Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ses kayıt teknikleri

irin

Öne çıkan mesajlar

ses kayıt teknikleri dersim için final projesi hazırlıyorum.saksafon kaydı yapacağım.internetten baya bir fikir edindim aslında ama deneyime saygım buyuk bu nedenle daha once yapan eden var mı?her hangi bir uflemeli kaydı yapan da olabilir?condenser kullanmayı dusunuorm,gerci belki hoca o an izin verirse bi de dinamikle denerim...stereo mu yoksa,birbirlerinin guclendirecek iki ayrı konumda mik.le mi yapmalıyım evet özetle yardım.))
Sosyal ağlarda paylaş

Spunraider said:
İlk önce odanın akustiğini iyi bilmeli kayıt edeceğin şekili ona göre hesaplamalısın.İkinci olarak iyi bir ses kartı ve mik'e sahip olmalısın.3.cü olarakda cubase'a ihtiyacın olacak.Onuda bir yerden temin et.Tamamdır.

Bu sadece amatörce ama profesyonel isler dusunuyorsan bilemicem (:P)
cubase e ihtiyacım olmayacak cunku mix yapmamız henuz yasak cunku ders dahilinde gormedik.ekipman okulun zaten baska secenegim olmuor bu konu dogrultusunda..ben daha cok kullanacagım mikrofon tipi ve konumlandırma konusunda bilgi istiorm...
Sosyal ağlarda paylaş

Sana kısa yoldan basit ve kaliteli kayıt yöntemi...

Reaper adlı programı indiriyorsun zaten ücretsiz.
MD lerde kullanılan hassas bir mikrofon buluyorsun :) yada saksafonun kalağına takılan kalak mikrofonlarından bulup bir mixer aracılığı yada notebooka bağlıyorsun record tuşuna basıp ne yapıp ne yapmaman gerektiğini göreceksin.Ona göre akustiği kontrol et.

Gelelim esas kayıt işine...
Stereo kayıtlar brass(üflemeli)ler için en uygun kayıtlardır.Çift yönlü kayıtlarda olur ama bunun için yeterli kalitede ekipman bulabilceğini sanmıyorum...

Odanın genişliği çapı ve tavan yüksekliği önemlidir bunu unutma ses yankılanırsa emeklerin boşa gider.Geniş bir alanda yapıyorsan mikrofonu istediğin gibi kullanabilirsin fakat dar bir alanda yapcaksan cam pencere kapı aç ama dışarıdan ses gelir işin zor olur en iyisi sen geniş bir yer bul :D kolay gelsin...
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkur ederim fikirler için.tube kullanıcam gibi.ama okuldaki tek tube mikrofon condenser.ayrıca bi dinamikle de deneme niyetim var.. Ufuk Önen'in kitabında ribbon da kullanılabilir denmiş.Ribbon kullandıgım takdir nefes ve ambians sesini fazla almıs olmaz mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

okulda ribbon yokmus deneyemedim bile.(iki mic.le yaptım ama stereo deil.kondenserla bir köşeden ambians kaydettim, dinamiği yakın mesefa tutarak( tus ve nefes sesleri de alan )canlı oldugunu dusundugum bir kayıt yaptım.kayıt elime gecince buraya da koyarım.umarım hocada begenmiştir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...