Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sözcü

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar, bir gazete tavsiyesinde bulunmak istiyorum.
Muhalefet bir gazete, ayrıca Emin Çölaşan yazıyor.

Önceden 'Gözcü'idi adı ve Aydın Doğana aitti. Ama iktidarın üstüne çok gidince zarar ediyor bahanesiyle kapatıldı. Ve kendileri 'Sözcü' adında tekrardan birleştiler.

Aydın Doğan yayınlarına bin basar. Cumhuriyet kadar da pahalı değil, 25 Kuruş. Ben severek okuyorum. Ayrıca Serbest Kürsüsü var. Tabi bazı eksiklikleri var Tv Programı çok dandirik mesela.

Neyse bu kadar işte alın okuyun beğeniceğinizden eminim.

Birde bugün şöyle bir mesaj veriyordu şehit yakınlarına: 50 şehit yakını RTEye 5Bin Ytllik daha açarsa 250 Milyon Ytl ediyor filan diye.

Bunun için ayrı topikde açılabilir aslında. Şehit yakınları bırakmasın bu işin peşini.
Sosyal ağlarda paylaş

Gözcü Hilton otellerine peşkeş çekilen arazi olayının üzerine gittiği için kapatıldı. Başyazarı Rahmi Turan Hürriyet'e transfer oldu. Bazı yazarları ŞOK falan gibi gazetelerede geçti. Kalan kısmı birleşip Sözcü'yü kurdular arkadaşın dediği gibi. Muhalifler evet yazarlarının tamamına yakını boş adamlar, içi boş muhalefet yani. Ama diğer gazetelerde göremeyeceğiniz AKP'nin yolsuzluklarını ve kadrolaşmalarını burada okuyabilirsiniz. Yalnız ilginç bir anekdot; Aydın Doğan'ın hışmından kaçıp Merkez Basın Dağıtım şirketi ile anlaştılar ki o şirkete de TMSF el koydu. Muhalif gazeteyi kendileri dağıtıyorlar :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğim kadarıyla Emin Çölaşan yazmıyor.
Emin Çölaşan Hürriyet'ten ayrıldıktan sonra Emin Çölaşan'ın eski yazılarını yayınlamaya başladı Sözcü.

Yani "aman tanrım Emin Çölaşan var"lık bir durum yok ortada.

Ha tabii "madem eski yazılarımı koyuyorsunuz, kendim geleyim bari" demişse son zamanda, bilemiycem. takip etmiyorum sözcü'yü.

aslında kötü bir durum var, çoğu kişi Hürriyet'i, Sabah'ı, Milliyet'i biliyor, ama Cumhuriyet, Yeniçağ, Tercüman'ı bilmiyor. Sonra şikayet ediyor, "Hürriyet, Sabah felan hep kötü gazeteler, sanşımıza küselim bizim sesimizi yansıtacak gazete yok". Oysa ortada kapı gibi Cumhuriyet, Tercüman felan var :P

Sözcü'yü pek tavsiye etmem, özellikle Emin Çölaşan'ın eski yazılarını yayınlayıp "bakın bize geçti" havası yaratmaları vs vs yüzünden.

Yeniçağ'ı da pek sevmem. Aslen iyi yazarlar var, Hulki Cevizoğlu, Rauf Denktaş felan, ama Yeniçağ çok MHPci bir gazete ya, Böyle hem militarist hem de radikal dinci gibi takılıyor çoğu zaman.

Ama Tercüman hakikaten iyi bir gazete. O da biraz MHPci anlayışta olsa da, Yeniçağ gibi ekstrem taraflara kaymıyor. Daha sakin ve daha direk yazıları var.

Cumhuriyet zaman yılların gazetesi, çok severim.

Vatan'ı almıyorum ama onda da bazı iyi yazarlar bulunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer çoook geride kalmışsan, aynı tercümanı düşünmüyoruz.

tercüman vardı bir ara,
detayları hatırlamıyorum ama sahibi ölünce çocuklarına mı ne kalmıştı öyle bişi. (çocuk yerine kardeşler, kuzenler vs de olabilir)
bunlar tercüman gazetesi üstünde hak iddia etmek için mahkemelerde felan uğraşmıştı.
iki zıt görüşlere sahip insan bunlar.

sonra gazete ikiyi bölündü. biri dünden bugüne tercüman, diğeri halka ve olaylara tercüman.

sonra dünden bugüne tercüman'ı kapattılar yerine aynı ekip "bugün"ü açtılar (yoksa birgün müydü bunun yerine açılan, her neyse) bunlar işte fetullahı öven felan yazılar yazıyor,
halka ve olaylara tercüman ise daha milliyetçi bir çizgide gidiyor.

ikisi de çok zıt kutuplarda anlıyacağın.

