Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

11'lik geline 40'lık damat - UNICEF yılın fotoğrafları

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

cicibebe said:
dünyanın hiçbiryerinde kızlar 9 yaşında olgunlaşmaz bizde neyse heryerde o. durumu kıvırmak amacıyla uydurulan şeyler bunlar. afganistan'da da 9 yaşında olgunlaşsa kızlar bu olayı mazur mu görecektiniz sanki?

yanlış. 7-8 gibi yaşlarda doğum olayları oluyor... Ki bu kız 11 yaşındaymış... Olay doğru diye söylemiyorum, bence de yanlış, ama doğum yapabilecek yaşa gelmiş olabilir yani...

wikipedia öyle diyor
Sosyal ağlarda paylaş

SON_SAVASCI said:
ya şimdi şu olay var. dünya da her 9 yaşındaki kız aynımı o var türkiye de 9 yaşındaki kız daha çocuktur ama orası arabistan oralar sıcak yerler ve sıcak ta insanlar daha erken olgunlaşıyor.

ya alınma ama bişey sorucam: ciddi misin?

Hayır yani ciddiysen şu noktada gülme krizine girip diyaframımı yırtarak ölmeyi planlıyorum da o açıdan sordum.

Mesela... ilk sayfadaki resme bak. Buyrun söz konusu "sıcak yerler" de yetişmiş bir çocuk, hatta 11 yaşında. Olgunlaşmışa benziyomu şimdi bu?
Çocuk ya. Hadi sıcak yer desen, sulak yerde büyütmüşler desen 2 sene erken ergenliğe girdi diyelim. Hala çocuk ya. En ideal şartlarda yetiştirsen bile bu yaştaki bir kız çocuğu ne kadar olgunlaşabilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

49 yaşındaki adam (Muhammed), 6 yaşındaki bir çocuk (Aişe) ile evleniyor:

Yine Aişe'nin kendisinin anlattığını dile getiren bir hadis:

Bu hadisin başında, Aişe aynen şöyle diyor:

-"Peygamber benimle evlendi; ben o sırada 6 yaşındaydım."

Evet, bir yanda 49 yaşındaki Muhammed, öbür yanda 6 yaşındaki Aişe evleniyorlar. Muhammed ile evlendiği zaman Aişe'nin 6 yaşında olduğunun İslam dünyasında kabulu zorunlu. Çünkü bunu anlatan hadis, tartışmasız sağlam (sahih) kabul edilir. Bu hadisi, İslam dünyasında en sağlam olarak benimsenegelmiş olan Buhari'nin ve Müslim'in E's-Sahih’lerinde de buluyoruz.

Anlatıldığına göre evlilik gerçekleşiyor ama yine de 3 yıl kadar zifaf (yani cinsel birleşme) gerçekleşmiyor. Bu süre geçtikten sonra oluyor zifaf !

Aişe 9 yaşındayken 52 yaşındaki Muhammed ile gerdeğe giriyor:

Hadisi izleyelim. Aişe anlatıyor:

-"Ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine'ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar:

-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.

Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

Aişe, Muhammed'in koynuna verilmek üzere götürüldüğünde, salıncakta sallanıp oynayan bir oyun çocuğuydu. Yani Muhammed, 52 yaşında böylesine bir çocukla cinsel birleşimde bulunmuştu.

Daha Geniş Bilgi İçin Bakınız
Sosyal ağlarda paylaş

karpuz said:
cicibebe said:
dünyanın hiçbiryerinde kızlar 9 yaşında olgunlaşmaz bizde neyse heryerde o. durumu kıvırmak amacıyla uydurulan şeyler bunlar. afganistan'da da 9 yaşında olgunlaşsa kızlar bu olayı mazur mu görecektiniz sanki?

yanlış. 7-8 gibi yaşlarda doğum olayları oluyor... Ki bu kız 11 yaşındaymış... Olay doğru diye söylemiyorum, bence de yanlış, ama doğum yapabilecek yaşa gelmiş olabilir yani...

wikipedia öyle diyor

yanlış manlış değil, verdiğin kaynakta yazanlar çok istisnai, her biri rekor sayılabilecek ve literatüre işlenmiş durumlar. doğallıktan ziyade gelişim bozukluğudur bu tür olaylar. ayrıca olay adet görmekten ibaret değil, kızlar normalde 13 (nadiren artı-eksi 2 olur) yaşlarında adet görmeye başlar ama erişkin olmak için adet görmek yeterli değil, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde 18 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmek çocuk istismarına girer. üstüne üstlük kız 16 adam 17 yaşında da değil biri 11 diğeri 40 yaşında nereden tutsan elinde kalıyor, bunun hiçbir açıklaması olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Birşey yazmayacaktım ama o kadar acayip şeyler yazıyorsunuz ki. 1400 sene önce erken ölüyoruz bari erken sevişelim diye bir düşünce mi vardı. Çocuk kavramı yok muydu? İnsanlar köpek yılıyla mı yaş ölçüyorlardı? Mantık biçimde 9 değildir o deseniz wallaha anlayacam yorum yapmayacam ama şu yazdıklarınız çok saçma gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
karpuz said:
cicibebe said:

wikipedia öyle diyor

yanlış manlış değil, verdiğin kaynakta yazanlar çok istisnai, her biri rekor sayılabilecek ve literatüre işlenmiş durumlar. doğallıktan ziyade gelişim bozukluğudur bu tür olaylar. ayrıca olay adet görmekten ibaret değil, kızlar normalde 13 (nadiren artı-eksi 2 olur) yaşlarında adet görmeye başlar ama erişkin olmak için adet görmek yeterli değil, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde 18 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmek çocuk istismarına girer. üstüne üstlük kız 16 adam 17 yaşında da değil biri 11 diğeri 40 yaşında nereden tutsan elinde kalıyor, bunun hiçbir açıklaması olamaz.

Ben zaten bunun bir açıklaması olduğu için değil, yanlış bilgi verdiğin ve bu bilginin yanlış olduğunu göstermek için koymuştum onu. O kadar... Amcayı savunmuyorum yani...
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
cicibebe said:
Korax said:
cicibebe said:
muhammed'in kendisi 9 yaşındaki kızla gerdeğe girmiş bir adam, şaşmamak lazım

öeh nasıl yani?

sorunun sebebi derinlerde yani günümüzde başlayan bir yozlaşma değil bu. kendilerine örnek aldıkları felsefe ve kişiler bunu teşvik ediyor. 13 karısından birini 6 yaşında alıp 9 yaşında gerdeğe giren birinin izinden gidenlerden farklı şeyler çıkması garip olurdu.

600 senesinde olan bir olayla 2007 senesinde olan bir olayi karsilastirarak cidden islam dunyasina derin bir darbe vurdunuz
evet hz muhammet hz ayse ile 6 yasinda evlenmis 9 yasinda da gerdege girmistir
ama ayni anda evet 1000 li yillarda bir insanin ortalama omru 40 45 sene idi

o zamanna bu zamani karsilastirmak peygamberin dedigini dei yaptigini yapmak zaten hatalaridir bu adamlarin

bonepart haklı yannız şöyle de bişey var böyle bişey olmadığı söyleniyor,HZ.Muhammed'i kötülemek isteyen günümüzde yadırganacağını bilen birinin çıkarması da gayet olası,gel gelelim o yılların şartlarına göre inan normal bu..9 diyince sana çok küçük geliyor belki ama o zamanların insanların gelişimi de farklıydı..Bi müzeden insan ayak izlerine en azından bakmanı rica ediyorum 46 numaraya büyük diosan :)
Sosyal ağlarda paylaş

UNICEF yılın fotoğrafları konusu ve 1400yıl öncesi hedesi..

hmm.. nerede duracağınızı veya hangi konu altına yazdığınızı pek kestiremiyorsunuz di mi?

hangi başlık altına yazıyorsanız o konu ile ilgili şeyleri tartışın. Şu an yaptığınız "Ferrari motorundaki F yazısı" başlığı altında "ağaç yaprağı üzerinde Allah yazısı mucizesi"ni tartışmaktan hallice
ne bilim toparlanın biraz, amonyak falan koklayın.

o zamana kadar bu başlık kapatılmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...