mawiman Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 arkadaş konuların çogu akp hükümetine karşı yazılan yazılarla dolu laiklik elden gidiyor... AKP bu ülkeyi sömürüyor ... V.B. şunu unutmayın bu hükemeti T.C. vatandaşları yani sizler bizler seçtik tamam ben belki oyumu AKP atmadım ama şunu söylemem AKP ben şeçmedim diyemem ve bu ülkenin vataşlarının atıkları oy AKP yi tek başına iktidar yaptı yani bunu biz istedik şimdi de laiklik elden gidiyor gibi cümleler kuruyoruz ... Biraz eleştiri yaparken AKP yi eleştiriken unutmayım her cümle size dönüyor siz AKP başa gelmesin diye ne yaptınız... Adam Biz baş örtüsünü Ünv. sokucaz, cumhurbaşkanı biz seçicez, Bu ülkede fakirligi artırıcaz, v.b. şeyler dediler ve başa geldiler. beki siz ne yaptınız onlar başa gelmesin diye... şu anda adı lazım değil bir partinin bursa gençlik kolu başkan yardımcısıyım yani siyasete çok uzak değilim ve bizi şuanda AKP hükümeti yönetiyor istesekte istemesekte... ve başımızdan AKP atmak bir cözüm değil eyer başımızdan atarsak onun fikrinde olan insanları ona oy veren insanları nasıl atıcaz T.C. den Cözüm AKP hükümeti ile veya AKP hükümeti yakın duran insanlarla konuşup anlaşmak veya anlaşılmıyorsa bile kendimizi ifade etme yoluna gitmemiz gereiyor eyer biz bu Cumhuriyeti bu Laikliği böyle sert ve tebkili bir şekilde savunmaya kalkarsak ülke sonunda AKP ciler ve AKPci olmayanlar diye iki ye bölünücek gibi lütfen eleştirleri yaparken biraz daha olumlu veya çözüm bulucu eleştiriler olsun. Yıkıcı değil yapıcı olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 aforoz etmek gerek milleti.. Din ve devlet işleri o zmn gzl ayrılır.. Laiklik de oturur kanımca.. biri çaydanlığa biri kül tablasına inanır.. fikir birliği mahalle kahvesinde olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 seçmedim seçmek istemedim ama geldiler. babam çok yakinen siyasetle ilgileniyo onun sayesinde biliyorum içerde dönenleri fakat bi yandan bişeyler yaparken bi yandan büyük ölçüde yıkıyolar. fikir ayrılığı hat safhada. ülke iyiye giderken bi bakıyoruz ki içten çöküyor. eleştirileri değerlendirmiyorlar hiçbi zaman. keşke daha iyi birileri olabilseydi de ülkeyi düzeltebilseydi. ama bunlarda ileriye bi kaç adım atıyolarsa saygı duyarım. ama her yıkımlarında gençliği karşılarında bulmaları gerekirken gençliğin bi kısmından çoğu onların saflarında. allah korusun bi iç savaş olsa cumhuriyetçiler diye gerilla grubu , şeriat diye düzenli ordu olur bu ülkede. asker ise ne yapacağını şaşırır. darbe çözümdür fakat geriye götürür derler hep. ileriye dönük darbe de yapılabilir ancak kafası çalışan komutan gerekir.neyse sözün kısası bütün asker olan akrabalarımın dediğiyle sözümü tamamlıyım. bu ülkede asker olduğu sürece bu ülke yaşar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 LOCK AND BANNED Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Anlaşma diye birşey olmaz siyasette. Başa gelen koltuğa oturur, yönetir ve sömürür. Diğerleri biraz daha kapalı yapmaya çalışıyordu, bunlar daha açık açık yapıyor. Mesela herkesin gözü önünde mısır kotalarını bir gün indirip, tonlarca mısır alıp, gene yükseltiyorlar. Bunun gibi birçok hareketleriyle Türk milletini aptal yerine koyuyorlar. Türk milleti de tekrar tekrar seçiyor. Görürsünüz önümüzdeki seçimde de seçilecekler. Beğenmeyen varsa bu sistemi, anasını da alsın gitsin yani. Çıksın T.C vatandaşlığından da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Akp yi atmak gayette bir çözüm. Eskiden olan türbanlı sayısı bilmem ne kadar artmış. Bunlar kamu alanına daha rahat girmeye sokakta daha rahat gezmeye başladılar. Televizyonlar sayesinde eskiye göre daha rahat gösteriyolar kendilerini.