SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 bu sene farkına varmıştım. ya ben uzağı net göremiyorum lan galiba demiştim. bir gün duraktayken arkadaş taa uzaktaki otobüsün numarasını okudu ben bırak okumayı otobüsü görüyordum sadece. hah dedim kesinleşti bu iş bende sorun var. neyse önemsemedim. Direksiyon için sağlık kontrolü yaptıgımda doktor bayan duvara bişeyler koydu oku dedi. zar zor okudum(galiba) Sonra gözünüzde biraz problem var ama gözlük yazmıyorum falan dedi . içimden lem zaten biliyorum biraz sorun varda beni rahatsız etmiyo dedim.Oh dedim gözlük yazmadı da kurtardık direksiyonu falan. Ama aylar geçti ve bu tarz olayları çok yaşadım(duraktı,kızdı,arkadaştı vs..)en sonunda dedim ne yapsak etsek askere de gitcem gerek varmı acaba dedim ve dün annem hadi yarın doktora gidelim bakarız ne var ne yok dedi. sabah kalktık sayit çiftçiye gittik. aldım sıramı girdim içeri falan. ilk önce gözüme falan bişeyler üflediler makineyle. ufakk kırmızı karsıdan karsıya geçen adam vardı ona baktım ciuv diye rseim çektiler falan. sonra kaıdn bilgileri zımpalayıp yan odaya geçin dedi. bekledik oraya da sırayı gittik geçtik. Sonra da kadın oturttu beni duvardaki yazıları okuttu. En üstteki K yı gördüm ama sonrasını göremedim. dedim valla net göremiyorum çok uzak dedim. hehe dedi kadın bi gözlük verdi. görebiliyon mu? dedi ıhı dedim Zank yandan bi gözlük soktu sağ taraftan WTF o ne lan cam yazılar bi anda 1280x1024 75 hz oldu sanki. of dedim High definiton görüyorum abla. slşfbsf derken sonra baska taktı goruyonmu gormuyom baska taktı goruyon mu evet goruym ama dahaaz goruyom çok fazla net falan filan derken dedi gözlerin 0.75 miyop. vay dedim. çıktım. araştırdım şimdi nette. Miyopluk karizma bi göz kusuruymuş aslında elimizden geldiğince kullanıcaz bakalım. Önce bi lens alim de tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 evet vcd den dvd ye upgrade etmiş gibi oluyor . gözlük yok göremiyorum lanet olsun nefret ediyorum bu hayattan modunda gezebilirsin , kimse de laf edemez (gözlüğünü niye almıyorsun demek dışında) lens biraz zahmetli bir de gereksiz bence 0.75 için ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 gözlük kullanıyorum ben lise 1'den beri falan, eskiden sadece lazım olduğunda takardım, derste sinemada televizyon izlerken vs, son 1,5 senedir falan sürekli takıyorum yanımda gezdirmek bayıyor, hem gözlüklü halime de alıştım :p ama camlarındaki en ufak bi leke çok kıllatıyor, ikide bir silmek zorunda kalabiliyorsun bazen. lens alıcam üşenmesem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 0.75 derece nasıldır çok mu yüksektir acaba varmı bilgisi olan. 1 değeri 1 metreden sonrasını net göremiyormuş falan diyolar biraz baktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Fazla değil ama yine de uzaktaki yazıları falan okumakta zorlanırsın, derste arkaara oturursdan tahtayı okuyamayabilirsin. Dört göz. Bari lens tak, alay edicekler. Optik! haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 asdşfjsdf merak etmiyo da değilim gözlüklü nasıl olurum acaba heah. ama büyük ihtimal bizimkileri kandırıp lens takarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 0.75 bişey degil be babam sagolsun gozlerim 7.0 7.0, gozluk de takıyorum gerekince lens de, gozluksuz hayat olumcul flu, herhangi bi yazıyı goremiyorum, 30cm onumdeki telefonun tuslarındaki sayıları goremiyorum, sayı oldugunu bile goremiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 bende seneler önce astigmat vardı..noldu bilmiom bi göz doktoruna gitmem lazım aslında finallerden önce bi gidiyim ben.. @Sintisyzer baban naaptı ki gözüne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 tabi şimdi 0.75 bişey değil diyorum da gözlüksüz 3 yıl önceki 0.3 halimle şu anki 2.4+ halim arasında çok fark yok. derste arkadayken yine aynı durumdaydı. 6-7 gibi oha tepkisi veriliyor , 10 olan arkadaşım bilgisayar monitörünü gözlüksüz göremiyordu mesela, o derece. çizdiriyorlar tabi bi yerden sonra, riskleri varmış yüksek miyopun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apeiron Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 6-7 yaşımdan beri kullanıyorum ben de gözlük, miyop bnmkide :p tabi o zamnlar 0,50 falandı. sallamadım çok, çocuktum zatn :p snra o ilk önce bi 2,50 oldu ondan snra da 5,75 oldu. snra dank etti tabi :p şmdi 3,50 de yaklasık bi 2-3 yıldır falan. (yaş 21 bu arada) yani kısacası, numara küçük diye takmamazlık yapma ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 1.75 var bende. Lens kullanıyorum,gözlük sıkıcı. Bausch & Lomb tavsiye ederim lenste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 ya öyle bir anlatmışın ki dedim 7 numara çıkacak heralde :) takma kafana benim 3.5 gözler. gözlük kullanıyorum çok mutluyum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 anlattıklarına göre sende 0.75 de fazla sorun var ama ilk etapta biraz düşük dereceli vermiş doktor. 6 ay sonra tekrar git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 takma derim cunku goz direk tembelleşior.0.50 i okuma amaclı kullanın diyen doktorlar 75 i surekli veriorlar.bence sende okuma ders calısma amaclı kullan..cunku gercekten goz tembelleşip numara buyuyor. 75 baslayan gozlerim su an 5.25,korum bildiğin lenssiz.6 ay sonra bi daha kontrole git kesin.ergen olmadıgına gore o numara kolay kolay buyumez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 SoulCube said: 0.75 derece nasıldır çok mu yüksektir acaba varmı bilgisi olan. 1 değeri 1 metreden sonrasını net göremiyormuş falan diyolar biraz baktım.5.5 miyop 1.5 astigmat, seni doverim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 dünyama hoşgeldin. pencere arkasından bakmaya alıştık. 3,25. 0 astigmat (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 evet soulcube dediğin doğru. çok yüksek bir değer değil. artı gözlük iyidir hoştur bence gözlük al ,daha sağlıklıdır . gözlüklü insanları kızlar sever . paran olunca da çizdirirsin olur biter . edit : 1.25- 0.75 'im ben ama feci astigmatım var onu biliyorum . astigmat feci bir olay .bakınca ortalığı 56 görüyorsun tabiri caizse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Çizdirmenin okadar iyi birşey oldugu soylenmıyor.Cizdirilen gozun tekrar hızlıca bozulma durumuda varmıs bu sefer tabı tekrar cızdırıyım gıbı bırseyde olmuyormus + olarak bu cızdırme olayının etkılerı tam olarak bılınmıyor yenı sayıldıgı ıcın yanı ılerıkı zamanlarda anlasılıcak tam olarak eksılerı Cok saglıklı bır sey olsa zaten ılk bir suru gozluk kullanan gozdoktoru kendıne yaptırırdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 babamın da gozleri bozuk, ailedeki butun erkeklerin de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 bilemiyorum. annem yaptı lazer olayını , gözle ilgili en ufak bir sorunu ve rahatsızlığı olmadı . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Hiç bişey değil 0.75, zaten normali 0.25 civarı olduğu için çok az bozulmuş seninki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Penthesilea said: SoulCube said: 0.75 derece nasıldır çok mu yüksektir acaba varmı bilgisi olan. 1 değeri 1 metreden sonrasını net göremiyormuş falan diyolar biraz baktım.5.5 miyop 1.5 astigmat, seni doverim sen bildiğin ağma olmuşun olm . bizde diyoduk adam ne güzel bütün dünyayı görüyo dolaşıyo. boşa geziyon sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sechil Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 off gözlük kullanmak ölümdür bitmek bilmez bir ıstıraptır gözlüksüz hiç bişey göremessin hayatana lanet edersin neden şu gözlerimi bozdumda allahın cezası bu gözlükleri takıorum dersin hyr ilgi çekmek için ne salakça bi yöntem ama geç oldu anladığımda :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veþtitsa Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 ben de 0.50 miyopum ama 2 gün önce gözlügümün camı kırıldı kazara, bugun gözlükçüye götürdüm, yarın alıcam, tekrar gözlügüme kavuşucam, yuppiiiiiiiii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 nası kırıldı? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar