mawiman Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 arkadaşlar Fastfood un bayiiligini almak istiyorum ama bayiilik hakkında bek birşey bilmiyorum yani bir ismi alıp işletmek istiyorum nasıl olur nasıl alınır. internet baktın her kafadan bir ses çıkıyor... işletme hakkında biraz bilgi vereyim bir alış veriş merkezinin içinde bir fastFood cu olucak yer hazır ama firma yok bir firma ile nasıl görüşülür nasıl alınır iyi bir firma nasıl ayarlanır birde bu yolu birde hangi ünlü Fastfood cunun isim hakkı daha ucuzdur... gibi bilgiler lazım tşkler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 öncelikle ismini kullanacağın şirketin franchasing hizmetini veriyor olması lazım. direk bu şirketi arayıp böle böle dersin, ondan sonrası şirkete göre değişen bir prosedür. mesela McDonald's açmak istersen uzun bi sözleşmeye imza atman gerekir artı yüklü bir para ödersin. daha küçük bir şirketle anlaşırsan kısıtlamalar, düzenlemeler daha az olur ve ödenecek franchasing ücreti de düşük olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 yani sözleşmeler firmadan firmaya değişen bir olay genel olarak bir sözleşme yok yani isim alıcagım firmanın veya şirketin benim yapıcagı anlaşmaya bağlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 örneğin gloria jeans in franchasingi 750bin dolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 burger 1 milyon ytl diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jandor Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 elaidi said: burger 1 milyon ytl diye biliyorum bu aylık ücretmi yoksa 1 kerelikmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 İstanbul'da kumrucu açın,daha ucuza gelir hem milletin damak zevki gelişir. gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 atıyorum 1 senelik, yada 3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 1 kerelik tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 o verdigin parayida guyya ilerde alacagin mallardan yapicaklari indirim ile cikartiyorsun ama palavra tabi.. Franchising alirsan zarar etmezsin ozellikle fastfood ta kesin etmezsin varsa oyle bir imkanin kacirma derim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 gellidus said: o verdigin parayida guyya ilerde alacagin mallardan yapicaklari indirim ile cikartiyorsun ama palavra tabi.. Franchising alirsan zarar etmezsin ozellikle fastfood ta kesin etmezsin varsa oyle bir imkanin kacirma derim.. çok merkezi bir yerde yeni açılacak olan bir alış merkezinde yer tuttum ama Dükkan sahibin istedigi tanınmış bir marka olsun diyor fakat öyle tanınmış bir markayada para verdigimde benim dekarasyon ve iç gider için il etapda param kalmıyor bir türlü çıkamıyorum işin içinden ... sizin bildiginiz dünyada olan fakat tr olmayan ve isim adı altında yüksek bir fiyat istemeyen bir firma varmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 o iş distribütörlüğe girio onu da şirket değilsen sen yapamazsın ztn ki şirket olmak yetmezbi de yerde sürüyerek yürümen lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 elaidi said: burger 1 milyon ytl diye biliyorum Yanlış biliyorsun, doğru fiyat sitelerinde mevcut zaten. 400 - 500$K bişeylerdi. Tam hatırlayamadım. McDonald's daha pahalı, Anadolu Grubuna ait Türkiye pazarı. Onlara sorabilirsin. Franchising şu an en yaygın pazarlama stratejisi. Dersini görüyorum ordan biliyorum. Hatta Dağıtım Kanalları ve Lojistik dersini alan bireyler bilir, franchising yoluyla ticarete girişen firmaların %95' inin büyüme gösterdiği / karda olduklarını görebiliriz. Böyle salak bir ders, ama franchising iyi birşeymiş onu öğrendim. Biz de araştırıyoruz bu aralar, ama BK,Mc pek mantkıklı fikirler olarak gelmiyor. İstanbul' da 19823912 tane şubeleri var, bazıları yanyana fln. Yer kaldı mı? "Restorana yapılacak yatırım kaba ve ince inşaat, su, pis su, mekanik ve elektrik tesisatları, oturma grupları ve dekorasyon, soğuk odalar, çocuk oyun alanları, mutfak ekipmanları, kasa ve bilgisayar sistemleri ve Burger King'e ödenen başlangıç lisans ücretinden oluşmakta ve restoranın tipi ve büyüklüğüne göre K.D.V. hariç 500.000 A.B.D. dolarından başlamaktadır." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 çiğ köfteci açmayı düşünürsen bu tarz firmaların 20-30 bin ytl arası falan oluyo franchasingleri. iyide iş yapıyolar ama her taraf doldu taştı. direk bir markan oluyo, satıcağın ürün her gün kapına geliyo(ambalajlar vs.. dahil) . örnek olarak; http://www.cigkoftem.com/franc.asp buranın sahibi erdoğan günerin günlük 600 kg çiğ köfte satarak 200bin ytl(günlük) ciro yapması gayet iştah kabartıcı. tabi 7 den fazla şubenin toplamı bu rakam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Öeh o neymiş öyle ya.Bi ücret ödendiğini biliyodumda bukadar astronomik olacağını tahmin etmemiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 dünya çapındaki bi firmanın adıyla işletme açmak illaki pahalı olacaktır. türkiye'de duyulmamış, sektöre girmemiş bi firmayı türkiye pazarına girmeye ikna etmek de çok zor olur. yani dünyaca ünlü bi markayı getirmek güzel olur ama dediğin gibi gerek maliyet gerek prosedürden dolayı yerli fakat tanınmış bi isme de yönelebilirsin. benim aklıma ilk tadım pizza geldi. sadece örnek veriorum (: gerçi tadım pizza ankara dışında tanınmış mı acaba? hiç bi bilgim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Şöle bir olayda var sanırım ( atıyorda olabilirim ) Örneğin MCi alıyorsun 500k$ ödüyorsun adamlar gelip bütün dükkanı yapıyorlar makineleri vs koyuyorlar sanırım ? Onun dışında büyük firmalar her parası olana vermiyor Stur bucks için başvurmuştu arkadaşım sen kimsin necisin sıfatın ne tarzı bir yaklaşım oldu parayla olmuyor yani. Tabi bu hepsi için geçerli değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 burger king net cironun %4 ünü reklam harcamaları için %8 inide royalty için alıyor. arbys mcdonald's ta aynıydı galiba. yalnızca fast food olarak düşünmemek gerekir franchisingi. bir çok alanda geçerliliği olan bir kavram. gerçekten süper birşey. işletme sahibi açısından bakılırsa neredeyse hiç masraf yapmadan yurt çapında yada yurtdışında kolayça yayılmanı sağlıyor, müşteriye ulaşma kolaylığı sağlıyor. franchising alan içinde büyük bir markayı arkana alıyosun. kendi işletmeni açıpta o kadar reklam, tanıtım yapman imkansız. büyük bir markanın franchising ni almak için büyük miktarda paraya ihtiyaç var ayrıca bazı sektörler yavaş yavaş doyma noktasına geliyor. bundan dolayı yenilik getiricek tükecinin yadırgamayacağı birşeyler bulmak lazım. riski fazla olur ama istenilen başarıya ulaşılırsa getiriside fazla olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 taco bell yok türkiyede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 esasında çok paran varsa türkiye distribütörü olucaksın 5 10 franchising verdikten sonra rahat rahat distribütör olmak için verdiğin parayı çıkarıyosun hatta kar bile edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 (herhangi bir ürün sadece fastfood değil) distribütörlük için ne yapılması lazım? bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 once firmanin pazara girmek icin distributor aramasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 distiributor olmak için belli bir kota vardır mal alım kotası o kotadaki tüm malı alırsın ve yetkili olursun.yani sözleşme imzalarsın mesela distributor olmak için 150k koli mal alman gerekiyor onu alırsın kdv sini de kapora şeklinde ödersin.malı sattıkça malın parasını ödersin.tabi ki sen malın değerinden daha ucuza alırsın toptan aldığın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 bayilik vermez bu şirketler en azından ben öle biliyorum isim hakkını türkiye için bi şirket satın alır istediği yere açar oraya müdür atar en fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 apple bee superdir keske olsa ama kolay degil ole gidip distrubutorluk almak ben forever21 icin ugrasmistim adamin biri 20 milyon dolarlik toplam yatirim gosterince aldi. Ha yaparmi o yatirimi essek gibi banka kredisi alip riskle yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar