Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazıl Say : "Onlar kazandı , ben yokum"

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

Ben vatanımı seven bir insanım, koyu derecede topraklarıma bağlıyım.Atatürkçüyüm, CHP'li değilim; hatta hiçbir partiden yana değilim.Hepsi birbirinden beter.

Burada kalıp Türkiye'yi ileriye götürmeyi isterim,hep istedim.

Ama bir gün gelip de Türkiye'nin %70'i (Şuan için %46sı) açık açık "Biz ileri gitmek istemiyoruz,siyasetçilerimiz zengin olsun,yarımız işsiz yarımız yoksul olsak da gitmeyecez ileri!Zengin kesim daha zengin fakir daha fakir olsa dahi gitmeyeceğiz ileri!" derse, o zaman uygarlaşma savaşının sonu yakındır demek...

Belki de o zaman savaşı bırakmak lazım.Çünkü ulaşmak için çabaladığın, üstünde bir fikir savaşı verdiğin Türkiye, o eski Türkiye değildir artık...Savaşı kazansan bile, sadece geçici olan bir ilerleme oluşacak, sonra geri dönüleceğini bilirsin.

Örnek mi lazım? Atatürk.Savaşı kazandı.(Hem Kurtuluş Savaşını hem uygarlaşma savaşını)Bugün nerdeyiz?Ülke Osmanlı Devleti'nin 19.yy'daki halinden ne kadar uzak?Herşey bitmiş değil, ama sona yaklaşıyor gibiyiz.Karamsar gibi gelse de olan bu...
Sosyal ağlarda paylaş

yanlzi dun ferhan sensoy soyledi fazi lsaya inanilmaz derecede olum tehditleri geliyormus

bu ulkede dinci oldugu icin oldurulmekle tehdit edilen yok
ateist oldugu icin canli canli yakilmaya calisilanlar var

ve dincilerin inanc ozgurlugu gundemde baski yapiliyor vesaire vesaire

fasistmiyim
degilim
ancak bana saldirmaya niyeti olan aslani aman su kafeste cani sIkilir biraz hava alsin gunah diyede salmak gibi bir dusuncem yok

sorun bu akdar basit
Sosyal ağlarda paylaş

o fortuna, peki hiç düşündün mü "o eski Türkiye" diye özlemle andığın zamanlar belki de biraz abartılıydı, biraz da ilüzyondu diye?

hiç düşündün mü durup dururken nerden çıktı bu türbanlılar, kürtler, ermeniler..neden durup dururken "o eski Türkiye"den bişeyler talep etmeye başladılar? onlar mı artniyetliydi yoksa gerçekten bir yerlerde hatalar yapmış mıydık?

yoksa burada doğru dürüst bir yaşantı kuramadılar mı? aradıkları huzur ve güven ortamını bulamadılar mı? uğruna kan döktükleri, savaştıkları topraklarda hor mu görüldüler, aç mı bırakıldılar, ikinci sınıf insan muamelesi mi gördüler? tarihlerini-kültürlerini-benliklerini yok saymaları mı istendi onlardan? asimilasyona mı tabi tutuldular? anadillerini konuşamadılar mı? insanların giyimine karışan bir rejim mi oldu yoksa 1923'te kurulan cumhuriyet?

acaba ilerlemeye başlamadan önce kim var kim yok görmek mi gerekiyordu? asırlar boyu, yüzlerce farklı kültüre ve millete ev sahipliği yapmış bu topraklarda herkesi tek dilde, tek kültürde toplamadan önce bir oturup konuşmak mı gerekiyordu?

biz Atatürk devrimlerinin, demokrasinin, laikliğin ve ilerlemenin önemini biliyoruz. dünyada ve ülkemizde olup bitenlerin farkındayız ve kendimizi geliştirebiliyoruz. dilimizi konuşabiliyoruz, okulumuzda eğitimimizi alabiliyoruz, kimse kılığımıza kıyafetimize bakmıyor.

