Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firefox 3

PhysX

Öne çıkan mesajlar

Yok ya yok, Opera gibisi yok arkadaş.

FF2 kullandım o kadar süre sonunda bozuldu, kafayı yedi sayfaları falan açmamaya başladı bende Opera kurdum 1 sene kadar mutlu mesut kullandıktan sonra FF'e gideyim lan ben gene dedim gittim eh sonunda ne oldu FF ile o kadar süre geçiripte kullandıktan sonra arkadaşların tavsiyesi üzerine FF 3 Beta'yı kurmaya karar verdim ee siteleri gene açmamaya başladı bu meret. Ehh defol git ne sorunlu tarayıcıymışsın be arkadaş deyipte Operama geri döndüm. FF falan yalanmış geçte olsa anladım sizde bir gün anlayacaksınız bunu. :p
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
bu arada bişe okudum ne kadar doğru bilmiyom bilgisi olan varsa söylesin.
gerekli ayarları yapılmış firefox, operadan daha hızlı imiş. bunu opera kullananlar bile doğruluyomuş.
var mı öyle bişe sadece merak ettim :)

öyle birşey varsa söyleyin, biz de o ayarları yapıp firefox kullanalım. sonuçta hızlıdan daha hızlı, light'tan daha light varsa onu kullanmamak için bir sebep göremiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

firefox u hızlandırmanın yolları var. bi kaç ayarla gerçekten de çok yii sonuçlar elde ediliyor.. about:config ftw :)
çok ince tweakler de yapılabiliyor
bi kaç site vardı bunla ilgili hatta.

http://www.tweakguides.com/Firefox_1.html

bi de mozillanın bi sitesi vardı

http://kb.mozillazine.org/Category:Preferences

burda da neyin ne olduğunu iyice öğrenir ona göre kendi tweak ayarınızı çekersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

hız derken neyin hızı?

o kadar fazla değişken var ki bu konuda..

javascript yorumlama hızı, css derleme hızı, ilk açılıştaki hızı... bunları da -genel olarak- tweak ile hızlandırmanız pek olası değil.

firefox'un config ayarlarıyla yaptığı, genelde request spam'e dayalı hızlandırma.. yani siteye daha fazla request göndererek, daha fazla download yapmakla ilgili. bunun da yan etkileri olabiliyor. sunucu sizin spam yaptığınızı düşünerek bağlantıyı koparabiliyor falan..

ama javascript'le "fazlasıyla yüzeysel" bir test yaptığımda, ff3 ile opera 9.5 arasındaki yorumlama hızı 5-10 ms oynuyordu. yani o kadar da farkedebileceğimiz cinsten değil (aynı testte ie7, rakiplerinin 900ms arkasından geliyordu).

dolayısıyla bence asıl ön planda olan, browser'ın bilgisayara bindirdiği yük bence.
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
bilgisayara bindirdiği yük derken? 128mb ramlik bi bilgisayara mı 2gb ramlik bi bilgisayara mı?

günümüzde çoğu bilgisayar 1gb ram kullanıyor. (en az) ortada yük bindirme gibi bi durum yok yani. :)

hadi tamam, firefox çok iyi filan diyin ses çıkarmayalım da, cılkını çıkartıp "fayrfoss da ne lightmış canım, bilgisayara da hiç mi hiç yük bindirmiyor yahuu" demeyin. ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...