TheRaskol Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Shardımda kullandığım bazı scriptleri szlerle paylaşmak istedim. Bunlardan biride aşağıdaki gibi dclick fonksiyonlu bir guild stone deed. Çoğu serverda deed'ler sabitlenerek guild kuruluyor. Bu durum bana biraz saçma geldi. Paylaşayım dedim ^^' Guild stone deed ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// // Scripter Name: Raskol Serna // Shard Name: The Rosario Game // Shard Adress : www.rosario.gen.tr // Sphere Version: 56b // // Bu dosya içindeki kodlar TheRaskol tarafından yazılmış veya editlenmiştir. // The codes was writting or editing by Raskol Serna ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// [Itemdef i_deed_guildstone] NAME=guildstone deed ID=i_deed type t_script VALUE=879500 ON=@Create attr 04 color=0798 on=@Dclick if !.isitem> src.sms Buraya guild kuramazsınız! return 1 endif if ((&statf_stone)) || (&statf_freeze)) Src.sms Şuan da guild kuramazsınız! return 1 endif if !(.baseid>==i_multi_tower) && !(.baseid>==i_multi_castle) && !(.baseid>==i_multi_keep) src.sms Guild Stone'u sadece castle'lara yerleştirebilirsiniz! return 1 endif if ( == ) ELSE src.sms Guild Stone'u yerleştirebilmek için castle'ın sahibi olmalısınız! RETURN 1 endif if () && ( < 2) else src.sms Guild Stone'u sadece tabelanın yakınına koyabilirisiniz! return 1 endif IF () src.sms Zaten guildine üyesiniz! return 1 ELSE src.guildimiver remove return 1 [function guildimiver] src.newitem i_guildstone src.act.bounce src.act.drop src.act.dclick src.smg Guildiniz başarıyla kurulmuştur! return 1 [eof]
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 o kadar if endif yerine elseif daha efektif olurdu ya. [spo][Itemdef i_deed_guildstone] NAME=guildstone deed ID=i_deed type t_script VALUE=879500 ON=@Create attr 04 color=0798 on=@Dclick if !.isitem> src.sms Buraya guild kuramazsınız! return 1 elseif ((&statf_stone)) || (&statf_freeze)) Src.sms Şuan da guild kuramazsınız! return 1 elseif !(.baseid>==i_multi_tower) || !(.baseid>==i_multi_castle) || !(.baseid>==i_multi_keep) src.sms Guild Stone'u sadece castle'lara yerleştirebilirsiniz! return 1 elseif !( == ) src.sms Guild Stone'u yerleştirebilmek için castle'ın sahibi olmalısınız! RETURN 1 elseif !() && !( < 2) src.sms Guild Stone'u sadece tabelanın yakınına koyabilirisiniz! return 1 elseIF () src.sms Zaten guildine üyesiniz! return 1 ELSE src.guildimiver remove return 1 endif [function guildimiver] serv.newitem i_guildstone new.bounce new.drop new.dclick src.smg Guildiniz başarıyla kurulmuştur! return 1 [eof][/spo] bu arada bu sms smg hala kullanılıyor mu yahu (= sysmessage yetmiyor mu regionları bozuyorsunuz boşuna. ayrıca boldla yazdığım kısımda hata var, orada && yani "ve" kullanırsan şartların üçünün de sağlanması gerektiği anlamına gelir, || yani "veya" kullanman gerekiyor.
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 // Bu dosya içindeki kodlar TheRaskol tarafından yazılmış veya editlenmiştir. // The codes was writting or editing by Raskol Serna The codes were written or edited by Raskol Serna gene hatali bi cumle ama olsun en azindan grameri dogru
TheRaskol Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 @PrudenT && ve || konusunda haklısın. Dikkat etmedim pek (: smg,sms ... functionlarına gelince. Bilmiyorum alışkanlık olmuş. Öyle devam ediyorum :)
thelegbra Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 o functionlar 55r serisi öncesinde renkli sysmessage desteklemezken nebula paketinden çıkan, region flagi bozan functionlar. aşağılamak veya başka birşey gibi olmasın ama, insanlara script yazıp sunuluyorsa herşeyi öğrenip sonra yapılmalı, veya biri hatanızı düzeltiyorsa, onun doğrusunu öğrenip düzeltmeniz gerekir. bir script yazıp, "ya ben öyle alıştım" deyip düzeltmeyen bırakıp gitmek pek olacak şey değil. "sysmessage @0845,1,1 hata mesaji" seklinde diye de ekleyeyim renkli system messageları yapmak için (unicode utf-8 aktif bir şekilde)
TheRaskol Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Tamam! Sanırım aşağıdaki gibi oluyor. Ayrıca ben urf-8 olarak kullanıyorum. Onuda belirteyim. Guild stone deed [Itemdef i_deed_guildstone] NAME=guildstone deed ID=i_deed type t_script VALUE=879500 ON=@Create attr 04 color=0798 on=@Dclick if !<uid.<region.uid>.isitem> src.sysmessageua 020,6,6,enu Buraya guild kuramazsınız! return 1 elseif ((<src.flags>&statf_stone)) || (<src.flags>&statf_freeze)) Src.sysmessageua 020,6,6,enu Şuan da guild kuramazsınız! return 1 elseif !(<uid.<region.uid>.baseid>==i_multi_tower) || !(<uid.<region.uid>.baseid>==i_multi_castle) || !(<uid.<region.uid>.baseid>==i_multi_keep) src.sysmessageua 020,6,6,enu Guild Stone'u sadece castle'lara yerleştirebilirsiniz! return 1 elseif !(<src.region.tag.owner> == <src.uid>) src.sysmessageua 020,6,6,enu Guild Stone'u yerleştirebilmek için castle'ın sahibi olmalısınız! RETURN 1 elseif !(<src.isneartype t_sign_gump 2>) && !(<src.p.z> < 2) src.sysmessageua 020,6,6,enu Guild Stone'u sadece tabelanın yakınına koyabilirisiniz! return 1 elseIF (<src.memoryfindtype.memory_guild.uid>) src.sysmessageua 020,6,6,enu Zaten <src.memoryfindtype.memory_guild.link.name> guildine üyesiniz! return 1 ELSE src.guildimiver remove return 1 endif [function guildimiver] serv.newitem i_guildstone new.bounce new.drop new.dclick src.sysmessage @0845,1,1 Guildiniz başarıyla kurulmuştur! return 1 @legbra Ayrıca şunu merak ettim Bu sms smg gibi fuctionlar, region flag'ı nasıl bozuyor?
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 nasıl bozduğunu bilmiyorum ama, sunucuyu açtıktan 20-30 saat sonra madenler ve denizlerden kaynak çıkmamaya başlıyor. ben sysmessage @0481,,1 şeklinde kullanıyorum direk dfs.
TheRaskol Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Fakat direk sysmessage olmuyor sanırım. src.sysmessage değil mi? Ayrıca bana klasik hata mesajlarının renk kodlarını yazar mısınız? sarı yeşil kırmızı beyaz mavi teşekkür ederim.
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 src de var tabi. sarı @035 kırmızı @025-26 beyaz @0481 yeşil @044-45 maviyi bilmiyorum
Öne çıkan mesajlar