MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Haberi buradan okuyabilirsiniz. Özetle diyor ki; Feto ve adamları Fatih üniversitesini Sabancı, Koç gibi prestijli bir üniversite haline getiremediklerinden, hazır prestiji olan bir üniversite olan Bilkent Üniversitesi'ni satın almaya karar vermişler. Yapılan görüşmeler de olumlu sürüyormuş. Haberde ayrıca Cumhurbaşkanı Gül'ün YÖK başkanlığına Dr. Tosun Terzioğlu’nu atayacağını söylemişler. Bu isim YÖK başkanı olmadı, ama yeni başkan da en az bu adam kadar dinci. Hatta geçenlerde "Yasakları kaldıracağız" falan diyerek türban konusunda atacakları adımları çıtlatmıştı... Şimdi haberin kaynağı pek sağlam değil, biraz spekülasyon gibi duruyor. Ancak ben bir Bilkent'li öğrenci olarak bu haberin doğruluk payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Neden mi? 1. si Bilkent'in sahibi Doğramacıların AKP ve bu ideolojideki insanlara olan yakınlıkları. Hatırlarsanız geçenlerde Abdullah Gül'ün kızı Bilkent'ten mezun olurken diplomasını türbanla kalkıp aldı. Normalde kıyamet kopmasını beklerdik, ancak bu olay iki taraf için de sorunsuzca çözüldü, gündemden düşürülerek ört bas edildi. 2. si şu günlerde bilkente gelenler real alışveriş merkezinin hemen yanındaki cami inşaatını mutlaka görürler. Bu cami modern mimarisi, ve içerisindeki plazma ekranlardan duaların yazılarının gösterilmesiyle ünlü olacak. Bu camiyi hızlı inşa ettiren şahıs gene İhsan Doğramacı. 3. sü pek büyük bir örnek olmasa da bugün benim dikkatimi çeken bir husus. Ankuva Alışveriş Merkezi'nin umumi tuvaletine bugün girdiğimde tuvaletteki temizlik malzeme depo kısımlarının "Abdesthane" ye dönüştürüldüğünü gördüm. Bir de kocaman tabela asılmış "Mescitimiz alt kattadır" diye. 4. sü de minik bir detay ama söylemekte fayda var. Üniversitenin kampüsünde bulunan mescitin hemen etrafı öğrenci otoparkı. Kampusun içindeki bütün otopark ve yollar berbat durumda. Hepsi yeniden asfaltlanmaya ve şeritlerin çizilmesine ihtiyaç duyuyor. Ama geçenlerde 1-2 günlük bir çalışmaysa sadece mescitin etrafındaki otopark gıcır gıcır olacak şekilde yeniden düzenlendi. Bütün bunlar ard arda gelen gelişmeler ve beni endişelendiriyor. Ben mezun olmadan satış gerçekleşmese bari.
mADmaXimus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Bilkent'i alsalar bile, yavas degistirsinler:D Orayi satin alinca insanini mi degistiriyorlar? Hayir
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Tosun Terzioğlu'na laf gitmiş. Afedersiniz ama ne kadar tanıyorsunuz ki onu? (Evet, Sabancı'nın rektörü, öyle dincidir(!) ki öğrencilerini konutunda ağırlarken, içki ikram eder, yanlarına oturur birasını açar kutusundan içer) Hayır bir de konuyla alakası ne? Kendisi oldukça hoşgörülü ve açık görüşlü, liberal, aydın bir kişiliktir. Türkiye'de eşine nadir rastlanıldığına inandığım bir rektördür ayrıca. (konuyla ilgilenmiyorum, umrumda değil. ama insanlar hakkında, özellikle çok ciddi bir saygı duyduğum ve takdir ettiğim bir insan hakkında, atıp tutulmasını doğru bulmuyorum.) daha eski sabancılılar rektörlüğü ile ilgili daha iyi yorum yapar. ama kendisini daha eskiden tanıdığım kadarıyla böyle. ayrıca ne zamandan beri kaynaksız yazılara bu kadar itimat ediyoruz? ben bir gün bir siteye "paticik şeriatçı yuvası çıktı, admin nedanko ve Zegna'nın gizli amaçlarının aslında ülkeyi bölerek küçük şeriat devletçikleri oluşturması olduğu, cumhurbaşkanı a.gül'ün destek verdiği anlaşıldı" yazsam aynı inancı gösterecek misiniz bilmiyorum. Ama birilerine çamur atmadan 2 kere düşünün. kim olursa olsun. edit: imla edit2: hızımı alamadım edit3: lüzumsuz yineleme silindi