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 AKP ile ilgili herseye karsiyim dogru yaptiklari uygulamalara varliklarina oy verenlerine acik/kapali destekcilerine yaratan zihniyete hepsine karsiyim dunyada son aprti dtp ile AKP kalsin gider oyumu DTP ye veririm bunlara vermem hitler i ve nazi partisini bunlardan daha cok severim fear dan anger a anger dan 22 temmzuda hate e donsutu su anda suffering modundayim o derece bir hazimsizlik var her gece okudugum lanetleri ettigim kufurleri ucuca dizsem ingiltereden newyorka kopru olur TIS KI NI YO RUM oh be kustum iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 mawiman said: Biz baş örtüsünü Ünv. sokucaz, cumhurbaşkanı biz seçicez, Bu ülkede fakirligi artırıcaz, v.b. şeyler dediler ve başa geldiler. ney? akp yi ben seçmedim, gelmemesi için yapabileceğim şey sınırlıydı. 1.5 milyon insanla beraber yürüdüm, bazı arkadaşlarımın aklına girdim o kadar. benim ne dağıtıcak kömürüm vardı ne de insanların karınlarını doyuracak çadırlarım. benim sesimi yükseltebildiğim tek hadise sokakta bağırmak. milyonlara ulaşamıyorum. akp yi ben seçmedim, bir kesim halk seçti. seçilince "humm demek halkımın çoğu kömür için ideolojisini satabiliyor" dedim önceleri. fakat sonradan farkettim ki benim halkımın büyük kısmının bi ideolojisi yok. ha dersenki can al sana shadow galery yaptım, aha v olurum şerefsizim. şapka da var bot da, maskeyi buluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 bıçaklar var mı? o çok mühim çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 topiği açan arkadaş çok doğru konuşmuş.yani siz isteseniz de istemeseniz de, tiksinseniz de akp ve onların açık-kapalı destekçileri hayatımızın dibindeler. ekmeğimizi pişiren, otobüsümüzü kullanan, evimizi boyayan insanlar. varoşlarda az mı oy aldı akp? güneydoğuda az mı oy aldı? hayır. e sadece kömürle 14 milyon insanın oyunun alınabileceğine inanıyosanız hala, ona da artık yapacak yorum bulamıyorum. arkadaşlar, iletişim ve pazarlama çağında yaşıyoruz, dolayısıyla herşey PR ve reklam. akp türkiyede hem tanıtımını, hem pazarlamasını, hem de reklamını en iyi yapan partidir, bunda heralde herkes hemfikirdir. akp doğru-yanlış bi fikri satmayı başardı, bundan sonra da satıcaktır. chp ise halka inmedi, kendi köşesine çekildi, tanıtımını yapmadı ve kaybetti. evet bizim halkımızın ideolojisi yok doğru dürüst. belki de daha o konuları tartışmamıza çok var. o yüzden de "karşı" olmak tansa şu anda "anlamaya çalışmak" ve "anlaşmak" çok daha önemli ülkemiz için. bunu yapmadan, yasakları, ayrımcılığı ve elitizmi kaldırmadan akp'nin oylarını düşüremezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 mawiman said: arkadaş konuların çogu akp hükümetine karşı yazılan yazılarla dolu laiklik elden gidiyor... AKP bu ülkeyi sömürüyor ... V.B. şunu unutmayın bu hükemeti T.C. vatandaşları yani sizler bizler seçtik tamam ben belki oyumu AKP atmadım ama şunu