sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ilk defa pasaport cikarticam cok heyecanliyim :P nese 18 yasinda okuyan birine pasaport cikartmak icin hangi belgeler lazim? nereye basvurmam gerekio? mesela diyelim 1 yillik pasaport cikardim. bunun suresi dolmadan uzattirabilio muyum suresini? ayrintili bilgi vericek olursaniz sevinirim.
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 1yıllık pasaport bi işine yaramaz yanlız. çok fazla vize veren bulunmaz yani. zorlarlar seni. onun için 3senelik çıkartman lazım. fiyatı 353ytl harç +80 ytl pasaport olması lazım 3senelik için. yılbaşı ile dbirlikte değişen fiyatlar böle olması lazım. ilk defa pasaport çıkartmak için beyaz fon önünde 4 tane vesikalık fotoya ihtiyacın var (4,5-6cm) il veya ilçe emniyet müdürlüğüne gidip parayı yatırıyorsun (genellikle 09,00-12,00 çalışıyorlar. çok çalışkanlar yani! erken git onun için) harç makbuzunu almaı unutma.. sonra bi form dolduruyorsun. zor soru yok valla. hep çalıştığımız yerlerden sormuşlar :P nüfus kağıdından bakıp dolduruyorsun boş yerleri. sonra nüfus cüzdanı fotokopsi gerekiyor. onu unutmuşum bak.. bi de pasaportu sadece sana veya noter onayıyla vekil ilan ettiğin birisine veriyorlar.. kendin git al, daha rahat olur. 1günde tümü biter kolayca. online başvuru diye bi nane göreceksin. hiç bulaşma! işleri daha da zorlaştırıyor inan edit: uzatma uzatma için nüfus cüzdanı fotokopisi + 3foto gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam. harç bedelleri ise emniyet müdürlüklerinin sayfalarında yazıyor olmalı.. google ile ararsan bulabilirsin harçlarını da.. evet evet.. biliyorum en pahallı pasaportlardan biri bizimki.. ama şekli berbat! kabul ediyorum, bu çok kötü.. son bi edit daha: yok hacı, bana çipli pasaport demeyin! ben de 2008'de çipli çıkar dedim ama yine ertelemişler. 2008 ortasında karara bağlanacakmış. 2145'e çıkar sanırım. teknoloji fakirimiyiz neyiz?
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 1 yillik pek bi ise yaramaz biliorum ama uzatma sansi oluo mu cikardiktan sora?
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 oluyor.. ama olsa bile 1yıllık pasaport ile bir şey alamazsın yani dediğim o.. bu biraz şey gibi.. "abi bi araba buldum. motor temiz, içi güzel ama tekerlekleri ve dingili yok.." bi yere gitmen zor olur. yine de almak istersen fiyatları şöle 6 aya kadar olanlar(Bu süreye birçok ülke vize vermemektedir) 102,40YTL. 1 yıl için olanlar 146,30 YTL. 2 yıl için olanlar 246,80 YTL. 3 yıl için olanlar 353,00 YTL. 3 yıldan 5 yıla kadar olanlar ( 5 YIL) 500,30 YTL. Cüzdan bedeli 81 YTL. (Pasaport Büro Amirliğine verilecektir) ha bi de rektörlükten falan öğrenci olduğuna dair kağıt mı ne alıp ucuza pasaport alma şansı mı ne varmış.. valla hiç bilmiyorum detaylarını. öle bişiler duymuşum zamanında.. patinin üyelerinden LucifeL vize işleri ile ilgileniyordu.. o daha iyi bilir aslında
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 9.00-12.00 olmasi kotuymus. bunlar haftasonu acik olmuolar di mi? yoksa bi gun okula gitmemem gerekicek. edit: LucifeL bi bakiver 8-)
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 işin güzel yani ne biliyomusunuz? sadece harç parası ödiyerek alcam pasaport ÇOOK YAŞA WORK AND TRAVEL!:D
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Üniversiteden eğitim amaçlı olarak yurt dışına çıkacağına dair yazı alırsan iki yıllık pasaportu harç ödemeden alabiliyormuşsun. Bize okulda öyle dediler ama daha pasaportu çıkarmaya gitmedim. Birde Pasaport için online başvuru bile yapılabiliyor Emniyetin internet sitesinden.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 adamınbiri said: işin güzel yani ne biliyomusunuz? sadece harç parası ödiyerek alcam pasaport ÇOOK YAŞA WORK AND TRAVEL!:D ASıl para harç tutuyor zaten bir hata olmasın o dediğinde?
