irin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 ses kayıt teknikleri dersim için final projesi hazırlıyorum.saksafon kaydı yapacağım.internetten baya bir fikir edindim aslında ama deneyime saygım buyuk bu nedenle daha once yapan eden var mı?her hangi bir uflemeli kaydı yapan da olabilir?condenser kullanmayı dusunuorm,gerci belki hoca o an izin verirse bi de dinamikle denerim...stereo mu yoksa,birbirlerinin guclendirecek iki ayrı konumda mik.le mi yapmalıyım evet özetle yardım.)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spunraider Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 İlk önce odanın akustiğini iyi bilmeli kayıt edeceğin şekili ona göre hesaplamalısın.İkinci olarak iyi bir ses kartı ve mik'e sahip olmalısın.3.cü olarakda cubase'a ihtiyacın olacak.Onuda bir yerden temin et.Tamamdır. Bu sadece amatörce ama profesyonel isler dusunuyorsan bilemicem (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 ekogg ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 ekog derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 neyse osso mu harasslamiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Spunraider said: İlk önce odanın akustiğini iyi bilmeli kayıt edeceğin şekili ona göre hesaplamalısın.İkinci olarak iyi bir ses kartı ve mik'e sahip olmalısın.3.cü olarakda cubase'a ihtiyacın olacak.Onuda bir yerden temin et.Tamamdır. Bu sadece amatörce ama profesyonel isler dusunuyorsan bilemicem (:P) cubase e ihtiyacım olmayacak cunku mix yapmamız henuz yasak cunku ders dahilinde gormedik.ekipman okulun zaten baska secenegim olmuor bu konu dogrultusunda..ben daha cok kullanacagım mikrofon tipi ve konumlandırma konusunda bilgi istiorm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 edit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Bne olsan tube kullanırdım. İyi bir de pre-amp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 bana sorarsan condanserla da dinamikle de otur dene. Şahsen derim ki, üflemeli enstrumanın ağzına bi dinamik, odaya da bi condanser koyup öyle bi dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gigabyte Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Sana kısa yoldan basit ve kaliteli kayıt yöntemi... Reaper adlı programı indiriyorsun zaten ücretsiz. MD lerde kullanılan hassas bir mikrofon buluyorsun :) yada saksafonun kalağına takılan kalak mikrofonlarından bulup bir mixer aracılığı yada notebooka bağlıyorsun record tuşuna basıp ne yapıp ne yapmaman gerektiğini göreceksin.Ona göre akustiği kontrol et. Gelelim esas kayıt işine... Stereo kayıtlar brass(üflemeli)ler için en uygun kayıtlardır.Çift yönlü kayıtlarda olur ama bunun için yeterli kalitede ekipman bulabilceğini sanmıyorum... Odanın genişliği çapı ve tavan yüksekliği önemlidir bunu unutma ses yankılanırsa emeklerin boşa gider.Geniş bir alanda yapıyorsan mikrofonu istediğin gibi kullanabilirsin fakat dar bir alanda yapcaksan cam pencere kapı aç ama dışarıdan ses gelir işin zor olur en iyisi sen geniş bir yer bul :D kolay gelsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 teşekkur ederim fikirler için.tube kullanıcam gibi.ama okuldaki tek tube mikrofon condenser.ayrıca bi dinamikle de deneme niyetim var.. Ufuk Önen'in kitabında ribbon da kullanılabilir denmiş.Ribbon kullandıgım takdir nefes ve ambians sesini fazla almıs olmaz mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 condanser - dinamik stereo kayıt yap işte en güzeli. Ribbonu karıştırma bence. (anlamam ribbondan bişey diyemem :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 okulda ribbon yokmus deneyemedim bile.(iki mic.le yaptım ama stereo deil.kondenserla bir köşeden ambians kaydettim, dinamiği yakın mesefa tutarak( tus ve nefes sesleri de alan )canlı oldugunu dusundugum bir kayıt yaptım.kayıt elime gecince buraya da koyarım.umarım hocada begenmiştir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar