Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Conan the Barbarian....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
chaotıc neutral olması ıcın etkıye sutluye bulasmamsı lazım ve sıddetle lazım ama bır cok hıkayesınde ezılen tarafa yardım etmıstır hep bu onu good yapar ole kotu tarafa bılerek gectıgıde yok ama hıc bı zamanda paladın tarzı takılmamıstır her zaman parasını almıstır ıslerden dolayı hatta bı cok tırmanılmaz kuleye tırmanarak hırsızlık yapmıstır...chaotıc olması zaten ımkansız cunku her zaman mantıgına degıl yuregınede guvenerek olaya atılır.mesela bı hıkayesınde bır korude asagısı ucurum tabı sol tarafında ıcı elmas dolu bır kutu sag tarafındada pek tanımadıgı bır kadın vardı ıkısıde asagı dusmek uzereydı sadece bırını kurtarabılırdı conanda kızı kurtardı bu onu good yapar o anlık bı sey chaotıc neutral olsaydı kızı hıc dusunmez dırek kutuya atlardı ....[hline]A little less conversation a little more action please
Mesaj tarihi:
Alignment olayını detaylandırmak istiyorum izninle.

iki bölümdür alignment. Etik ve filozofik.
etik bölümü good ve evil oluşturur. good başkalarını düşünür. genelde tek bir canı kurtarmak için kendini feda edebilir. sever, sayar vs. her halukarda kızı kurtarır bu tipler. ya da en azından dener.

evili biliyoruz. kızın eline bile basabilir duruma göre.

neutral de bunların çok önemi yoktur. etik kaygılar duruma göre açığa çıkar. kızı kurtarma şansı varsa kurtarır. eğer kesinlikle kızı kurtarma şansı yoksa kendini kurtarır.

law ve chaos da dünya görüşünü belirler kişinin.

Lawful adamın kendi kuralları vardır ve başkalarının koyduğu kurallara da saygı duyar. dolayısıyla kendisini dizginler. mantığın sesini dinlemeyip yüreğini ve içgüdülerini dinlemesi de kesinlikle chaotic bir davranıştır. aksini düşünmene neyin sebep olduğunu kesinlikle çıkaramadım.

chaotic adam, önceden hareketlerini tahmin edemeyeceğin bir adamdır. her an herşeyi yapabilir. ki conan bu tanıma uyuyor. kurnaz ve düşünerek hareket edebilecek yeterliliği varsa (int, wis vs.) bunu yapabilir. hiçbirşey onu durdurmaz bu durumda. ama genelde hızlı karar verir. iki yada üç adım sonrasını çok fazla düşünmez. bu da tamamen uyuyor conan a. iki kere düşünen bir adam tutup bi tanrının omzuna atlayıp onunla güreşmeyi denemez. özgürlüğüne düşkündür. onu sınırlayan şeylerden nefret eder. yani lawful tiplerin doğru söylemek, içinde bulunduğu ortamın kurallarına uygun davranmak gibi zincirlerinden kurtarmıştır kendini.

bir barbarın lawful olması gibi bişeyi düşünmek de olasılık dahilinde değildir. hiçbir lawful şahıs, içindeki hayvanın gelip onu ele geçirmesini kabul etmez. hiçbir lawful şahıs tutup tanrısına "bana zafer bahşey yoksa tanrım değilsin" diye bağırmaz. conanın herhangi bir ikilemde kaldığını da görmedim. herhangi bir bağlılığı da yok herhangi birşeye. tam olarak chaotic yani.[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Mesaj tarihi:
planescape deki anarchları örnek vermek istiyorum ezilen taraf konusuna.

adamlar chaotic tamamen adından da anlaşılabileceği gibi.

bütün goverment ve benzeri şeyleri yıkmak istiyorlar. yani yöneten kimse olmasını istemiyorlar. dolayısıyla rebellere yardım ediyolar falan. ama mesela rebellerin lideri çıkıp yönetimi tek başına ele geçirse bu kez daha önce karşısında savaştıkları güce katılıp azınlığın yanında yer alabiliyolar. yani CN bir grup ezilen tarafa yardım ediyo.[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Mesaj tarihi:
lowful good olmaz Conan Conan adalet diye bir yerini yırtmaz ama verdiği sözdende dönmez :) o tipte bir adam deyil bence bu katogoriler Conanın
kişiliğini tanımlamak için yetersiz whitewolfun bir sistemi vardı bir arkdaş anlatmıştı o daha bir iyi gibi gözüküyor.
Mesaj tarihi:
said:
TheSilver, 03 May 2003 14:47 tarihinde demiş ki:
bence bu katogoriler Conanın
kişiliğini tanımlamak için yetersiz whitewolfun bir sistemi vardı bir arkdaş anlatmıştı o daha bir iyi gibi gözüküyor.

whitewolf'un sistemi:
karakterin bir iç sesi, bir de dışa yansıyan kişiliği.

Mesela ben ona göre,
dışa yansıyan: herkesin lafına "hee" diyen, insanlara yardım etmeyi seven, sevimli, ve saçma laflar eden birisiyim.
iç sesi: asi, vurdumduymaz, bilge, atraksiyon arayan birisiyim.

ama d&d sistemi daha felsefik yaklaşır olaya.
good vs evil:
evil her zaman kendi çıkarını düşünür. good ise insanların çıkarını düşünür.
Mesela bir teyze var karşıdan karşıya geçicek kızılay meydanında.
good onu tutar karşıdan karşıya geçirir.
neutral ise alt geçitten geçmesini söyler.
evil ise hiç umursamaz.

chaotic vs lawful:
chaos beklenmeyen, planlanmayan şey demektir. Lawful adam her zaman planlı yaşar. Oysa chaotic kafasına esen şeyleri yapar.
Lawful 10 günün hesabını yapar.
Neutral dünü bugünü yarını düşünür.
Chaotic anı yaşar.
Ayrıca chaotic'in evi darmadağındır, lawful'un evi ise çok düzgündür.

Buna göre ben chaotic neutralim.[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
Mesaj tarihi:
Conan'a gelirsek,
lawful değil bir kere.
tamam krallığı var.
Ama atraksiyon arıyan birisi.
düşünmeden aksiyona geçen birisi.

sözüm sözdür dese bile, neutral kıvamında olabilir. Asla tam lawful değil. Ya neutral ya chaotic.

Gene good değil. Gidip şu halkı kurtarıyım rahat yaşasın diyen birisi değil.
Zenginliği düşünür. Ama gene evil değil.
Neden? çünkü para yerine kızı kurtarabilecek birisi.
Kız onun işine yaramayabilir. Ama yine de kızı kurtarır. Neutraldır çünkü.

Ayrıca çevrenizde gördüğünüz çoğu insan true neutraldır. Good, evil, lawful, chaotic, çok aşırı kavramlardır...[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
Mesaj tarihi:
Conan'ın hikayelerine göre level'ları

1. level'da 16 yaşında, 25'inci level'da 60+ olarak gösteriliyor

Conan the Barbarian (Level 1) - The Battle of Venarium (an unwritten tale, but referred to by Howard as having happened).
Conan the Thief (Level 2) - "The Tower of the Elephant"
Conan the Thief (Level 3) - "The Hall of the Dead" and "God in the Bowl"
Conan the Thief (Level 4) - "Rogues in the House"
Conan the Soldier of Turan (Level 5) - "The Hand of Nergal"
Conan the Soldier of Turan (Level 6) - "The People of the Summit"
Conan the Soldier of Turan (Level 7) - "City of Skulls"
Captain Conan of Turan (Level 8) - "The Curse of the Monolith"
Conan of Cimmeria (Level 9) - "The Frost Giant's Daughter" and "The Lair of the Ice Worm"
Conan of the Black Coast [Amra the Lion] (Level 10) - "Queen of the Black Coast"
Conan of the Black Kingdoms (Level 11) - "Vale of Lost Women", "The Castle of Terror", "The Snout in the Dark"
Conan the Mercenary (Level 12) - "Black Colossus", and "Shadows in the Dark"
Conan of the Red Brotherhood (Level 13) - "Shadows in the Moonlight", "A Witch Shall be Born"
Conan the Zuagir (Level 14) - "Black Tears", "Shadows in Zamboula", "Star of Khorala", "The Devil in Iron"
Conan the Barbarian Warchief (Level 15) - "People of the Black Circle"
Conan the Adventurer (Level 16) - "The Slithering Shadow", "Drums of Tumbalku", "The Gem in the Tower", "The Pool of the Black One"
Conan the Buccaneer (Level 17) - Conan the Buccaneer
Conan the Warrior (Level 18) - "Red Nails", "Jewels of Gwaluhr", "The Ivory Goddess"
Conan the Liberator (Level 19) - "Beyond the Black River", "Moon of Blood", "The Black Stranger"
Conan the King (Level 20) - "The Phoenix on the Sword", "The Scarlet Citadel"
Conan the Conqueror (Level 21) - "The Hour of the Dragon" (Conan the Conqueror)
Conan the Avenger (Level 22) - "The Return of Conan" (Conan the Avenger)
Conan of Aquilonia (Level 23) - "The Witch of the Mists", "The Black Sphinx of Nebthu"
Conan of Aquilonia (Level 24) - "Red Moon of Zembabwei", "Shadows in the Skull"
Conan of the Isles (Level 25) - "Conan of the Isles" [Alternate Version by Tom Plunkett]

Level 1 ;
Medium-sized Human, 16 years old
Barbarian
Str 18, Dex 18, Con 18, Int 12, Wis 11, Cha 17
Level 25 ;
Medium-sized Human, 60+ years old
Barbarian(16)/Rogue(3)/Fighter(6)
Str 24, Dex 17, Con 18, Int 13, Wis 12, Cha 18
Mesaj tarihi:
1. Level'da Alignment : Chaotic Neutral
25. Level'da Alignment : Chaotic Good

Kral olmasının ardından Neutral'lıktan çıkıyor, good oluyor (20. level'da)
Mesaj tarihi:
Vay demek fıl kulesıne gırdıgınde lvl 2 ımıs haa ben abartı bı sey zannedıyodum yanı en azından cızım ole ıdı....bılgıler ıcın thanx magic....[hline]A little less conversation a little more action please
Mesaj tarihi:
Adamın ileri yaşlarındanda bir bölüm okdum yani pek dex düşük gözükmüyordu hatta armış katlanmış Conan dl fr karakterleriyle bir deyil o hepsinden daha üstün bir karakter herif elnine ne geçse kullanıyor. Bunlar yeni çıkmış Conan okuyarak büyümüş adamların yazdığı şeyler.Conan çok başkadır.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 05 May 2003 12:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
O da var herıf savas konusunda ne varsa yapmıs kı conanın evrenı Ravenlofttan bıle tehlıkelı bır evren cok kıllı......ROAARGH...ay pardon :D[hline]A little less conversation a little more action please
Mesaj tarihi:
said:
Grudge, 01 May 2003 20:06 tarihinde demiş ki:
bi de filmdeki kılıç greatsworddu. en azından bi bastard sword vardı. çizgiromanlarda da çift silah kullanıyodu.

yok filmde long sword kullanıyordu. kalın bir long sword. ama great sword kadar cüsseli değil..[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
Mesaj tarihi:
magic ile narsil çok güzel şeyler yazmoış valla üşenmedim okudum.[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
  • Yeni Oluştur...