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 valla ordakiler bana en fazla 70 80 milyon verip pasaport alabilceğimi sölediler onların yalancısıyım:D o yüzden böle gazım..şimdi bozma morelimi pardon de geç ahefuaehufah:D edit:çok özür diliyorum şimdi okudum harctan muaf tutulcakmışım yani sonuç olarak ÇOK YAŞA WORK AND TRAVEL
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 adamınbiri said: valla ordakiler bana en fazla 70 80 milyon verip pasaport alabilceğimi sölediler onların yalancısıyım:D o yüzden böle gazım..şimdi bozma morelimi pardon de geç ahefuaehufah:D Tamam sen harç ödemeyeceksin benim dediğim gibi. Eğitim için gidenler harç ödemiyprmuş sadece defter parası 80 ytl ödüyormuş bana da öyle dediler.
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ombak said: Birde Pasaport için online başvuru bile yapılabiliyor Emniyetin internet sitesinden. online başvuru sadece işinizi en az yarım saat uzatmaya yarar.. direk gidip alın, online falan türk'e ters hatta sitelerinde de uzatır değil de "kısaltmaz" deniliyor.. zuahaha komik bişi Online müracaatlar daha önce on(10) güne kadar olan pasaport işlemleri sırasında vatandaşlarımızın pasaport tahkikatlarının kendileri gelmeden neticelendirilmesi adına ciddi yarar sağlamaktaydı. Günümüzde nüfusa kayıtlı olunan İL FARKETMEKSİZİN pasaport işlemleri bir(1) iş gününde tamamlanmaktadır. Online müracaat işlemlerinizin süresini çok fazla kısaltmamaktadır. doğrudan yapın başvurunuzu daha kolay bak
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 eğer bir yıllık pass aldıysan çık yurtdışına nereye gideceksen git, orada konsolosluğa uğra, 5 yıllık uzatma yaptır, eğer avrupa ülkesiyse 62.-EU öde, bir saatte cebine 5 yıllık pasaportunu koy çık nasıl?
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Nefr said: nasıl? guzelmis
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 sigisMoNd said: 1 yillik pek bi ise yaramaz biliorum ama uzatma sansi oluo mu cikardiktan sora?nasıl işe yaramaz sen boş pasaporta 1 yıldan fazla vize almayı mı planlıyorsun bence hiç deneme. dasaaa ilk başta alacağı pasaport 1 sene yeterlidir.bu zamanda en boktan konsolosluklar bile boş pasaporta 1 ay ile 3 aydan fazla vize vermiyor 3 senelik pasaportu ne yapsın boş pasaporta shengen vizesi alsa en fazla 3 aylık vize alır yani hemen vize başvurusunda bulunacaksan 1 yıl idealdir. Pasaportun süresi bitmeden ya da bittikten sonra harç parası ve bir kaç evrak verdiğin zaman 1 gün içinde uzatabiliyorsun. Ama dediğim gibi ilk pasaportun olduğu için 1 sene üstünde alma çünkün 3 aydan fazla bir vize alamassın bosuna fazla para vermiş olursun. @sisgisMond evet haftasonu açık değiller.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Pasaport süresinde unutmamanız gereken birşey var yalnız: Avrupa ülkelerinin çoğu vizenin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli pasaport istiyor.
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Arkadaşlar Vize hakkında genel bir bilgi vereyim size; Eğer yeni pasaport çıkartıyorsanız ilk etepta ne amaçla seyehat edeceksiniz ona göre çıkarın pasaportu.Eğer yurtdışı bağlantılarınız varsa 5 senelik alın.Çünkü il başlarda 1 sene içinde yeni pasaportsa 3 kere falan vize almanız gerekecek. Eğer turistlik amaçla gidecekseniz 1 sene iyidir çünkü 5 sene çıkarsan boş boş yatacak çünkü herzaman tatile yurt dışına çıkamassın.Ama eğer gerçekten mali durumun çok iyi ise zaten sana koymaz 5 sene çıkar gitsin. Boş pasaportlara vize almak herzaman zordur ve hemen hemen her konsolosluk ilk etapda kısa vizeler verir.Misal Fransa boş pasaporta ilk başta 1 ay ya da 3 ay 2.vize ye gene 3 ay ya da 6 ay 3.vizeye 6 ay 4.vizeye 6 ay anaca 5.vizeye 1 sene veriyor yani ilk pasaport ise ve sürekli yurt dışına çıkmayacaksanız 1 senelik pasaport iyidir fazlasına gerek yok. Yukarıda Fransa nın vize süreleri nerdeyse bütün shengen vizeleri için geçerlidir hatta Benelux ülkeleri Almanya ve İsveç'in kuralları daha katıdır.
