Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun sabotaj etmem lazım (dota)

NuKe

Öne çıkan mesajlar

çaktırmadan bilgisayarına trojan sok
kendisi bilgisayarın başında olmayacağından gelen uyarı mesajlarından engellemelerin hepsini kaldır

firewalldan da izin ver

ondan sonra saçma sapan hata verdirip windowsuna restart attır
oyunu kapattır

aşırı dozda yapmaki , bunun doğal olarak olduğunu sanıp zaman içerisinde yılsın

yeniden windows kurarsa bidaha yükle aynı programı
bütün işlemleri baştan yap ...
Sosyal ağlarda paylaş

BWAHAHAHA!
port bloklama olayını becerdim(modem ayarlarından oluyormuş). birkaç gün düzeltmek için uğraşır. bir iki format atar. sonra da gg dota :) bir insanı gerçek dünyaya döndürme çabalarımda yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara burdan teşekkürlerimi iletiyorum. :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartının modelini bilmiyorum ama fanını sökersen muhtemelen oyunun ortasında kapanır veya aşırı kasmaya başlar, zevk vermez oyunda. Bilgisayardan çok anlayan birisi olmadığı için donanımsal bir sorun olduğunu anlayamaz kolay kolay. Format falan hikaye.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartının fanını sokerse ama kart yanabilir de direk, sanırım fiziksel hasar vermek istemiyosun bilgisayarına. Ha, yok veririm diyosan cok guzel ve alternatif metodlar var :)

Zararlı Metodlar

1- Bilgisayarın kasayı acıyosun, islemciyi anakartta tespit edip fanını cıkartıyosun islemcinin ust kısmını gorebilecek sekilde. İslemcinin ustunde boyle kurumus thermal grease kalmıs olması lazım az miktarda, o olmadan fan'a ısı iletimi adam gibi gerceklesmez ve hayvan gibi ısınır islemci. Simdi o thermal grease ile aynı renkte (thermal grease olmayan herhangi bi tane) bi sıvı alıyosun ve hafifce suruyosun ustune. Sonra fanı ve kasayı tekrar yerine takıp eskiden bıraktıgın gibi bırakıyosun.

Arkadasın bi sonraki bilgisayarı acısında thermal grease yerine orda ısı iletimi rezalet bi sıvı olacagından islemci bi 2-3 dk icinde yanıyor. Bunu senin yaptıgını anlaması imkansız, zira islemci yanmıs olucak herhangi bi nedenden olabilir :)

Eger riske girmek istiyosan bu islemi yaptıktan sonra bilgisayarı bi acıp bios'dan cpu sıcaklıgını kontrol edebilirsin basarılı oldu mu diye ama o sure icinde yanmaması lazım CPU'nun. Olay, arkadasın bilgisayarı actıgında kendi elinde yanması o zaman seni suclayamaz.

2- Anakart, Ekran kartı ya da PSU'yu sabotaj edebilirsin yukardaki metoda benzer sekilde yine arkadasın elinde patlar. Ama o metodlarda butun bilgisayar yalan olabilir; yine de kullanmak isteyebilirsin diye bikac sey yazayım:

* BIOS pilini bilgisayar calıstırırken cıkar, sonra bilgisayarı kapat ve takmadan yeniden calıstır, sonra calısırken tak vs. Oyle kafana gore cıkar tak calısırken calısmazken mutlaka bi sure sonra BIOS/Anakart yanıcak ya da sapıtacak.

* Power supply'ının fanını bir adet kagıt gibi biseyle sıkıstır ses yapmayacak sekilde. Evde yangın bile cıkar bunu yaparsan ama eheh. Bi de sonra kagıdı cıkarman lazım arkadasın bulmadan hehe, bu biraz zor hadi kabul.

* Anakarttaki kapasitorlerden birini demonte et kerpeten gibi biseyle bunu yapabilirsin kolayca. Donanımdan anlamıyosa arkadasının anlaması imkansız; eger duzgun yaparsan ve kapasitorun bacakları geride kalmazsa o zaman bilgisayarcının da anlaması cok cok zor (adamlar nerde ne var bilmiyolar cunku). Ama bilgisayar ilk acılısta calısmayacagından yine de senden suphelenebilir.

* Power supply'ının birden cok modu varsa 110V ve 220V icin o zaman 110V'a getir ve ilk bilgisayarı acısta güüm hehe.

* Kasa ve islemci fanını soktukten sonra islemciyi cıkar ve bi pin'ini bük ya tam girmeyecek sekilde ya da yandaki bir pin'e dokunacak sekilde. Hayatta anlayamaz.

3- Modeme baglandıgı ethernet kablosunu sabote et, bundan suphelenmesi dusuk ihtimal. Eger evde yedek kablo varsa hepsini sabote et, birden cok kablo bozuk olursa kesin baska bisi bozuldu diyecek arayacak kasacak vs vs. Sabote etmek icin birden cok yol var kendi yaratıcıgını da gelistirebilirsin :)

4- Ekran kartının fanını sokmek yerine icine hayvan gibi toz partikul vs atabilirsin, fan kendini kastırana kadar. Bunu islemci fanıyla da deneyebilirsin eger giderek artan bi islemci ısısı goruyosan oyun oynayamaz sistemi devamlı reset atar vs vs.

5- BIOS ayarlarını acıp FSB'yi degistirebiliyosan getirebildigin en dusuk seviyeye getir, bilgisayarı acayip kasıcak istedigi kadar format atsın BIOS ayarlarını resetleyene kadar duzelmez. Bunu yaparken bi de bilgisayarına bi virus vs yukleyebilirsin, ki o zaman o virus'un yaptıgını dusunebilir. Hatta bu sekilde once bilgisayarına bi virus yukleyip sonra yukardaki metodlardan (cok satafatlı olanlar haric) herhangi birini yaparsan yuksek ihtimalle virusten oldugunu dusunur. Burdaki kritik nokta ama, sen virusu yukledikten sonra bilgisayara erisimin olması.

