Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

snowboard alicam ama hiç bi fikrim yok ..

prodigy

Öne çıkan mesajlar

board almaya karar verdım ama ne alıyım ne işe yarar napmalıyım hangı ayakkabı hangı baglama fln hiç bi fikrim yok ..tek bildigim hepsini burton alıcam . tarz olarak oyle hoplama zıplamadan cok normal pist ve bol kar seviyorum ona göre bişiler soylersenız cok sevınırım sımdıden tesekkurler..
Sosyal ağlarda paylaş

Butceye gore cok degisir.

Giris seviyesi bir set almayi dusunuyorsan kesinlikle burtondan almani tavsiye etmem cunku giris seviyesi ekipmanlari her markada oldugu gibi burtonda da had safhada berbat. Eger giris seti alacaksan 600-700 liraya Flow'un setlerini siddetle tavsiye ediyorum. Hem baglamalari cok pratik, hem boardlarin gorunusu cok guzel, hem de fiyatlari burtona gore cok daha uygun.

Ust seviye bir board alicaksan ve freeride/backcountry takilacaksan siddetle T6'i tavsiye ediyorum. Yere cok iyi basan bir board ve her kosulda celikleri yeri mukemmel yakaliyor. Eger biraz daha pistte eglence ariyorsan (ufak ziplamalar, 180 ile switch'e donup ters ayak kaymalar vs vs) CustomX seni daha cok tatmin edecektir ama T6'in freeride yeteneklerinin eline su dokemez kesinlikle. Ben board olarak Vapor kullaniyorum, dunyanin acik ara en hafif boardu, benim pistte maksimum eglenmemi sagliyor, ama pistte sebeklikler yapmayacaksan bu kadar para dokmenin cok bir anlami yok. Diger boardum Cruzer. Burton'un giris seviye boardu. Kotu zemin kosullarinda kullaniyorum. Tamamen siradan bir board ama yere iyi oturuyor. Kalas gibi agir. Simdi aklim olsa bunu alacagima Flow veya Nidecker marka alirdim giris seviye boardumu.

Baglama konusuna gelince, burton'un 2 farkli kalite seviyesinde baglamalari vardir. Baglama eger ayakkabiyi bagladiginda ayakkabiyi burun kismindan sariyorsa ust kalitedeki baglama sinifina giriyor. Eger ayakkabiyi sadece ustten sariyor ise ikinci kalite baglamaya giriyor. Baglamalari bu sekilde 2'ye ayirdigimizda sana ust kalite baglamalardan hangisi gozune guzel gozukuyor, hangisi butcene uyuyor, hangisinde rahat edicegini dusunuyorsan onu sec. Butun burton baglamalar arasinda farki olan tek baglama C60'tir. Tamamen carbon olan bu baglama dunyanin en hafif baglamalarindan bir tanesidir ve burtonun en pahali baglamasidir ama senin freerider olarak araman ozellik bence hafiflik degil. P1 diye bir baglama var, cok satafatli ve teferruatli bir baglamadir, guzel gorunur, saglamdir, rahattir, pahalidir. Bence hesapli ve iyi bir baglama icin burundan kavramali uygun fiyatli bir baglama secmelisin. Bende C60 ve Freestyle baglamalar var. Freestyle ikinci kalite bir baglama ve memnun degilim. C60'tan ise cok memnunum.

Ayakkabi konusunda cok net bir tavsiyem olacak. Dukkandaki BUTUN markalarin BUTUN modellerini ayagina giy ve dene. Ayakkabi belki de tum setin en onemli parcasidir cunku seti ayagina baglayan ve ayaginla direk olarak temas halinde olan tek parcadir. Ayakkabilar 2ye ayrilir. Sert ve konforsuz ayakkabilar senin boarda daha fazla hakim olmani saglar genellikle ama cogu zaman ayaginin kan dolasimini engelleyecek kadar bile sikabilirler ayagini. Yumusak ve konforlu ayakkabilar ise senin daha uzun sure rahat kaymani saglar ama hissiyatin sert ayakkabilar kadar iyi olmayacaktir. Moto ve Hail'den memnun kalan arkadaslarimin sayisi cogunlukta. Shaun White'i da denemeni tavsiye ederim. Hem rahat hem nispeten iyi hissiyat saglayan yeni jenerasyon ayakkabilar bunlar. Ben ayakkabi olarak SL8 kullaniyorum, bu seneki modeli SL10 diye geciyor, benim isteklerimi tam karsilayan bir bot ama insanlara tavsiye etmiyorum cunku kayak ayakkabisi kadar sert bir ayakkabi.

Daha fazla sorun olursa cekinmeden sorabilirsin.

//Edit: RazorJimmy ben.. Yanlislikla BonePART'in accountundan yazmisim...
Sosyal ağlarda paylaş

flow un merc u vardi dimi..
super alet.. onumuzdeki ay alicam bende ondan..
denemis, duymus, bilen varmi..

ismi ve tipi cok hosuma gitti :D

bide flow harbiden iimi o kadar ya?
bende de cruzer var eheh e$$ek olusu gibi :p
eskidi artik.. biraz daha hafif ve rahat bisilere gecesim var..

edit: flow merc link : http://uk.flow.com/boards/men/merc.html
Sosyal ağlarda paylaş

razor cok saol .. ya boarda daha yenı basladım ondan sımdı burton alıp baya bi para bayılırsam ki duzgun bişey için baya bayılmam gerekıo anladıgım kadariyla.. sadece SL10'a 799 mılyon dedıler sportpointte.flow almam daha mantıklı gıbı gelıyo 1-2 sene kullanıp sora burtona gecerım .
soyle bi olay yapmiş sportpoint flow merc board flow elite 2 baglama ,rossignol vans flow forum ayakkabı ıstedıgını secıyosun bunlardan bırınden 800 mılyon .. heralde ındırımle fln 700 e alabılırım . napıyım sızce flow mu yoksa birazdaha kıralık board sora burton mı ? bu arada yılda 20-25 gun kayıyorum ona gore bısey soylersenız sevınırım
Sosyal ağlarda paylaş

ben de yeni aldım boardu set olarak 700 civarına. board bağlama ayakkabı yani rossignol hepsi muhtemelen aynı setten bahsedioruzdur sportpointten rossignol imperial. geçen sezonun boardu

başlangıç için çok iyi fiyat bence set olmadan burton filan almaya kalkarsan bi 500 kağıt civarı fazla vermen gerekir çünkü burtonların geçen sezondan kalanları pek yok. board alırken de bu sezonun boardunu almak bence pek mantıklı değil eğer çok özel birşey almayacaksan ve eski sezon boardu varsa

ama olayı bilen bi arkadaşınla git mutlaka. bana verdikleri bağlamayı arkadaşlar baya kaliteli buldu ama o anda görüp değerlendirecek biri lazım yanında tabi. bunun dışında ayakkabı da önemli bence kesin soft al.

nolursa olsun kiralık iyi değil eğer bütçen varsa kiralamaya devam etsem mi olayını hiç düşünme bile
Sosyal ağlarda paylaş

BLaXx said:

Cruzer'dan sonra Merc, terfi olmaz senin icin. Merc'in tipi daha guzel sadece Cruzer'a gore :) Ama ben sifirdan board aliyor olsam Cruzer yerine Merc alirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

ama cruzer im pelt oldu abisi :(
ayni ayardan devam ediim diorum, zaten cok kaymiorum, hoplama ziplama yapmiorum zaten.. tadini cikariom sakin sakin kaymak suretiylen..

bazen hasari arkadaslarin yaptigi rampalar buluorum onlardan zipliorum ama cruzer essek olusu haliyle bile isimi goruo.. ;)

merc de isimi gorur die dusunuorum
ehe

yanlismiyim yaw? t6 aldirma abicim simdi bana :D

RazorJimmy said:
BLaXx said:

Cruzer'dan sonra Merc, terfi olmaz senin icin. Merc'in tipi daha guzel sadece Cruzer'a gore :) Ama ben sifirdan board aliyor olsam Cruzer yerine Merc alirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

amanin, kaca aldin nerden aldin, baglama ne aldin..
super board abicim, cruzer dan hafif dimi..

ilk izlenimlerin nedir.. foto isteris :P
bide kaydiktan sonra yorum alabilirmiyiz.. :D
boyu ne kadar board in.. sen kac kilosun da ondan aldin vs vs :P

alcam ya ondan soruom yanlis anlasilmasin :D
Sosyal ağlarda paylaş

Hayirli olsun =)
Kiralamak eğer az kayiyorsan daha ucuz ama çok kaymaya gidiyorsan mantiksiz bence. Hem kendi boardun olup ona alişinca çok daha iyi kayiyorsun. Bende 1 ay önce falan F2 set aldim. 1k ytl civari tutuyordu ama set aldiğim için %20 indirim yaptilar.
Boyum 1.80 kilom 70 , 160 lik board aldim. Daha önce 154 lük boardlarla kaymiştim o yüzden ilk bir kaç saat alişana kadar baya düştüm =)
Sosyal ağlarda paylaş

bildigim kadariyla freestyle boardi dir o 154 dedigin yani..
zaten freestyle da 160 in ustune pek rastlamadim, o ayar eglence boardlarinda da sanirim senin olcun 159 falan olsa gerek ..

tam size ile ilgili sanirim su site ise yariordu
http://www.frostyrider.com/tips/size-guide.htm
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Beyler Elan board'ları da unutmayın. Bende Elan El Grande 163, argon bağlama ve tempest ayakkabı var. Bu set orta-üst düzey bir setti ben aldığımda ve fiyatı 1200 ytl civarı idi küçük tweak set + board bag dahil.

Ben zar zor buldum bu board'u ki kendisi herhalde seri üretim olan EN GENİŞ board(280 mm en dar yerinde. 320 falan ön-arka genişlik). Çünkü Bende 48 numara ayak var ki 47,5-49 arası değişiyor markaya göre. Elan botum 47 2/3. Board seti tam benim istediğim gibi all-mountain/freeride arası odaklı. Elan'dan genelde millet çok memmun değil ama ben sadece bağlamalardan rahatsız oluyorum çünkü çok çabuk gevşeyebiliyorlar. Her gün 4-5 saat board sonrası sıkmam gerekebiliyor tekrardan. Ama düzgün sıkarsan 2-3 gün idare ediyor :).

Onun dışında intersport'tan alabilirsin elan board seti. Halen uygun fiyatlı sanırım

Elan Ana Site
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...