Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bakkalda eski berber ile karşılaşmak

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşkar bugün başımdan geçen saçma sapan bir olayı anlatmak istiyorum.

Şimdi Evimizin azıcık ilerisinde bir berber var. Taşındığımızdan beri yani 2 yıldır bu berbere gidiyorum. Aslında beğenmiyorum ama başka seçenek yok. Berbere ne zaman gitsem adam arkadaşlarıyla beraber tavla turnuvası düzenliyor, bir yandan bir içip bir yandan tavla oynuyorlar. Bazen biri birine vuruyor, oda ona vuruyor, sonra eşek kadar adamlar 'elim sende' oynamaya başlıyorlar döt kadar dükkanın içinde yumruklaşarak. Ben her geldiğimde bana 1 hafta önceden kalmış asitsiz kola verip, yavaş yavaş içmemi tembihliyolar hemen bitipde işe koyulmamak için.
Bazenleri 2-3 kişi oluyorlar, turnuva düzenleyecek sayı ulaşamayınca. Yanımda genel ev hikayelerini, terbiyesiz fıkralar anlatıyorlardı.
Ben her seferinde bu berbere istemeyek gidiyordum. Bir gün evin hemen yanında bir tane daha berber açıldı baya lüks duruyordu. Ama eski berberimi satmamak için hiç gitmeyi düşünmedim.
Eski berber ile aramdaki ilişki enseye şaplak, döte parmak şeklinde bile olsa adamın : 'Sen zaten yumurta gibisin birde amerikan kesince ipne gibi oluyorsun' tavsiyesinden sonra gözümü açtığından dolayı biraz sempatim vardı adama, onun için satmadım berberimi.
Ama birgün çok fena kesti saçımı hiç beğenmedim, yamuktu resmen ,eve gelip terzi makasıyla düzeltmek zorunda kalmıştım.

Neyse birgün cesaretlenip o yeni, lüks berbere daldım. Adam süperdi, müşterilere çok saygılıydılar. Çok hoşuma gitmişti. Bende bundan sonra burası yeni berberim olsun dedim. Ve 2 kere orada kestirdim saçımı.

Bugün dersaneden sonra kola almak için bakkala gittim birde baktım eski bakkal ile karşı karşıyayım. 'Naber lan' dedi. Bende 'iyi abi senden' dedim. 'Bu napıyon' dedi. Bende 'İyi ne olsun' dedim. Sonra yavşak yavşak gülümsemeye başladım. 'Bak saçım uzadı' dedim. Hani daha yeni uzamış başkasına gitmedim sana gelicem, düşüncesini uyandırmak için. Sonra 'hadi görüşürüz' dedim, çıktım.

Ama çok fena bir andı. Adam dövücek diye korktum. Sonra asansörde düşündüm, ben saçımı 2 ayda bir kestiriyorum. İki kere yeni berberde kestirdim. 4 Ay kafadan gidiyor birde şimdi saçım kesilme seviyesine geldi adamı 6 aydır görmüyorum yani, kesin anlamıştır başkasına kestirdiğimi. Ama ben öyle mal mal gülümseyince kafası karıştı sanırım.

Böyle bir olay işte bir an endişelendim, kötü oldum. Ama şimid tekrar düşümdüm gayet normal birşeymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

berberleri sevmiyorum, saç kestirmekten de pek hoşlanmıyorum aslında.. otur bekle bekle, sıkıcı işte!

şimdi bi kuaför buldum, ona gidip öküzcan yükü ile para veriyorum. şimdi dediysem 1senedir falan. uzun saçlarım hafif.. 2-3ayda bir kesilmeye gidiyorum haliyle. her neyse abi ile hiç konuşmuyoruz gibi bişi. gereksiz lak lak yok. ne söylersem onu kesiyor. istediğim gibi yapıyor. saçı hatunlar yıkayıp fönlüyor. her gittiğimde içeride mal tipler yerine iyi giyimli adamlar ve hoş kadınlar görüyorum. berber ne eziyetti yahu! adam paso dedikodu yapıyor, acaip kafa şişiriyor falan. aptal aptal konuşuyor işte..

yaşasın kuaför salonları! yaşasın sessizce işini yapan kuaförler
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü bişi bu durum ya benimde lise hayatım boyunca okulumun karşındaki berber vardı sürekli oraya giderdim ama bi süre sonra sen sonra gel uğraşamam şimdi senle durumlarına geldi çok samimi olduk yani sonra berberimi değiştirdim oda güzel kesiyodu 40 milyon alıyodu ama değiyodu cidden iyi kesiyodu bi gün böle krem mrem bişiler süriyim mi dedi sür bakalım dedim 70 milyon istedi OHAA dedim içimden yanımda 40 var 30'u sonra veririm dedim halen vermedim borcumu bostancıdaki son berberde gay mecburen bi sefer ona gittim sakal traşından sonra suratımı okşadı koşarak uzaklaştım Allahtan evin hemen yanında yeni bi berber buldum güzelde kesiyo ama o eski berberlerle karşılaşmamak için değişik yollar kullanıyorum artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Astronomik fiyatlar veriyorum berbere gidersem, o da sırf göt korkusundan. Çünkü kırık alıyorum adı altında bir karış kısaltırsa adamın kafa derisini yüzerim orda.
Yılda bir gittiğimden gayet ucuza geliyor aslında, saçım kısayken 2 ayda bir 10 lira vere vere 100+ lira berbere gidiyordu yılda, şimdi yılda 40 küsür lira gidiyor =)
Geçen 3 buçuk yıl içinde 3 kere gitmişimdir belki sdf
Eski berberime bebekliğimden beri gidiyordum, arada hatrı olsun diye ensemdeki tüyleri aldırmaya veya sakal tıraşına falan gidiyorum, onları saymıyorum hadi =P
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar yazın tatilde bir yerde kestirp dönünce olm sne başka yere gitmişsin muhabbeti yapıyolar, yani anlıyolar
dükkanda bişey söylemediyse çakmamıştır hafızası başka müşterilerle doludur
aslında hafızaları o kadar da iyi deil, ne bir önceki kestikleri modeli hatırlıyorlar ne de ne okudğunu, kaç yaşında olduğunu, nereli olduğunu
Sosyal ağlarda paylaş

Lüks bir yere gidersen kesilir.
Ayrıca saç kestirmiyorum, kırık aldırıyorum. Sırtıma inmiş saçı 10 milyona saç kesen berberin ellerine teslim edip kırıklarını al hocam dersem ne olur? kırpıverir hart diye, sonra kafa derisini yüzerim o adamın ben.
Lüks bir yere gidersen ne oluyor, baba sadece kırıklarını pıt pıt alıyor, üstüne saçını yıkıyor, aga peelinge de gel sen çok yıpratmışın falan bile diyor (peelinge gitmiyorum, o kadar da değil tabi).
Bunu yılda bir yaparsan da koymuyor. Ok?
Sizin yıllık berber masrafınızın yarısını falan harcıyorum ben berberlerde, onu da hesaba katın zengin çocuğu diye ayar ver(e)meden önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Griswold said:
Lüks bir yere gidersen kesilir.
Ayrıca saç kestirmiyorum, kırık aldırıyorum. Sırtıma inmiş saçı 10 milyona saç kesen berberin ellerine teslim edip kırıklarını al hocam dersem ne olur? kırpıverir hart diye, sonra kafa derisini yüzerim o adamın ben.
Lüks bir yere gidersen ne oluyor, baba sadece kırıklarını pıt pıt alıyor, üstüne saçını yıkıyor, aga peelinge de gel sen çok yıpratmışın falan bile diyor (peelinge gitmiyorum, o kadar da değil tabi).
Bunu yılda bir yaparsan da koymuyor. Ok?
Sizin yıllık berber masrafınızın yarısını falan harcıyorum ben berberlerde, onu da hesaba katın zengin çocuğu diye ayar ver(e)meden önce.

buradan anladğım adam 2 saç kırpıyor üstüne 40 milyon alıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

benimde öle bi hikayem olmuştu bu yaz sürekli gittim berberde çalışmaya gidicektim. zorla olsada çalışmam lazımdı bende tanıdık hani muhabet flan da olur die berbere gidiim dedim .gittim adam dio saat 8 den akşam 9 a kadar çalışcaksın flan neyse öğle yemeğinde kaçmıştım ordan. o günden beri arka sokaktaki berbere gidiyodum. orasıda kapatıp sadece bayan kuaförü yapınca gene kaldım kaçtığım berbere=) her gidişimde utanıyorum uaheuahe
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gittim
yıkattım kestirdim boyattım süper oldu
35 ytl verdim çıktım
senede üç kere kestiriyorum saçımı
ben çok ucuzcuyum ya, kuaföre verdiğim parayı "lan onla ben şu kitabı alırdım" diye vermem mesela föne möne.
iki ayrı kuaförüm var ama saçımı sadece biri keser boyar. çünkü evet, anlıyorlar sen bunu bende yaptırmadın başkası kesmiş diye. çok da umrum diyon içinden de vicdan yapıyor insan be.
ikincisine parayı ben vermiyorum, annemle hesaplaşıyolar afsdf iyi oluyo kaş fön bedava. hadi kaş bi derece, sık yapılan şey de senede fönü toplasan 5 kere çektirmiyorum ahah.

niye yazdım bunları?
abi erkek adam saçını 40 liraya kestirir mi be iki tel saçı var çoğunuzun. kazık yiyorsunuz sağlam ahah. 15 ytl alsa kesimden benim kuaförüm, giden paramın arkasından ağlarım agsfag.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...