Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dear Mr.President

Zegna

Öne çıkan mesajlar

Türkiyede belirli bir etkileme gücüne sahip bir gazeteci de gidip öyle bir durumda dava açsa ben o kişiyi de eleştiririm. Bir insan bir çok insanın okuduğu bir gazeteci ise ya da başbakan ise yaptığı bazı şeylerin sorumluluklarını üzerine almalıdır. Eğer ki tayyip erdoğan kendine, izlediği politika ve siyasetten dolayı yönlendirilen bir karikatür ya da eleştiriye dava açıyorsa bunu asıl bir başbakan ya da hükümet kurucusu olarak yapıyordur. Kimse çıkıp kendisine hükümet olarak yaptıklarından bağımsız olarak küfretmedi. Bu durumda bir kez daha devletin izlediği politika ve siyasete gelen eleştirilere tahammülsüzlüğünü gözler önüne sermiş oluyor ve böyle bir durumca bence bir birey olarak değil hükümet başkanı olarak hareket etmiş oluyor. O pozisyonda bulunmanın sorumlulklarını taşımak istemiyor ve sergilediği her hareketin halkı etkileme gücünden yakınıyorsa o pozisyonda ayrılabilir de güzel güzel.
Herhalde herhangi bir vatandaşın toplumsal sorumlulukları ile söz gelimi çok okunan bir köşe yazarı ya da bir başbakanın toplumsal sorumlulukları arasındaki farklardan bahsetmeye gerek yok.

Sonuç, ben birey olduğum vakit bile biri beni görüşlerimden dolayı açıkça eleştirdiği vakit ona başka bir eleştiri ile karşılık vermek yerine gidip dava açıyorsam bu yanlıştır, "benim hakkımda böyle düşünmeni yasaklıyorum, düşüneni de para cezasına çarptırcam" demeye çalışmaktan başka birşey değildir. Hele ki bunu yapan başbakansa yaptığın herhangi bir vatandaşın yaptığından daha eleştirilir bir şeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:
Adiemus said:
Çok biliyorsan parti kurup siyasete gir derler sanatçıya en basidinden.

Ne alakası var? Kadın sanatçı. Siyasetçi olmayan, onların iğrenç yalan dolan oyunlarına katılmayan eleştiremiyor mu? Cidden gayet basit olmuş dediğin. Bu ülkede bende eleştiri yapıyorum, kimse bana çıkıp "çok biliyorsan sen yönet" demedi daha. Amerika'da hiç demezler.

Yazık ki anlamamışsın.

RTE said:
Bu işleri çok çok iyi biliyorlarsa, girerlerdi bir partiye, oralarda siyasete soyunurlardı ve ülkenin kaderinde söz sahibi olurlardı. Niye girmediler siyasete? Ama yok. Bunlar sorumluluk alamazlar, taşın altına ellerini sokamazlar.

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/31/son/sonsiy06.asp
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ülkede eleştirme hakkında tek sahip olan muhalefet partisi değil gerçekten. Ama toplumsal etki yaratabilecek insanlar eleştiri yaptığı zaman rte nedense gıcık kapıyor verdiği cevaplar da komik oluyor. Başbakan dediğin, kendini eleştirenlerle muhattap olup pop yıldızı gibi onlarla laf dalaşına girmekle uğraşıyorsa bu ülkede siyasetin ne hale geldiğini görmek kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

allam kafayı çakacam duvara bi gün bu patiyi okurken. söylediklerinin hepsinde haklısın ardeth ama konuyla ilgilisi yok, ya da en azından benim mesajımın quotelanmasını gerektiren bişe. türkiye'de yapılabilir mi bu denmiş, ben de yapılabilir demişim. arada penguen'le ilgili örnekler verildiği için de mesajımda penguen'e değinmişim.

böyle bir dava açtı diye başbakanı eleştirme hakkın var tabii ki ama türkiye'de böyle şeyler yapılamaz, öttürürler adamı dersen o olmaz işte ^^
Sosyal ağlarda paylaş

E zaten ben de açamazlar ya öttürürler demedim gördüğün gibi ilk mesajda sadece dava açarlar dedim. Ama senin attığın mesajdan "görende sanki bişey yaptılar alt tarafı bi dava açtılar" gibi bir izlenim edindiğim için eleştirdim dediğini. Burda (evet konudan bağımsız olarak) sadece başbakanın böyle bir şey yapmasının polisle kapılarına dayanmak kadar kötü olduğunu belirttim ama tabi bunların dava açılan insanla ilgisi yok evet.
Yanlış anladıysam kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

Musa Kart, Tayyip'i kedi şeklinde çizdiğinden, önce ona dava açılıyor, ardından Penguen çizerleri sivil itaatsizlik örneği göstererek Tayyip'i "Tayyipler Alemi" adı altında 10 farklı hayvan şeklinde çiziyorlar Penguen kapağında.

Hatta Tayyip Penguen'e dava açtığında, her çizim için belli bir tazminat isteyerek toplam 9 hayvan çizimi için tazminat istemişti de ayrı bir güzellik olmuştu o. (Her zamanki ufak penguen çizimi yerine de Tayyip'i çizmişler, avukatları farkedememiş sanırım hehe)
Sosyal ağlarda paylaş

Adiemus said:
Redeagle said:
Adiemus said:
Çok biliyorsan parti kurup siyasete gir derler sanatçıya en basidinden.

