Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karakterler yada gemiler herneyse. hakkında bilgi lütfen

Densiz

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Oyun şuanda iniyor. "14 day trial". Oyunu seversem daha sonrasında ödemesini yaparak devam etmeyi düşünüyorum.

Kısaca soruma geçeyim.
Karakterler hakkında bilgi rica ediyorum.

Nedir yani?
Irklar nedir
Statlar ne işe yarar?

Atıyorum.
Gunnery bir mage karakterdir ve Karizma ile int alması gerekiyor.

ASDfa healerdır şunla şunu alması gerekir gibi :D

Birde.
Server seçenekleri vardır herhalde.
Hangi serverda türkler yoğun?
Noob luğumu atabileceğim (sorular sorabileceğim birileri lazım :D)

Şuanda forumu araştırıyorum. Araştırmadan konu açtığım için kusura bakmayın ama sabit konu beni tatmin etmedi.

Birde
Clasic ile premium arasındaki fark nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Salaklık sınırlarında sordumki, cevaplar basit olsun.
ama hö?
lükde bişi göremedim.

Kısaca: Gemi ve gemi setup ları hakkında biraz bilgi istiyorum.
(araştırmaya devam ediyorum)

evet. şu makale sorularımı yanıtlamaya yetti.
http://www.eveturk.com/makale.asp?hID=8

teşekürler.

premiumda sanırım. oyunun görselliğini arttıran bi patch miş.
Sosyal ağlarda paylaş

Şoyle cevap vereyim bu oyun pek te diğerlerine benzemez
Formatı cok farklı, su mage dir bu healerdir demek biraz zor.
zaten oyle bir sey de yok (support gemileri healer olabilir belki)
en iyisi resmi sitesinden bilgilere bakıp.oyle karar vermen .
Ama oyun cok sabır istiyor ve oyundan birseyler ancak 2 nci veya 3 ncu ayında anlamaya basliyorsun.
14 gun bu oyun icin kısa.Da oyun herkese gore değildir onu da soyleyeyim,Da hoşuna giderse baya oynarsın,Sevenine gore dir.
2 adet serveri vardır bildiğim kadarı ile (Çin serveri ve geri kalan dünya serveri :))
Tavsiyem gelen tuoriali tam olarak bitirmendir.
Sosyal ağlarda paylaş

tutorialin son ayaklarında çıktım oyundan.İngilizcemde yok denecek kadar az. Biraz anlayabiliyorum ama o da yeterli gelmedi.

Daha gemiyi bile yönetemedim :P.

Oyundan çıktım tabi direk. Biraz daha araştırıyorum.

Oyunu sevmeye gelince.
Uo oynadığım ve zevk aldığım oyunlardan bir tanesi.
Pvp severim

Guild wars bi süre oynadım.
Wow uzun bi süre oynadım (hatta kısa zaman önce oyunu bıraktım.)

oyun 14 günde eğlendireceği izlenimini bırakırsa, kesinlikle devam ederim. 14 günde bişiler beklemem tabi.

Ama.. Aylarca şunu kas bunu kas gibi geyikleri sevmiyorum. Sıkıldım artık kas kas kas... :)

Birde.
Solo oynamayı severim. Aslında grubuda severim fakat, grubun bana ayak uyduramayacağını (yavaş kalacaklarını) düşündüğümden. Solo takılmayı daha çok severim.

Bu durumda anladığım kadarı ile.
Korsan olacam
ve şöyle bir bilgi buldum.

