ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 manyakmısınız yaw, dünden beri kıl dönmesi korkusuylan yaşıyorum abi ne yapcaz kıl dökücü kremmi sürelim kıçımıza şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 ahaha paranoya yaptım ya. benim de popomda var sivilce ama lobun üstünde? bi sorun yoktur heralde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 4 sayfa olmuş, açıkçası yeni gördüm konuyu, okuyamadım mesajları ama genede faydam olursa dıye yazayım.. istanbul cerrahi hastanesinde geçen sene ameliyat oldum. kıl dönmeside denebilir.. fenollü olan acısız zımbırtıda, fenol o oyuktakı herseyı olduruyor.. ama sorun tekrar nuks etmesı. ve nuks etme ıhtımalı %45 lere kadar cıkıyor fenol yontemıyle. en azından doktor bunu dedı ve herıf gunde yaklasık 4-5 kıl donmesı - abse amelıyatı yapıyor. baymıs artık herkeze anlatmaktan.. 2. onerı olarak kıl donmesı cok buyukse doku kaydırma yontemını secerler..kıl koku ve cerahatı cıkardıktan sora yaranın kapanmasını beklemektense dokuyu dahada kesıp yanlamasına dıkerek kapıyorlar, dıkısı alıyorlar ve tadaaa bıtıyor. acı yok bısey yok.. ama bunun ıcın kıl donmesının buyuk olması gerek. ve klasık son metod ıcını oyuyorlar, orada bır bosluk kalıyor, ve o boslugun alttan kendı kendıne dolması gerek, yoksa tekrar ıltahap + donme oluyor, o yuzden acık yara tedavısı uygulanıyor.. acık yara tedavısı ne dersen ; ilk olarak kıl donmenın oldugu yerde ''yemek mukemmel olmus'' derken 3 parmagını bırlestırdıgın buyuklukte bır delıgın oluyor, bu delıgın ıcınde gazlı bez oluyor, gun asırı yada gunde bır (doktorun sadıstılıgıne baglı), o gazlı bezı ordan cekıp cıkarıyor. cekerken kan orda pıhtılasıp etle yapıstırdıgı gazlı bez, garıp bır acı verıyor, sonra ıcını sterıl suyla yıkayıp tekrar gazlı bezı ıcıne sokup evıne yolluyorlar, bu sekılde bır 1-2 ay sonunda yara alttan kapana kapana kapanmıs oluyor, eger cok temız bakarsan 10 % la yırtıyorsun (nuksetme ıhtımalı), benım gıbı bahtsızsan, ılk amelıyatından 15 gun sonra fazla ıltahap tan gene nuks edıyor, bıdaha amelıyat oluyorsun, bıdahakı kontrolunde herıf sana 3. kez olman gerektıgını cunku bu sefer kıl donmesının oldugu yerde abse oldugunu soyluyor, eline aldığın toplu iğneyle evde kendın patlatıp drenajını dunyadakı en ıptıdaı ve salak yontemle yapıyorsun.. bu ıslemı haftada 1 , 2 ay boyunca yapınca, vucut dısarı atmaktan vazgecıyor, ıgnenın yerını kapatıp dırekt ıcerıye fıstul acıyor. bu anüs e yakınsa artık ne kıl donmen ne absen nede baska bıseyın oluyor. dırekt anal fistül ün oluyor. ( fissür değil fistül ikisi farklı şeyler). onunda tedavısı kıl donmesının 10 katı meşakatlı bısey, olmayı dusunmuyorum, umrumdada degıl ne olacagı.. neyse kısaca sana soyleyecegım, kıl donmene amelıyattan sonra cok ama cok temız bak, temız bakmazsan bıle olusabılecek random nüks'ün minimuma indirmeye bak , ve bir an önce ameliyat ol. geçmiş olsun arkadaşım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Alexi'yi yarmışlardı, o hiç sorun çekmedi diye hatırlıyorum. Yardılar bitti. "Evveliyatında kıl dönmesi ile gelmiştik, yardınız." dedi geçti gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 peki kız arkadaşınız bi gün ameliyat olsa kıl dönmesinden naaparsınız xP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 of tedavi yöntemlerini okuyunca içim bi garip oldu ne biçim aşmiş bu yahu, alt tarafı bi kıl çıkarıyolar yuh yani çek çıkar abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 yanlış oturmak ya da mekik gibi o bölgede sürtünmeye neden olcak hareketler yapmak, sürekli sert şeyler giymek mesela kot gibi ya da dar şeyler giymek neden olabiliyor.benim gecen sene başıma geldi 1 saatlik bi operasyonla hallediyorlar cok korkulcak bişey yok.1 hafta rahat uyuyamaya gezemeyebilirsin o yüzden sınavların olmadıgı işin olmadıgı ilk zamanda ameliyatını ol kurtul başka bi kesin çözüm yok diye biliyorum.cerrahlar nerdeyse ameliyattan saymıyolar bu operasyonu :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 moonfall said: cerrahlar nerdeyse ameliyattan saymıyolar bu operasyonu :=)onlarda hiç dönmedi galiba? bende dönmedi de arkadaşmdan dolayı yakından biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 yok yani cok sık karşılaşıldıgı ve büyük birşey olmadıgı icin sanırım :=) eh tabi kimse olmasın yani sende olma doktorlarda olmasın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 :P LonelyWolf said: ahaha paranoya yaptım ya. benim de popomda var sivilce ama lobun üstünde? bi sorun yoktur heralde :)abi aynısı bende de olmaya başladı çok kıl bi olay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Ardeth said: of tedavi yöntemlerini okuyunca içim bi garip oldu ne biçim aşmiş bu yahu, alt tarafı bi kıl çıkarıyolar yuh yani çek çıkar abi.. Nasıl çekip çıkaralım yahu. Haberin bile olmuyor battığından. Haberin olduğunda ise iş işten geçmiş oluyor. @Rottweiler Hacım sanada geçmiş olsun. Ama sen olayı biraz abartmışsın. Ankara da bir klink araştırıyorum gümüş nitrat uygulayan. Nüks olayı %10 filan yazıyor. Bakalım artık. Allah kerim. sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
P.O.L.I.C.E Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 bende de kıl dönmesi var bende ameliyat olucam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 ben de geçen sene yarmışlardı:P ameliyat sorun değildi de 1 ay oturamamak sorundu.bilgisayar oynamak fln işkence oldu.nüksetmez umarım yaw bi daha çekilmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 İşe , okula falan şişme simitle gittiğini düşünsene abi döt baş açık böyle otururken simiti koyuyosun böyle güler bi yüzle koyuyosun simiti insanları selamlıyosun refarans şey ederek simide oturuyosun güzelce.iğrendim bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 fena bi tedavi..ama ameliyat dedilerse mutlaka ol.kemiğe bile zarar veriyor zamanla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 üzüldüm ve şaşırdım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salyangoz Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Arkadaşlar 3 farklı hastanede tam 3 kere kıl dönmesi ameliyatı oldum.Açığınıda denedim kapalısınıda.Heralde aranızda bu hastalıktan en çok çeken insan ben olabilirim.Kesin çözümü ameliyattan sonra yara kapanınca lazer epilasyon yaptırmaktır.Son ameliyatımdan sonra lazerle kaba etimdeki bütün kıllarımı aldırttım.Allaha şükür şu 4 aydan beri hiç bir tekrarlama yaşamadım.Bunun formülü basittir kıl varsa sorun var.Artı lazer epilasyonu güzellik merkezlerinde yaptırıyım demeyin sakın , lazer uygulanacak bölge hassas olduğundan bu çok önemli.Tıbbi lazer epilasyon merkezleri var.İlgilenen varsa son ameliyat olduğum hastaneyi , lazer epilasyon merkezinin ismini ve cerrahımın adını verebilirim. Edit:Evet biraz eski bir konu ama çok önemli olduğu için ve bu olaydan çok çeken bir insan olduğum için bunları yazmak istedim.Sakın kıl dönmesi olduğunuzu düşünüyosanız aman zamanla geçer demeyin ne kadar geciktirirseniz ameliyat o kadar ağır olur.Kesilikle zamanla geçen bir olay değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 kıl dönmesi olduysa öl daha iyi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 minimum ne kadar süre içersinde tekrarlama riski var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 ayrıca her gün duş alırsanız kıl dönmesi olma riski baya düşük heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salyangoz Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mortis said: minimum ne kadar süre içersinde tekrarlama riski var? Kapalı ameliyatlarda tekrarlama riski falza oluyo genelde.(Kapalı ameliyat:Yara ameliyattan sonra dikişle kapatılır sadece bir boruyla dirhem giricek şekilde bir hafta veya iki hafta bekletilir.Her gün o dirhem boşaltılır ve belirli zaman içersinde tamamen çıkartılır)Benim ilk iki ameliyatım kapalı oldu ve 1 ay içersinde gene nüksetmişti.Son ameliyatım açık oldu ve bir daha tekrarlamadı.Ama ben yara kapandıktan ve doktorumun onayını aldıktan hemen sonra lazer epilasyon yaptırdım.(Açık ameliyat:Ameliyat yarasının bir bölümü açık bırakılır ve her gün oraya pansuman uygulanır.Pansuman süresi yaradaki akıntıya bağlı olarak uzun veya kısa sürer) Bu yazdıklarım sizi korkutmasın sakın , kıl dönmesi ameliyatı çok basit bir ameliyattır aslında.En ağırında bile sadece bir gün hastanede kalmanız yeterlidir.Sadece pansuman süresi biraz sancılıdır o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 kıl nasıl döner ya oldugu yerdemi yoksa diğer kılların etrafındamı hiç görmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 diğer kılların etrafında dönmüo tabi ki içeri dönüo haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Yuh 1 sene geçmiş. Korkma falan diyecektim de. Olmuşsundur sen ameliyat :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salyangoz Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Çıkan bir kılınızın dönmesi değilde daha çok yeni çıkacak bir kılın derinin dışına çıkamamasından kaynaklanıyor.Çıkamayınca bu sefer derinin altına doğru uzamaya başlıyor vücutta bunu engellemek için etrafını duvarla örmeye çalışıyor böylece orası şişmeye başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar