Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Notları

cenx

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
09.02.08 Cumartesi
2 haftalık izin bitti. Sabah 8 de yola çıktım. Otobüsten indim bi baktım kütahyadan arkadaşım Ahmet te bagaj alıyor. Yahu aynı otobusle gelmişizde öle bi uyumuşumki kimseyi görmemişim. Biraz alışveriş yaptık.berbere gittik. Kütahyayı çok beğendim güzel memleketmiş. Sonra taksiyle il jandarmaya geldik. Orada kalıcak yer olmadığı için bizi yakındaki eğitim taburuna gönderdiler. Akşam geç gittik. Yemek kalmamış bi baharatlı domates çorbası içtik çok güzeldi. Koğuşa girdik. 100 kişilik koğuş o kadar soğuktuki. Üşümekten uyuyamadım. Ama sorun değil sadece bir hafta durucaz burada. Ama acemiliği geride bırakıp ustaya başladığım için mutluyum.

10.02.08 Pazar
Sabah 3.30 da uyanıp buz gibi göle girdik. Şaka lan şaka. Bu gun tatil günü. Leyla gibi gezindik durduk. Üvey evlat gibiyiz burada. Kimse iplemiyor bizi. Burada 5 gün kalıcakmışız bunu öğrendik. Sabah 3-4 koğuş nöbetine kalktım. Sonrada uyku tutmadı nedense.yemeklerini çok beğendim buranın ve kastamonunun kuru soğundan kurtulduk diye sevindiriğim.

11.02.08 Pazartesi
Tabur içtima yaptık. İçtima alanı futbol sahasıydı. Arkada teller ve tellerin ardı cadde. Sarı gelin çalıyodu hoperlorlerde. Önümüzdeki fona dev gibi bir dağ hakimdi. Üstü sislerle kaplıydı. Daha sonradan öğrendimki bu dağa göt dağı diyorlarmış. Garip. Açıkçası buraya kıyasla Gölköy tatil köyü gibi kalıyor. Sonra bizi aldılar işlere koştular. E 50 adam var boşa bekletirlermi. Bi koğuşun çarşaflarını yaptık. Yorucuydu. Sonra ortalarda dolaşmayalım diye bizi koğuşa soktular. Dışarı çıkmak yasak. Moralim bozuldu ruhum daraldı. Hayır koğuşta yatağa yatmakta yasak :S komutan yokken yattık yinede. Çavuş bişi demedi. Uyumuşuz. Üşüdük ve uyuduk bütün gün işte. 5 te uyandım yemeğe gittik. Sıranın sonundaydım bende nete girdim biraz. 30 dk sonra çıktım bi baktım sıra hala bitmemiş. Bi 10 dk daha bekledim girdim. Sonra herkesi toplayıp gazinoya götürdüler. Baktım yine tıkıcaklar bizi bi yere. Kaçtım bende. Nete gittim :D paticikte emoturkey sitesini gördüm. Girdim öldüm gülmekten. Yemekler boldu. insan gibi yemiyorum sanırım. 1 ay burada kalsam çok feci kilo alırım gibime geliyor. Ve şuuda fark ettimki internete giremezsem kafayı yerim…

12.02.08 Salı

Anket yaptılar. Tarih kısmına 12.02.1983 yazdım. Heh arkadaşta sordu o ne lan dedi. Aa dedim. Doru ya 2008 deyiz doğum günüme gitti aklım. Doğum günümdü bu gün biraz sinirliydim biraz melankoli dolu bir gündü. Facebookta eski kız arkadaşıma baktım. Yeni sevgili yapmış. Tamda doğum günümde. Hoş bir doğum günü hediyesi oldu. Neyse sağlık olsun.30 dk sınırı vardı. Kardeş doum gunum bu gun kıyak geç dedim. Geçmedi. Allahtan akşam yemeğinde güzel bi sütlaç vardı bol bol yedim iyi bir doğum gunu hediyesi oldu. Sonra koğuşa gidicektimki bi kedi gördüm karanlıkta bişileri eşeliodu. Durdum izledim. Baktım farenin tekiyle oynuyor. Yakalıyor ve sonra tekrar bırakıyor. Oynuo resmen. 30 dk kadar izledim. Kedi sıkılmadı ben sıkıldım. Koğuşa gittim. Bu gun adımı aldılar şöför diye. Yarında kuralar çekiliyor bakalım neresi olucak. Bitsede gitsek. Cuma günü demişlerdi Allahtan çarşambaya çektiler. Bişiler yazıcam ama nedense hayal kuramıyorum. Usta birliğine bıraktım bu işi.

