Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[anket] İdeal Ekran Kartı

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

Orta bütçeliler ve oyun severler için Ati Radeon 9600xt, Parası olanlar ve oyunlarda en iyi performansı isteyenler için Geforce Fx 5950 Ultra ya da Ati Radeon 9800xt.[signature][hline]no woman no cry
| Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy |
| Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun |
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Radeon 9600XT işlemcili kartlar şu an için performans/fiyat endeksinde en yüksek değeri veren grafik kartlarıdır. Fİyatları 205$+KDV'den 230$+KDV'ye kadar değişen fiyatlardalar ve şu an için Türkiye'de sadece üç marka yaygın olarak var: (alfabetik olarak) Asus , HIS ve PowerColor. Asus ve PowerColor Tayvan'lı, HIS ise HongKong'lu bir üretici. Asus tasarımda bir miktar değişiklik yapmış olmakla beraber, HIS ve PowerColor ATI'nin örnek tasarımına sadık kalmış (Bu durumda tahmin edersiniz ki 230$+KDV civarında olan model Asus'tan geliyor :). Bu kartlar doğal olarak PBA, yani Powered by ATI olarak anılıyor.

BBA, Built by ATI kartlar ise normal şartlar altında sadece Birleşik Devletler ve Kanada'da satılıyor. Getirtebilirsiniz, fakat dediğim gibi Uzak Doğu'lu üreticilerin de çoğu bu tasarıma sadık. Hatta bize ATI tarafından gönderilen 9800 XT örneği ve PowerColor ve HIS'in kartları arasında neredeyse hiç bir fark yok (Hatta soğutucular üzerindeki etiketler bile aynı :) ). Bu bir anlaşma gibi birşey. ATI, "ben benim memleketime satayım, siz de Avrupa ve Uzak Doğu'ya ürün sağlayın" diyor.

Görüşmek üzere, esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan
BYTE & PCPratik
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba arkadaşlar,

said:
-Mandrake-, 19 January 2004 18:59 tarihinde demiş ki:
Powercolor la His arasında fark yokmu ?

9600 XT modelleri neredeyse aynı. zaten her ikisi de ATI'nin referans tasarımına uygun üretim yapmış. Dolayısı ile zaten fark beklememk gerekiyor. Yalnız sanırım, HIS bellekleri 600 MHz DDR değil de 650 MHZ DDR'da çalıştırıyor ve hepsinde bir soğutucu var. Fakat Standart AquaMark3 testinde, yani sizin hiç bir oyunu öyle oynamak istemeyeceğiniz 20-30 FPS seviyesinde zorlandığında bile bir işe yaramıyor ve puanları neredeyse aynıydı. Belek bant genişliği, miktar ve hızı genellikle şu Eşyönsüz süzme (Anisotropic Filtering) ve FSAA (Full Screen Anti-Aliasing, tam ekran kenarları düzeltme) olaylarında gözle görülür bir etki yaratıyor.

said:
kuzu88, 19 January 2004 17:05 tarihinde demiş ki:
Ati Radeonlarda ise mainboard Asus olmadıkça performans cok da iyi değilmiş ..

Yorum yok. Bilemiyorum artık :)

Esen kalın,[signature][hline]Berkin Bozdoğan
BYTE & PCPratik
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar merhaba,

Bombalıyorum biraz bu aralar. Kusur bakmayın.

said:
Black1ce, 18 Ocak 2004 11:55 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar birisi Asus fx 5200 iğrenç der birisi en iyisi onu al der ne yapacağımıza şaşırdık sizce en iyisi hangisi??

said:
Black1ce, 19 Ocak 2004 21:23 tarihinde demiş ki:
vallaha 150 milyon falan o civarlarda birşey arıyorum..

150 Milyon Lira civarında iki seçeneğiniz var. Radeon 9200 veya FX 5200. Şimdi FX 5200'e ATI tarafından verilen takma ad "DX9 Yavaşlatıcı" ( DX9 Deccelerator). Yonga DX9 desteklemesine karşın DX9 ile ilgini "Pixel" ve "Vertex" hesaplamalarını yapamayacak kadar zayıf. ATI'nin Radeon 9200'ünde ise DX desteği 8.1'e kadar geliyor; fakat o kadar. Radeon 9200'ün DX8.1 hesaplamalarında daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Esen kalın,[signature][hline]Berkin Bozdoğan
BYTE & PCPratik
Sosyal ağlarda paylaş

150 milyon param var diyorsan alacagin kart belli mecburen fx 5200.

su sira fiyatlarda bi düşüş yok mayis da filan anca düşer istersen o zamana kadar bekle al bir tane 9600 xt rahat et derim.[signature][hline]Exc/Hib
Sartre LvL 50 Eldritch
[b]Recep Usta LvL 45 Blademaster[b]
www.ukgames.com dan alabilirsiniz oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

aha Ishinotsuyoihito konuştu ehehe..
ya ben senin bu kadar kibar konuştuğunu hatırlamazdım..
sanırım Dragonutopia'nın "merhabalar... saygılar" olayını değiştirmiştim seninkini de değiştircem ehehe..

Bu arada düşündüm de, acaba Chip'ten, Byte'tan adam toplayıp Donanım&Yazılım bölümüne moderatör mü yapsak? Donanım konusunda yardım ederler ehehe bize..
bir sticky topic yaparız, her ay "ucuz ekran kartı, ekonomik ekran kartı, pahalı ekran kartı" yazarlar bir de neden o kartı seçtiklerini felan açıklarlar eheh biz de faydalanırız..[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...