Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 KahnX said: Redeagle said: Evet ya bencede parası olmayan ölsün, sonra hocanın kıllık yapıp bıraktığı bütün öğrencilerde okuldan atılsın. Duygu sömürüsü kokuyo, abartıyosun benim anneannem lise okumaktan ingilizce hocası yüzünden vazgeçmiş eve gelip babasına ben evde kalıcam demiş ve hayatı boyunca bulaşık yıkayan bi ev kadını olmuş. Ve yaptığı gurur yüzünden, ingilizcesi sınıfın en iyisi olmasına rağmen hoca onu aşşağılayıp notlarını zayıf verdiği için. Ben hırslı insanın her türlü başarılı olabilicene inanıyorum. kesinlikle yanıldığımı düşünmüyorum, ilkokulu okuyabilme imkanı veya üniversite sadece kulvarda düz gitmeni sağlayan alışılan bi başarılı yolu gibi bi sembol. Hatta başarılı ticaret adamlarıyla başarılı mühendisleri karşılaştırıp kendi çapımda bi tez daha ileri sürecektim ama son dakikada hepsini silip vazgeçtim. Tartışma sapmasın iyice =) Eee benim dediğime karşıt ne var burada? İng.den zayıf aldı diye vazgeçmiş, evet ne güzel? Benim dediğim ne; vazgeçmeyen o dersi tekrar almayı kafasına takan adamın hakkını elinden mi alalım diyorum? Peki, parası yok, bursta kazanamamış, ölsün mü bu çocuklar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Üslubumda bir sorun yok Joker dostum, iğneleyici ifademi aşağılayıcı bir tarzda anlamışsın. Madem babalardan örnek veriyoruz ben de vereyim o zaman. Babam da yıllarca mke'de devlete hizmet etmiş, çalışmış bir vatandaşı bu ülkenin. Ama ne oluyor, akp iktidara geldikten sonra yıllarca çalıştığı yerden sürülüyor, cehennemin dibinde çalışmaya başlıyor. Keza annem de (ki öğretmen emeklisidir) yıllardır katıldığı ders bırakma eylemlerine akp döneminde de destek verince evimizin bilmem kaç kilometre ötesindeki bir okula sürülüyor. Ha bunları niye anlatıyorum, bu sistemde istedikten sonra istediğin yere gelirsin mantığı mümkün değil. Ancak birilerinin dümen suyundan gidersen, birilerinin şakşakçılığını yaparsan yükselebilirsin. Yahu bu ülke altın çocuk dediğimiz Fazıl Say'ı bile açıklamalarından dolayı tefe koyarken siz neyin "bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler"ciliğinden bahsediyorsunuz. Sözün özü: Bu düzenleme zaten fakir olan ve hayatını onun bunun ağzının içine bakarak (kasap, bakkal, bankalar vs.) geçiren insanları daha da zorlayacak; bunun yanında zengin için değişen birşey olmayacak (belki avantajı da olur, bilemiyorum). Benim gibi orta direk takılan adamlar da okul bitince devletin bana taktığı borç çengelinden kurtulmak için sürüneceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Ahahh arada sülük olmuşuz :) Bu sülük okulu 8 senede bitirdi... Bu sülük o yılların büyük kısmında okula uğramadı ama dünyanın dört bir tarafını gezdi... Bu sülük o sekiz yılın son ikisinde bir işde çalışıyordu... Bu sülük o yıllarda keyfince gezdi tozdu, sefasını da sürdü, cefasını da çekti... Bu sülük 1,5 ay deprem sonrası evine uğramadan deprem bölgesinde gönüllü çalıştı... Bu sülük yurt dışında mülteci kampında gönüllü olarak çalıştı... Bu sülük yaşadığı hiç bir şeyden pişman değildi ve hala da değil... Bu sülük o yılların kendisini şu an ki insan haline getirdiğine inanıyor... Bu sülük şu an 20 milyon $ cirosu olan bir firmanın İmalat Müdürü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 fedaykin gerçekten devlete, ülkeye kayıp olmuşsun, sülük gibi yaşamışsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 ah be çok aziz dostum, sen daha oralardamısın.. akp mkp.. önce bişeyleri aş ondan sonra gel sen en iyisi :) hadi biz bekliyoruz... lütfen cevap dahi verme azizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Evet dostum senin gibi en kıytırık konuda bile akp goygoyculuğu yaparak aşmaya çalışıyorum akp mhp olayını da olmuyor, bünye izin vermiyor ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 redeagle ben o lafla tam tersini ima ettin sandım öyle bi yazmışsın ki =D tekrar okuyunca düştü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 üniversitede 8 sene kayıdın olduğunu varsayıyorum. madem başka şeyler yapacaktın, niye kaydını aldırmadın? senin yüzünden, sen kaydını aldırmadığından, senin yerine okuyacak biri okuyamadı, sınıfta bir sıra boş oldu vsvs. iyi şeyler yapmış olabilirsin derslere gitmediğin vakitte (ki dünyada gezmen kimseye yaramaz, bitek sana birşey katar, o yüzden onu buraya yazmanın bir anlamı yok), ama aynı zamanda da devletten çalmışsın. madem o kadar iyi bir insansın, niye adam