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 rektör ve yöke yeni atanan isim konusundan feci atılıp tutulmuş. araştırmadan iki haber başlığını kapıp gelmeyin. onun yanında bilkenti fetullah alırsa ne olur bilmem ama umarım UNAM gibi merkezlerin çalışması baltalanmış olmaz böylece (yani orda çalışan bilim adamlarının bu durumda rahatsız olup ayrılması gibi). prensip olarak da genetik ve moleküler biyoloji lablarında yapılan araştırmalara nasıl katlanırlar bilemedim. hoş gerçi öyle küçük şeylere takacaklarını sanmam zaten takarlarsa imajları da zedelenir, adnan hoca durumuna düşerler
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Eklemeyi unuttum, geçenlerde Doğramacıya meclis onur ödülü de verildi. Karşılıklı bi jestler de dönüyor yani. Yeni YÖK başkanı da ne kadar modern ve laik bir geçmişe sahip olursa olsun, göreve geldiği gün çıkıp türbanı kaldıracam diye açıklama yaparsa ne olduğu gayet belli olur bence. Ama konumuz bu değil zaten. Bilkent'i almaları, hemen değiştirecekleri anlamına gelmiyor. Ama bilkentin bu cemmate satılması pek çok karşıt düşünceli hocanın ve bilim adamının üniversiteden istifa etmesiyle sonuçlanacaktır bundan eminim.
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Rektör Tosun Terzioğlu sevdiğimiz bir rektördür, başarılıdır, çok zeki olmakla birlikte, geçmişte yaptıkları eğer yapacaklarının göstergesiyse YÖK başkanı olmasını desteklediğimiz cinsten bir insandır. Dinci bir insan değildir, sadece rektörlerin ortak yayınladığı bildiriye "Ben katılmıyorum benim dışımdadır" dediği için tepki toplamış, benim de çok tutmadığım bi laf etmiştir. Ama kendi görüşüdür, diğer yaptıkları ve muhtemel yapıcakları bunu götürücektir diye düşünüyorum. Bilip bilmeden de "kendisi gibi dinci yeni bir YÖK başkanı" yakıştırması saçmadır. Malum burası Sabancı Üniversitesi biz de okuyoruz burda, böyle bir oluşum böyle bir yaklaşım olsaydı haberimiz olurdu dimi? Atıp tutmakla, birilerini hedef haline getirmekle yürüyen işler değil bunlar malesef. Çok dinci bir adam olsaydı bunu okulda icraatlarıyla hissettirirdi ki yakınından bile geçmiyo. Birine atıp tutmadan önce, onu tanıyabilecek, neler yaptıklarını görmüş olabilecek insanlar olup olmadığına dikkat edin ki argümanınız saçmalıktan öteye gidebilsin.
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Sırayla cevaplamak zorunda degilimdir umarım.. 2 numaradan başlıyorum 23 yaşında hayatında camii ye sadece cenaze için uğramış biri olarak diyorumki Bilkentte cami yoktu vede olması gerekliydi.. Modern olmasına niye parmak bastın bilmiyorum eski yapılı birşey olsa dahamı iyiydi şahsen ben hiç yadırgamadım cogunlugun müslüman olduğu bir ülkede kocaman bir yer olan bilkentte cami olmaması garip bir durum şahsen aynı şekilde aynı mahallede 3 cami olmasıda bir o kadar garip tabi.. Yani bilkent 2 ye bilkent 1 e real e aynı anda 3 cami yapsalar tamamda.. 1. Doğramacı bu ideolojiye yakın bir adam değil o olayın kısa özeti bu.. Mezuniyet olayında kıyameti kopartacak kişiler üniversite rektörü değil mahalle arasımı orası :D ayrıca kız dediğinde cumhurbaşkanının kızı.. 3. Bilkent universitesini alınca Ankuvayı almıyorlar her nekadar çoğu kişi için ayrılmaz bir ikili gibi gözüksede.. Ayrıca o dediğin değişim malesef her yerde oluyor din sömürücüsü bir hukumet başta Yılmaz özdil in dediği gibi eşinin başı açıksa belediyeden su bayii liği bile alamıyorsun artık.. 4. Sanmıyorumki onu yaparken mescidi dusunduler geçen senede B binasını onundeki yeri düzenlediler.. Yani böyle küçük detaylara takılmayalım hani ağaçlar yüzünden ormanı görememek gibi birşey bu.. Son olarak doğramacıya onur ödülü verilmesinde sana banamı verilsin adam Turkiyenin en iyi universitelerinden ikisinin kurucularından.. Dünyada bilinirliği had safhada. hem biraz araştırırsak birçok ödülü başka zamanlarda aldığını görürüz sanırım.. Bu biraz akp nin chp nin 2. dünya savası sırasında dagittıgı ekmek fişlerini göstererek chp sizi bunlara mecbur etti diye propoganda yapmasına benzemiş..
