Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sıkılma sorunsalı

naraso

Öne çıkan mesajlar

merhaba arkadaşlar öncelikle bu konuyu kişisele mi açsam buraya mı diye düşündüm buraya açtım yanlış açtıysam affola =) ben 11. sınıf sayısal öğrencisiyim ancak fen matematik gibi derslerden cidden sıkıldığımı anladım yeni sisteme göre alan değiştirme şansımda yok artık şu an tek çıkış noktam ea dan girip össye felsefe okumak sizce doğru yapar mıyım yoksa mühendislik mi okusam
Sosyal ağlarda paylaş

ilk once sakin kafayla otur ne yapmak istedigini nelerden hoslandigini dusun,ama insanin o yaslarda begenileri,hayata bakisi,istekleri her an degisiyo saglıklı bi karar vermen zor olabilir,bu saatten sonra sistem kilitliyo seni alan degistirmen cok zor,bi yandan sunu dusun edebiyatta sosyal cozmek zorunda olsan ugrasicaksin yok failatün failü cart curt,yok tavukcu bilmemnezade nin 3. eseri nedir,ciddi boyle sorular geliyo oss den amerikan genclik filmlerindeki gibi oturup bu sosyal olguyu tartismiyosun sinifta veya gittigin uni de,alternatif akımmıs integralmis bunlarla ugrasmak bi cok acidan daha zevkli,sıkılıyosan derslere bakıs acını degıstırmeyi dene,ne bileyim anneler der ya hep matematik icin "sanki bulmaca cozuyomussun farz et evladim" onun gibi dicem

bana dediklerinde hep su cocugun triblerine girerdim

[video]http://youtube.com/watch?v=JHJMP-G8r38?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

naraso said:
Syn said:
sayısal öğrencisi olarak mezun olcan için felsefe okuyamazsın daha doğrusu okursun ama katsayın 0.3le çarpılır ki bildiğin dezavantaj.Bence mühendislik kas.

felsefe ortak alanda olduğundan 0.8 le çarpılıyor okul puanı sorunu yok yani o yüzden =)

iyi tmm da ea2 puanının hesaplanması icin edeb2 sos2 yapman gerek,say2 yi komple unutcan yani zaman yetmez
Sosyal ağlarda paylaş

Ben eski sistem girişli olduğum için işin katsayı puan kısmını bilmiyorum ama öyle bi pişmanlığım var, keşke mühendislik yerine sosyal bi bilim seçseymişim diyorum zaman zaman. Eğer matematik vs. sevmiyorsan bence hiç kasma, gerçekten ilgili değilsen işkence gibi gelecektir okumak. Yol yakınken dönmek en iyisi. 2. 3. sınıfta bırakınca işin çok daha zor olur. Bırakmasan bile okuduğundan bi zevk almazsın vs.
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:
naraso said:
Syn said:
sayısal öğrencisi olarak mezun olcan için felsefe okuyamazsın daha doğrusu okursun ama katsayın 0.3le çarpılır ki bildiğin dezavantaj.Bence mühendislik kas.

felsefe ortak alanda olduğundan 0.8 le çarpılıyor okul puanı sorunu yok yani o yüzden =)

iyi tmm da ea2 puanının hesaplanması icin edeb2 sos2 yapman gerek,say2 yi komple unutcan yani zaman yetmez

ayrıca ed-sos yapmam gerek sos 2 yapmama gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