gibi kaydını ileri aldırtmadın, veya üniversiten bittikten sonra dünyayı gezip mülteci kampına gitmedin vs? bir yandan yardım ederken diğer yandan sülüklük etmişsin. paralı olsa o sülüklüğü edemezdin, veya bedelini öderdin en azından. anladın? forumlarda "ben özgürüm sadece özgürüm hazır kaart hazır kaart hmmm" demenin bir anlamı da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 =) ciddi ciddi o dediğimi yazabilecek adam var mıdır patide, çok merak ediyorum ehehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 İlginç olan bir diğer nokta da üç beş kişiden "devlet eğitimden elini çeksin, liberal piyasanın hakimiyetine girsin" çığlıklarıyla beraber "devleti zarara sokma ulan" tarzı serzenişleri bir arada görebiliyor oluşumuzdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 tum komunistler kubaya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 sosal deletlikten cıkma acısından cok önemli bi adım bu. Devletle halk ilişkisini cok etkiliycek, öğrenci özgürlüğünü kısıtlıycak bi durum. Uiversite tipitipi 4 sene ders'e git gel tipitipi ders calış sınav ver ödev ver bitir diploma al gibi bişi değil, universite mezunu olmıyan işsizimiz olucağına uni mezunu işsizimiz olsun daha iyi. ama paralı universite universite hayatını bitiren bi durum, her senesine para vermeye başlayınca universitelerin işlevselliği üretgenliği zenginliği kaybolucak. hepsi bi yana 20 sene sonra "2008 yılında Türkiyede lise sonrası paralı eğitime gecildi" diyicekler bu arada "işsizlik olduğu kadar eleman eksikliğide var bla bla bla" diyen kendinden baskasını düşünmiyen boktan işverenleride hiç siklemiyorum. Türkiyede, işcisini sömürüp en az paraya en cok işi yaptırıp, işcisine en az yarıtımla en cok verimi almak istiyen işverenlerden cok az insan gibi insan patron var. Bi tane bile yenı mezun adam almayı kabullenmiyolar, zor geliyo o adamı 2 sene eğitmek tecrube kazandırmak, herkez hazır tecrubeli bilgili piyasayı işi müşteriyi patrona tanıyan sömürülmeyi kabullenmiş eleman istiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 şimdiye kadar öbu sisteme geçilmediği hataydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Cuce eğitimin tamamen özelleşmesindeki sorun ne? bence liselerinde özelleştirilmesi lazım.. eğitim sistemini çözecek tek nokta bence "bu" dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 pekaziz said: İlginç olan bir diğer nokta da üç beş kişiden "devlet eğitimden elini çeksin, liberal piyasanın hakimiyetine girsin" çığlıklarıyla beraber "devleti zarara sokma ulan" tarzı serzenişleri bir arada görebiliyor oluşumuzdur. markalar ürünler içindir diye bir deyim var ingilizcede. liberal bir insan devletin zarar görmesindeki saçmalığı niye görmesin anlamadım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Cuce said: sosal deletlikten cıkma acısından cok önemli bi adım bu. Devletle halk ilişkisini cok etkiliycek, öğrenci özgürlüğünü kısıtlıycak bi durum. Uiversite tipitipi 4 sene ders'e git gel tipitipi ders calış sınav ver ödev ver bitir diploma al gibi bişi değil, universite mezunu olmıyan işsizimiz olucağına uni mezunu işsizimiz olsun daha iyi. ama paralı universite universite hayatını bitiren bi durum, her senesine para vermeye başlayınca universitelerin işlevselliği üretgenliği zenginliği kaybolucak. hepsi bi yana 20 sene sonra "2008 yılında Türkiyede lise sonrası paralı eğitime gecildi" diyicekler bu arada "işsizlik olduğu kadar eleman eksikliğide var bla bla bla" diyen kendinden baskasını düşünmiyen boktan işverenleride hiç siklemiyorum. Türkiyede, işcisini sömürüp en az paraya en cok işi yaptırıp, işcisine en az yarıtımla en cok verimi almak istiyen işverenlerden cok az insan gibi insan patron var. Bi tane bile yenı mezun adam almayı kabullenmiyolar, zor geliyo o adamı 2 sene eğitmek tecrube kazandırmak, herkez hazır tecrubeli bilgili piyasayı işi müşteriyi patrona tanıyan sömürülmeyi kabullenmiş eleman istiyo. anlamadım üniversite ders çalışılıp mezun olunan bir yer değil, para kazanan üniversite üretkenliğini kaybeder filan demişsin. nerden çıkarıyosun bunları? hiçbişi anlamadım. bide kapitalizmin nasıl işlediğini yazmışsın, biliyo bunları herkes :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Bir şey için para ödersen o şey ticarileşir. Eğitim ne kadar ticarilerşirse o kadar boş insanlar yetişir. Belki alanınızda çok uzman olursunuz ama dünya görüşünüzde alanınızla sınırlı kalır. (Kendini yetiştiren meraklı insanları