Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

gollum aslinda middle earth'deki ilk kuyumcu.

kitaba asiri sadik kalma maalesef genelde box office'e yansiyor. ne kadar nefret etsekde cogu kliseler veya eklentiler hicte azimsanamayacak sayida izleyici cekiyor. butce yukseldikce yonetmenlerde buna bir bakima mecbur kaliyor. hic bir studyo tutupda yonetmene "al haci sana 250 milyon dolar istedigini yap" demez. her seye karisir her an birseyler ister. yonetmen vs oyuncu ve yonetmen vs studyo film yapiminda pek belli edilmesede her an olur, hatta bazen ufak capli savasa bile donusur. az bucuk film nasil cekilir bunu zaten bilir. o yuzden peter jackson gayet guzel kotardi lotr'u. ozellikle extended'lar gayet doyurucuydu. eksikti ama yeterliydi.

ha tabi ilk filmlerin basarisindan dolayi daha bi rahat nefes aldirirlar peter jackson'a. del toro baya sevdigim yonetmen. ikisi guzel film cikarir.
Sosyal ağlarda paylaş

ben okudum. filmde başarılı. yani şöyle dersin, tom bombadil olsaydı daha iyi olurdu, faramir'i kitaptaki gibi gösterselerdi daha iyi olurdu vs. ama "TOM BOMBADİL YOK REZALET Bİ FİLM" diyemezsin koskocaman filmi kitaptaki bazı öğeleri çıkarmış diye yerin dibine sokamazsın. heleki bide "peter jackson seriyi bok etmiş" hiç diyemezsin. biri roman diğeri sinema. ikisi ayrı sanat dalları aynen geçirmek mümkün değil. acımasız yorumlar yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında epey merak ettiğim şey şu gündüz elfleri diyarı hele kitapta öve öve bitirememesi,sonra o karanlık orman Troller Örümcekler
Valla epey güzel film olcak
Umarım bunu da 2-3 filme uzatmazlar da 4 saatlik fln tek film olur yada 6-7 saatlik de olabilir ama tek film olsun

seri devamlarını beklemek işkence
Sosyal ağlarda paylaş

Filmleri eleştirmiyorum ama
Xenocide said:
biri roman diğeri sinema. ikisi ayrı sanat dalları aynen geçirmek mümkün değil.

böyle birşey yok. İsteyen aynen geçirir, niye geçiremesin... Senaryo yazarının, yönetmenin tercih meselesidir. Peter Jackson bizzat burada olup cevap yazsa sinema kuralı yaratarak savunmazdı herhalde.

Hobbit'i Türkçe okumuştum. Şimdi düşünüyorum da arkadaştan ödünç almak yerine keşke gidip İngilizce'sini alsaymışım, offf çeviri...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...