Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öeh dedirtecek kadar kötü animeler

Metakuso

Öne çıkan mesajlar

Ya ben sizi anlamıyorum.

Bleach shounen overdose oluyor insanlar seviyor ama biraz kafa yoran Lain b*ktan oluyor.

Adam animede biraz anlam arıyor Lain izliyor beğeniyor sonra Bleach görüyor. "Bu ne ya çocuk animesi bu hep aynı gidişat adam döv, xp al, level atla, yeni skill öğren, daha kuvvetli adam döv rince and repeat" diyor beeğnmiyor ama bu adam suçlu oluyor ?

Kim burda mutlak otorite gibi konuşuyor ? Herkes kendi fikrini açıklıyor. Farklı türler, farklı insanlara hitap ediyor. Bu kadar mı zor anlaması ?

Shounen severlerine hitap eder, Bleach imbadır. Elfen Lied yeni başlayanlara hitap eder, izleyenin allah belasını versin.

Cidden anlamıyorum sizi
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
cirkin olan

"bunu nasil begenirler"
"bunu nasil begenmezler"
"bunu begenenler zevksiz"
"topunuz fanboysunuz"

geyikleri

ben ona laf etmedim zaten. adam diyor ki "bleach izlediğim en iyi anime". hadi dese eğlenceli ama faso fiso yani anlıycam ama adam harbiden o yazdıkları arasında en iyinin o olduğunu savunuyorsa ben o adamın zevkini kınarım arkadaş. ben de pokemonu çok severim, bir çok animeden hem de. ama en iyisi demiyorum. dersem de beni de kınayın, yerden yere vurun, dövün.
Sosyal ağlarda paylaş

olabilir

ne diyorum yahu

ZEVK

lain daha derin onu ariyor bleach aptalca hebe hube

abi ya adam isten evine yorgun geliyor agir bsieyle kafasini yormak yerinehafif askiyonla zamani gecrimek istiyorsa?

ZEVK

bu
kisiden kisiye degisir normaldir insanalr tek bir kalip degildir

burda sorun olan vay sen nasil onu begenmessin
vay sen ansil begenirsin geyigi

ya rahat birakin isteyen istedigini sevsin istedigini sevmesin

elli defa dedik
bir seriyi begenmiyorsaniz "boktan" "berbat" gibi klise elestirielr yerine adam gibi satir satir yazin diye

ben bleach severim parada dokmusumdur baya ama acin bakin zehir zemebrek elestirilerimde vardir bleach topiginde

objektif davranin biraz
hersey siyah beyaz degil
insnalar standart bazi kaliplarla cikmiyor

birseyi begenmiyorsaniz elestiri yazin oturup
begeniyorsanizda "dunyanin en super seyi" den ote bir elestiri yazin neden iyi analtin

-boktan
-degil super
-zevksiz
-kocakafa
-boktan boktan boktan
-super super super
-kotu
-iyi
-kotu
-iyi

bu sekilde devam ederek sinir katsayinizi katlamak idsinda bisey elde edemessiniz
Sosyal ağlarda paylaş

ya lol, elfen lied nasıl yeni başlayanlarına hitap eder? lafın gelişi dediniz herhalde. yeni başlayan adam direkt bırakır anime olayını, ben anime hastası halimle kendimden şüphe ettim.

neden öeh dediğimi anlatmışım zaten, "yılın anime'i" diye sunulursa bir anime ona göre beklentim olur. ha yok, elfen lied değil de elfen laid (bu isimde hentai yapmışlar lol) seyrediyor olsam o zaman da beklentim ona göre olur.

sabah karşı show tv'de izlediğiniz bir filmden beklentinizle sinemaya gelmiş, herkesin "must see" dediği filmden beklentiniz aynı oluyor mu sizin?

beklenti kısmını da geçiyorum, direkt kötüydü elfen lied. o anidb'deki eleştirimde (10 verenler kadar 1 verenler de ganiyle lol) yazdım zaten: mantık SIFIR. karakterlerin önünde ne zaman iki tercih olsa, bariz yanlış olan yolu seçiyorlar. bunun sonucunda bol bol gore ortaya çıkınca neden o yolu seçtikleri belli oluyor, gore çıkmayacak ortaya çünkü kafalarını çalıştırsalar. death note gibi 3-5 kere değil de her bölümde belki düzineyle yaşanınca bu illallah dedim. ha bir de dr jekyll/mr hyde kıvamında bir ana karakter. ama bu sefer chobits'deki robot kız/dr hannibal gibi daha çok. ki bu da bir anime'de gördüğüm yapılmış en kötü karakter. "hah şimdi herşeyi unuttum, bebe psikolojisiyle fanservice yapayım biraz meme şov; hah şimdi herşeyi hatırladım, bağırsağından çorba yapıcam" filan ilginç bir karakter değildir, en adi kalite loli ensest mangasının sayfalarını alıp ucuz teen thrasher filmleriyle harmanlayın, alın size NYUUUU (tarihin en iğrenç arağı, chobits'e acıdım) ya da lucy midir her neyse. millet gidip bunu "yılın female charı" seçti filan.

henüz seyretmeden dvd'ye yazmıştım, hala acırım o diske. bir de ömrümden giden o saatlere.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu bok atmaları anlamıyorum resmen..Zaten Türkiye'de azınlık bir eküri,Anime arşivlerine bilgisine sahip..Ama merakı olan çok,atıyorum bu foruma girse Bleach'e bu kadar bok atıldığını görse gerçekten türünde mükemmel bir animeyi kaçırmış olacak.Ya da Elfen Lied gibi 12-13 bölümde işlenmiş mükemmel bir hikayeye bok atılması sebebiyle belki elini sürmiicek.Bana mesela Naruto çok hitab etmiyor ama bok atmam,izledim de.
Şimdi bi Alucard,bi D,bi Nyu,bi Bankai sizi etkilemedi mi de bu kadar yerdiniz.Bunlar külttür agazorlar,hepsinin yeri ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

yemişim nyuu'nun kültünü. alucard'ın da bankai'nin de başımın üstünde yeri var ama.

eleştirileri inceleyecek olursanız elfen lied'in kült filan değil de anime tarihinin belki de en büyük balonu olduğunun farkına varabilirsiniz. ne bleach'in ne hellsing'in o kadar düşük puan verenleri veya bu kadar şiddetli eleştirenleri var.

hatta o anidb eleştirimde "ille gore lazımsa gidin hellsing izleyin, en azından tarz var" demişim. hellsing benim için tarz anime'idir mesela, o tabancaların namlusunun ucunda kamera kaymasıdır. alucard'ın trash talk'udur. anderson'ın piskopatça sırıtıp "EYMEEEENNNN!!!" demesidir. NYUUU fanservice dışında bir halt sunmuyor ki ecchi var, hentai var, varoğlu var çizgi meme izlemek istersem. ses aktörünün duygu vermek için kendini paraladığı halde mimikleri değişmeyen charların olduğu elfen lied'e ihtiyacım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor artık sana laf anlatmaktan vazgeçtim. Böyle devam et.

-----------------

konuya dönersek... belli bir seviyeye hitap eden animeler vardır diğerleri vardır. örneğin Naruto'nun mangasını 2002 ortası gibi bir hayli AGTde konuşmuştuk , artwork'leri , dövüş sekansları oldukça başarılıydı. Hakeza Gaara gibi yan karakterleri bile kalitesi konusunda fikir veriyordu. Ama anime versiyonunda dövüş sekansları yeterince manga'ya yaklaşamıyordu. Ayrıca en seven izleyiciyi bile isyan ettirecek kadar fiiler bölümler başladı ki sonradan Bleach de katıldı o modaya. Şimdi bu fiiler olayının mantığı nedir, seven varsa söylesin mesela.

