Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amele bilgisayar konusunda yardım

Gazanfer

Öne çıkan mesajlar

salonda durmak üzere köle ve amele olarak kullanabileceğim bi makina yapmayı ya da almayı düşünüyorum.

yalnızca müzik çalmak ve download yapmak için kullanılacak. en önemli derdim maliyet ve gürültü.

maliyet önemli, çünkü bu makinayı hiç kullanmıycam, sadece download yapıcak ve müzik çalıcak. yani monitöre bile günde max 1-2 saat ihtiyacım olacak bu makinada. (hatta ne gerek var monitöre, remote bişeyler kurarım, içerden yönetirim ne uğraşıcam)

gürültü önemli, çünkü bu alet salonda duracak ve kafa şişirmesini istemiyorum.

vestel'in arçelik'in çıkardığı ve "medya aleti" gibi tanıttığı ufak bilgisayarlar var bildiğim kadarıyla. bunların bir standartı var mıdır? yani böyle bişey almak istesem ama arçelik ya da vestel almak istemesem, alternatifim var mıdır? (eskiden satellite falan bişiler vardı sanki?) bunlar işimi görür mü? içine istediğim şeyi kurabiliyo muyum, yoksa oyuncak ayarında mı bunlar?

kendim toplayacak olsam tahmini ne kadar harcamam gerekir? eski parça lazım olursa açık artırma sitelerinden başka nerelerden bulabilirim? gürültüyü önlemek için ne yapayım? ve diğer her türlü yardım lütfen...
Sosyal ağlarda paylaş

Gurultuyu onlemenin en iyi yolu cpu fanini ve psu'yu ozel almak. Nasilsa oyun falan oynanmayacagi icin VGA fanini kisarsin RivaTuner'la. Muzik isi icin Audigy alabilirsin ama oncelik download'sa onboard bile yetebilir. Monitor de almayacaksan 600 gibi birseye gelir heralde sifirdan almak, ikinci el alacaksan daha bile dusebilir. Nedir gozden cikardigin para?
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası 600 çok yüksek bi sayı amele bilgisayar için.

ben eski anakart işlemci ram bulurum max 200e çıkarırım diyodum.
256mb ramli p3 bi makina yapsam, win98 ya da linux kursam idare eder beni sanırım. baktım mp3 ses kalitesi çok kötü, external ses kartı alırım güzelinden diyodum.

ama işte böyle eski konfigurasyonlu makina yapınca da başka sorunlar ortaya çıkıcak:
- diğer bilgisayarlarla remote sorunu
- wirelessa login sorunu
- usb olmayacağı için download için kullanılacak hdd sorunu. (download için external hdd düşünüyodum)
Sosyal ağlarda paylaş

Airties USB Wireless Adapter icin oldukca sorunlu diyorlar, baska marka almani tavsiye ederim boyle yapacaksan. Linksys, D-Link, USR gibi markalarin benzer bir cozumu vardir elbet.

(Masakari; sende sorun cikarmamis olabilir tabii, tavsiye ettigine gore oyledir. Hepsi bozuk olsa uretimi durdurulur zaten. Genel olarak problemler yasandigini duyuyorum ve goruyorum ama, kesilmeler vs.)
Sosyal ağlarda paylaş

asus eee'yi ben de merak ediyorum. bi çıksın araştırıcam.
ama anladığım kadarıyla asus eee kaliteli low-end bi alet.
ona vereceğim paranın yarısına kalitesiz low-end bişi almayı tercih ederim. sonuçta karşısına oturup da kullanacağım bi alet olmayacak bu. gıcır gıcır alet alıp da kullanmazsam çok içim gider :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla ikinci el eski bilgisayar bul onun ustune kur ses sorununu yer sorununu halletmek icin

download + muzik calmak icin nerdeyse hic ram e veya processing power a ihtiyacin yok. Ben 10 dolara kullanilmis 800 mhz pentium 3 bilgisayar almistim 256 ramli, ubuntu server kurdum, 300 gb harddisk taktim icine, download + music server olarak kullaniyorum

ses konusunda eger duzgun bir yere koyarsan sesi duymazsin. nette media center fikirlerini arastir biraz hosuna giden bisi bulursan kendin de yapabilirsin, 200 dolarin ustune ickmaz zaten olay, en pahali sey ses kartin olur istedigin ses kaliteisne gore
Sosyal ağlarda paylaş

wildpervert said:

SAMSUNG 80GB 7200RPM 48$
TWINMOS DDR2 533 1024MB 26$

80Gb bu devirde kime yeter ya :) ayrıca 1GB Ram de gereksiz bence bu sekilde kullanılacak bir alet için.

Piyasada işini görcek 2nci el p3 hatta p4 bir sürü makine bulabilirsin gayet rahat tek yapman gereken extradan geniş kapasiteli HDD almak olur ama bence en mantıklısı laptop almak olur.
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:
wildpervert said:

SAMSUNG 80GB 7200RPM 48$
TWINMOS DDR2 533 1024MB 26$

80Gb bu devirde kime yeter ya :) ayrıca 1GB Ram de gereksiz bence bu sekilde kullanılacak bir alet için.

Piyasada işini görcek 2nci el p3 hatta p4 bir sürü makine bulabilirsin gayet rahat tek yapman gereken extradan geniş kapasiteli HDD almak olur ama bence en mantıklısı laptop almak olur.

1. çalıştırıcak kadar yeterli bir konfigürasyon bakıyor 200 milyon civarı düşünüyor. dl makinasına 80gb çok bile 40 baktım ama yoktu.
2.1gb ram gereksiz de olsa piyasa da rahatça bulunan minimum ram 1gba düştü, ayrıca twinmos normal diğer ramlerin nerdeyse yarısı fiyatında.
3.2. el düşünmediğini sölemişti
4. dl bilgisayarı ve ucuz rakamlar olduğu için laptopta yanlış seçim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...