13.02.08 Çarşamba

Yine sabahın köründe kalktık. Kahvaltıdan sonra son kez özgürce netime girdim. Doğum günü tebrik mesajlarımı okudum. Saolsunlar hepsi. Sonra bizi toplayıp minibüslerle merkeze götürdüler. Orda inip gazinoya girdik. Kura çektik. İl merkeze çıktım. Yani yan bina :D ilçeye düşmediğime sevindim. Yatak yoktu koğuşta misafirhaneye aldılar. Otel odası gibi güzeldi. 30 kişilik zaten 24 kişiyiz. Oldu oldu güzel oldu. Hemen mıntıkaya sürdüler bizi. Lan nooluo? Orada usta askerlerle konuştuk. Hepsi dış karakola gidin merkez iyi değil dedi dur bakalım.yemeğe gittik ama yemekler güzel değildi. Zaten gelmedende söylemişlerdi bu konuyu. Yemekhane temizliğini biz yaptık bir hafta biz bir hafta karargah yapıomuş. 87/3 ler bizi gördüğüne çok sevindi çünki burada sıracılık var. En alt devre yapıo butun işleri. Allahtan çalışmaktan gocunmayan bi insanım. Sorun deil 3 ay sonra rahatlicaz. Hatta daha iyi oldu böyle. Bakalım napıcaz ne edicez. Yahu her şey dahada basitleşmesi gerekirken dahada karmaşıklaşıyor. Kütahya’ya geldiğimden beri duş alamadım. Aksam 12 de uyuyabildik kayıt yapıcaz diye.

14.02.08 Perşembe

Sabah 5.30 koğuş temizliği kahvaltı hazırlığı temizlik mıntıka. İçtimada ustalar spor yaptı bizde izledik. Nası yapılıo diye. Tüfeksiz hareketler. Ordu cimnastiğide deniyor. Sonra astsubay yataklarımızı beğenmemiş tekrar yaptırdı. Temel konularda ders gördük. O değilde ben akşam rüyamda yaşar büyükanıtı gördüm. Birlikte takılıoduk taksimde barlara falan gidioduk. İnsanlar görünce şaşırıodu falan.ilginçti. burada nete girmek zor olucak bu beni uzuyor. Akşam bi esquare dergisi buldum. Güzel oldu okudum bi güzel.

15.02.08 Cuma

Tertipçilik ne kotu bisi ya. Mıntıkaları falan biz yapıyoruz orası tamam 3 ay sonra dier tertip yapıcak ama kardeşim efeleniolar. Dövücem o olucak. Adam beni bacab baak üstüne attığımı görünce uyardı. Yok işte telefon kullanamazmışız anca teskereciler ve kep altları kullanırmış. Teskereciler işte 3 ay sonra gidecek olanlar. Kep altlarıda onların bi alt devresi. 4 devre var. Komutanlarında umrunda deilki. Teskere alan elemanları görüyoruz. Çok süper bi duygu olmalı. Bana sanki askerlik hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. Sanki askerde ölecekmişim gibi geliyor. Sigaradan nefret etmeye başladım sıkıldıkça yakıorum bi tane. Bırakmam lazım. Çavuşa sölicem bana nikotin sakızı alsın. Bizim karakolla alay birleşik. Bi tepe var şahin tepesi diyorlar. Ağaçlar var lokanta var. Daha hiç gitmedim. Bazen komutanların kükremeleri geliyor. Aşağadaki erlere bağrıyolar. Olimpos dağındaki zeus gibi bizde aşağıda kaçışmaya başlıyoruz.. Ben olimpos dicem oraya artık.