Caldari - Achura
Base : Intelligence: 8, Charisma: 3, Perception: 7, Memory: 6, Willpower: 6
Monk seçtiğindede +2 perc, +2 will alırsın
toplamda int 8, charisma 3, perception 9, memory 6,willpower 8 olur oyunda sana verilen 5 puanını dağıtmadan önce,
bu puanlarıda 1 int ,3 memory ,1 willpower şekşlinde dağıtırsan
Bu dağıtma işi monk ankestresi seçilmden yapıldığından

bu şekilde bir karaktermi açmalıyım? yada gemi herneyse :D
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi eve coook geniş bi oyun, senın soruların ise karman corman, bide premium diyince iyice allak bullak oldum ben,

oyunda tek server var dragons'la beraber asya ve dünya serverları birleşti,

premium üyelik yok normal üyelik var sadece.

preium diye bişiyde yok aslında trinity diye yenı cıkan bi clientı var oyunun, daha iyi bi makine istiyor ama grafikleri cok daha güzel.

gemi değil karakter acıyosun sonra gemiye biniyosun, oymadan öğrenmen pek mümkün değil oyuna girip oynaman lazım okuyarak olmaz.

karakter oyunun en pp karakteri, 1 int 3 mem 1 wp yerine 2 int 2 mem 1 percp'ü tercih ederim ben eğerki fighter olucaksan, ama nedense insanlar bütün arttributeların aynı olmasın istiyo garip geliyo bana. en büyük sorun galaksinin %50 si achura monk... ve cok ruhsuz tipleri var.

class gibi bi sistem yok ama sonucta kullandığım gemilerin ceşitli rolleri var, gemi değişince rolunde değişir.

oyunca turkce konusa biliğin soru sorabiliceğin yeterince insan var.

channel'lardan "turkish coffee" kanalına gir ordan yardım alırsın rahat rahat.

kasmak iye bişi yok, oyunda her skill arttributelarına göre belirlenen bi zaman süresinde tamamlanıyo sen seciyosun hangi skilli kasıcağını oyun kendi kendine kasıyo online olmana gerke yok, ben 1 aydır doru duzgun girmiyorum karakter skill kasıyo.

solo takılmak mümkün ama adam gibi bi corpla takılmak cok daha zevkli
Sosyal ağlarda paylaş

oyun da aylarca kas diye bir olayı aslında hem var hem yok gibi bir şey. Şoyle diyebiliriz oyun skill based level based değil.
isin iyi tarafı oyunun basında olmasan da karakterin gelişmeye devam eder.skilini train basıp oyundan cıksan bile o traine devam eder.Dikkat eti isen orda bir skilin suresi yazar skillerin.2 dakka 3 dakka 5 saat gibi.train edip devam ettikce bu süre de uzar,her skilin level i ve ranki vardır, skillerin rankı yükseldikce onları train etme suresi de uzar.oyunda solo da takılırsın grupla da takılırsın.ne yapmak istediğine bağlı.
aslında şahsi duşuncem , atributeleri dengeli bir char acmandır.
hangi skili kasacagın belli olmaz bu da ya caldari achura ile olur yada minmatar vherokior la.
Sosyal ağlarda paylaş

Premium derken.

2 çeşit client gösterilmiş. "Classic ve Premium"

Premium anladığım kadarı ile, sonradan görselleştirmiş extra bi paket.
Pc sistemleri zayıf olanlar, Classic takılmaya devam ediyorlar. (gerçi bunu kısaca yukardada yazmıştım.)
ve zaten cevap olarakda bunu geri yazmışsın :)

cevaplar (yönlendirmeler diyelim) için teşekkürler. Cuce ve Quo-Vadis?

ve sorumu şu şekilde değiştireyim ozaman (ne açacağım ile ilgili.)
Diyelimki, El becerim iyi bu durumda. Oynaması zor veya iyi oynayan birisinin harikalar yaratacağı bi gemi çeşidi varmıdır?

eğer var derseniz lütfen
atributeleri ve skill leri nası vermem (nasıl olması) gerektiği hakkında bişiler yazabilirmisiniz?
Oyundan çıktım yani. Anlamsızca sağa sola gitmenin bi anlamı yok (saçma bi cümle oldu, fazla dalga geçilmesin :) )