ya geriye kalan ve bizim kadar şanslı olmayan birkaç milyon insan?

onlara da "ohoo hadi abicim, ilerlicez sizi bekliyoruz, acele edin ne bu böyle din felan geçin bunları kardeşim modernleşin artık bak burası ne güzel ferah" demekten başka bişey yapmadık, yapmıyoruz. eh şimdi iktidar onlarda, katlanma sırası da bizde.

size tavsiyem serdar turgut'un iki gündür yazdığı "yaşam stili çatışması" konulu yazıları okuyun. çok belirgin bir resim koyuyor ortaya önümüzdeki dönemle ilgili.

bu da bu akşamki son postum olsun, artık yeni yılda yeni konularda tartışmak üzere, sevgiler saygılar =)
Sosyal ağlarda paylaş

türban sadece bir giyim tarzı mıdır?
türban kadının birey olmasını engelleyen, kadını toplumda eş, bacı gibi rollere sıkıştıran ve erkeklerin taşıdığı bir aksesuar olmaya zorlayan, kadınları kendilerini sürekli bir sakınma içerisine sokan dolayısıyla erkekleri potansiyel tecavüzcü yerine koyarak insanları birbirinden uzaklaştıran hatta ve hatta türban yeterince yerleşince türban takmayana karşı erkekleri gerçekten taciz ve tecavüze teşvik eden bir yaşam biçimidir.
kısacası türbanı benimseyenin beyninde de örümcekler vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun 1923'lerde değil, Atatürk döneminden sonra bu ülkeyi ilerletemeyenlerdedir. Kimsenin ayrımı yoktu zamanında burda. Kürt, ermeni, alevi, musevi... Hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Modern düşünce yapısına sahip olan kimsede asimile etmedi, onlarla dalga geçmedi. Ama o bilince sahip olamayan kişiler "baskı" yada "mahalle baskısı" olayını uygularlar, çünkü cahiller. Şimdide o zihniyetin hakimiyetini hissettirdiği dönemi yaşıyoruz.

Eskiden akıllı geçinen, yüzünü batıya dönmüş ama fırsatçılar ülkeyi yönetiyordu. Bunlar o yukarda bahsettiğim cahillerin sırtından, cahilliğinden geçindiler. Onları kalkındıracak, geliştirecek, eğitecek hamlelerde bulunmadılar. Şimdi o cahillerden büyüyenler hükümeti ele geçirdi. Uğur Mumcu'da bunu zamanında söylemiş, bugünleri tahmin etmişti.

Şuan çökmüş bir ülkeyiz. Dibe vurmaya ramak kaldı. Ülkenin kurtarıcısı yok, potansiyel bir "kurtarıcı geleceğide" yok. Baştan aşağı temizlenmesi ve sıfırdan başlanması lazım ama bu koyun zihniyetle, bu cahillikle imkanı ihtimali yok.

Bu derece karamsarım işte. O yüzden bende kaçmaya çalışıyorum tıpkı geleceğine bakıp kendisine burada huzurlu bir gelecek göremeyen diğerleri gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Türban sadece bir giyim değil,artık bir semboldür.Dinin siyasete karıştırılması için kullanılan bir araçtır.Toplumu bölmek için kullanılan bir araçtır.

Ben kimse dinini yaşamasın demiyorum.Din hatta (bence) gayette iyi birşey.Doğru yaşanırsa İslam; toplumu da bireyide düzenler.

Ama din siyasi bir obje biçimine sokuluyor ve gerek eğitim gerek kamu hukuku alanında karşımıza çıkartılıyorsa, o zaman demen gerekir "bırakın din kalbinizde ve caminizde/kilisenizde kalsın."