Naruto kötü müdür, yada Bleach kötü müdür? Hayır o kadar da kötü değildir, ama "hah bu iyidir herkese de öneririm" diyemem. Nedeni bir dramatizm olmaması, yani bir seride iyilerden kimse ölmüyor, öldü sandıklarımız da dönüyor. Başkaları sever, lafım olmaz. Ama benim tarzım değildir.

Hakeza Gundam SEED önermem, UC izlememiş, haberi bile olmayan kitleye konsantre anime gibi birşey. Hele 6-7 saniyelik sekansların seri boyunca onlarca kez c/p yapılarak savaş kısımları uzatmaları farkettiğim anda bana itici elmişti. Ki önceki Gundam'lardan çok fazla rip off vardı. Ama ne oldu 36-50 arası cidden güzeldi ama 1-35 için buna değermi tartışılır.

Şimdi birileri de diyor ki "...Gundam'lar zaten model kit satmak için yapılıyor" , alakası yok. 1979'daki seriyi de model kit satmak için yaptılar o zaman , yada birçok kişinin yayınlandığı zaman etkileşime giremediği, o tarihte çoğu kişiye çok katmanlı ve karamsar olduğu için itici gelen, ama şimdilerde anime serilerinin en iyilerinden olduğu birçok kişi tarafından kabul edilen Z Gundam'a model kit satma amaçlı diyelim. Ne kolaymış. Yada Dune derinliğinde hikayesi olan Votoms'a "model kit satmak için yapılmış bu" deyip çıkalım işin içinden. Sırf bu ve benzeri düşünceler yüzünden "ben sci fi sevmem, başka türden tavsiye verin" diyen insanlar artıyor.

Macross güzel serilerdi mesela ama kimse Macross 7'yi yerden yere vurmaya tuhaf bakmasın. İlk seriyi güzel kılan ne varsa ona hakaret gibiydi. Hakeza G Gundam, Turn A Gundam...

Sailormoon'u bilirsiniz defalarca yayınlandı bu ülkede. Ama aynı tarihte insanlara bol seçim hakkı sunulsa insanlar yine Sailormoon'a hayran kesilir miydi? Bence öyle olmazdı. En azından bu derece olmazdı.

Ama atıyorum , fi tarihinde bi OAV çıkar, yıllar sonra izlerim derim ki ben beğendim, herkese tavsiye etmiyorum ama bana göre güzeldi derim.Sonuçta zevk meselesi. Ama biri çıkıp da SE Lain "kötü işte izlemeyin" derse dur derim. Herhangi bir anime olsa sorun değil ama hiçbir şekilde ticari bir hedehödöye dayanmayan bir denemeye (anime demiyorum dikkat edin) Allah ne verdiyse dalma düşüncesi bana anlaşılmaz geliyor. Ha anlamadıysanız düşünce belirtmezsiniz olur biter.

Anafikir belirteyim kısaca: Benim rahatsız olduğum insanların görüşünü saptıran animeler , onlara karşıyım. (Hayatında 4-5 anime izlememiş insanların nelere taptığını görüyor, biliyoruz , sonra ne oluyor "bu klasik, izleyin bunu") Yoksa isteyen istediğine tapsın bana ne.
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
yanlız sam daha önce de şimdi de olayı açıklamış.mükemmel dediğin hikayeyi eleştirmiş.elfen lied sux deyip bırakmamış.bok atma demiyoruz biz buna.

Sam ile yazımız arasında 2 dk. var,o sırada görmedim msgını ayar verme failed sorry =[.

Ben Elfen Lied ve Nyu(Lucy) karakterine yapılan haksız bok atmaları eleştirdim.Evet Sam bok atmamış,kendince gayet güzel açıklamış neden iyi bir anime olmadığını,gore ise Hellsing izleyin demiş,tarzı var demiş haklı..Ama Elfen Lied son yıllarda çıkan daha hikayesi drama olan bir anime,hüzünlenirken sıkılıyorsanız onu bilemem,ama Nyu karakteri beni çok etkiledi..Meme vs görmek istersem açarım bi hentai ya da en kötüsü Ikkı Tousen olur biter,ya da Gore deniyorsa Hellsing izlerim.Ama Elfen Lied'de hikayenin yanında bu kol bacak parçalamalar,çocukça utanmalar sadece ayrıntılar asıl hikayenin hüznünün yanında ve Lucy'nin Nyu'ya dönüştüğü sahneler gibi verilenler dışında göz ardı etmek gerekir.Geçmişe yapılan flashbackler,karakterlerin bir "baba"ya bağlılığı falan beni çok etkiledi.Kim ne derse desin Elfen Lied benim için bir külttür,çok da baymaz hani çok bölümlü de değildir sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Nyuu nasıl "kült" oldu ben onu anlamıyorum mesela. Ot gibi, robot gibi bi karakter. Kişiliği yok; varsa da anime bunu aktarmakta başarısız kalmış sanırım, çünkü ben hiçbi şey yakalayamadım kişiliğinden. Sadece 2 modu var: kafayı yemiş ve saf. Madem robot dedik, robotlu animeye bakalım, Chobits. Chii kendi başına bi şeyler yaptıkça biz de onunla yapardık. O bakkala gider, biz bakkala giderdik; o sevinir, biz sevinirdik,. Ya da ne bileyim, o bi şey yapacakken "laan yapma laan :3:3" derdik, yapmazdı sevinirdik.

Şimdi düşünüyorum da, bu da mı zevk meselesi acaba. Taraflı düşünme ihtimali yüksek olan kişilerce yürütülen siteler ve oraya oy kullanan muhtemel fanboylar haricinde, kaliteli ve yapıcı eleştiriler yapan ve bunu yaparken de tarafsız olan bi site, bi otorite yok mu bakalım onun görüşlerine?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fenris
yanlız sam daha önce de şimdi de olayı açıklamış.mükemmel dediğin hikayeyi eleştirmiş.elfen lied sux deyip bırakmamış.bok atma demiyoruz biz buna.

Sam ile yazımız arasında 2 dk. var,o sırada görmedim msgını ayar verme failed sorry =[.

ne ayarı ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:
Nyuu nasıl "kült" oldu ben onu anlamıyorum mesela. Ot gibi, robot gibi bi karakter. Kişiliği yok; varsa da anime bunu aktarmakta başarısız kalmış sanırım, çünkü ben hiçbi şey yakalayamadım kişiliğinden. Sadece 2 modu var: kafayı yemiş ve saf. Madem robot dedik, robotlu animeye bakalım, Chobits. Chii kendi başına bi şeyler yaptıkça biz de onunla yapardık. O bakkala gider, biz bakkala giderdik; o sevinir, biz sevinirdik,. Ya da ne bileyim, o bi şey yapacakken "laan yapma laan :3:3" derdik, yapmazdı sevinirdik.

Şimdi düşünüyorum da, bu da mı zevk meselesi acaba. Taraflı düşünme ihtimali yüksek olan kişilerce yürütülen siteler ve oraya oy kullanan muhtemel fanboylar haricinde, kaliteli ve yapıcı eleştiriler yapan ve bunu yaparken de tarafsız olan bi site, bi otorite yok mu bakalım onun görüşlerine?

Müzikler,duygusallığı bende güzel bir ambiyans yarattı.Ve bana göre kült oldu,Nyu-Lucy arası travmalar bana göre mükemmel işlenmiş ve yapılan flashbackler olağanüstü,bu da benim için yetti.
Ben Garden State ya da Breaking&Entering'i Godfather'dan daha kült gören bir insanım mesela,ikili ilişkiler mesafeler önemli benim için.O yüzden benim zevkim budur,ama artık savunmam Elfen Lied'i,belli beğenmemişsiniz saygı duyarım bunada.
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:
kardeş bak orada bencede yazmışım sen seviyosun diye bende sevmek zorunda değilim umarım anladın.

