Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanlıların Türklerden arakladığı şeyler?

Bone

Öne çıkan mesajlar

rakı ilk endonezya ile ırak arasındaki bir bölgede üretildi ne demek? dünyanın yarısı var lan arada? neyse asya kıtasında bulunduğundan eminsin yani o da birşey.

geffen said:
cacığın yoğurtla yapıldıgı düşünürsek türk ve yunan arasında ilk kim yaptı cacığı dersek türkler daha önde.

her ne kadar büyük bir ispat gibi gözükse de istisnai durumlar olabilir. baklavayı hamuru bulan millet bulmadı sonuçta yani hammaddeyi bulan ürünü de bulur diye birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Jedi said:
çalmayı da becerememiş bunlar.
çek cumhuriyetine gidiyorsun restoran menüsünde turkish coffee.

Kahveye onlarda Turkish Coffee diyordu zaten. 1974'ten sonra adını Yunan Kahvesi yaptılar. Amerikalıların Almanlara kızıp Frankfurter'in adını Hot Dog diye değiştirmesi gibi.

Ayrıca Rakı mevzusunda yazdıklarım hakkında:
-O iddialar Girit'li arkadaşa aittir bana değil.
-Araplar çok sağlam içki içerler. Rakı'da özellikle Suriye, Irak ve Lübnan'da yaygın olarak içilir. Arap dünyasında her yer Suudi Arabistan gibi değil. Suriye'de kapalı kadın sayısı falan bizden az.
Sosyal ağlarda paylaş

cocacola said:
Araplar yer yüzüne gelip geçmiş en kötü ve en cahil medeniyetlerden biridir. bunuda kanıtlayan geçtiğimiz senelerdeki Unicef'in Arap yarım adasındaki ve arap ülkelerindeki okuma-yazma araştırmasında çıkan sonuç sergilemektedir. Arapların %65'i okuma yazma bilmemektedir.

Ayrıca neden bütün dinlerin Arap ülkelerine gönderildiğide buna bi kanıttır :)

Bütün dinler ve Araplar? İsrailoğulları denilenler ve Araplar? Hristiyanlık ve Arap ilişisi?

Dinler (ki her yerde kabul edilen, inanın-inanmayın dini kitaplarda da geçen yargıdır) sapmış, sapkınlık yapan, yani halk arasında azıtmış diyebileceğimiz kavimlere gönderilmiştir.

Bkz: İslamiyetten Önce Araplar
Sosyal ağlarda paylaş

cocacola said:
Araplar yer yüzüne gelip geçmiş en kötü ve en cahil medeniyetlerden biridir. bunuda kanıtlayan geçtiğimiz senelerdeki Unicef'in Arap yarım adasındaki ve arap ülkelerindeki okuma-yazma araştırmasında çıkan sonuç sergilemektedir. Arapların %65'i okuma yazma bilmemektedir.

Ayrıca neden bütün dinlerin Arap ülkelerine gönderildiğide buna bi kanıttır :)

Arap medeniyetini inkar etmek dünyaya at gözlükleri ile bakmak demektir. Ayrıca o ezik medeniyetin dilinde ibadet ettiğiniz unutmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaman zaman Yunanistan'a ziyaretlerim oldu, ordan da ben ziyaretçi ağarlıyorum ve başta yiyecek isimleri ve kimi küfür sözcükleri olmak üzere ne kadar ortak sözcük var; saymakla bitmez. İngilizcesini bilmediğim çoğu yiyecek sözcüğünün Türkçe'sini anlıyor Yunanlılar. Kim kimden araklamış diye düşünmek yerine ortak miras olarak kabul etmek çok daha yerinde olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir konuda yanlis yapiyorsunuz. Evet, arakladiklari seyler var ama, sanki adamlarin tek bir yemegi yokmus, butun o yemekleri onlar araklamis gibi yazmissiniz.. Yani burada yazilan bir cok yemek aslinda onlarin yemekleri olabilir ve biz kendimizin zannediyor olabiliriz. Sadece anneniz yapiyor diye Turk yemegi zannetmeyin, cunku ayni hisleri onlarda hissediyor..

Ayrica ilginc bir ani, dun yunan restoranin tekinden musakka almaya gittim. Daha once bir kac defa almistim, oldukca guzeldi..

