Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu özelliklerde bir klavye arıyorum

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar, aradığım klavyedeki özellikleri söyliyim ve gördüğünüz aklınızda olan bu özelliklere sahip / yakın bir klavye var ise fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

1) Kablolu

2) Media tuşları (Winamp Play Pause Next vs...), Volume + - Mute Sleep tuşları (Bunlar kesinlikle olmalı, çok rahat oluyor)

3) Mümkün olduğunda sessiz (geceleri rahatsız ediyor sesi)

4) Enter'ı ve Backspace'i büyük, klasik boyutlarda

5) A4Tech gibi aldıktan 2 ay sonra bozulacak değil de tuşları dayanıklı birkaç yıl gidebilecek bir klavye (oyun oynamam pek ve tuşlara yavaş basarım ama yine de A4Tech tuşları dayanmıyor.)

Evet arkadaşlar bu özelliklerde bir klavye aklınızda var mı acaba? Siyah olabilir metalik olabilir beyaz olabilir hiç sorun değil, yukardaki özelliklerden barındırabildiği kadar barındırsın da... Tabi Türkçe Q ve normal klavye giriş noktası PS/2 oluyordu galiba :)
Sosyal ağlarda paylaş

@SeaGle
Tam markasını yazarsan listeme atabilirim, bir liste yapıyorum içinden en güzelini seçeceğim :).

@Mirage
Güzele benziyor şimdi araştırıp listeme atıyorum. Birde kablolu daha çok seviyorum batarya derdi filan da yok mis gibi üstelik ucuz, kablosuz olunca bana bir artı sağlamıyacak, sizi bilmem tabi işine yarayanlar olabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

microsoft curve 2000. bana bile yamuk klavye kullandırttı bu klavye ehue, çok rahat ele geliyor hiçbir zorluğu yok, sessiz, enterı büyük vs vs.

http://www.microsoft.com/japan/presspass/pressroom/images/051104_ComfortCurveKeyboard2000.jpg

ps: resimdeki japon usülü, normalde space'in solundaki bir, sağındaki iki tuş yok onların yerine uzunca space var sdf. nette bir sürü küçük enterlı resmi dolanıyor anlamadım, ben gittim mağazadan aldım, kutusundaki resimde bile enterı küçüktü, içine baktım büyük aldım hemen ehue.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o enter boyları modeline ve üretildiği ülkeye göre değişiyor. Benim yukarda resmini koyduğum klavyede büyük mesela. Ama aynı modelin küçük enter'lı olanları da var. Aynı şekilde SeaGle'ın resmini koyduğu Microsoft klavye de öyle. Türkiye'de ondan kullanmıştım büyüktü enter'ı.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Ya o enter boyları modeline ve üretildiği ülkeye göre değişiyor. Benim yukarda resmini koyduğum klavyede büyük mesela. Ama aynı modelin küçük enter'lı olanları da var. Aynı şekilde SeaGle'ın resmini koyduğu Microsoft klavye de öyle. Türkiye'de ondan kullanmıştım büyüktü enter'ı.

evet ama nedenini çözemedim hala ehue sdf. ben de seagle'ın koyduğundan kullandım 2 yıl kadar ve büyük enterlıydı. ama pek tavsiye etmiyorum tuşları sert ve ses çıkarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@Mirage
1) ESC tuşunun sırasındaki tuşlar ne acaba? Büyük resimler buldum ama çözemedim onların ne olduğunu :)

2) Ne teknosada ne olbim.com.tr'de ne hepsiburada'da ne de tekmarshop.com'da satılıyor bu melet. Bulamadım.

3) Enterı resimde küçük ama sen Türkiye'dekiler büyük dedin. Acaba bütün Türkçe Q'lar büyük müdür? Başka türlü nasıl anlayabiliriz ki alırken büyük mü küçük mü, aldığımız yere mesaj atsak onlar da bilmez sadece satıcı adamlar. Alırsam gelince sürpsiz olmasın bana.

@PrudenT
Evet benim favorim de oydu, ilk sıraya onu yazdım listeme ama media tuşları yok :( Winamp'ı böyle tek tuşla idare edemeyecez. Halbuki olsa süper olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

yukardakiler ne abi?
ben winampta global hotkeysten ayarladım kullanıyorum onları :D

back forwardı ileri geri yaptım playlistte geziyorum işte sdf.

edit: seagle abi o klavye çok sağlam harbiden tek kötü yanı sert ve sesli olmasıydı eheh. ben onu 3 kere fıskiyeyle bildiğin yıkadım 4.de bozuldu sdf. ama o mouse'suz satılmıyor ikisi birlikte 40-45e satılıyor, curve 2000 tek başına 28 milyon mu ne.
Sosyal ağlarda paylaş

@PrudenT

Hakkaten ayarlanıyormuş öyle, default ctrl+alt+insert home end filan geliyor bunlar da güzel. Walla senin gösterdiğin klavye hala liderliğini koruyor :)

Edit:
@SeaGle

Buldum hacı bu heralde senin klavye
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=51&productid=bd23183

Resim:

-------------------
Ooo şimdi SeaGle ve PrudenT'in tavsiye ettiği iki klavye arasında kaldım. PrudenT'in tavsiye ettiği çok daha şık ama SeaGle'ın tavsiye ettiğinde hazır mis gibi multimedia tuşları var.

Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
microsoft curve 2000. bana bile yamuk klavye kullandırttı bu klavye ehue, çok rahat ele geliyor hiçbir zorluğu yok, sessiz, enterı büyük vs vs.

http://www.microsoft.com/japan/presspass/pressroom/images/051104_ComfortCurveKeyboard2000.jpg

ps: resimdeki japon usülü, normalde space'in solundaki bir, sağındaki iki tuş yok onların yerine uzunca space var sdf. nette bir sürü küçük enterlı resmi dolanıyor anlamadım, ben gittim mağazadan aldım, kutusundaki resimde bile enterı küçüktü, içine baktım büyük aldım hemen ehue.

kesinlikle tavsiye ederim, süper bisi bu alet
ben de uzun zamandir kullaniyorum fakat resimde space tusu kücük cikmis normalde oda kocaman bisi
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:
@Mirage
1) ESC tuşunun sırasındaki tuşlar ne acaba? Büyük resimler buldum ama çözemedim onların ne olduğunu :)

2) Ne teknosada ne olbim.com.tr'de ne hepsiburada'da ne de tekmarshop.com'da satılıyor bu melet. Bulamadım.

3) Enterı resimde küçük ama sen Türkiye'dekiler büyük dedin. Acaba bütün Türkçe Q'lar büyük müdür? Başka türlü nasıl anlayabiliriz ki alırken büyük mü küçük mü, aldığımız yere mesaj atsak onlar da bilmez sadece satıcı adamlar. Alırsam gelince sürpsiz olmasın bana.

1) F tuşları. :)
2) Ben Almanya'dan aldım. Türkiye'de nerde bulunur bilemiyorum.
3) Microsoft klavyeyi diyorsan bendeki şu yukardaki koyduğun resimdeki gibiydi. Alalı en ez 5-6 sene olmuştur. Nerden aldığımı hatırlamıyorum ama internetten ısmarlamamıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...