söylemem AKP ben şeçmedim diyemem ve bu ülkenin vataşlarının atıkları oy AKP yi tek başına iktidar yaptı yani bunu biz istedik şimdi de laiklik elden gidiyor gibi cümleler kuruyoruz ... Biraz eleştiri yaparken AKP yi eleştiriken unutmayım her cümle size dönüyor siz AKP başa gelmesin diye ne yaptınız... (Noktalama işaretleri diye bir şey söz konusu değil) Adam Biz baş örtüsünü Ünv. sokucaz, cumhurbaşkanı biz seçicez, Bu ülkede fakirligi artırıcaz, v.b. şeyler dediler ve başa geldiler. beki siz ne yaptınız onlar başa gelmesin diye... şu anda adı lazım değil bir partinin bursa gençlik kolu başkan yardımcısıyım yani siyasete çok uzak değilim ve bizi şuanda AKP hükümeti yönetiyor istesekte istemesekte... ve başımızdan AKP atmak bir cözüm değil eyer başımızdan atarsak onun fikrinde olan insanları ona oy veren insanları nasıl atıcaz T.C. den Cözüm AKP hükümeti ile veya AKP hükümeti yakın duran insanlarla konuşup anlaşmak veya anlaşılmıyorsa bile kendimizi ifade etme yoluna gitmemiz gereiyor eyer biz bu Cumhuriyeti bu Laikliği böyle sert ve tebkili bir şekilde savunmaya kalkarsak ülke sonunda AKP ciler ve AKPci olmayanlar diye iki ye bölünücek gibi lütfen eleştirleri yaparken biraz daha olumlu veya çözüm bulucu eleştiriler olsun. Yıkıcı değil yapıcı olalım. Şu ismi lazım değil partinin başkanına bu yazıyı göndersek, Bursa Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı'na bir Türkçe öğretmeni tutar. Eyer ne demek kardeşim? Noktalama işaretleri nerede? Sen nasıl yazışmalar yapıyorsun, bu nasıl bir parti? Virgül, nokta, soru işareti nerede nasıl kullanılır? Chat dilinde yazsan anlarım, "yapıuorum, we böyle oldu, chok güzel" falan yazsan alışkanlık diyeceğim de bu ne ya, eyer... Konunun içeriğine gelince, devletin olanaklarını oy kazanmak için kullanan bir partiden bahsediyoruz. Fakire ulaşmak için kömür veren, karşılığında oy satın alan bir parti. Sahibi olduğu belediyelerin de bütçelerini aynı şekilde kullanan, ramazan çadırları kurup sadece 30 gün açlara yemek veren, kumanya dağıtan, karşılığında oy satın alan bir parti. Bu insanlarla neyi paylaşırsın? Nasıl anlaşırsın. Satacak bir şeyimiz olmadığından onların da bizden alacağı bir şey yok bence. Çözüm bulucu yapıcı eleştiri yapayım diyorum, YÖK gitmiş, ülkenin satılmadık malı kalmamış, Boğaziçi ve FSM Köprülerini de 2008'de satacaklar, elin arabının önünde el pençe divan... Neyin çözümü, neyin yapıcılığı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 konu dondu dolasti elitislere bulasti engin ardic beyfendinin hayaldunyasindaki su elitistleri tanitma zahemtine girseniz once kimmi bu elitist burokratlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Bone said: bıçaklar var mı? o çok mühim çünkü. olmaz mı : ). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 komur dagitmak diyorsunuz da, CHP mazot 1 ytl olacak diye vaatte bulundu secimlerden once bundan kral`komur dagitmak` mi olur ? sorum cok acik ve net ne cevap gelecek cok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 genç parti de dedi onu. orjinalliği kalmadı. millet fiziksel bişi bekliyor bi de, vaat değil. kömür fizikseldi canlı canlı kömür. cayır cayır ısıtıyor. bu aradaki fark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Mazot 1 YTL olacak bir vaattir, kömür dağıtarak oy toplamak