Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikadan İste

Darqainu

Öne çıkan mesajlar

reyou said:

diyelimki kargo sirketine vekalet verdim, ondan sonra bu siteden 2000 dolarlik mal siparis ettim, gitti gumrukte takildi, bu adamlar takipmi ediyolar surekli, hangi urun takildi hangi urun gecti?

birde 5 yil icin sabit bir fiyat mi oduyorsun, yoksa her takilan mal icinmi para kesiyolar, az detaya inebilirmisin?

şimdi gümrükten çekimin de bir sınırı var. sanırım 1500 dolara kadar kişisel ürünler çekilebiliyor emin değilim. ondan sonra başka kurallar giriyor araya galiba.

vekalet olayına gelince. vekaleti kaç yıllığına yada aylığına vereceğin sana bağlı. 1 kere vekalet verdiğinde gümrükten çekim işlemlerini vekaleti verdiğin kişi yada kurum hallediyor. Ama gene gümrük ödemelerini sen yapıyorsun. onlar sana faturayı hazırlıyorlar. sen gidip havale ile yada elden ödeme yapıyorsun bu kişi yada kuruma. Sen tek başına çekmeye kalksan gümrükte bir sürü belge hazırlaman gerekecek. ordan oraya yollayacaklar. günler sürecek belki. Bu adamlar işi bildiğinden ve tabi içerde tanıdıkları olduğundan çok kısa sürede hallediyorlar.

Şimdi sen yurt dışından sipariş verdin diyelim. gümrük te takıldı kargo. Vekalet verdiğin kişiye gidiyorsun söylüyorsun. Veriyorsun kargo numarasını adını soyadını. Onlar bakıyor ve ülke içinde işlemlerini yapıyorlar senin adına. Tabi komisyon alıyorlar işlem için kendilerid gümrük masrafları haricinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
1-2 sene önce büyükçe tanıdığım bi adam yapıodu bunu. dedim takılmıo mu gümrüğe. yok ben azerbeycana adres giriyorum oraya rusya hattından girdiğinden kolay oluyor azerbeycanda takılsa nolur parayı veriosun gümrükteki adamı bulup sonra mallar sende oluyor demişti.
araştırdım hatta bu sabah siteyi görünce burda. rusyada olduumdan kargoda takılma durumu hiç olmaz burada sebebi belli rüşvetçi adamlar olduğundan polisinden tutunda hakimine kadar o yüzden basit. türkiyenin bu durumu geçen yaz ciddi anlamda sertleşti bu konuda. biz kendi işimizden biliyoruz bizzat istanbulda zeytinburnundan çektiğimiz malları rusya mağazalara gönderirken bizzat istanbul antrepoda yaşamıştık.
adamlar kendisi demişti sokmadan önce. başka hat üzerinden yollayın. misal çin. varsa tanıdığınız vs azerbeycan rusya taraflarında oradan çekmeye çalışın bol miktarlı alışverişlerinizi. ukrayna bile türkiye gibi avrupa standartlarını takip ediyor o yüzden zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim hep akılma takılan bişey var,şimdi bu 150 dolar yada herneyse diyelim 200 dolar limit var Abd den alınan mallar için.

Orda 150 dolar olan 2. el bir malı aldım diyelim ebaydan ama faturasıı yok ve abd deki o mal tr de 300 dolara satiliyo(0 ı).Ne oluyor bu durumda gümrüktekiler neye gore fiyat biçiyor bu mala 2. el olarak?
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:

Benim hep akılma takılan bişey var,şimdi bu 150 dolar yada herneyse diyelim 200 dolar limit var Abd den alınan mallar için.

Orda 150 dolar olan 2. el bir malı aldım diyelim ebaydan ama faturasıı yok ve abd deki o mal tr de 300 dolara satiliyo(0 ı).Ne oluyor bu durumda gümrüktekiler neye gore fiyat biçiyor bu mala 2. el olarak?

e bayden aldigin cikti ve kredi karti ekstrendeki harekette gore ispat istiyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Dark_Soul said:

e bayden aldigin cikti ve kredi karti ekstrendeki harekette gore ispat istiyolar.

hmm tamam o zaman.

Peki abd den alınan mallar için limit ne kadar?
Birde bu gift olayı için limit yok gibi bişeyler okumuştum varmı boyle bir olay?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Ebayden ve amazondan www.Viaddress.com aracılığıyla birçok alışveriş yaptım ve hiç bir sorun çıkmadı, en güzel kısmı da bazı kısıtlamalarla Türkiyeye göndermeyen sitelerden hiç bir komisyon ücreti alınmadan alışveriş yapmam oldu. Herkese tavsiye ederim, en azından kayıt ücretsiz olduğu için bir deneyin derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Arkadaşlar Amerika'dan alışverişleriniz için bir alternatif de ben sunmak isterim.Ben alışveriş yapmak için ücretsiz bir paket gönderme sitesi var, onu kullanmıştım. Sitenin adı www.viaddress.com Örneğin Amazon.com ve Ebay.com alışverişlerinde kullandım ve gayet güzel işliyor. Bu siteye ücretsiz olabiliyorsun. Sana sanal bir Amerika adresi temin ediyorlar, böylece istediğin Amerikan dükkanından ya da eBay satıcısından alışveriş yapabiliyor ve paketini kolayca Türkiye'ye ulaştırabiliyorsun. Hatta eğer uluslararası kredi kartlarını kabul etmeyen Amerika dükkanlarından alışveriş yapmak istersen Viaddress istediğin ürünleri hiçbir komisyon eklemeden satın alıp sadece taşıma ücretini ödemen karşılığında paketi sana ulaştırıyor. İnternet sitesine bir göz atın derim.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar ebay, amazon vs gibi siteler vasıtasıyla amerikadan birşeyler getirtmek için www.viaddress.com kullanıyorum. sistem süper ve kargo çok ucuza mal oluyor.
şu şekilde çalışıyor:
www.Viaddress.com sitesine ücretsiz
olarak üye oluyorsunuz ve site siz gerçek bir A.B.D. adresi temin ediyor.
Siz alışveriş yaptığınız firmaya bu adresi veriyorsunuz ve site size
paketinizi çok daha düşük bir kargo ücretiyle yolluyor. Eğer alışveriş
yaptığınız firma kredi kartınızı kabul etmiyor ise ayrıca siteye de
sipariş talebini verebilirsiniz. Site herhangi bir komisyon ücreti almadan
paketinizi size postalıyor.

Çok daha düşük ücretlere alabileceğiniz şeylere, dünyanın parasını vermeyin
istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
kertenkel said:

www.viaddress.com hakkında şikayet var baya, google'da aratınca çıkıyor:

şöyle ki 0.5 lbs ile UPS'den bunların sanal adresine kargolanan ürünleri 2.0 lbs olarak yazıp (lol) öyle kargolamışlar son adrese.. sağlam dolandırıcılığa girer bu benim gözümde..

29 dolar yerine 34 dolar aldılar. ondan sorun çıkarmadım. myusabox'da 1 lbs için 32 dolar alıyorlarmış. ama orası 2 lbs derse 45 dolar oluyor.

Neyse ama, bukadar viraldan sonra gıcık oldum siteye, kullanacağım varsa da kullanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...