ayrı tutuyorum) Hangi vakıf üniversitesinde bir adam gibi protesto yapılmış? Ben adam gibi siyasi tartışma bile görmedim. Lisenin serbest kıyafet giyileni gibi gel git. Eğitimin ticarileşmesinin zararları için bkz. ABD derim. Ha devlet üniversiteleride kendi çapında ticari kurum oldu zaten, belli başlı birkaç okul dışında duyarsız yığınların fotokopiciden aldıkları notları ezberlediği binalara dönüştü üniversiteler. Kültür-sanat sıfıra indi, siyasette hamasi nutuklara alkış tutan pişmiş kelle gibi sırıtan insan kalabalıklara dönüştü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Üniversite'ye lise gibi sınavı için gidip gelmekle yetinmezsin diyor. Geleceğinle ilgili uğraştığından aktiviteler, işler, deneyimler, not yükseltmeleri, araştırma bunlar ön planda olmalı. Çabuk çabuk sınava girelim, bitirelim havasıyla birşey öğrenilmez, yaşanılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 ya bırakın istediklerini yapsınlar, daha kötüsü olamaz nasıl olsa... üniversiteymiş. kıçımın üniversitesi.. sırf hava.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Valla orada haklısın eğitim sistemimiz daha kötü nasıl olabilir derin merak içindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 ombakkombak said: Bir şey için para ödersen o şey ticarileşir. Eğitim ne kadar ticarilerşirse o kadar boş insanlar yetişir. Belki alanınızda çok uzman olursunuz ama dünya görüşünüzde alanınızla sınırlı kalır. (Kendini yetiştiren meraklı insanları ayrı tutuyorum) Hangi vakıf üniversitesinde bir adam gibi protesto yapılmış? Ben adam gibi siyasi tartışma bile görmedim. Lisenin serbest kıyafet giyileni gibi gel git. Eğitimin ticarileşmesinin zararları için bkz. ABD derim. Ha devlet üniversiteleride kendi çapında ticari kurum oldu zaten, belli başlı birkaç okul dışında duyarsız yığınların fotokopiciden aldıkları notları ezberlediği binalara dönüştü üniversiteler. Kültür-sanat sıfıra indi, siyasette hamasi nutuklara alkış tutan pişmiş kelle gibi sırıtan insan kalabalıklara dönüştü. yahu kitap yazmışsın. bu yazdıklarını kanıtlayabilirmisin? benim üniversitem paralıydı, 2 ay kampüsün tam ortasında süren açlık grevi olmuştu (gatorade içiyolardı sadece) kampüs içi olan bir protestoydu. ben de böyle protesto olmaz kampüsün ortasını ne hale getirdiniz diyen bir protestoya katılmıştım hatta : )). kültür sanatın sıfıra inmesi? yani kendim paralı üniversiteye gitmesem inanıcam ama yani öyle böyle yazmıyorsun. bide "böyle böyle olur" diye yazıyorsun kendinden %100 emin. nerden buluyorsun bu fikirleri anlamyorum. ama fikirlerin tamamen yanlış onu biliyorum :) üniversitenin paralı olmasıyla dediğin şeyler arasında korelasyon yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 bence ombakkombak ın yazdıkları tamamen sacma, o parayi veremeyecek durumu varsa ticaret yapsin ya da elimine olsun ve ölsün. kapitalizm forever. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 İyi oku o kültür sanat olayını devlet okulları için yazmışım. Birde siyaset kavramlarımız farklı. Bana göre gençlik toplumun itici gücü olmalıdır. Evini barkını kurmuş adamlardan daha rahat hareket ederler. Balinalar okyanuslarda özgürce su fışkırtsın kampanyasına imza toplamak siyaset değil amerikan eğlencesidir. Ek: Bu ülkenin Dışişleri Bakanı Kıbrıs diye bir sorunumuz yok derken öğrenciler Kıbrıs'ı gündemimize sokmuştu. Öğrenci hareketleri zamanında ülkemizde ve yurtdışında hükümet değiştirebilmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 ombakkombak said: Balinalar okyanuslarda özgürce su fışkırtsın kampanyasına imza toplamak siyaset değil amerikan eğlencesidir. aşık oldum bu lafa.. Killing Spree Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 lol sonra niye bizim universitelerimizde imkan yok; niye egitim kalitesi yuksek degil; niye insanlar amerikaya gidiyo; neden beyin gocu oluyo diye sorular sorarsiniz... balinalarin ozgurlugu icin protesto yapmaya gidiyo insanlar amerikaya, ondan... Yahu, bi hesabini yapsaniza; su laboratuarlarin masraflari; arastirmalara harcanmasi gereken masraflar vs. vs... Okulun maliyeti ne kadar oluyo bi dusunun. Itiraz edin yine, ama ondan sonra neden kutuphanemiz yok demeyin... Ha ayrica siyasi tartisma... Parali universiteyle devlet universitesi arasinda bi fark yok. Ordaki de insan, ordaki de. IQ olarak da ortalama ayni. Sadece siyaset degil, herhangi bi tartismada ayrim yapmak mantiksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar