Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

LathspeLL said:

Motion Blur, 24 kare olan herşeyde var...

Özellikle Peter Jackson'ın aksiyon sahnelerinde çok uçan/kaçan kamera kullanımı esnasında motion blur tam gözümüze giriyor. Hareketli her sahnede devreye giriyor çünkü, bulanıklaşıyor görüntü.

48 FPS'nin amacı bir nevi bunu elimine etmek zaten. Ama en büyük dezavantajı "film look" hissini kaybedip basit bir belgesel izliyormuş havası vermesi.

Aslında aşırı RP yapanların filmde "abi ordaydım ben" demesini bekliyorlardı. "Gerçek gibi" "Canlı gibi" hissi vermesi isteniyor. Ama 80 yıllık bir geçmişi var 24 karenin. Zor insanların adapte olması. Ben olmakta istemiyorum zaten, memnunum 24 kareden.

ama 3d de şunu düşünmek lazım, göz başına 12 kare düşüyor, bunu 24'e çıkarmak amaç. Normal filmleri 24 kare rahat izliyebiliyorsun ama 3d de hep bir sorun oluyor. Eğer 48 kare versiyonunu izleyebilseydik belki bunları konuşmuyor olabilirdik dicem. Sen 48 izlemiş olabilir misin? :D
Sosyal ağlarda paylaş

Nako said:

BiTcH_oFBaT said:

Xenocide said:

şahsen ben filmi izlerken kamera hareketlerinde gözüm feci derecede yoruldu ve motion blurdan bişey göremedim. yani ya 2d 24 fps izliceksin ya da 3d 48 fps sonucunu çıkarıoyrum ama istanbulda yok galiba bu 48 fps olayı. hatta türkiyede yok.

aynen olay bu olmalı. Ama daha ilk defa bu şekilde çekildi bir film 48 fps olarak. zamanla çoğalır, belki burada da yenilenir. Ama vizyon şu ki Türkiye'de sadece 2 tane imax sinema var..

Ya yapmasınlar 3d mridi, bok var sanki hemen 3d. Ben de feci yoruldum blurden, orda bulanık bir şeyler oluyor sen de izliyorsun, sinir oldum. Her filme yapmasınlar şu zımbırtıyı.

olmasın zaten, bende sevmiyorum :) mecburiyetten ve popüler kültür..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada meraklısı için

Adamın ilk yazdığı hikaye gondolinin düşüşü, bunu 1917 da daha kışlada yazmış daha sonra bir kaç defa değiştirmiş yani daha ne hobbit nede başka bişi yokken adam yaratmaya başlamış.. Silmarillion ismide ilk olarak 1923 yada 20de sanırım ortaya çıkmış bir gazeteye verdiği yazıda geçiyormuş. Hobbit ilk o beyenildiği zaman diğer hikayeleri yazdı denmişti Hobbit çok sonra yani.

Sosyal ağlarda paylaş

BramStoker said:

Pekiyi Hobbit'i neden yayımcıya veriyor, biliyor musun? Çocukları için yazmamış mıydı Hobbit'i? Yazmışken bastırayım mı demiş?

Adam akademik kariyer yaparken 1930lu yıllarda oxforda zaten bi yandan çocuklar için böle noel babadan mektuplar tarzı bir takım yazılar yazıo bu yazılara goblinli felan resimler eklio minik minik. Tabi bir yandan elf dilini ve mitolojik hayalini geliştirio. Yine böle bi gün okul sertifikalarını hazırlarken boş bir sayfa denk gelio oraya meşhur "In a hole in the ground there lived a hobbit." Cümlesini yazıp hikayeye başlıo 32 yılında bitirio hikayeyi. Tabi el yazısı olarak ilk etapta kitap bunu öğrencilerine ve iş arkadaşlarına ödünç verio okusunlar diye ve bir şekilde unwin yayın evinden gelen bir çalışana geçiyor kitap oda stanley unwine verio o 10 yaşında ki çocuğuna okutuo çocuk onay verio kitap basılıo sonra olaylar olaylar..

Aslında basımı çok etkileyici bir hikaye değil işte ama adamın hayal gücü çok acaip ve Cücenin dediği bu hikaye içinde kalmasın diye yazdı felan olayı aslında buna benzer Hobbiti random yaratıo adam yoksa kendi mitolojisi içersinde yer almıo ilk başlarda.

Wikipediadan aldım ben basım hikayesini ama farklıda olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

yildirimokur said:

Benim gittiğim filmde bi kız "Ulu cüce mi ? hahahahah" diye güldü.

Ben ilk lotr filmine gittiğimde (hafta arasıydı bir de özel gösterim sanırım ankara on sineması galba) kızın biri “eeee böyle mi bittieee, eee ne anladıığğmmm” dedi

Oluyor işte böyle şeyler, gayette normal. Sen kendi keyfine bakıcaksın, gülüp geçiceksin bu yorumlara.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

Nako said:

BiTcH_oFBaT said:

Xenocide said:

şahsen ben filmi izlerken kamera hareketlerinde gözüm feci derecede yoruldu ve motion blurdan bişey göremedim. yani ya 2d 24 fps izliceksin ya da 3d 48 fps sonucunu çıkarıoyrum ama istanbulda yok galiba bu 48 fps olayı. hatta türkiyede yok.

aynen olay bu olmalı. Ama daha ilk defa bu şekilde çekildi bir film 48 fps olarak. zamanla çoğalır, belki burada da yenilenir. Ama vizyon şu ki Türkiye'de sadece 2 tane imax sinema var..

Ya yapmasınlar 3d mridi, bok var sanki hemen 3d. Ben de feci yoruldum blurden, orda bulanık bir şeyler oluyor sen de izliyorsun, sinir oldum. Her filme yapmasınlar şu zımbırtıyı.

Nedir o 2 imax sineması.Biri istinye,diğeri ?

bu arada

Ben beğenmedim filmi(belkide tek beğenmeyen olabilirim forum'da).3d gittim zaten o ayrı bir rezaletti.... Filmi çok uzatmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

BiTcH_oFBaT said:

Nako said:

BiTcH_oFBaT said:

Xenocide said:

Nedir o 2 imax sineması.Biri istinye,diğeri ?

bu arada

Ben beğenmedim filmi(belkide tek beğenmeyen olabilirim forum'da).3d gittim zaten o ayrı bir rezaletti.... Filmi çok uzatmışlar.

Ankara
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
IMAX uzerinde izlerim, Bir Batman'a gore acik ara daha az yorucu olmus ama 2D tercih ederdim. iTunes'den cikmasini bekleyecegim artik onun icin de, sonra televizyonda rahat rahat izlerim.

3D olunca tum detaylar gozden kaciyormus gibi geliyor bana, sanki havada kaliyor film.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...