Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linuxda Devc++ Yükleme

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

said:
What about a Linux version?
There was a Linux version, but it has been abandoned, mainly because Dev-C++ is written in Delphi, but the Linux version of Delphi (Kylix) wasn't as promising as it should have been. But there are excellent alternative IDEs for Linux, such as KDevelop and Anjuta. If I have to choose between those two, I would choose for Anjuta. Though personally I don't use an IDE at all, just messing around with 3 terminals and gEdit with autoident. ;-)

Official faq'den.

PS : Yardım etmek için source indirdim ama gelen kodlar delphi için linux altında çalıştırsan dahi tonla hata vereceğine eminim.O yüzden kasmadım =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben de baktım bir. Linux versiyonu yok onun. Birkaç iyi altermatif var ama once söylemeliyim ki; Pardus programcılar için hiç de iyi bir dağıtı değil. Pardus daha kernelin ne olduğunu bilmeyen, administrator'un, root'un ne işe yaradıını bilmeyenler için bir başlangıç dağıtımı.

Pardus'un paketleri arasında dolandım biraz ve sana IDE ile geldim: Eclipse
cdt-binary'si altta duran C++ desteği sağlar.

Ama Arch, Fedora ya da Debian gibi bir dağıtım'a geçersen çok daha rahat edersin. Pardus'ta bir sürü lidrary eksiktir, hepsini tek tek derlemen gerekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...