(detayları hatırlamıyorum, google'dan tercüman diye aranılırsa bulunabilinir)
Sosyal ağlarda paylaş

anlatamadım herhalde, link vereyim bari senin için:

http://www.matinesuare.com/habergoster.asp?id=1530

said:
Aydın Doğan tarafından AKP’ye muhalefet yaptığı için kapatılan Gözcü’nün yerine kurulan Sözcü Gazetesi, bir süredir Emin Çölaşan’ın eski yazılarını yeni gibi yayınlayarak okuyucuları bıktırmaya çalışıyor. Çölaşan, eski yazılarını yeniymiş gibi yayınlayan Sözcü Gazetesi’ne ateş püskürürken, gazete yönetimi ise yazardan izin aldıklarını savundu. Çölaşan’ın birinci sayfadan da duyurularak yayınlanan yazıları nedeniyle gazete beklemediği kadar tiraj alırken, birçok vatandaş, Çölaşan’ın Sözcü’de yazmaya başladığını zannedip, bu yazıları da yeniymiş zannederek okudu.

Sözcü’ye tepki gösteren Çölaşan’ın ise yakın çevresine, “Bu gazetenin yönetimi ile iki kez konuştum. Geçtiğimiz Cuma günü bu duruma son vereceklerini söylediler ancak yine aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar” dediği öğrenildi. Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ise Superpoligon’a yaptığı açıklamada, “Biz Emin Çölaşan’dan izin aldık. İzin vermese neden yazılarını yayınlıyalım?” diye konuşarak, yazılarının belirli bir süre yayınlanması için izin verdiğini iddia ettiği Çölaşan’ın tepkisine bir anlam veremediğini dile getirdi.

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=299451

said:
Hürriyet Gazetesi’nden ayrılan Emin Çölaşan’ın eski yazılarını yayınlayan Sözcü Gazetesi son haftalarda büyük ilgi görmeye başladı.

Sözcü Gazetesi, Çölaşan'ın Hürriyet'te yayınlanmış eski yazılarını alıp, yeniymiş gibi sayfalarına aktardı. Birinci sayfadan da anonslanan yazılar, Çölaşan'ın sanki bu gazetede yazmaya başladığı biçiminde sunuldu.

Oysa Sözcü'nün yayınladığı yazılar, Çölaşan'ın aylar önce Hürriyet'te yayınlanan yazıları. Sözcü bu yazılardan gündeme uygun olanları alıp Çölaşan'ın resmi ile çerçeve içinde ve yazar formatında kullandı.

Bu durumu bilmeyen bir çok vatandaş, Çölaşan'ın Sözcü'de yazmaya başladığını zannedip, bu yazıları da yeniymiş zannederek okudu.

Sözcü'nün kendi yazılarını Hürriyet'ten alıp yayınlamasına tepki gösteren Çölaşan'ın ise yakın çevresine ' Bu gazetenin yönetimi ile iki kez konuştum. Geçtiğimiz Cuma günü bu duruma son vereceklerini söylediler ancak yine aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar' dediği öğrenildi.

Gelişmeler üzerine açıklama yapan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, "Biz Emin Çölaşan’dan izin aldık" dedi. Yılmaz, "Emin Çölaşan Türkiye’nin en önemli yazarlarından bir tanesi. Kendisini Hürriyet’ten ayrılma sürecinde en üst düzeyde desteklemiş bir gazeteyiz. Kendisini arayarak eski yazılarının yayınlanması için izin aldık. İzin vermese neden yazılarını yayınlıyalım?" diye konuşarak, Çölaşan'ın tepkisine bir anlam veremediğini dile getirdi.

Çölaşan’ın kendi yazılarının yayınlanması için belli bir süre izin verdiğini ve bu izinin 1 gün önce bittiğini kaydeden Metin Yılmaz “Kendisi yayınlamayın derse, biz de yayınlamayız. Kimbilir, Sayın Çölaşan belkide bizde yazar” şeklinde konuştu.

benim bildiğim kadarıyla, Emin Çölaşan hala bir gazeteye geçmed, Sözcü'deki yazılar da eski arşiv kayıtlarından.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi tamam anladım ben demek istediğinide. Orada 'Emin Çölaşan Yazıyor' dediği için ben artık direk kendisi yazıyor olabilir demek istedim. Tabi belki ilk baştan eski yazılarını yayınlarkende 'Emin Çölaşan Yazıyor' diye yayınlıyor olabilirler. Ama o günkü sayılara sahip olmadığım için bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...