alış veriştir. Ayrımı anlayamıyor musun? AKP çıkıp herkese 2 ton kömür dağıtacağız dememiştir, seçimden once dağıtmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 nasreddin hoca ne demis parayi veren dudugu calar komur&makarna demokrasilerinde ise hediyeye bogan koltugu kapiyor maksimum 1 ay rahat etmek icin 4 senesini satiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Vay adiler ya bana kömürde vermediler pirinçte ben niye akp'ye oy verdimki :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 vermeye bilirlerdi gayet, kömürü makarnayı alıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Abi rica ediyorum adammis gibi su Enginar dic'in goruslerini dile getirmeyin ya. Turkiye'nin gordugu en seviyesiz ve mal kose yazari olabilir. Bu konuda da, soyledigin sey pasifistlige giriyor. Eger dedigin gibi davranacak bir millet olsaydi bu millet, 1919-22'de de "Padisahimiz Sanli Osmanli'nin torunu, o bilmeyecek de kim bilecek" derdi. Bundan fazlasiyiz yani. Bir de, halk her zaman dogruyu yapmaz, ozellikle kaotik durumlardan geciyorsa. Hitler'i de halk secti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Drakkahn said: Mazot 1 YTL olacak bir vaattir, kömür dağıtarak oy toplamak alış veriştir. Ayrımı anlayamıyor musun? AKP çıkıp herkese 2 ton kömür dağıtacağız dememiştir, seçimden once dağıtmıştır. cumhuriy bu kadar çok önemliyse sende dagıtırsın 1 kilo kömüremi biraktın ulan cumhuriyeti? patide militan ruh gırla gidiyo,bu sertliklerini gerçek hayatta sergileyemediklerinden ise eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 ulan.. güzel başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 newdonis.patini de al da git plx. gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Geçen seçimlerde Tayyip e yasak var diye seçilmedi ve nasıl olduysa Siirtte mi hatırlamıyorum ili sorun çıktı ve Tayyip 2. seçim ayağına seçildi. Şimdi bunu tüm Türkiye gördü. Neden ses çıkmadı? Tayyip dolandırıcıdır, ottur, bottur dendi. Kimse çıkıpta ses çıkarmadı. Her türlü dolaplar döndü yurdumda. Hala da dönüyor. Hala sesimizi çıkarmadık. Ve o kadar doluyuz ki gereksiz şeylere yürüdük. Örneğin Terör ü lanetleme yürüyüşü. Arkadaşım terör lanetlenen bir şey olmasa zaten terör olmayacaktı. Ama işte rahatça sesimizi yükseltebileceğimiz bir şeydi. Atladık hemen. Koyunuz biz. Sorgulamaya korkan insanlarız. İnandığımız şeylere körü körüne inanan birbirine saygılı olmayan, terbiyesizlik yapan bir milletiz. Daha komunizm in dinle alakası olmadığını çözemeyen bir milletiz. Türkiyede TKP die bir parti açabilcek kadar salak kişileri barındıran bir milletiz. Her türlü siteyi kız kaldırma sitesi olarak gören kişileri barındıran bir milletiz. 2 tane uzun saçlı eleman görünce ''Lan gaylara (yazıldığı gibi okunuyor) bak'' diyen bir milletiz. Elele tutuşmuş 2 kız görünce arkalarından ''LEZO LEZO'' die bağıran bir milletiz. Gaza gelmeye meyilli bir milletiz. Üni ye geldiği halde verilen broşürü dağıtan kişinin gözlerine sırıtarak bakıp yırtan kişileri barındıran bir milletiz. Üni kazanmayı bi bok sanıp ''HAHA Ben bi bok oldum'' diyen bir milletiz. Türkçe RAP deyipte o rap in Rhytmic American Poetry olup Türkçe Rhytmic American Poetry olamayacağını düşünmeyen bir milletiz. Müslüm babacıların kendini jiletlediği kişilerin barındığı bir