Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablonetimin "Upstream RF Signal Level"i

Brigand

Öne çıkan mesajlar

streamlerde sinir ustu veya alti modemin restart atmasina yada

yavaslik degilde cok gicik ping kayiplarina neden oluyor.
teknik servis gelip apartmandaki kablonet kutusundan ayarliyor dB ayarini rahat ediyosunuz.

arada bana oluyordu.

sorun yok dediklerine bakmayin operatorler anlik degerlere bakiyorlar dB dusup azaliyorsa ondandir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 57,5 :)

said:
Upstream/Downstream RF Signal Level
The Radio Frequency Signal Levels are displayed for upstream and downstream traffic. Downstream (receive) should be -15 dBmV to +15 dBmV. Below -20 dBmv or over +20 dBmV is an error state. The range +/- 15-20 dBmV is a warning state. Upstream (transmit) levels are between the range of +8 dBmV to 58 dBmV for QPSK modulation and +8 dBmV to 55 dBmV for 16 QAM modulation, in 1 dB steps.
Sosyal ağlarda paylaş

Upstream power belirli aralıklarla (yarım saat mesela) değişen bir değerdir. Genel olarak +-5 oynama yapar diyebiliriz. Bu yüzden 55 olması hattın stabil olmayacağı anlamına gelir. 55'i geçmese bile o değerde upload/download eşzamanlı ve hızlı olması gereken işlemler sırasında (online oyunlarda mesela) paket kayıpları olur. 50+ upstream power sorunludur diyebiliriz kısaca. Birçok uygulamada hissedilmeyebilir ama oyunlarda sorun yaratır.

Bu sorun bende de oluyordu, arayıp aynen böyle anlattım durumu teknik desteğe. 40-48 arası bir değere getirilmesini istediğimi de ekledim. Ortalama 37,5 gibi bir değere çektiler. Hiç sorun yok şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni kablo modemler biraz dandik, eskilerin ise aralığı biraz daha geniş o yüzden idare ediyorlar.

Bende desibel yüksek olduğundan bağlanamama sorunu baş gösterdi, bilgisayardan önce kabloya bağlı 4 televizyon olması da kötü etkiliyordu tabi. Ancak ısrarla desibeldeki değişimin nedeni hakkında bir bilgisi olmadığını iddia ediyor kablocular ki bence onlardan kaynaklı sorun fakat başları ağrımasın diye söylemiyorlar. Ya da harbiden bilmiyorlar.

Her neyse bir tane amfi taktırdım desibeli düzenledim ancak amfi 100 ytl kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

dün kablonetim gitti. saat 16.00 civarı. arıza kaydı bırakmış ablm.. akşam yapacaklarını söylediler, akşam aradılar hatta, ilgileniyoruz şu an dediler modeminizin fişini söküp takın.

sora cacık olmadı. tekrar aradık, bostancıdaki portlarda lokalizasyon zımbıdıtpırpıp demişler. ablam öyle anladı en azından. bugün sabah hala yoktu. ve ben haftasonu proje yapmak zorundayım okuldan çıkıp eve dönünce.

eve gideyim, ilk iş arayıp küfredecem telefonda.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de bu sorunlar ilk zamanlar oluyordu, ilk zamanlar dedigim kablonetin izmire geldigi zamanlar, 1-2 sene sonra bir daha teknik servis yuzu gormedim.
Upsteam Power Level'im 56 ama herhangi bir sorun yok bende, modemim de efsane Motorola SurfBoard 3100 :) Ilk modemim kendisi.. :))
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 yıl sonra ...
1 ay a yakindir kablo feci sapitik, 3 defa servis geldi, "sinyali ayarladik abi" dediler ve gittiler.

Haftasonu nerdeyse hic olmuyor, hafta ici aksam 2 saat bagli kaliyor sonra link dusup kalkmaya basliyor.

Upstream 55.2 dBmV, sabit gibi
Downstream -1.6 dBmV -2.0 dBmV arasinda dalgali surekli.

Nedir bu adamin, var mi bilgisi olan?

P.S: Bu signal i regule edecek birsey yok mudur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...