Bi gemi (karakter herneyse) açıpta. 2 gün sonra öf... Yanlış vermişim ..... ları.
yada
öf... aslında bu karakteri (gemiyi) açmamak/seçmemem gerekiyormuş.
diyip... 0 a dönmek istemiyorum .
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamdır herşeyi hallettim teşekkürler.
Oyundanda birilerine ulaştım. Oradan yardım almaya çalışıyorum biraz zor olsada :). 6 saat online olmuşum ve pek bi yol aldığım söylenemez.
Herkez afk sanırım. 2 satır bişi yazan yarım saat unutuyor sizi :D. Cevapların gelmesi, yada söyledikleri cümlelerin arası yarım saatden fazla sürebiliyor.
her an cevap gelebilecekmiş gibi montöre bakınca insan biraz sıkılıyor. :P
newbifie olmak zor işmiş bu oyunda.

teşekkürler. tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir çok soruyla cevap verilmiş zaten.Ancak bir kaç eksik nokta kalmış onları da ben tamamlayım.

Her ırkın kendine göre oynanması zor ve iyi oynayanların harikalar yaratabileceği gemileri mevcut.Önemli olan gemiyi iyi fitlemek,iyi hedef seçmek ve zora düştüğünde paniğe kapılmadan ortamdan sıvışmak.

Solo demişsin,EVE solo bir oyun değildir.Solo oynanır,oynanmaz değil ama insan etkileşimi oyundaki en önemli etkenlerden biridir.Pvp istiyorsan özellikle solo gayet zordur,çünkü pvp yapan insanlar genellikle solo dolaşmazlar,grup halinde dolaşırlar.Ha tabi ratting yada mining yapan solo ve patlatması kolay hedefler bulabilirsin ama esas olay gang vs gang savaşlarındadır.

Bunun için de iyi bir pvp corp'a girmen gerekir.Gerçekten iyi bir pvp corp'unun seni kabul etmesi içinse teamspeak/ventrillo gibi sesli iletişim programları kullanabilmen,yeterli seviyede pvpye yönelik skill point'in olması ve iyi pvp yaptığını kanıtlamak için de güzel killboard istatistiklerin olması gerekir.Tüm bunlar içinse zaman ve iyi bir planlama gerekir.

Benim tavsiyem,1-2 ay boyunca oyunu öğrenmeye bak,para kazan ve gelecekteki hedeflerine yönelik bir corp ara.Corp seçimini iyi yapmak burdaki önemli nokta,o yüzden iyice araştır derim.
Sosyal ağlarda paylaş

valla 2-3 tane guzel bulabildim daha,
Ama kabul et şindi, yapılabilecek maksimum şey yakın çekim videoları çok guzel edıtlemek
birbirine giden ışınlar sagda solda patlamalar vs.

Yakın çekimde bulmak zor gerçi, exceed inki çok guzel mesela.
Ama yok hakkaten belirli bi seviyenin üstüne çıkamaz, varsa link plz :P
Sosyal ağlarda paylaş

Videoyu açıyorum.
Adam tüm roketlerini kalkanlarını aktif etmiş. Target a Orbit lemiş, kazanmayı bekliyor.

Bide ne bileyim. Oyuna giriyorum. Oraya warp buraya warp. Oyun seçenek oyunu gibi geliyor.
Sen sadece izleyicisin. Bir şeyler seçiyorsun o kadar.

bu tarafı canımı sıktı.
Şöyle W A S D ile yöneteceğim. rakamlarla yeteneklerimi kullanacağım. Hedefin arkasından ilerleyeceğim, önüne düşmeyecek şekilde adamı deli edebileceğim bi oyun olarak düşlemiştim.
Ama gördümki. Sadece seçip izliyorsun :D

bilemiyorum yani.. çok da ön yargılı davranıp ilk günden oyunuda silmedim. Ama kasmak konusunda çok kararsız kaldım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yüzeysel bakıldığında öyle,ancak orbit mesafesi yada orbit edip etmeyeceğin her gemiye göre değişir.Silahlarına ve setup'una göre savaş taktikleri tamamen değişir.Ama tabi ki WASD ile oynanan oyunlar kadar asla hızlı olamaz eve,zaten olmamalı da çünkü eve bir strateji oyunu.

