Mumu Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 arkadaşlar şöyle bi sorun başgösterdi bende. mesela dün gece bilerek ve isteyerek geç uyanabilmek için gece 4 te uyudum. 12- 1 gibi kalkarım diye. bir uyandırıldım ki saat akşam 6 olmuş. 16 saat uyumuşum. uyandıktan sonra da 1-2 saat sorunsuz ama sonrasında esnemeler, gerinmeler, uyku isteği geliyor. acaba hasta mıyım diye düşünmeye başladım. gece uyusam da gündüz çok uykum geliyor bazen ve uyumak zorunda kalıyorum 1-2 saat. napicam ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 çok uyuyunca illa uykunu almışsın demek olmuyo. çok uyuyunca insan kalktığında daha çok uyumak ister uyanamazsın adam gibi o esnemeler normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 sad? http://img.takvim.com.tr/2006/11/23/pap128.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Bilgisayar başında çok tükendiysem bir de üstüne uzun süre uyumadan gidersem 12+ saat uyuyabiliyorum belki seninki de öyle birşeydir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 uyku çok fena alışkanlık yapar. uyudukça uyuyası gelir insanın. bir günü en verimli şekilde geçirmek istiyorsanız, uyku düzeninize çok dikkat edin. yatağa girme saatiniz belli olsun; haftasonudur, arkadaş ortamıdır falan filan de ki o saati geçirdiniz yataktan çıkma saatinizde gene kalkın. 2 saat uyusanız bile gene kalkın. uykusuzluk yüzünden doktora gittiğinizde size ilk söyleyeceği bu; aynı kabızlık sorunu çekenlere söyledikleri gibi. herşeyin başı düzen ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 o kadar saat uyup sonra yine esneme ve uykunun gelme olayı biyolojik saat ile ilgili birşeydi yanılmıyorsam. her insanın farklı oluyor uyuması gereken süre. kimisi 5 saat kimisi ise 10 saat uyup uyanınca hiçbir uyku belirtisi olmuyor. tabi o örnek verilen saatlerden fazla uyunca da tüm gün uykulu ve bol esnemeli geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 o kadar uyuyunca bu gece hiç uyumadım mesela hala ayaktayım. yatıyorum uykum yok. uyku düzenimin içine sçıldı sayın seyirciler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Düzenli saatlerde yatıp kalkmanın uyuku düzeni ve kalitesi açısından önemli olduğunu duymuştum ben de, hatta en kaliteli uyukunun 22.00-08.00 arasında yapılan olduğunu söylüyorlar.Bir de kişinin en az 7, en çok 9 saat uyuması gerekiyormuş,Ama örn. bana 12 sa. uyuku hatta daha fazlası iyi geliyor, gene bile dinlenememiş kalktığım oluyor. Kişinin 7-9 saat uyukudan sonra gene de dinlenememiş kalkmasının nedenleri çeşitli olabiliyor; bünye farklılığı, bünyeyi fazla uyukuya alıştırma, uyukusunu kaliteli uyuyamamış olma ki bu da uyunulan ortamın uygunsuzluğu ( örn. rahatsız yatak, yastık, fazla soğuk, sıcak, nemli vs. mekanlar),ve kişinin çeşitli biyolojik ya da fiziksel nedenlerle ( ağızdan nefes alarak uyuma, horlama ki bunlar da sinüzit, geniz eti, sigara, ileri yaşlarda ağız içindeki kimi kasların gevşemesi nedeniyle olabiliyor) dinlendirici bir uyuku uyuyamamış olmasından kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 4te değilde 11.30da uyumaya çalış erken kalkarsın. 4te uyudunmu vucüt yorgun olduğundan yanamazsın kolay kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 çok uyumali bir uyku düzeni seni daha çok bitkin yapacaktır. 9-10 dedi mi kalk , ya da kalkacak bir uğraşın olsun. gerekirse öğlen uyu 1 saat falan . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 hypersomnia olabilirsin, ama o zor biraz. depresyondaysan falan büyük ihtimalle olabilir. alkol veya narkotiklerden, antidepresan yada antipiskotiklerden kaynaklı olabilir. uyku apneası sahibi olabilirsin, sor bakalım çok horluyor musun uyurken, yeterli havayı alamadığın için yorgunluk çekiyorsundur, tedavisi kolay bunun. sigara içiyorsan zaten büyük bir etkisi var, en azından yattığın oda da sigara içmezsen çok büyük faydasını görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 her gün yarım saat koşsanız her türlü sorununuz çözülür. düzenli beslenme-temiz hava iyi gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 bende de var ne yazk ki aynı sorun hele bir de össye hazırlanırken bayaa zorlanıyorum bu durum yüzünden. Günde 12 saat uyuyorum dile kolay =( evde olduğum süre içerisinde uyumak dışında bişe yapamıyorm ve bu çok kötü bişe allah düşmanımın başına vermesn valla =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
varsýnolsun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 bilgisayarı bırak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 çeçe sineği... http://www.roberth.u-net.com/tsetse.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar