor" dedi.

Halkın PKK’ya ve DTP’ye bakışı hızla negatife doğru gidiyormuş.

Bölgede yaşayan başka tanıdığım insanlardan da benzer gözlemler geliyor.

Baskın Oran’ın dünkü Hürriyet’te çok önemli bir değerlendirmesi vardı.

"PKK askeri açıdan yenildi" diyor.

Çok doğru bir teşhis.

Askeri alanda yenildikçe de üst üste tarihi hatalar yapmaya başladı.

Diyarbakır’daki bombalama, ASALA’yı bitiren "Orly bombalaması" ile aynı etkiyi yaptı.

Terör örgütlerinin sonu hep böyle oluyor.

Ömrünü insan öldürerek geçiren bir cinayet şebekesi, sonunda, asker, sivil, kadın erkek, büyük küçük ayrımı yapamaz hale geliyor.

Bu da onun sonu oluyor.

* *Ê *

PKK bitiyor, ancak sorun öyle kolay bitmiyor.

Artık hepimiz, hiç çekinmeden, korkmadan, o, bu şunu söyler diye çekinmeden bu işin adını koymalıyız.

"Türkiye’nin bir Kürt sorunu vardır."

Ve bu sorun ciddidir.

Şimdi önümüzde çok iyi bir dönem açılıyor.

Devlet, "yenilmişlik duygusunu" üzerinden attı.

Terör örgütü artık adi bir cinayet şebekesine dönüştü.

Kendi batarken, yandaşı DTP’yi beraberinde batırıyor.

Güneydoğu halkı sesini daha fazla yükseltmeye başladı. Çünkü, Türkiye’deki başka şehirler dünyadaki para bolluğundan, ekonomik büyümeden nasibini alırken, örgütçülük batağındaki Diyarbakır bunun nimetlerinden yararlanamıyor.

Şehirde belediye hizmetleri felaket.

İşi gücü Kandil siyaseti yapmak olan bir zümre, insanlara illallah dedirtecek noktaya gelmiş.

Artık bölgede yükselen isim Başbakan Erdoğan’dır.

O da çok isabetli bir kararla partisine talimatı veriyor:

"Önümüzdeki yerel seçimde Diyarbakır, Şırnak, Batman, Tunceli’yi istiyorum."

İnşallah alır.

Çünkü bu hem Türkiye, hem bölge için bir dönüm noktası olur.

* * *

Türkiye Cumhuriyeti Devleti elbette PKK denen örgütü muhatap almadı.

Ben gazeteciyim.

Muhatap kabul edip konuşabilirim.

Bu şapkamla onlara diyorum ki, "Artık silahları bırakın".

Kayıtsız şartsız bırakın.

Silahlar susunca, bölgeden gelen ve artık bugünün dünyasında kulaklarımızı kapatamayacağımız haklı talepler çok daha rahatlıkla duyulacaktır.

Emin olun, Türkiye’nin geri kalanında da bu taleplere destek vereceklerin sesi daha gür çıkacaktır.

Mesela benim...

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletin kurumları, artık daha cesur kararlar alabilir.

* * *

Orada gelişen Kürt kimliği, bizleri rahatsız etmemelidir.

Tam aksine, Türkiye’yi zenginleştiren unsurlardan biri olarak kabul edilmeli.

Hepimiz kendimizi bu ruh haline hazırlamalıyız.

Bu reformları yapmak için ille de kendimize bir muhatap aramak zorunda değiliz.

AKP seçimlerde o bölgede DTP kadar oy aldı.

Yani partinin bizzat kendisi, o bölgede halkın temsilcisidir.

Yani birileriyle masaya oturmak falan gerekmiyor.

* * *

PKK terörünün başlamasının üzerinden 25 yıl geçti.

Bu süre içinde hepimiz çok acılar çektik.

Hepimiz derken, hem Türkleri hem Kürtleri kastediyorum.

Bugünden itibaren kurtaracağımız her genç beden, bizi birbirimize daha da yakınlaştıracaktır.

O nedenle bu tarihi fırsatı asla kaçırmamalıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu ertugrul ozkok kendi demsitir zaten

ben cambazim

diye

birgun dincileri birgun ataturkculeri birgun orduyu birgun yargiyi birgun futbolculari birgun imamlari birgun liberalleri

ertugrul ozkok u en guzel su sekilde anlatabiliriz

wow da rep kasan adam

aldor scryer yapalim

birini friendly ye cekiyor

sonra diegri dusuyor

gidip onu friendliye cekiyor kasip

sonra digeri dusunce onu cekiyor

bu sekilde goturuyor olayi

bunu 10 factionla filan yapiyor adam o yuzden bazi yazilarinda birbirlerini etkilemiycek iki faction a ayni anda yag cekebiliyor

misal atiyorum komunistleri ovdugu bir yazisinda bir yandanda savcilari dover

veya elestiri yapmasi gerekiyorsa gene atiyorum isciyi karaliyor bir yazida ama sonuna 5-6 kez ama ile isverenide karalarki yumusatsin

veyahut AKP yi overken aman sakata gelmiyelim diye fanatik bir bicimde 12 eylul u destekler

bilgi birikimi olmiyan zaten genel bilinen seyleri yazarak idare eder iste boyle

onun gorevi gazetecilik degil gene kendi deyimiyle "boss management" tir

o yuzden okuyarak harcadigim zamana yanarim ama herkesin bildigi seyelri yazdigindan gozunuz takilincada okursunuz

sonra gene harcadiginiz vakite yanarsiniz

ve dikkat edin gunluk yazisinin en az %20 lik bir kisminda ister istemez "adam hakli" dersiniz

amacida budur zaten
cambazlik
Sosyal ağlarda paylaş

Gazeteci kimliğiyle konuşmuş ama bazı noktaları vurgulamayı unutmuş. Türkiye'de bir kürt sorunu olduğunu kabul edelim derken, terör örgütüne de sizde silahları bırakın canım diyor. Bu cümleyi yazarken farkında mı bilmiyorum fakat terör örgütünü özgürlük savaşçısı ve tek vatan altında eşit koşullarda yaşamak isteyen bir grup olarak tanımlamış oluyor. Oysa ki PKK'nın ayrılıkçı bir terör örgütü olduğu kabul ediliyor.

E Türkiye'nin en güçlü gazetesinin genel yayın yönetmeni olan "gazeteci-sosyolog-şarapçı" köşe yazarımızın lafının ne anlama geleceğini düşünerek yazması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün Marduk konserine gittim.

Ertuğrul Özkök te oradaydı.

Şunu da göreceğim ilerde, tespitler falan yapacak Ertuğrul aga, çok uzun zaman oldu Engin Ardıç tespitler yapalı. Venom falan vardı anca o yıllar.
Bir el atsın be.

Adamlar 9 satır atlaya atlaya yazmayı çok sevdiğinden ben de öyle yazayım dedim özenip. Ama 9 satır atlarsam çok büyük gibi duracaktı mesaj ^^
Dikkat ettiyseniz yazıyı okudum (bunu yeni belirttim evet) ama kesinlikle sallamıyorum. Bu adamı okuyunca bazı kısımlarda hmm doğru gibi diyip geri kalanında kötü şeyler düşünüyorum çünkü. Doğru dediğim şeyleri de hokkabazlığından yapıyor bir de, iyice sinir oluyorum. Ben bile yazarım şu halimle lan. Ama böyle kıvıramam kabul.
Sosyal ağlarda paylaş

asala nın esenboğa katliamı yaptıktan sanırım 1 ya da 2 yıl sonra paris in orly havalimanında yaptığı katliam. orada 8 kişi ölmüştü, yalnız 1 i türktü, o yüzden asala yı bitirebildik. esenboğada 8 ölü 80 yaralı gibi birşey vardı, o yüzden bitirememiştik. orly olayı doğru yani adamın. ama adam ertuğrul özkök yani doğru olsa ne yazar.
Sosyal ağlarda paylaş

ESENBOĞA KATLİAMI

ASALA ANKARA'DA KAN DÖKTÜ...

(7 AĞUSTOS 1982)

ASALA adlı Ermeni terör örgütünün Türkiye'nin yurt dışındaki temsilciliklerine ve burada çalışan personeline yönelik saldırılar sürerken, 2 ASALA militanı, 7 Ağustos 1982 tarihinde Ankara Esenboğa Havaalanında terör eylemine giriştiler.

Saldırıda, biri Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hamdi Yahyaoğlu olmak üzere 2 güvenlik görevlisi, 2'si yabancı uyruklu 6 yolcu olmak üzere 8 kişi öldü, 72 kişi de yaralandı. Ermeni saldırganlardan biri çatışmada öldürüldü, Levon Ekmekçiyan isimli diğer saldırgan yaralı olarak yakalandı.

Ermeni militanı Ekmekçiyan 7 Eylül 1982 tarihinde Ankara 3 Nolu Sıkıyönetim Mahkemesi'nde tek celsede ölüm cezasına çarptırıldı. Ekmekçiyan'ın cezası, 28 Ocak 1983 tarihinde Ankara'da infaz edildi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...