16.02.08 Cumartesi

Sabah 2-4 kouş nöbeti tuttum. Traş oldum lolipopumu yedim. Sigaramı içtim dergi okudum geçiverdi.benden sonra Hüseyin öztürk diye bi çocuk nöbetçiydi onu kaldırıcam ama bi sorun var. Hüseyin öztürk kim? Abi 4-5 kişiyi uyandırıp sordum. En sonunda ranzamın altında yatan cocua dedim sen Hüseyin öztürkmüsün. “hah şimdi tutturdun” dedi bana. Meer adam duyuyomuş biraz daha uyumak için ses çıkarmıomuş. Güldüm durdum. Sabah kalktık göt kadar odada 23 kişi giyiniyoruz. E haliyle ses çıkıyor. Çavuş kalkıp fırçaladı bizim arkadaşları. Ses çıkarmayın diye. Oysa kalkması gerekio onunda. Garip. Sabah sporu falan yaptık. Temizlik neyin derken günlüğümün eski sayfalarını okudum bi arada. Hüzünlendim. Şey aklıma geldi. Bi keresinde trafik emniyet dersinde. Postalara ayrıldık işte bi araba gelio onu durduruoruz kimlik soruyoruz. Bizim komutan baktı araba geç gelicek. El arabası getirtti. Bi çocuk bindi dieri yürüttü. Biz durdurduk kimlik sorduk el arabasını aradık falan. Çok gülmüştük. Bide orda gariban bi köpek takıldı el arabasının peşine. Aha dedik k9 umuzda hazır. Rp ci milletiz.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım sana tez tezkereler diliyorum daha yolun başındasın ama paylaştıkça burdaki arkadaşlarla daha da rahatlıyorsundur ben askerliğimi kıbrıs ta asteğmen olarak yapmıştım o yüzden sana tertipçilik vs hakkında ne söylesem yalan olur ama askerlerime genelde hep eşit davranıodum ama gidicek olanları çok fazla çalıştırmıodum malum biazde onlareda öle de böle de görev yapıoduk

güzel yere çıkmışın keyfiniğ bozma keyif alıcaın görev olursa yapmaya çalış sakın bilgisayar biliorum die ortaya çıkma herşeyi sana yazdırılar fln uykun gider okumaya devam edicem hadi kal sağlıcakla
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
cenx said:
ben sürekli sakinleştirici kullandığım ve 83 doğumlu olduğumdan pek sorun yaşamıyorum. çocuk gibi gelio bana elemanlar.

Bu kadar olumlu yazdigini okuyunca askeriye yeni bir taktik gelistirmis nete askeriye ile ilgili guzel bloglar koyup insanlari tesvik etmeye calisiyor dedim ama simdi anliyorumki tum sebepler sakinlestirici haplarmisin...
Sosyal ağlarda paylaş

17.02.2008 Pazar
Sabah haftanın son kahvaltısını hazırladık. Bir hafta yemekhane sırası bizde olmayacak. Rahatız yani… ama şimdide kar yağmaya başladı deli gibi. Kar yağıyor. Biz kürüyoruz. O yağıyor biz kürüyoruz. Bana sivilde Cengiz sen surası kadar kar temizliceksin deseler. Kahkahalarla gülerdim. Nizamiyeye kadar temizledik sonra nizamiye önünden bir kar küreme aracı geçti. Biz oradaki 11 kişi sincaplar gibi kaldırdık kafayı araca bakıyoruz. Hepimizin ne düşündüğü açıkça belli oluyordu zaten. Bi telefonla burayada gelir kürerdi burayı ama işte niye yapmıyorlar anlayamadım. Sabahtan akşama kadar duraksız kar küredik. Artık akşam üstü o kar küreğini iterken o kadar canla başla itiyodumki. Bildiğin “osura osura ittim o küreği”. Akşam gazinoda dinleniyoduk. Bi haber geldi karargahtan bi arkadaşa araba çarpmış dışarıda. Üzüldük.

18.02.2008 Pazartesi
Sabahta kar küredik. Akşama kadar. Bi ara bayılıcam sandın. Akşam birde yemekhane genel temizliği varmış biz yapmamışız gecen hafta diye bu gun yaptık. Normalde Cuma günleri yapılıyor. Televizyonun önündeki sandalyeleri çektik altını yıkadık camları sildik. Sonra o sandalyeleri çeker çekmez nereden geldikleri belli olmayan bi güruh takır takır oturuverdi. Sanırım onlar o sandalyenin cinleri. Adamlar inmiyor sandalyeden. Çavuş akşam istyediğim nikotin haplarını getirmiş. Bu haplarla sigarayı bırakıcam.

19.02.2008 Salı
Sabah tüfekli hareketleri yaptık namı diğer ordu cimnastiği. Hareketler zordu acemidede göstermemişlerdi. Kar üzerinde durmaktan ayak parmaklarım dondu. Sonra gazinoya gönderdilerde biraz ısındık. Sonra aldılar nizamiyeye tekrar. Yoldaki buzları çözücekmişiz. Lan vuruyoruz vuruyoruz kırılmıyorlarki! 2-3 saatte ance 2 m2 yer temizlemişizdir. Çok zordu sonra arkadaş yemekhaneden tuz getirdi. Serptik nasıl çatırdamaya başladı ya. Tekmeyle bile çatır çutur kırdık. Ordan usta ve terli ( haliyle kızgın) bi asker sanki düşmanı yenmişçesine küfür saydırıo. Sonra dağıtım yerlerimiz belli oldu işte karakollara giden oldu falan ben merkez karakolda kaldım. Sanırım bol bol devriyeye çıkıcam. Emre ünver diye bi arkadaşım var. Adam içtimada böyle sanki evindeki yataktan çabucak kaldırılıp kamuflaj giydirilip uçakla buraya atılmış gibi bakıyo etrafına. Baktıkça gülüyorum. Ben nerdeyim diyo bakışları. Böyle ağaz açık kambur çıkmış. Hayır teğmenle konusurkende böyle. Adam kovdu odadan bunu. Muhabbeti anlatıcam ama adamın tipini göremediğiniz için anlatmama gerek yok komik gelmez.

20.02.2008 Çarşamba
Sabaha kadar nöbet tuttum sonra baktım benden sonraki nöbetçinin adını bilmiyorum. Bulamadım. Sormadımda. Yattım uyudum. Nöbetçi çavuş geldi uyandırdı. Sorun olmadı. Tüfekli hareketlerde en arkadaydım. Önde hareketleri yapamayan adamlara gülmekten bende kaçırdım bazı hareketleri. Resim çizicem vakit bulamıyorum cok kotu. Bide insanlara kızıyorum kavga edicem bi gün. Mal dolu burası. Sivilde sümüğümü atmayacağım adamlarla muhatap oluyorum.

21.02.2008 Perşembe
Bu gun gece 12.30 da çavuş uyandırdı. Nöbetçi nerde dedi. Bi baktım nöbetçi yok. Vay şerefsiz uymuş dedim. Listeye baktı. Cengiz Selçuk kim dedi. ! benim yahu. Aa dün yazmışlardı yinemi yazmışlar. Liste geldiğinde ben uyuyordum uyandırmamışlar hıyarlar. Akşamda tunç ayaklarını yıkamadan corapla yatmış. Bi ara kusucaktım. Lan yıka diyoruz. Yok abi yıkadım ben dio bide utanmadan.öğleden sonra mp5 ile atış yaptık. İlk 3 kurşunda 3/3 sonraki 9 seri atışta 9/8 yaptım acaip zevkliydi. Aksamda bi kayıt yaptılar. Yahu ha bire bi yerlere kaydediliyoruz. Bildikleri şeyler i 100 kere soruyorlar. Sonra misafirhaneden çıktık normal karakol koğuşuna girdik. Ben en geç gittim. Bana bi ranza gösterdiler yattım.
22.02.2008 Cuma
Sabah 5.30 da uyandık zor uyandım. Dolabıma baktım telefonumu çalmışlar. Küfür ettim bi ton. Bizi hastaneye kontrole götürdüler. Ramazan yumuşak götürdü bizi. Benim belalı Birkan komutanla soyadları aynı. Karakterlerde aynı ne yapıcam bilemiyorum. Adam sabah bize kızdı. Ben sizi hastaneye götürücektim niye hatırlatmıyorsunuz diye. Yahu biz niye hatırlatalım ala ala. O deilde havacıların kamuflajları niye mavi? Adamlar uçmuyo ki karadalar. Yeşil alanda mavi mavi parlıolar. Nası kamuflaj o öle? Bayrak içtimasında beni arkadaşlar nizamiye kapısına yolladılar orda kontrol ettik içtima boyunca. Saldırı falan olursa diye. Gazino önünde silahlık çavuşu Can’la tanıştım. Kafalar uyuştu resim kitabımı benim için salkıyacak saolsun. Sonra Ramazan komutan beni çağırtmış. Yüksek okul mezunu bi salak adam var o yapamamış cengizi getir demiş. Adam 2 sene nasıl bitirmiş o okulu bi türlü anlayamıorum. Okumayı bile bilmiyor maloz. Neyse akşama doğru Arif babasının tadilatını yaptığı bi kaleden bahsetti “ Cenevizliler yapmış kaleyi, Selçuklular bi kere tamir ediyor, sonra fatih sultan memhmette tamir ediyor” dedi sonrada “bide babam tamir etmiş işte” dedi koptum gülmekten. Komik çocuk ya.
23.02.2008 Cumartesi
Öğlene kadar spor yaptık 100 şınav çektirdiler. İmkansız arkadaşım o ben bile ıkına sıkına 60 tane yapıorum. Neyse 4 km koşu barfiks. Barfix 8 tane lazım ben 2 tane çekebildim. Çarşılar kitlenio normaldede komutan kıyak geçti (?) bizi çarşıya saldı. Geç kaldık çarşıdan taksiyle döndük.depoda kitapları dizdirdi sonra komutan bana. 11e kadar. Hüseyinde gelsin benle dedim komutan onuda çağardı. Hüseyin hem çalışıyor hemde “ben sana ne yaptım yaa” diye mırıldanıyordu. Gül gül öldüm ya.

24.02.2008 Pazar
Sabah kalktık. Devriye yazmışlar bana. İlk devriyem. Yaya devriye. Bizi bi köye bıraktılar gezdik. Bi kahveye girdik bize bi köy tarhanası menemen tarzı bi yemek getirdiler ben az daha aşırı lezzetten zehirleniodum bu kadarmı güzel olur ya. Bu gunlerde ha bire birileri teskere alıo. Nizamiyede şınav çektirioz. Devriye 9 da yazıo 10.30 da çıktık. İlk olarak biraz dolandık. Sonra işte köye bıraktılar o meşhur yemei yedik. 30 tane çay içmişimdir herhalde ha bire önüme çay koyuyolar. Köyde internet kafe var yav. Kahvehanelerde hep yaşlılar var gencler internette. Oha dedim. Kafede o kadar güzelki istanbulda zor bulursun. Köy la burası bildin köy. İşe bak. Tam internet kafeye kücük bi cocuk giriyodu kurtul çavuş “dur jandarma diye bağırdı” cocuk tak diye dönüp baktı “nereye gidiyosun?” “inteynete gidiom abi” “kaç yaşındasın sen?” çocuk elleriyle yedi yapıp “yedi” dedi. Çok şirindi ya. “ama 7 yaşındakiler giremiyorki?” çocuk dürüstçe “beni tanıyolar alıyolar abni içeri dedi” güldük. “ ne kadar oynicaksın?” yine parmakla 5 “ beşyüzbinliralık oynicam abi” “iyi git oyna bakalım”. Heh çocuk çok şirindi ya bide dürüstlüğe bak. Bizi gören hazırola geçiodu köydew herkes selam verdi güzel bişidi. Sonra ekip otosu bizi aldı ihbara gittil. Toki evlerinde kavga varmış gittik. Cocuklar toplanmış. Komutan direk indi. Toplayın bunları dedi. Aldık abraya sonra komutan bunları bi sorguladı. Yine indirdik. Aksamda bi taraftar ötöbüsüne eskortluk yaptık. Bu sefer aracımız değişikti. Arkada brandayla kapanmış bi bölüme oturduk. 3-4 saat gittik gittik. Donduk. Sonra döndük.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
uzun süre yazamadım. usta birliğinde yaşadıklarımı olduğu gibi anlatırsam istihparata karşı koyma (İKK) kurallarına aykırı davranmış olacağımdan biraz yavaşlattım yazmayı.
25.05.2008 Pazar
Sabah yazlık turizmim yoktu toplama yaptım güzel oldu son dakikada
1 mayıs işçi bayramı diyorlar ya. İşçiliğin bayramımı olurmuş nan. Eziyet resmen.
Dağın tepesinde yaylaya yazlık turizimlerle çıkardılar bizi nasıl esiyor. Götümüz büzüştü. Bahar şenliği varmış e harkulade fakat bizim göt büzüştü şimdi o olmadıki.
Bahar şenliğindeki köyün yüzde 60 ı imammış. O ne be öyle. İmam prodaction inc.
Yazıcı olmicam diorum hala yok sen olucaksın diyor. Bide bak böle olmaz bu işler diyor bana ya işler yetişmeyince. E olmuo işte bende onu diyorum.
Tamam dedi ya her zaman hazırız sen rahat ol, .mcık ağızlı napimki seni ben dövimmi, ne gerek var strese girmemin.
Aga nedir bana karşı bu agresiflik diyor. Bilmiyorki ben ilaçlarımı içmeyi bıraktım 1 ay önce. Bilmiyorki eski moduma döndüm. Bilmiyorki insanlardan tiksiniyorum.
Akşam 12 ye doğru bir kez daha sinir krizine giriyorum.
Hayat bok tadındayken daha lezzetli oluyor.

