Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

müzik klasörünün paylaşımını kapatmak

Apache

Öne çıkan mesajlar

doğaldır.
halkımızda ezana saygı babında yapılır bu.
Ezan okunurken müzik dinlenmez ezan dinlenilir saygısızlık edilmesin diye.
Yoksa dinimizde öyle ezan okunurken müzik kapatın haramdır gibi bi ibare yok ki olamaz çünkü islamın doğduğu yıllarda mp3 falan yoktu.

Günah deildir saygı meselesidir.
Adamlar kendi duyduğu saygı çerçevesinde kimseyi de bu duruma karıştırmamak istemişler ki toptan paylaşımı kestiler.
Birde şöyle bir durum var.

Orda müzik dinleyen 1 kişi yok.
Düşünün ki orada 50 kişi dinliyor ve bu 50 kişinin 35 i adamla aynı görüşü paylaşıyor fakat ezanın saatini bilmediğinden veya unuttuğunda ezan okunduğu sırada kulağındaki kulaklıktan dolayı dışardaki ezanı duyamıyor.
Tahmin ediyorum ki adam bu yüzden yapmıştır.
geriye kalan 15 kişide diğerlerinin görüşlerine 2 bilemedin 3 dk saygı duyup beklesinler.Bunun kime ne zararı var.
Bu olayı tartışmanın daha çok zararı oluyor insanlar birbirine laf sokuyor birbirini kırıyor blabla.

(bu tarz başlıklarda hep aynı kişilerden çıkıyor)
Sosyal ağlarda paylaş

Amacı anlıyalım önce.
İnsanlar müziğin sesini neden ezan duyunca kısar?
Ezanın amacı nedir?
Ezan müslümanları namaz kılmaya çağırır, en büyük amacı budur.
Ezan okununca bütün müslümanlar namaz kılmaya çağırılır, bunu duyan müslüman gider namazını kılar ya da langırt oynar vs.
Ezan okununca müziğin sesini insanlar neden kısar? Yanında namaz kılmak istiyen müslüman varsa ezanı kaçırıp namazını saatinde kılamamasına sebep olmamak için.
Adamın orada yaptığı nezaket amaçlı "hepsinde kulaklık var ezan okunuyor namazına gidecek olan cs ye dalıp unutmasın, müziği keseyim" diye düşündü ise yaptığı güzel, ama "EZAN OKUNUYOR BRE ZINDIKLAR DİNLEYİN LAN" ise ayıp
Sosyal ağlarda paylaş

hmm.. müzik kesildiyse oldukça normal bi olay..
müziği kesip kulaklıktan bir de ezan verdilerse garip olabilir.

ama bana gelseniz ve müzik dinlesek ezan okunduğunda (benim evden ezan duyulmuyor ya neyse.. adamlar 2camii bulunan yere camiiler yanına 3.yü dikmekte sakınca görmezken benim evin etrafında en yakın hızlıca yürüyerek 15-20dk mesafede camii var :S alayı ilginç bu ülkenin) ben de müziğin sesini kısarım/kaparım.. normal şeyler..
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:
Amacı anlıyalım önce.
İnsanlar müziğin sesini neden ezan duyunca kısar?
Ezanın amacı nedir?
Ezan müslümanları namaz kılmaya çağırır, en büyük amacı budur.
Ezan okununca bütün müslümanlar namaz kılmaya çağırılır, bunu duyan müslüman gider namazını kılar ya da langırt oynar vs.
Ezan okununca müziğin sesini insanlar neden kısar? Yanında namaz kılmak istiyen müslüman varsa ezanı kaçırıp namazını saatinde kılamamasına sebep olmamak için.
Adamın orada yaptığı nezaket amaçlı "hepsinde kulaklık var ezan okunuyor namazına gidecek olan cs ye dalıp unutmasın, müziği keseyim" diye düşündü ise yaptığı güzel, ama "EZAN OKUNUYOR BRE ZINDIKLAR DİNLEYİN LAN" ise ayıp

Bu kadar işte
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...