Neyse, aksam 6'da aciyor adam restorani, millet kapida sira bekliyor tabii, 10 dakka falan bekledim kapi acildi girdim, tezgahin onu kalabalik tabii benim gibi bekleyenler yuzunden.. Neyse, bana sordu ne istiyorsun diye, musakka ve pilav istedim. Adam aldi boregi koydu paketleme hedesinin icine, ustune pilavi koydu, sasirdim ama dedim heralde benim gibi bekleyenlerden birinin siparisi. Sonra bana uzatti. Dedim ben pilav ve musakka istemistim, adam dedi bu iste. Alla alla, peki bu nedir dedim musakkayi gostererek, o "egg plant" dedi. Lan bildigin musakka, tabii daha once hep gostererek aldigim icin hic boyle olmamisti.. Neyse dedim ver, pilavla ve borek yiyerek bir ilke imza attim..

Ilginc bi olay, musakka nin cidden yunan yemegi oldugunu dusunuyorum, acaba bi sekilde isimler gecerken bir karisiklik mi oldu, anlamadim..
Sosyal ağlarda paylaş

@ombakkombak arap medeniyetini inkar ettiğim söylenemez. ama kime göre nasıl medeniyet olduğu tabiki tartışmaya açık bi konudur. Ayrıca şuanda islamiyeti eğerki arapça olarak yaşıyorsak bu tamamen alışkanlıktır.

aslında bunu dublaja benzetebiliriz... Örneğin 4 senedir takip ettiğin bir dizi var bunda x kişisini seslendiren y kişisi 4 sene sonra z kişisi olursa garipsersin o karakterden soğursun yada ona benzer bir tepki gösterirsin.

İslamiyette bunun örnekleri yaşanmadımı ? evet yaşandı Türkiye'de bir dönem ezanın türkçe okunması bile buna bir örnektir. Tekrar arapçaya dönmesinin sebebi ezanın ülkemizin uzun zamandır islamiyeti arapça dinleyip öğrenmesidir. Buda bir nevi kulak alışkanlığıdır. Tabi ezanı arapça duyduğunda kaç kişinin anladığı muammadır.
Sosyal ağlarda paylaş

seks guzel espiriydi, tebrik ediyorum arkadasi.

bunun disinda calma konusunda, calip da yaptiklari seyin gercegiyle uzaktan yakindan alakasi yok bence, beceremiyolar. Ayrica istedikleri kadar calsinlar, en guzeli ve lezzetlisini yapan onemlidir bence. Bugun gulluoglu amerikaya siparis gonderiyosa ister yunan baklavasi diyin ister turk; uretici firma turktur cunku. bu her seyde gecerli.

Ayrica raki konusunda ortalik biraz karisik. Soyleki Giritliler halt etmis, raki balkanlarda cikmistir. Uzo, raki, mastika vs. seklinde bir suru versiyonu vardir. Bizim raki dedigimize bulgaristanda mastika derler genelde. buna karsilik bizim pirlerimiz der ki mastika daha tatli olur, bizimkisi rakinin usulune gore islenmisidir. aslolan tek bir sey vardir; en kaliteli uzum yenir, bi alt kaliteden sarap yapilir, ne kadar curuk carik varsa onlar da raki yapiminda kullanilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mastik ağacı daha çok yunanistandaki sakız ve birazda çeşmede yetişen sakız ağacından elde edilen sakızdır. ouzo nun içine sadece koku vermesi için konulur bu yüzdende o ouzo ya mastika denir. aynı mastik sakızlı muhallebidede kullanılır :) buda bir nevi mastikadır :)

ayrıca :)

alayım kızıma bir kutu boya
boyasın kendini boydan boya

oo oooo mastika mastika
sigarası malboro
oo ooooo mastika mastika
sişe dolu mastika

aslında birbirinin komşusu olan kültür değil iç içe olan kültürdür :) bunu nerden çıkarttın dersen ilk sayfadaki doğu roma imparatorluğunun haritasndan görebilirsin.

edik: bi üstteki threade cevap
Sosyal ağlarda paylaş

Halbuki iki taraf da düşmanlıktan ziyade dostluk gösterse birbirine, dünyayada turizm açısından elele vererek reklam yapsak. Sonuçta Ege Denizi iki tarafın da suları, oradaki kültür iki milletin de ortak kültürü diğer mesajlarda da denildiği gibi.

P.S: Yunanlar bizden daha fazla bir düşmanlık peşindeler bence. Yani rahat durmuyor adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

var olma sebeblerimiz.yoksa yunanlılarla da ermenilerle de tartışmaz isek, dünyanın türklerden yunanlılardan ermenilerden haberi olmayacak.bir bakıma üç milletin var olma sebebi.türkler genelde hep şamar oğlanı oluyor.oda diğerlerine göre daha eski bir devlet ve imparatorluk geçmişi olmasından sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...