felsefe sevdiğin bir bölüm olabilirde iş imkanları vs. düşündün mü?felsefecileri küçük düşürmek gibi bir maksadım yok ama içinde bulunduğumuz ülkede en fazla dershane hocası olursun.ben ekonomi okuyorum mesela ama hayalimde wall street var, gidipte bi bankada müfettiş yardımcılığıyla yetinmek istemem mesela.tabi zamanın ne göstereceği belli değil,okuduğu bölümle alakasız işler yapan tanıdıklarımız var(çevre müh. olupta tekstilcilik yapan) senin hayatın ona göre davran.tabii ki ilgisiz olduğun bir bölüme gir demiyorum ancak günümüz koşullarını da göz önüne alarak bölüm tercihi yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de sakin kafayla dusunmen lazim.
ben 4 sene bilgisayarla ic ice yasadiktan sonra acaba her seyi birakip baska bi seye mi sarsam dedim. Benim gibi bir cok kisi ayni yoldan gecti. Sonrasinda aklini basina devsirip "salak misin yoksa tipin mi oyle gosteriyo" sorusunu sormak gerekiyo kendi kendine. Cevabina gore secim yapiyosun...

Sayisaldan hoslanmiyosan muhendis olma tabii ki, ama gercekten de hoslanmiyo musun, yoksa su aralar sagdan sagdan gelen "iyi sihatte olsunlar" faktoru mu var?
Sosyal ağlarda paylaş

Çok düşünme bu konuyu bence. Sayısalda kal, devam et. Felsefe'yi bir yandan takip edebilirsin. Bir branşı, sevmekle meslek olarak yapmak arasında çok ciddi farklar var. Bunu anlayınca geç oluyor çoğu zaman. Ya da interdisipliner bir üniversiteye yönlenebilirsin, sonra seçeceğim ben mesleğimi demek için. Ama onunda sıkıntıları var ciddi kafa patlatmana, belki sevmediğin dersleri bir defa daha görüp almana neden olabilir. Ayrıca yapabiliyorsan FEN-2 de çöz ED-SOS'ta. Tercih döneminde pahalıya patlayabilir bu sana ama özgürlük sağlar en azından. Ben sayısal çıkışlıyım, 5 tercihim hukuk, 1 tercihim bilkent-küresel&uluslararası ilişkiler(%50), 1 tercihim de hacettepe-felsefeydi. Hepsi de gelebilir düzeylerde seçilmişti. Gerçi ben abartıp 1 mütercim-tercümanlık(almanca) ve 1 de almanca öğretmenliği yazmıştım, ne kadar kafamın karışık olduğuna delil olarak :P

Sonuç olarak sonra pişman olabilirsin yaptığına, bence iyi düşün karar ver. Dediğim gibi bence en mantıklısı FEN-2 de çöz ED-SOS'ta. Ciddi düşünüyorsan, biraz zorlar seni ama değer. Zaten EA'cıların edebiyat muhabbetlerine takılsan, bir de coğrafya cep kitabı okusan, ki zaten ilgin varmış, biraz da alakalı kitap okusan çok mükemmel olmasa da iyi bir üniversitenin felsefe bölümüne rahatlıkla girebilirsin. Kararın değişmiş olursa da mühendislik, fen artık ne seçeceksen onu seçersin.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim

öncelikle katsayı meselesinde emin olduğumu belirteyim hem verilen konferanslarda söylendi hem de dershaneyle defalarca konuştum

iş imkanlarını düşündüm çok para kazanamam belki evet ama hem mutlu olurum hemde geçineceğim kadar kazanırım diye düşünüyorum.
onun dışında zaten fen-2 çözeceğim yukarıda da söylediğim gibi girmek istediğim okulun felsefe bölümünün puanı bu sene 330 idi diğer bir deyişle ilk 12 binde olmam gerekiyor bu da 23-24 mat-2 ve 15 ed-sos la gerçekleşebilecek bir olay sanırım.okul puanım kötü tabi biraz okula göre,sonlara yakın olduğumdan..
yoksa daha rahat olurdu benim için
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sene sıkılman normal.Konular ağırdır vs.Bende seninle birebir aynı şeyleri düşündüm zamanında.Ama lise son olduğun zaman sayısal olmanın keyfini çıkaracaksın emin ol.Felsefe konusuna gelince...O işten kendini idare edecek kadar para kazanman bile çok zor.Baya araştırdım soruşturdum zamanında ve gördüm ki felsefe olayı yaş iş.I-ı olmaz.Felsefeye hobi olarak da devam edebilirsin.
Yazının üslubu biraz kötü oldu farkındayım ama durum bu yani.Gene de sen bilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:
...bu saatten sonra sistem kilitliyo seni alan degistirmen cok zor,bi yandan sunu dusun edebiyatta sosyal cozmek zorunda olsan ugrasicaksin yok failatün failü cart curt,yok tavukcu bilmemnezade nin 3. eseri nedir,ciddi boyle sorular geliyo oss den amerikan genclik filmlerindeki gibi oturup bu sosyal olguyu tartismiyosun sinifta veya gittigin uni de,alternatif akımmıs integralmis bunlarla ugrasmak bi cok acidan daha zevkli,sıkılıyosan derslere bakıs acını degıstırmeyi dene...]

tm cileri salak yapmışın direkt
Sosyal ağlarda paylaş

Nutella Yerim:

Toptan Saçmalamışsın,TM Mezunuyum birkez aruz ölçüsü ile (Failatün vb.) uğraşmadım.SBF Kamu Yönetimindeyim,gayette memnunum.Güncel olayları tartıştığın gibi,adam akıllı bir bilgi sahibide olabiliyorsun.Düşünce Akımları, siyasal sistemler gibi şeyler hakkında popüler bilginin ötesinde bunların gerçekten nasıl olduğunu öğretiyorlar sana.

Soruyu Soran Arkadaşa gelince,bölüm değiştirmesi imkansız değildir muhtemelen ve eğer gerçekten istersen 12.sınıfa TM girebilirsin.Ama bunu istiyor musun gerçekten?Eğer yanıtın evet ise gir.Felsefe iyidir,hatta iyi derece yaparsan Tubitak ilk 4000 ve ilk 2000'e burs veriyordu.Bence bir düşün derim.Ama önce kendin ne istiyorsun ona karar vermelisin.2 Fizik problemi zor geldi diye bölüm değiştirme yani.Felsefe konusunda iş olanakları gerçekten kısıtılı ve eğer işinin hakkını vereceksen öğretim üyesi veya yazar olman gerekebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu bu arada felsefe okuyosan illa felsefeyle ugrasmak zorunda degilsin ki? Sosyal bilimlerde okuyan cogu insan reklamcılıktan tut sinema televizyon sosyal/kulturel faaliyetlerle ilgili bir suru yerde ise girebiliyolar. Dunya o kadar duz degil yani felsefe okuduysan felsefeci olcaksın diye. Sadece olmayacaksan tersi yonde calısman lazım o kadar (o da ayrı bi mesele ama sosyal islerle ugrasmayı madem seviyosun o zaman kendine uygun bi alan bulursun vs vs).

Hani kitap bile yazıp ordan para kazanabilirsin, sadece ne yapmak istedigini bilmen onemli, hangi bolumde okudugun degil.
Sosyal ağlarda paylaş

olay iki fizik sorusu değil ki fen derslerini anlamak ve yapmak çok zor gelmiyor biraz gayretle ancak ben sayısal derslerden genel olarak sıkıldım ve benim bir de baba faktörüm var tm ye geçmemi engelleyen.kendisine şaka yoluyla söylediğimde bile tmye geçeceğimi kafayı yiyordu ve beceremediğin için geçmek istiyorsun tarzı şeyler söyledi kısaca ilk 5bine girip adam gibi bir mühendisliğede puanımın tutması gerek ki babama kazandım ama gitmiyorum diyebileyim.bu yüzden felsefeye dereceyle girme şansım yok o yüzden istediğim okula normal şekilde gideceğim.

bende bunların yanı sıra senin dediğin nedenden dolayı da felsefe okumak istiyorum ."Düşünce Akımları, siyasal sistemler gibi şeyler hakkında popüler bilginin ötesinde bunların gerçekten nasıl olduğunu öğretiyorlar sana."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...