Korax Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 MrMarvelous said: Eklemeyi unuttum, geçenlerde Doğramacıya meclis onur ödülü de verildi. Karşılıklı bi jestler de dönüyor yani. Jest'ler herzaman heryerde var,ve olacakta yıllar boyu ülkenin gelmişi geçmişi bu jestlerden ibaret zaten.Oyüzden bukadar takma bence bunu kafana,normal geliyo çünkü bana artık. MrMarvelous said: Yeni YÖK başkanı da ne kadar modern ve laik bir geçmişe sahip olursa olsun, göreve geldiği gün çıkıp türbanı kaldıracam diye açıklama yaparsa ne olduğu gayet belli olur bence. Bence ettiği tek cümleden böyle yargılamamak lazım.Belki adamın kişisel görüşü bu konu hakkındaki yasakların kalkması?Ki bencede üniversitelerde türban serbest olmalı.Kime ne kimin ne giydiğinden.Avrupanın belli başlı ülkelerinde bile,insanlar türbanıyla,polislik falan yapıyo.Biz hala türban problemini aşamamışız,kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz yahu?Dinci falan değilim yanlış anlaşılmasın ama,şu devirde kimin ne giydiğini bukadar önemseyip,ülke problemi haline getirmemek lazım. Kısa bi anımı anlatıyım,Selçuk üniversitesine konsere gittik bigün.İçerdeki türbanlı kızlar,kafalarına peruk takmış dolaşıyolar içerde.Ama zaten altından türban rahatlıkla görünüyo,kimisi kafasına süs gibi koymuş,berserk gibi görünüyo kafadaki perukla.Komik ötesi yani.Yani ha yasak var,ha yasak yok,hiç bi farkı yok bence.Bukadar problem edilecek bişey değil bence. MrMarvelous said: Bilkent'i almaları, hemen değiştirecekleri anlamına gelmiyor. Ama bilkentin bu cemmate satılması pek çok karşıt düşünceli hocanın ve bilim adamının üniversiteden istifa etmesiyle sonuçlanacaktır bundan eminim. Zaten dünya para bayılıp orayı alırlarsa,aldıkları gibi kabul etmeleride gerekir.Çünkü o üniversite prestiji öyle kazanmış zaten.Ha extra 50 tane mescit yada cami yaptırır belki içine,onu bilemeyiz.Gidenlerde pek umrumda olmaz,yerine kendi adamlarını getiriverirler.Ama görünüşte bilkenti,prestijli ünviersiteyi almış olurlar.
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Korax o avrupa ülkelerine 1-2 tane örnek versene yav.. Nerdeymiş onlar..
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Ayrıca Bilkent ne kadara satılırki acaba?? Yani sadece arsasını almaya kalksan bi 1 milyar dolar eder heralde.. İçindekiler ile ben olsam 3-4 milyar dolar isterim valla.. Ayrıca Real ve Bilkent uni. nin asla satılmayacağını söylemiş sanırım bir yerde geçen gün birisi söylemişti bana ama doğru yanlış bilemem..
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Evet bende gördüm ingiltereden ankaraya dönerken havalanında çalışan türbandan da öte tamamı kapalı kadın thy standında. avrupa ülkelerinde hintliler de başalrında kendi geleneksel şapkalarıyla görevlerini polisliklerini yapıyorlar. falan filan. avrupada bu var diye bizde olmak zorunda değil. bizim ülkemizin geçmişi buna müsait değil çünkü. Atatürk ün gerçekleştirmeye çalıştığı türkiye portresinde bu gibi yasaklar olmak zorunda. çünkü hala atatürk ilkelerini benimseyememiş gericiler var. bunların soyu tükenmedikçe modern bir türkiye için gerek yasal gerek moralman yıldırılmaları gerekir.
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Tosun Terzioğlu konusuna da tekrar değinirsen bi.
Recall06 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 F.G bilkenti alamaz. Dogramacı satamaz. Yahudi lobisi karar verirse satılır. Amerika isterse F.G alır. Yani arkadaslar ne F.G ne İ.D bunlar sandıgınız kadar guclu degil, birilerinin bugun işine yarıyor yarın ne olur kim bilir... F.G neden gelmez TR ye ? Ruslara karşı Türk cumhuriyetleri amerikadan organize eden kim? Darbeden sonra Yök kararı kimin sırtında imzalandı? Fakirleri tarikata bağla,zenginleri amerika özentisi yap.. Proje budur. Dogramacı cokmu iyi F.G den..
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Tosun nasil dinci yapmayin allaskina, adamin birinci agizdan ODTU'de math dersi verirken amfiyi sol gosteriye katilsinlar diye saldigini dinledim yani : ) Harika bir rektor bence bu arada.
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak işte böyle bir mevzu. Terzioğlu dinciyse ben budist oluyorum. Komik duruma düşmüşsün gerçekten.
Recall06 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 2 tip tehlike var. 1.Din eksenli bir devlet kurmayı düşünen "dinci" diye sıfatlandırılmış kişiler. 2."Dinci" olmayıp "Truva" gibi gizli amaçları için sistemin ayakları ile sorunları olanlarla işbirliği yapıp çıkacak kaostan kendi amaçlarına ulaşmayı düşünenler. O kadar puslu bir hava varki, kim demokrat kim faşist kim dinci kim kominist gerçekten anlamak çok zor..
Korax Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 gellidus said: Korax o avrupa ülkelerine 1-2 tane örnek versene yav.. Nerdeymiş onlar.. Başta isveç olmak üzere,hollanda,belçika diye gidiyo.
Recall06 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Ayrıca bilkente yapılan cami çok önemli birşey... Klasik tekkeyi modern uzay çağı mimarisi ile birleştiren belkide TR'de tek örnek.. Sahip çıkılması lazım mimari açıdan.. [hr] Yapımına geçen yıl başlanan caminin önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyleyen İhsan Doğramacı , "İnşallah seneye teravihi orada kılarız." dedi. İhsan Doğramacı , yaptıkları diğer hizmetler gibi cami için de temel atma töreni düzenlememiş. Bunun sebebini ise babasının vasiyetine bağlıyor: "Babam, eğer yaptığın iyiliğin reklamını yaparsan sevap yerine günah olur. Sağ elinin yaptığını sol elin bilmesin. Yaptığın işin reklamını yapma, diye vasiyet etmişti." Cami, Bilkent Üniversitesi arazisi içinde değil, dışında. Doğramacı , cami arazisini satın almış ve yapımını şahsi olarak üstlenmiş. `Cumhuriyet usulü` bir mimariye sahip olacak caminin özelliklerini Doğramacı şöyle anlatıyor: "Mimarisi çok orijinal. Hanımların da yeri var. Benim gibi rahatsız olan ve oturmakta zorluk çekenler için iki sırada oturarak ibadet yapma imkânı olacak. Abdest alma yerleri çok modern, soğuk-sıcak su olacak, bacağını yukarı kaldırmaya gerek olmayacak. Ayakkabılar dışarıda bırakılmayacak. Ayakkabılar anahtarlı kutulara konulacak ve çok medeni bir manzara olacak." 12 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen ve kullanım alanı 4 bin 500 metrekareyi geçen camide 5 bin metrekare de yeşil alan ve çevre düzenlemesi bulunacak. Kubbesi tamamlanan ve minaresinin yapımı devam eden camide konferans ve sergi salonları da olacak. Bu şekilde camide bir taraftan ibadet edilirken diğer taraftan dinî ve ahlakî konularda konferans ve paneller düzenlenecek. Camide abdest için soğuk ve sıcak su tertibatı, yaşlı ve engelliler için asansör ve yürüyüş bantları da yer alacak.