milletiz. Ortamlarda birisi rahatsız olur mu lan diye düşünmeyip direk kıçına kaçan donu arsız arsız düzelten insanları barındıran bir milletiz. Türban takıpta altına mini etek giyen kişileri barındıran bir milletiz. Hala ÖSS ve OKS yi hayatın en önemli basamakları olarak gören cahil i cüheyla ebeveynlerin çocuklarını mahvettiği bir ülkedeyiz. Bu liste uzarda gider. Ve düşünün. Biz haketmiyoruzda kim hakediyor bu kadar çileyi? Evet satılmayı hakediyoruz. Belki satın alanlar bizim bu yönlerimizi değiştirmeye çalışacaktır. Çünkü biz bizim evlatlarımızla bir yere gidemeyeceğimizi yıllardır gördük. Eh bir de deneyelim bakalım satılınca ne yapıcaz. Eğer bir şeyler yapmak istersen atıl ve öncülük yap. Yap bakalım ne olacak. Solan 3 karanfilin yerine sen açan bir tohum mu olacaksın yoksa o 3 karanfil yanında daha açamadan kafası direk kesilmiş büyüyüp solmasına bile izin verilmemiş bir bitki mi? Evet atlayıp bir şeyler yaptık diyelim. Nasıl olsa nesiller sonra bizim yaptıklarımız tartışılacak diyelim. O darağacında bile ''TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'' diye bağıralım. Nasıl olsa neden yaptığımız, ölürken bile söylediklerimiz konuşulacak ve etki bırakacaktır diyelim. Oysa bilmediğimiz şeyse 1-2 nesil sonra arkamızdan bize terörist denilceğidir. Ben 1 yıl önce vazgeçmiştim yurdumdan. 19 yaşında daha çocukluktan yeni çıkmış olan bu kişi deil de umudunu yitirmesini sağlayanlar utansın. Beni 18 imde sistem değişikliği tokatlayanlar utansın. Ben bu ülkede çocuk yapcağıma kısırlaştırırım kendimi daha iyi. Evet size ters gelebilir yazdıklarım. Ama ben benim gördüklerimi, yaşadıklarımı (''19 yaşındasın ne yaşadın lan bebe, adam mısın sen'' şeklinde düşünenlerede sadece ''Kahretsin harika bir gözlem kabiliyetim var. Süperim. Uberim. Imbayım. Neşet Ertaş ta ''Ne güzel yaratmış yar yar seni yaradan'' şarkısını benim için yazmıştır der ve kapatırım parantezi) özetleyerek söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 engin ardıç demişken said: İyi de canım kardeşim, darbe kışkırtıyorsunuz, tutturamıyorsunuz... Miting düzenliyorsunuz, olmuyor... Yalan yazıyorsunuz, yürümüyor... Propaganda yapıyorsunuz, gitmiyor... Meclisi kilitliyorsunuz, havagazı... Kanunlarla oynuyorsunuz, ı ıh... Anayasayı çiğniyorsunuz, kesik... Çok çaresiz kalınca ya alay ediyorsunuz ya küfür, gene sökmüyor... Savaşa sokmak istiyorsunuz, girmiyor... Her türlü hinoğlu hinliği yapıyorsunuz, sizden daha akıllı oldukları için yutmuyorlar... uzun uzun yazardım ama mantık, zihniyet aynı, yorulmadan bişeyler karalıycam akp karşıtlığının tutmamasının kısaca özeti şu akp hatun veriyor, diğerleri ise akp nin verdiği hatun adriana lima dan daha güzel deil diyor sonuç malum zaten madem yazmaya başladım, bir de umut faktörü var, ve akp bunu taze tutabiliyor, iyi bekletiler için inandırıcı ve minimum gereğini de yapabiliyor en büyük avantajı milletin büyük çoğunluğunun açlık sınırında yaşaması lüks bekletilere sıra gelmiyor, temel ihityaçları karşılamak ise o kadar zor bişey deil. gelişmiş ülkelerdeki siyasi vaatlerle, bizim ülkenin alakası yok normla, gelişmiş bir ülke olunca partilerin, farklı siyaset anlayışların, siyasi programların da bir anlamı olcak chp den bahsedemedik, sahi chp ne yapıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar