Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alfa Romeo

unac

Öne çıkan mesajlar

Şimdi BMWciler gelir bu başlığa öyle bir saparki konudan :) Genel olarak alfaları stil ama dayanıksız bir imajı var ve 2. elde çok para kaybediyor. Servisleri pahalı ve en genel problem belli bir kmden sonra yağ yakıyor motorları. Butun bunlar bir kenara ünlü düşünür Jeremy Clarkson'un dediği gibi "Bir Alfa'ya binmeden petrolhead olamazsın!"
Sosyal ağlarda paylaş

Alfa'da şu anda BMW'de üst düzey çalışmış bi amca yine üst düzey olarak çalışıyo. Bu yüzden artık daha da iyi, ama önceki alfalar da kötü değildi. 95 model falan alırsanız tabii pek hoş olmaz da :D Bi de 2. elde fazla piyasası olmadığı için bayaa ucuzlar. Bi de bi arkadaş da almayı düşünüyo, onun için içini falan inceliyodum, şeyi farkettim: şimdiki Golf'te bulunan müzik sisteminin aynısı bu 147lerde falan var. hmm
Sosyal ağlarda paylaş

Alman bi yönetici başına geçtiğinden beri süper kaliteli arabalar üretmeye başladılar. Senin gösterdiğin araba 156, bu yeni üretimden değil. Ama yinede iyi bir araçtır...

Alfa Romeo iyi bi markadır aslında özünde. Ama türkiyedeki ön yargı, servislerin kötülüğü ve tofaşla yan yana satılmalarıın verdiği imaj kaybı yüzünden pek rağbet yok ülkemizde. bu da 2. el fiyatlarının çok düşük olmasına sebep oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ciddi kazalarda hangi araba ne kadar sağlam tamamen şans meselesi. Millet fiat bisle 40 takla atıyo içinden sağlam çıkıyo falan...

Bizim bir tanıdığımız mercedes S-class la kaza yaptı da öldü. Yandan motorsikletli çaptı hemde ondan. Işık adama yeşil yanıyormuş, motorcu da geçerdim derken yandan sürücü kapısından çarpmış. Motorcu kaskıyla yan camdan adama kafayı gömmüş, beyin kanamasından hastaneye giderken öldü adamcağız...

Belli olmuyo yani =)
Sosyal ağlarda paylaş

"sorunludur, orasından burasından ses gelir, sağlam değildir, dayanıklı değildir, narindir kötü yola gelmez, düzenli olarak varyatörü bozulur, ikinci elde para etmez, çok yakar vs. vs. ama alfa romeo bir tutkudur ve vazgeçilemez. mantıkla değil duyguyla alınacak bi arabadır, karizması yeter. ülkemizde araba bir yatırım aracı olarak görülmeye devam ettikçe alfa romeo da hak ettiği değeri elde edemeyecektir. ikinci elde fiyatı çok düşüyomuş, galericimisin kardeşim ticaretini mi yapıyosun bu işin, napıcaksın sen ikinci elini, al bin işte, keyfine bak, araba bi keyif işidir. keyif için değil ihtiyaç için alıyosan alınacak bi araba değil orası ayrı. sevmiyosanız almayın kardeşim, gidin alman arabası alın. araba dediğin sahibini tatmin etmeli. sırf daha dayanıklı diye sevmediğim ve keyif alamayacağım arabaya neden para vereyim. şahsen arabayı biyere park edince ufak çocukların "olm gelin lan, arabaya bak" diye arabanın etrafına toplaşması bana yetiyor, varsın sorunlu olsun."

ekşi sözlükte biri yazmış.. hoşuma gitti doğrusu :)
Sosyal ağlarda paylaş

'96 Alfa 145 var bizde, bakımları yapıldığında sorun çıkarmıyor. Ama diğer arabalara oranla daha özenli bakılmalı.

Bizim motor boxer, şu ana kadar bir sorun çıkarmadı, 11 yaşındayken triger değişti, (iyi bile dayandı) bir de egsoz değişti.

Twin Spark motorlarda varyatör problemini gideren bir parça var, twin spark alırsanız (147, 156) onu taktırmayı unutmayın.

Yakıt tüketimi ortalamaya göre yüksektir. Twin Spark'lar nispeten daha tutumludur. 2.5 V6 sakin kullanımda iyidir ama basınca içer haliyle.

Bir de 26 500 e bunu tercih ederim ben :D (kırmızı döşeme renklerini siyahla değiştirirdim tabi)

http://www.sahibinden.com/alfa_bayrak_3000_cc_200_hpWQQaXQQ4727457WQQpXQQdisplayitem
Sosyal ağlarda paylaş

alfa nin tabut tipi fiat arabalari gibi buyukcene dikdortgen kutu dizayni hosuma gitmiyor. benim ordan antipatimi kazandi yillarca. zamaninda haddimi bir hayli asarak tempranin hallicesi diyerek isi abartmisligim bile var, kabul ediyorum.

ama gunumuz arac dizaynlarina baktigimiz zaman cogu markadaki, insan donup cidden de alfa nin ozellikle on tarafta bir cok markadan yillarca onde gitmis oldugunu simdi farkediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...