Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazıl Say : "Onlar kazandı , ben yokum"

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

valla yabancılar çin'den gitse çin bile söner. gitmemelerini sağlamak beceri bizim klasmanımızdaki ülkeler için. tehlike gördürtmeyeceğiz o halde.

bu işler 'türk milletinin üstün karakteri' ile üstesinden gelinebilecek şeyler olsa zaten bugün savaşla yıkılıp yeniden kurulmuş ülkelerin bu kadar fersah fersah gerisinde olmazdık. ne olduğumuzu bilip, ona göre hareket etmek lazım. yabancı yatırımı ile gelişmenin ayıp bir tarafı yok.

"liberalim" diyen siyasetçi ben görmedim türkiye'de ldp üyeleri hariç. liberal değiliz, olduğumuzu da iddia etmiyoruz zaten. sokağa çıkıp "liberal ne?" diye sorsan yoldan geçenlere çoğu duymamıştır bile. ancak son yıllarda biraz bahsi geçmeye başladı ki evet, akp bir ldp gibi tümden benimsememiş olsa bile en azından ekonomik alanda 'daha liberal' (bütünüyle liberal değil, olduğunu da iddia etmedim bir yaklaşımda). hiç yoktan iyidir diyorum ben.

merak etmeyin, benim de fikrim değişene kadar yıllar geçti. gene değişebilir aynı şekilde, sadece icraata bakıyorum. kişiler alakadar etmiyor.

fazıl say'a dönersek, 'kapak oldu' kendisi ama kendini beğenmişlik kapağı maalesef. ben daha aklıbaşında biri diye tahmin ederdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha birde ülke ilerliyor, gelişiyor diyenlere bir tarafımla gülüyorum, bütün "modern" ekonomistler tehlikeli bir gidişatın olduğu, ülkenin büyük bir dar boğaza gireceğini söylerken, üstelik sırf Türk değil yabancı kaynaklarda bunu dile getirirken herşey çok iyiye gidiyor diye kendini kandırmakta inanılmaz bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmet turan alkan said:
Medâr-ı iftihârımız, dünyaca meşhur piyanistimiz Fâzıl Say, "Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum" diye vermiş-veriştirmiş...
Fâzıl aabi, ben seni tanırım ama sen beni tanımazsın; bundan üç-beş sene önce sen, "Âşık Veysel'in köyü Sivrialan'da rahmetlinin mezarı başında piyano çalacağım" diye tutturmuştun da, tee nerelerden yeldire yeldire seni dinlemeye gelen kalabalık arasında ben de vardım. Onun için sana iki çift lâfım var; dinlemeden gidersen küserim, ona göre...

Yav sen elbette gidersin gitmesine; dünyanın her yerinde akortlu piyano ve seni dinlemeye hazır sanatsever bir kitle bulursun fakat biz ne oluruz hiç düşündün mü? Onun için Fâzıl aabi, acele karar verme, bir düşün; içinden ona kadar say, yetmiyorsa yere uzan, sâkinleşinceye kadar bekle, öfken yatışsın.

Yapma güzel aabim, o ünlü fıkradaki sokak serserisinin dediği gibi, "Toplum buna henüz hazır değil" bir kere; insan böyle şeyleri alıştıra alıştıra söyler. Aniden gazetede okuyunca bir fenâ oldum, bir fenâ oldum; elim ayağım boşandı. Öylece kalakalmışım!

"Biz yüzde 30, onlar yüzde 70" demişsin; canın sıkılmış besbelli. Fâzıl aabi, lütfen böyle şeylere kafanı takma; olaya bir de bizim gözümüzle bak; tamam, kâğıt üstünde % 70 filan görünüyoruz ama inan ki tedavi oluyoruz canım abim benim; biz de hâlimizden memnun değiliz yani. Değil 70, % 100 olsak, şu sizin % 30'un forsunu, havasını, edâsını, kültürünü yakalayamıyoruz. Hiç değilse bunu bil ve müsterih ol. Demin "tedavi oluyoruz" demiştim ama sen belki dalga geçtiğimi zannetmişsindir: Fâzıl aabi biz, inan ki sizin gibi olmak için deli gibi didiniyoruz; senin gittiğin ülkelere gitmek, takıldığın restoranlara takılmak, giyindiğin mağazalardan giyinip şık görünmek, kaliteli yaşamak, şu dâr-ı dünyâda varlık sahibi olmak istiyoruz. Vallahi ve billahi.

Senin dünyadan haberin yok Fâzıl aabi; bizim hanımlar, evet, başını örtüyor, bu hususta titizler ama içlerinden bir teki bile kara çarşafa girmek istemez; şimdi biraz umur gördüler ya, biz erkeklere "siz neredeyseniz biz de orada olacağız" diye kafa tutuyorlar; çalışıp iş-güç sahibi olmak, -hatta inanmayacaksın bak yeminle söylüyorum- okumak bile istiyorlar. "Biz mütedeyyin insanlarız, özel otomobil bize yakışmaz; adam gibi tedavi olmak, tatil yapmak, ev-bark sahibi olmak, hele köşklerde oturmak bize iki numara fazla gelir" diyenimizi hiç duydun mu Fâzıl aabi? Çağdaşlıksa çağdaşlık kardeşim; demokratlıksa demokratlık, hürriyetse hürriyet; sen neyi istiyorsan, % 70 de onu istiyor; bundan emin ol ve şu "çekip gitme" kararını aceleye getirme. Şöyle çok değil, iki kuşak daha geçsin, kimin daha modernist, kimin daha bu dünyacı olduğunu daha iyi göreceksin; kafayı piyanoya taktığın için bazı şeyleri görmüyorsun; öyleyse bu kardeşinin sözüne kulak ver, dinle ve inan.

Diyorsun ki, "Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya'daki davete bile beni çağırmadılar..." İyi de, güzel Fâzıl aabim benim, Çankaya'daki davete sen davet edilmedin de, biz % 70 olaraktan kırmızı mumlu davetiyle ile çağrılmış değiliz ki; her camiânın kendine göre bir "creme de la creme" tabakası var! Anlayacağın biz de çağrılmadık ama bu kadar eften-püften şeyleri mesele yapıp "bırakın, gideceğimm" diye huysuzlanmadık. Zaten senin gibi horozlansak da gidecek bir yerimiz yok bizim: Orta Asya çok uzak, İran-Suudi Arabistan ayağımızı sıkar; Avrupa'yı dersen bastırmıyorlar bile. Ee?..

Şimdi "siz kiiim, ben kim; benim çağrılmam gerekirdi" diyeceksin; orada da sen haklısın Fâzıl aabi; biz % 70 olaraktan alayımız bir araya gelsek bir piyanoyu senin gibi güzel çalamayız, bu doğru işte...

...

Lütfen bi daha düşün Fâzıl aabi; hadi bize acımıyorsun, bari % 30'a acı!

Sosyal ağlarda paylaş

İleriye gitmek isteyenler üşengeçlikten veya tembellikten gidemiyor bence. Eğer o adamlardan daha çok oy toplaycak kadar zeki değilsek onların daha iyi bilmesi gerekmez mi? (Onlar kim? Biz kim bu arada de mi? Ben de sevmiyorum kullanmayı siz biz ama oldu işte mazur görün)

Edit: Unutmadan, Fazıl Say gitmeli mi gitmememeli mi sorusuna yanıt Atatürk'ün gençliğe hitabesindedir bana kalırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
Sanat dediğimiz şey Türkiye'de kıçını başını açıp şarkı söylemeye indirgenmek üzere ki bu çok büyük bir tehlikedir bence.

Senelerdir bu duruma indirgenmiş durumda bile maalesef :) bugun cankan'ından tuğba ünsal'a kadar sesi,kulağı olmayan ama biri robocop gibi giyinip tv'lerde saçmalayan,öteki kırdığı potlarla,giydiği elbiselerle gündeme gelen 2 soytarı.Sanat zaten ölmüş,ağlayanı yok.

Onun dışında sam,fazıl say hakkında doğru söylemiş :D artist'tir kendileri biraz,ama değindiği konuları desteklemeden edemedim.ve evet maalesef aç karnına sanat gibisi hakkaten yok,hele hele o sanatı icra edebilmek için 10 seneni verdiysen..Ben balosunda bilmemnesinde değilim olayın,evet sanat sadece klasik müziktende ibaret değil ama netice olarak bakarsan devletin bu kısma hiç bi olanak sunmadığı açıkca ortada?Senfonileri belediyeye bağlamak falan istediler biara.Saçmasapan işler yapılıyo bu alanda enazından,fazıl say'da bi kısmına değinmiş."vay beni davet etmediler" kısmıyla ilgilenmiyorum yani pek ben.
(Fazıl say'ın bi çok konserinde de yer aldım,dinleyici olarak,aktif olarak vs. albümleri de vardır.10 sene öğh dedikten sonra neredeyse hiç klasik dinlemiyorum,tarzından dolayı fazıl say severim)

Devlet destek olarak kadro vermezse,yeni orkestralar kurulamıyo,ee ne oluyo?Konservatuvar öğrencisi açıkta kalıyo.E bu adama müzik öğretmeni olma yolunuda kapattılar.Konservatuvar öğrencisi 10 sene neden eğitim görüyo ozaman ne iş yapacak bu adam??Fazıl Say'ın dile getirdiği şeylerden biriside bu.Yoksa kendisinin zaten devlet desteğine ihtiyacı yok.Bi proje hazırlar şu tarz konser vercem der,gider istediği senfoni ile verir konserini ve netice olarak parasınıda kazanır,devlet desteğine ihtiyacı yok yani fazıl'ın.Ha kendini beğenmişliği konusunda söyleyecek bi lafım yok,hatalıdır kendisi,yapmadığı şey değildir yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Demin kanal D'de ki "Genç Bakış" programına bağlandı Fazıl Say ve konuşmasından sonra "helal olsun!" dedim. Acaip destekliyorum Fazıl Say'ı... Dahada konuşmalı, gerçekleri haykırmalı, çünkü o sesini duyurabiliyor.

Şuan Osman Yağmurdereli AKP adına cevap veriyor. Yine saçmalıyor, Fazıl Say'a "ordan konuşacağına gelsin parti kursun, siyaset yapsın" gibi saçma sapan şeyler söylüyor. Hatta şuan öğrencilere "siyaset yapmayın önce okulunuzu bitirin" diyor. Ya yazdıkça dinliyorum, dinledikçe yazım değişecek, deliricem.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün izledim bende o programı.
Osman Yağmurdereli'nin konuşmaları pek tatmin etmedi beni. Eski bakanın da "sanatçı" açıklamasını çok saçma buldum tabii.
Ortada ki elemanı hiç saymıyorum. Baldudak, tribünlere oynuyor her seferinde.

Saçma bir Genç Bakış programıydı.
Gözden kaçan bir konu vardı. O da %75'lik kesimin -sonra uyudum- fırsat bulursalar yurt dışında yaşayacakları gerçeğiydi. Bunun da değerlendirilmesi lazım diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...