Dindar olmak için illa dini her işe karıştırmak gerekmiyor.Müslüman olup da ilerlemek gayet mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Türban takan kadının amacı nedir ? çok büyük bi kısmı bilmeden takıyo..
saçım kılım tüyüm görünmesin..
saçı görünmez ama kaşı görünür..
hepsinin vücut hatları belli oluyo..
türban takıp bi ton makyaj yapanıda gördüm.. türban takıp altına etek giyenide gördüm (bacakları görünüyodu) türban takıp dar kot giyenide gördüm..arasam daha beterlerinide görebilirim eminim..

saçını bi örtüyle kapatmasa nolcakki sanki.. bi kadının saçını görüpte tahrik olan kaç kişi var aramızda !? asıl böyle düşünüpte kapanan kadınların içi fesattır !

fazıl say kendinde haklıdır..

ılımlı filan diye göz göre göre osmanlıya dönüyoruz..Asker bunun farkındadır eminim.çok daha kötü noktaya geldikten sonra dur denmesi zor olabilir..olmasa bile zorluklara yol açabilir..iyice gerilemeden dur denilmesi gerekir diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

eisenheim said:
Türban takan kadının amacı nedir ? çok büyük bi kısmı bilmeden takıyo..
saçım kılım tüyüm görünmesin..
saçı görünmez ama kaşı görünür..
hepsinin vücut hatları belli oluyo..
türban takıp bi ton makyaj yapanıda gördüm.. türban takıp altına etek giyenide gördüm (bacakları görünüyodu) türban takıp dar kot giyenide gördüm..arasam daha beterlerinide görebilirim eminim..

saçını bi örtüyle kapatmasa nolcakki sanki.. bi kadının saçını görüpte tahrik olan kaç kişi var aramızda !? asıl böyle düşünüpte kapanan kadınların içi fesattır !

fazıl say kendinde haklıdır..

ılımlı filan diye göz göre göre osmanlıya dönüyoruz..Asker bunun farkındadır eminim.çok daha kötü noktaya geldikten sonra dur denmesi zor olabilir..olmasa bile zorluklara yol açabilir..iyice gerilemeden dur denilmesi gerekir diye düşünüyorum

wallahi tebrik ediorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, Fazıl Say hakkında dava açtı. Ünlü piyanist ile bir televizyon kanalında canlı yayında tartışan Yağmurdereli, Say’ın, kendisine “Yağmurdereli orada göbeğini kaşıyan adam konumundadır” demesi üzerine oldukça sinirlenmiş ve “Evden racon keseceğine buraya gelip konuşsun” demişti. Yağmurdereli, önceki gün bu sözleri için Say’a tazminat davası açtığını ve kazandığı takdirde Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.
Sosyal ağlarda paylaş

anti akp propagandasi yapan bir programdan baska bir formata sahip olmayan ve gittikce siyasilesen genc bakisa ne mantikla katildi osman yagmurdereli onu bilmem .

o propaganda da fazil say artistlini yapti ; biz amerika kadar ozgur bir devlet oldumuz icin zaten basortusu yasagimiz var ve baskalarina `hey sen ; gobegini kasiyan adam ` diyecek kadar rahatiz .

60`lik osman yagmurdereli bunlari kaldiramiyorsa arabistana gitsin bi de unutmadan .
Sosyal ağlarda paylaş

malik said:
anti akp propagandasi yapan bir programdan baska bir formata sahip olmayan ve gittikce siyasilesen genc bakis...

Genş bakış kadar akp yanlısı bir program, sunucusu kadar da akp yalakası bir adam daha yoktur. Neye dayanarak böyle yazdın anlamadım. Orda bir anti akp propagandası varsa bunun sebebi üniversite öğrencileridir, onlar da akp hakkında ne zaman olumsuz bir şeyler söyleyecek olsa ya sunucu hemen akp'yi savunmaya geçmiştir ya da konuşanı susturmuştur.

Yağmurdereli de bitirdi kendini. Eskiden biraz olsun sempatim, saygım vardı. Tam göbeğini kaşıyan adam olmuş şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...