26.05.2008 Pazartesi
“Cengiz bu günlerde buz gibi” dedi teğmen.
“Evet” dedi başçavuş. “yapmak istemiyormuş”
“neyi?”
“Yazıcılığı komutanım” diye araya girdim.
“ o zaman diğer onbaşı ile ortaklaşa yapacaksınız yazıcılığı” dedi “ bu kadar büyütecek ne var bu yazıcılıkta”.
Sevinmedim. Kurtulmak istiyorum. Kurtulmak istediğim bir diğer şeyde bu geceki nöbetim. Sinir hastası bir komutan nöbetçi. Kesin moralimi bozacak. Moralimi bozacak, moralimi bozacak…
Akşama kadar kah gittim uyudum kah geldim bezgince gezindim. Kendimi karakolun karafatması gibi hissediyorum. Gezip duruyorum ve millet beni ezmeye çalışıyor. Ayaklarıyla değil ama istekleriyle.
İlacımı içerken yazdığım notlara baktım, olalaa polyanna. Tiksindim kendimden. Kişilik bölünmesi yaşıyorum sanırım. Korkar oldum.
Yeni onbaşı koğuşta yeni yazlık turizm elbiselerini çaldırmıştı dün bu sabahta telefonu gitmiş. Aynı benim başıma gelenler. Bakalım oda bulabilecek mi telefonunu?

28.05.2008 Çarşamba
Atış yapan 1987/4 ler erbaşlarını getirsin.
Müdür.
Diye bi not yazdım haftalık çarşı listesinin altına. Kapıda asılı bu böyle. Teğmen yan odada kaç gündür görmedi, bi görse, o deilde benim başçavuş görse yine bittim. aslında not doğruda o alttaki müdür yazısı tehlikeli. Bana müdür diyolar da…

29.05.2008 Perşembe
İtalyan adamın tekini getirdiler tercümanlık yaptım. Değişiklik oldu. Arkadaşlar söle lan İtalyan kız ayarlasın beni diye başımı yediler. Ona tercümanlık yapim derken akşam yemeini kaçırdım aç kaldım.

30.05.2008 Cuma
Aylar sonra ilk kez Avrupa yakasını izledim. Gülmekten öldüm her zamanki gibi. Sabah içtimasında bölüğümüzün bir tanesi 6 kademeli uzmanımız. İctimayı aldı, sonra başçavuş geldiğinde, arkasından önüne içtima kağıdını uzatıp, aha bak bunlar burada gerisini görmedim” dedi, böle tombul sinirli ama hiçbirzamanda bizi kırmayan süper bi komutanımızdır, öyle bi güldükki, başçavuşta başladı “o ne biçim içtima vermek lan öyle, diğerlerini görmedim? Sonuna yaz bari diğerlerini görmedim diye alla alla” diye dalga geçmeye, bi an bayılıcam sandım ama o an anlatılmaz yaşanır. Böyle gülmemiştim uzun zamandır ben.

31.05.2008 Cumartesi
Sabah sporu ve mekanik nişancılık eğitiminden sonra odaya geçtim çünki komutanımın nöbet günüydü akşama kadar rahat bir şekilde çalıştım. keşke hergün böyle eşofmanlarla çalışabilsem diye düşündüm. Güzel bir gündü çalışmama rağmen. Yarın çarşım var mis.

11.06.2008 Çarşamba
Körs diye bi köy var.
17.06.2008 Salı
“Zaten türk toplumu ekmeği çok sever” dedi.
“Sigigit” dedim.

18.06.2008 Çarşamba
Sabah eğitimde ayağımın altı öyle bi kaşındıki. E botun içinde kaşımak imkansız. Bende sertçe yere vurdum. Yer çakıllıydı iyi geldi. Ama komutanın 2 mt yakınında olmam bir hataydı. Bana döndü “bazı arkadaşlar sanırım kendini at zannediyor” dedi. Adamın konuşması birebir Recep İvedik şivesi olduğunu düşünün.
Bütün gün masadan kafamı kaldırmadan çalıştım. akşam komutan kıçı kırık bi kaç dosyayı geç getirdim diye kızdı. Acaip sinirlerim bozuldu. Akşam dolaba bi baktım en sevdiğim t-shirtümü çalmış şerefsizler. Dünyayı çaldı doymadı oro’s bu cocukları.
Uzun zamandır Charles Bukowski okuyorum. Çok takdir ediyorum. Oku oku doyamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...