Onlar dışında eve bir "sandbox" oyunu.Yani oyunda hiç bir sınırlama yok.Eğer sonuçlarını göze alıyorsan herşeyi yapabileceğin bir oyun,bazı ufak tefek kurallar çerçevesinde.

Mesela en basiti istediğin heryerde herhangi birini patlatabilirsin ama bulunduğun yere göre bazı sonuçları olur.High security sistemlerde Concord gelip seni havaya uçurur,low security sistemlerde gate sentryleri sana ateş eder ve security status kaybedersin,belli bir security kaybedince bazı high sec sistemlere giremez olursun.En son -5 de mesela hiç bir high sec sisteme giremezsin ve kırmızı parlamaya başlarsın (UO daki karma sisteminin aynısı).No security sistemlerde ise herşey serbest.

Şimdi de daha büyük bir örnek vereyim.Bir imparatorluk mu kurmak istiyorsun?Oyun sana engel olmaz.Politika,ekonomik savaşlar,güç mücadeleleri,kaynak savaşları vs.

Kısaca diğer oyunlardaki gibi oyunun sana sağladığı saçma sapan içeriği kabul etmek zorunda değilsin,kendi içeriğini kendin yaratabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi pilotluk diye bişi var evede ondan süpeniz olmasın, hatta pvp basladığında heycanmamak bile baya iyi bi durum oluyo genelde. hatta işin içine dronelar girince microda gerekitiriyo oyun baya, haşa dronelarını salıp gezen insanlar nası var anlamıyorum ben.

Drake mazcal'ın wolf serisini izleyin sonra minmatard falan izleyin, hanı o gemilerle neler yapılabiliceğini görünce şaşırıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Densiz said:
Videoyu açıyorum.
Adam tüm roketlerini kalkanlarını aktif etmiş. Target a Orbit lemiş, kazanmayı bekliyor.

Bide ne bileyim. Oyuna giriyorum. Oraya warp buraya warp. Oyun seçenek oyunu gibi geliyor.

bu tarafı canımı sıktı.
Şöyle W A S D ile yöneteceğim. rakamlarla yeteneklerimi kullanacağım. Hedefin arkasından ilerleyeceğim, önüne düşmeyecek şekilde adamı deli edebileceğim bi oyun olarak düşlemiştim.

bilemiyorum yani.. çok da ön yargılı davranıp ilk günden oyunuda silmedim. Ama kasmak konusunda çok kararsız kaldım.

Merhaba

ordan oraya doğru warp ediosn ama wowdada kuşa yarasaya gitmiomusn : )

"Hedefin arkasından ilerleyeceğim, önüne düşmeyecek şekilde adamı deli edebileceğim bi oyun olarak düşlemiştim.
Ama gördümki. Sadece seçip izliyorsun :D"

açarsın covert op 30 kişilik gangın ortasından görünmez olarak geçersin orbitlersin kimse seni göremez.stealth bomber açarsın
bianda adamın karşısında belirir cruise lerini sallarsın adam en oldunu annamadan patlar :)

wasd olayına gelince eve o şekilde olsa gerçekten çok daha zor olurdu çnkü oyunda takip etmen gereken şey sayısı çok fazla ve bide buna gemi idaresi eklenirse gerçekten mantıksızlaşmazmı?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Densiz said:
Videoyu açıyorum.

bu tarafı canımı sıktı.

wasd ile bir hafta jita oursalert arası charonla mal taşıdığımı hayal ettimde bi an, kalsın almiim
Sosyal ağlarda paylaş

eve online da tek basına mission dısında hic bise yapamazsın (bahsettigim ilk 4 5 ay icin gecerli) uzerinden acemiligi atıp oyun dinamigini orendim mi tek basına bela olabilirsin hedeflerini ufak sec surekli bolelikle oyundan sıkılmazsın cunu oyunda skill sınırı yok gii bisey kimse cıkıpta kasacak skill kalmadı diyemez o sebebten ufak hedeflere emin adımlarla ilerle : )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...