Korax Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 MrMarvelous said: Evet bende gördüm ingiltereden ankaraya dönerken havalanında çalışan türbandan da öte tamamı kapalı kadın thy standında. avrupa ülkelerinde hintliler de başalrında kendi geleneksel şapkalarıyla görevlerini polisliklerini yapıyorlar. falan filan. avrupada bu var diye bizde olmak zorunda değil. bizim ülkemizin geçmişi buna müsait değil çünkü. Atatürk ün gerçekleştirmeye çalıştığı türkiye portresinde bu gibi yasaklar olmak zorunda. çünkü hala atatürk ilkelerini benimseyememiş gericiler var. bunların soyu tükenmedikçe modern bir türkiye için gerek yasal gerek moralman yıldırılmaları gerekir. Tamamı kapalı kadın olmaz elbette saydığım durumlara ve inkılaplara göre vs. Elbette avrupada buvar diye bizde olmak zorunda değil ama benim kıyaslamam bu yönde değildi.Avrupa bile(ki hristiyanlar) böyle şeylere izin verebiliyo,biz müslüman olduğumuz halde hala bi türban problemidir gidiyo.Yani nekadar millet bi taraflarını yırtsada(bende istemiyorum elbette türbanlı görmek) o insanlar inanmak istediklerine serbest oldukları gibi,giyinmek istediklerinde de serbestler. Yanlış anlaşılmasın,sonuna kadar Atatürk'çüyüm ama bazı insanlar "Atatürk'ün zamanında getirdikleri ozamana göreydi" dediklerinde taşa tutuluyolar vatan haini diye.Atatürk'ün getirmiş olduklarının %95'i sorgulanamayacak kadar doğrular.Ama hangi birimiz ozaman çıkan modern giyim gibi giyiniyoruz?Giyilen o charlie chaplin şapkalarını kim takıyo? Modernlik ve müslümanlık arasında kalınıyo bazı konularda.Yani bu konu avrupa özentiliği değil,bu ülkede her nasıl bir hanım kızımız kafasını kazıtıp yada saçlarını kızıla boyatıp yada mini mini giyinip gezebiliyosa,müslüman ve dinine bağlı bi kızımızda kafasını örtüp gezebilmeli,bu şekilde yaşantısını sürdürebilmeli.Neticede müslüman bi toplumuz. İnsanların inançlarını benimsemek zorunda değiliz,yada yaptıkları şeyleri sorgulamak zorunda değiliz.Hani zaten sorgulasakta zaten yapan yine istediğini yapacak. Ben dinci falan değilim,uzaktan yakından alakamda yok,ne siyasetle ne din ile.Ama müslüman bi toplum,kendi dininde varolan bişeyi kabullenememişken(ki arabistan gibide değiliz,sadece kafa kapatma olayı) elin avrupası bizim kabullenemediğimizi kabulleniyo.Halbuki en başta onların itiraz etmesi lazım bu duruma hristiyan oldukları için. Ha gereksizleride var elbet bu türban clanı mensuplarının; Kafasını kapatıpta altına body giyerse,yada kafayı kapatıp alt tarafı cıbıl giyinirse inandığı şeyle yaptığı şeyler çelişir,ozamanda komik duruma düşerler,alay konusu olurlar.Yine kendi problemleri,dalga geçilmek vesaire. Ama bi açıdan bakarsak saçma,benimde kulağımda küpe var,kolumda dövme var,sakalım bıyığım var aynı hesap değilmi bunlarda?Türban takıyolar diye eğitim görmesinler,toplum içinede çıkmasınlar ozaman,hatta ölsün onlar ya niye yaşıyo,insan değiller zaten.
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Şimdi haberin kaynağı pek sağlam değil, biraz spekülasyon gibi duruyor. Haber kaynağı sağlam olduğunda açarsın.
Öne çıkan mesajlar