Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Miyopmuşum

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

bu sene farkına varmıştım.
ya ben uzağı net göremiyorum lan galiba demiştim.

bir gün duraktayken arkadaş taa uzaktaki otobüsün numarasını okudu ben bırak okumayı otobüsü görüyordum sadece.

hah dedim kesinleşti bu iş bende sorun var.

neyse önemsemedim.
Direksiyon için sağlık kontrolü yaptıgımda doktor bayan duvara bişeyler koydu oku dedi.
zar zor okudum(galiba)
Sonra gözünüzde biraz problem var ama gözlük yazmıyorum falan dedi .
içimden lem zaten biliyorum biraz sorun varda beni rahatsız etmiyo dedim.Oh dedim gözlük yazmadı da kurtardık direksiyonu falan.

Ama aylar geçti ve bu tarz olayları çok yaşadım(duraktı,kızdı,arkadaştı vs..)en sonunda dedim ne yapsak etsek askere de gitcem gerek varmı acaba dedim ve dün annem hadi yarın doktora gidelim bakarız ne var ne yok dedi.

sabah kalktık sayit çiftçiye gittik.
aldım sıramı girdim içeri falan.
ilk önce gözüme falan bişeyler üflediler makineyle.
ufakk kırmızı karsıdan karsıya geçen adam vardı ona baktım ciuv diye rseim çektiler falan.
sonra kaıdn bilgileri zımpalayıp yan odaya geçin dedi.
bekledik oraya da sırayı gittik geçtik.

Sonra da kadın oturttu beni duvardaki yazıları okuttu.
En üstteki K yı gördüm ama sonrasını göremedim.
dedim valla net göremiyorum çok uzak dedim.
hehe dedi kadın bi gözlük verdi.
görebiliyon mu? dedi
ıhı dedim

Zank yandan bi gözlük soktu sağ taraftan

WTF o ne lan cam
yazılar bi anda 1280x1024 75 hz oldu sanki.
of dedim High definiton görüyorum abla.
slşfbsf derken sonra baska taktı goruyonmu
gormuyom
baska taktı
goruyon mu evet
goruym ama dahaaz
goruyom çok fazla net
falan filan derken

dedi gözlerin 0.75 miyop.
vay dedim.
çıktım.
araştırdım şimdi nette.
Miyopluk karizma bi göz kusuruymuş aslında
elimizden geldiğince kullanıcaz bakalım.

Önce bi lens alim de tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

evet vcd den dvd ye upgrade etmiş gibi oluyor .

gözlük yok göremiyorum lanet olsun nefret ediyorum bu hayattan modunda gezebilirsin , kimse de laf edemez (gözlüğünü niye almıyorsun demek dışında)

lens biraz zahmetli bir de gereksiz bence 0.75 için ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

gözlük kullanıyorum ben lise 1'den beri falan, eskiden sadece lazım olduğunda takardım, derste sinemada televizyon izlerken vs, son 1,5 senedir falan sürekli takıyorum yanımda gezdirmek bayıyor, hem gözlüklü halime de alıştım :p ama camlarındaki en ufak bi leke çok kıllatıyor, ikide bir silmek zorunda kalabiliyorsun bazen. lens alıcam üşenmesem.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi şimdi 0.75 bişey değil diyorum da gözlüksüz 3 yıl önceki 0.3 halimle şu anki 2.4+ halim arasında çok fark yok. derste arkadayken yine aynı durumdaydı.

6-7 gibi oha tepkisi veriliyor , 10 olan arkadaşım bilgisayar monitörünü gözlüksüz göremiyordu mesela, o derece.

çizdiriyorlar tabi bi yerden sonra, riskleri varmış yüksek miyopun.
Sosyal ağlarda paylaş

6-7 yaşımdan beri kullanıyorum ben de gözlük, miyop bnmkide :p tabi o zamnlar 0,50 falandı. sallamadım çok, çocuktum zatn :p snra o ilk önce bi 2,50 oldu ondan snra da 5,75 oldu. snra dank etti tabi :p şmdi 3,50 de yaklasık bi 2-3 yıldır falan. (yaş 21 bu arada)
yani kısacası, numara küçük diye takmamazlık yapma ;)
Sosyal ağlarda paylaş

takma derim cunku goz direk tembelleşior.0.50 i okuma amaclı kullanın diyen doktorlar 75 i surekli veriorlar.bence sende okuma ders calısma amaclı kullan..cunku gercekten goz tembelleşip numara buyuyor. 75 baslayan gozlerim su an 5.25,korum bildiğin lenssiz.6 ay sonra bi daha kontrole git kesin.ergen olmadıgına gore o numara kolay kolay buyumez
Sosyal ağlarda paylaş

evet soulcube dediğin doğru.

çok yüksek bir değer değil.

artı gözlük iyidir hoştur bence gözlük al ,daha sağlıklıdır . gözlüklü insanları kızlar sever . paran olunca da çizdirirsin olur biter .

edit : 1.25- 0.75 'im ben ama feci astigmatım var onu biliyorum .

astigmat feci bir olay .bakınca ortalığı 56 görüyorsun tabiri caizse.
Sosyal ağlarda paylaş

Çizdirmenin okadar iyi birşey oldugu soylenmıyor.Cizdirilen gozun tekrar hızlıca bozulma durumuda varmıs bu sefer tabı tekrar cızdırıyım gıbı bırseyde olmuyormus + olarak bu cızdırme olayının etkılerı tam olarak bılınmıyor yenı sayıldıgı ıcın yanı ılerıkı zamanlarda anlasılıcak tam olarak eksılerı

Cok saglıklı bır sey olsa zaten ılk bir suru gozluk kullanan gozdoktoru kendıne yaptırırdı
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
SoulCube said:
0.75 derece nasıldır
çok mu yüksektir acaba varmı bilgisi olan.
1 değeri 1 metreden sonrasını net göremiyormuş falan diyolar biraz baktım.
5.5 miyop 1.5 astigmat, seni doverim

sen bildiğin ağma olmuşun olm .
bizde diyoduk adam ne güzel bütün dünyayı görüyo dolaşıyo.
boşa geziyon sen.
Sosyal ağlarda paylaş

off gözlük kullanmak ölümdür bitmek bilmez bir ıstıraptır gözlüksüz hiç bişey göremessin hayatana lanet edersin neden şu gözlerimi bozdumda allahın cezası bu gözlükleri takıorum dersin hyr ilgi çekmek için ne salakça bi yöntem ama geç oldu anladığımda :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...