Ya zaten bir sanat tartışıyorsun,tabiki bencede dieceksin,kesin hükümler,yargılar yaparsan Berlin Duvarı gibi adamsın demektir..Ama bu kadar çok kişinin yorumu yargı olma yolunda gitmiş,şu forumu okuyup Elfen Lied'i bilmeyip de biri izlemekten vazgeçerse yazık olur(bana göre).Bunu demek istiyorum,herkes izlesin yapsın yorumunu.
Sosyal ağlarda paylaş

ascraeus said:
hayret bişey ya. başlığın adı kötü animeler. lain kötüydü diyoruz. sizin anime bilginiz sadece shounen diyor zeki. nerden vardın bu kanıya pardon?

ben lain güzel diyenler maldır diyor muyum? hayret ya zekinin güzel dediği illa güzel olacak herkese. oldu.

Olduysa sorun yok ^_^

SE:L kendi türü içinde başarılı bir yapım. Konusu, kurgusu, karakterleri, soyutluğu, OP/ED si herşeyiyle düşündüren bir yapım. Sen kendi türünde kült olmuş bir animeye sebep göstermeden kötü diyorsun ama sana "shounen izleyenler maldır eki eki" diyen yok.

Kimse SE:L için herkeze hitap eden, "must see" anime demiyor.

Najica Blitz Tactics ile AIKa için "bir insan nasıl bunu izler" deyişime takılmışsınız.

Bu iki animeyi izlediniz mi ? Sam mesajı almış uygun cevap vermiş. Bu iki anime kendi türünde (ecchi) bile başarısız iki yapım. Bir metaplot mevcut ama o yönde ilerleme yok. Karakterlerin hepsi tek boyutlu ve animeler boyunca "kilot" pozları dışında başka bir şey yok. Hayır komik olan kısmı başka hiç bir şey yok. Karakterler seksi veya şirin değil, sadece dişiler.

Wolf's Rain neden mi beğenmedim ?

1. Karakterler tek yönlü. Her karakterin takıntı yaptıkları şeyler dışında başka hiç bir olayları yok ki bunu da her birkaç bölümde bir gözünüze gözünüze sokuyorlar.

2. Çok boş bölümleri var. 15-18 di sanırım re-cap bölümleri. O civardaki bölümleri izlemek için sebep bile yok.

3. Konuyu bağlayıp bitiremiyor. Son "arc" hatta daha sonra çıkartılan 4 bölümlük OVA da buna dahil, hiç bir şeyi açıklamıyor.

4. Flower. Wolf. Paradise. gibi kullanımlar ve dizideki genel "folktale" havasına rağmen ne genel dünyasının yansıtılan atmosferi ne de çizimleri buna hiç uygun değil.

5. Homo Wolf Pack. Ciddi ciddi wolf packteki bir karakter bile kurt havası vermiyor. Daha çok şu minik kaniş köpekler gibiler. Bütün dizideki en ilginç karakter Blue lol.

Bunlara rağmen animeye "kötü" demedim. Benim tarzım değil. Malum "Elfen lold" gibi "OHA BU SENENIN EN IYI ANIMESI" diye gözüme sokulup da izleyince ve bu manzara ile karşılaşınca harcadığım vakite yandım.
Sosyal ağlarda paylaş

-_-

büyk bi kısmı.. çoğu çok sıkıyor beni.
naruto
gundam, bool robotlu anime. hep aynı şey ve çok uzun ne izliyorduk..

ben hiç sevemedim bunları, hele bleach falan

bi sürü anime izleyen dostum var. paso izletmek istiyorlar ve hiç hoşlanmadım yahu! devil may cry'ın da bişileri var idi. oda pek hoş değildi.. sıkılıyorum feci izlerken.
keşke rahat bıraksalar..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...