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ombakkombak said: Pasaport süresinde unutmamanız gereken birşey var yalnız: Avrupa ülkelerinin çoğu vizenin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli pasaport istiyor.Öyle değil ombak vize başvurusu yaparken uçak rezeryasyonunda bulunan dönüş tarihinden sonra 3ay+1 gün istiyor shengen ülkeleri. edit:birde o ülkeden ülkeye değişir ama shengen vizelerinde hemen hemen hepsi aynıdır.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Valla mesela İtalya 6 ay istemiş bize öyle dediler Ama sen pasaport işinde bir adam olarak daha iyi bilirsin:D
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 baba... terazine bindik! replere boğuyoruz seni. aslında kargo+gümrük hedeleri ve bu pasaport şeylerini toplayıp sticky mi yapsak ne yahu.. tabii konsepte aykırı farkındayım onun. ama hazır bilgi kaynıyor öbür türlü de.. hmm belki gezi kısmına bu sticky olur.. bak bu iyi olur.. kargo+gümrük olayı da ikinci ele uygun düşebilir. dur bi düşünelim de sonra bakarız zati. ama çok saol valla, danışacak bir bilenin olması her zaman süper bişi ^_^
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ne demek modum hayatım bilgi ihtiyacın olursa pasaport işinin wikipediyasıyım gelin bana :) eğer istersen shengen ülkeleri amerika ve canada nın vize başvuru işleyişi hakkında ve istenilen evraklar hakkında bir yazı yazabilirim 1 hafta içinde tam bilgi olarak.stciky yaparsın.
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 vizeyi daha sonradan avusturya icin alicam ki duyduguma gore avrupada en zor vize veren ulkerelerden biriymis. ama avusturyaya okuma amacli gidiceim icn okuldan kabul geldikten sora bi zorluk cikarmiolar. (avusturya lisesinde okuyorum bu arada)o yuzden vize isine daha baya var. yazin halledicem vize islerini. bu pasaport da yurt basvurulari icin gecerli. pasaporttan doldurulmasi gereken yerler var sunduklari basvuru formlarinda.
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ombakkombak said: Valla mesela İtalya 6 ay istemiş bize öyle dediler Ama sen pasaport işinde bir adam olarak daha iyi bilirsin:D6 aydı doğru ama ben geçen bir pasaport verdim 3ay+1 gündü aldı valla :)
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 sigisMoNd said: vizeyi daha sonradan avusturya icin alicam ki duyduguma gore avrupada en zor vize veren ulkerelerden biriymis. ama avusturyaya okuma amacli gidiceim icn okuldan kabul geldikten sora bi zorluk cikarmiolar. (avusturya lisesinde okuyorum bu arada)o yuzden vize isine daha baya var. yazin halledicem vize islerini. bu pasaport da yurt basvurulari icin gecerli. pasaporttan doldurulmasi gereken yerler var sunduklari basvuru formlarinda.avusturya öle bi konsolosluk ki verdiği bir vizeyi gördüm öldüm gülmekten 2 gün kalış izni ve çoklu giriş vize idi öldük.ama okul olayı olursa olabilir ama garanti değil haberin olsun zaten şahsi başvuru.
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 bizim okuldan avusturyaya gidenler uniden kabul geldikten sora bi sorun yasamamislar. bana patlamaz heralde. bi zahmet...
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ben sana şöyle söliyeyim şans işi biliyor musun vize konsolosunun iyi gününe denk gelmen bile gerekebilir çok başıma geldi evrakları tam bi müşterim yaklaşık adamın şahsi hesabında hiç abartısız 1 milyon euro para ve adam daha önce ingiltere de okumuş ve abd de master yapmış 4 kez fransa 3 kez almanya ya girmiş ama adam pasaportunu kaybetmiş. Yeni pasaportu da boş diye adam red yedi.Yani demek istediğim birazda şans işi. Ama şunu idda edemem senin okulunun bi faydası olmaz diye avusturya konsolosluğunun okul için prosedürü ve avusturya lisesinde okuyan bir öğrenciye nasıl bi kolaylık sağladığı hakkında bir bilgim yok.
Öne çıkan mesajlar