Ne alakası var? Kadın sanatçı. Siyasetçi olmayan, onların iğrenç yalan dolan oyunlarına katılmayan eleştiremiyor mu? Cidden gayet basit olmuş dediğin. Bu ülkede bende eleştiri yapıyorum, kimse bana çıkıp "çok biliyorsan sen yönet" demedi daha. Amerika'da hiç demezler.

Yazık ki anlamamışsın.

RTE said:
Bu işleri çok çok iyi biliyorlarsa, girerlerdi bir partiye, oralarda siyasete soyunurlardı ve ülkenin kaderinde söz sahibi olurlardı. Niye girmediler siyasete? Ama yok. Bunlar sorumluluk alamazlar, taşın altına ellerini sokamazlar.

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/31/son/sonsiy06.asp

Tamam o cümlenin orjinalini kim kurduysa ona diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikanın özeleştri yapabilme konusunda ki rahatlığını çok seviyorum.Keşke bizim ülkede biraz örnek alsa.Holywood'da ülkesini eleştirmeyen film oscar alamıyor nerdeyse.Bir de adamlar peygamberleriyle bile dalga geçebiliyorlar.Bütün bunları saygısızlık değilde eleştri olarak görüyorlar işte bu modernlik.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu modernlikten cok, sorumluluk almamak icin secilen bir yol. Insiyatif kullanmak gibi bir durumu ortadan kaldirma amacli ki bu yeterince kotu.

ABD'de kurallari elestirmezsin, dusunmez yargilamazsin. TR'de ise bu senin en dogal hakkindir ve yapmazsan salaksindir zaten, yasayamazsin bu ulkede veya ulke sana cehennem gibi gelir. Secim insanindir, oylesi var, boylesi var. Sen onu "duzgun" goruyosan, saygi duymak lazim, yol vermek lazim. Ancak ben bunu seviyorum ki degistirmene musade etmem (bilmem anladin mi...).
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
Deliler grubunun ÖSS şarkısına karşı "görüldükleri yerde tutuklama emri" şeklinde bir cevap hakkı vakti zamanında kullanmıştı devletimiz ki böyle başbakana vs böyle bir şarkı yapılması halinde olabilecekleri düşünmek çok da zor değil bana göre.

grubun adı deli bi kere. hem gitaristi hâla takılıyor buralarda paso görüyorum tutuklandığı falan da yok?
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıkları şarkı ile üniversite sınavına tepki gösteren "Deli" grubunun 5 üyesi, ÖSYM Başkanlığı'nın suç duyurusu üzerine polis tarafından her yerde arıyor. Üniversite sınavını eleştiren ve internette en popüler parçalardan biri olan "Ö-S-Ye-Me, g....mü ye" adlı şarkı için ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan, şarkının incelenmesini istedi. Şarkının klibini izlediğini belirten Prof. Dr. Yarımağan, olaya "Gülüyorum, ama yine de bir suç teşkil eder mi diye 'araştırın' dedim. Yani biz görevimizi yapmış olalım da... Yoksa ben kişisel olarak gülüyorum, hoş bir şarkı. Tabii o yaştaki öğrencilerin psikolojisiyle hazırlanmış" diyerek yaklaşmıştı.

Ancak Başkan Yarımağan'ın "Hoş bir şarkı" demesine karşın inceleme sonucunda şarkının içinde kuruma yönelik hakaret içeren sözler olduğu belirlendi. ÖSYM Başkanlığı, grubun 5 üyesi hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne suç duyurusu yaptı. "Deli" adlı grubun Bursa'da olduğunu belirleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Kamu kurumuna hakaret ettikleri iddiasıyla yapılan suç duyurusu üzerine polis tarafından her yerde aranan "Deli" adlı gurubun üyelerinin ifadelerine başvurulacak ve dosya adliyeye gönderilecek.

(Arşivden)

Olmuş bitmiş olay ya , siz de adamlar serbest falan diyorsunuz. Neticede karar çıkmıştı, aranıyorlardı. Yoksa dediğim adamlar serbest mi firarda mı değil , yarın bir gün alakasız sebepten (atıyorum buraya yazdığımız yazıdan) arama emri çıkarılmayacağı ne malum?
Sosyal ağlarda paylaş

bizde diyoruzki dava açmak başka adamalrın hapse girmesi başka. hakkında dava açılan bi insan tabiki aranır.

Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi, www.youtube.com adlı internet sitesinde yayımlanan amatör kliple popüler olan ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ı bile güldüren "Ö-SE-YE-ME g...ye" şarkısının yaratıcıları, Deli Grubu üyesi yedi genç hakkında, "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan açılan davada verilen beraat kararının gerekçesini tamamladı.

Beraat kararının gerekçesinde, söz konusu sözlerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) çerçevesinde "eleştiri ve hoşgörü sınırları içersinde" kaldığı belirtildi. Karar, ÖSYM tarafından temyiz edilmezse kesinleşecek.

İddianamede, grup üyeleri Cengiz Sarı, İbrahim Akkaya, Enis Çoban, Mehmet Albas, Mustafa Kırgül, Reşat Saral ve Bahadır Eser'in TCK'nın 125/3-4-5. maddelerinde düzenlenen, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan ve bu suçu birden çok işlemekten 1 yıl 5 ay 15 gün hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

sasa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...