Simdilik bu kadar, eger portları bloklamak yetmezse bunları da bi dene derim hehe :P Satafatlı bisey deneyeceksen ama yangın sondurucu bisey olsun yakınlarda malum PSU patlatıcam diye yangın cıkmasın :/
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:
Evde yokken accountuyla oyunlara gir, oyun başlar başlamaz çık banliste alsınlar.
1 2 hafta tekrarlarsan hiçbir oyuna giremez,

ohahah öneri süper.

onun dışında madem arkadaşın pek anlamıyor netten firewall değil de antivirüs programı falan varsa ordan da o exenin kullanılmasını yasaklayabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Mikroislemci calısırken bu tip konuları gormek tehlikeli tabi =) Ben olsam ama anakartını yakardım eheh toptan temizlik. Mesela PSU anakart baglantısını bi sekilde bozarsan ve sisteme fazladan voltaj verirsen o zaman cok cok eglenceli olabilir.

Haa, baska cok guzel bi metod da sistemini hayvanlar gibi overclocklamak; kaldırabileceginden cok fazla. Ya yanıcaktır ya da oynayamaz hale gelir, bunu kendisini devamlı ortaya cıkarak bi spyware ile yaparsan ondan oldugunu dusunup format atar ama nafile.
Sosyal ağlarda paylaş

@Venator,
1.işlemciler ısınınca yanmaz. bilgisayar kapanır,restart atar. böylece işlemcinin ısındıgı anlasılır.

2. bios pilini çalışırken ya da çalışmazken söküp takmak bir işe yaramaz.
bios pilini cıkarıp takmak sadece bios ayarları resetler.

3. kabloyu sabote ederse net kesilir, 444 0 375 i arar. adamlar gelir sorunu çözer gider.

5. adam sürekli format atıyormus virus mirus hikaye :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jedi said:
@Venator,
1.işlemciler ısınınca yanmaz. bilgisayar kapanır,restart atar. böylece işlemcinin ısındıgı anlasılır.

2. bios pilini çalışırken ya da çalışmazken söküp takmak bir işe yaramaz.
bios pilini cıkarıp takmak sadece bios ayarları resetler.

3. kabloyu sabote ederse net kesilir, 444 0 375 i arar. adamlar gelir sorunu çözer gider.

5. adam sürekli format atıyormus virus mirus hikaye :)

1- Ne guzel paso reset atması da cozum. Islemciyi yakman da mumkun ama, devamlı reset atsa da islemci her calıstıgında hayvan gibi ısınıcak. 2-3 dakika boyunca paso resetleme durumunda hoppa diyip gidebilir, arkadas azimliyse bikac kez deneyecek zaten. Ben bu sekilde 88 derece gormustum islemcide hehe hatta ne 2-3 dakikası daha 2inci resette gormustum. İslemci kendini tamamen de kapatabilir o kadar ısındıysa ama kalıcı hasar da gayet mumkun.

2- Hmm ben bikac anakart da bu sekilde yaktım, bilgisayar acılırken BIOS pilinin olup olmaması cok sey degistiriyo inan bana =) Her anakartın manuelinde de yazar zaten bios pilini cıkarıp takarken elektrigin olmamasına dikkat edin diye, bosuna demiyo adamlar. Yanmayadabilir ama BIOS ureticisinin bu tip durumlarda ne tip onemler alıp almadıgına vs baglı. Baska guzel bi yontem de ramler cıkmıs durumdayken bunu yapmak, ki o zaman BIOS POST'u gecmediginden kontrol halen kendinde olucak ve o sırada bunu yaparsan boyle bi garip olucak kendisi hehe. Garantisi yok ama yeteri kadar oynarsan olur.

3- Teknik servis eger yanında fazladan ethernet kablosu getirdiyse evet cozerler. Ama ya yoksa ve evdekilerin hepsi sabote edilmisse =) bilmiyorum getiriyolar mı o acıdan dedim.

5- Yok BIOS degisikligi ile virus bi ara olcak zaten, sorunun bi kere virusten oldugunu dusunurse o zaman format atıcak da sorun duzelmeyecek de zor yani.

Yani, toptan cozum kalıcı hasar vermek kapasitor sokmek gibi ama iste yani o kadarı da abartı olur diyosan geri kalan herseyi geri cevirmek mumkun.

Bi de tabi burda arkadasın donanımdan anlamadıgına guveniyoruz, eger sistem paso reset cakınca "haa, o zaman islemci ısınıyomus dur ben bi kasayı acıp bakayım" diyecekse sıcar tabi hehe. Bi de thermal grease ile aynı renkte olursa o sıvı o zaman anlaması cok zor orayla oynandıgını, islemci gitti diye dusunecektir herhalde. Ustune bi de o sıvı o sıcaklıkta boyle yanmıssa facia olur resmen hehe islemcinin ustunu kazıması gerekir vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

1 gün engelleyebildim oynamasını. modem ayarlarından anlamaz diye 6112 portunu bloke ettim giremedi. ertesi gün geldiğimde oynuyordu. dotadan tanıştığı bi bilgisayar mühendisi arkadaşı uzaktan yardım zıkkımıyla halletmiş sorunu. tabi benim müdahale ettiğimi de anladı. bu arada bazı arkadaşlar bilgisayarı boz demiş de donanıma zarar vermek gibi bi niyetim yok :) neyse ben pes ediyorum abi ne poh yerse yesin alla alla :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...