Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sürekli uyku durumu

Mumu

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar şöyle bi sorun başgösterdi bende. mesela dün gece bilerek ve isteyerek geç uyanabilmek için gece 4 te uyudum. 12- 1 gibi kalkarım diye. bir uyandırıldım ki saat akşam 6 olmuş. 16 saat uyumuşum.

uyandıktan sonra da 1-2 saat sorunsuz ama sonrasında esnemeler, gerinmeler, uyku isteği geliyor. acaba hasta mıyım diye düşünmeye başladım. gece uyusam da gündüz çok uykum geliyor bazen ve uyumak zorunda kalıyorum 1-2 saat.

napicam ben?
Sosyal ağlarda paylaş

uyku çok fena alışkanlık yapar. uyudukça uyuyası gelir insanın.

bir günü en verimli şekilde geçirmek istiyorsanız, uyku düzeninize çok dikkat edin. yatağa girme saatiniz belli olsun; haftasonudur, arkadaş ortamıdır falan filan de ki o saati geçirdiniz yataktan çıkma saatinizde gene kalkın. 2 saat uyusanız bile gene kalkın.

uykusuzluk yüzünden doktora gittiğinizde size ilk söyleyeceği bu; aynı kabızlık sorunu çekenlere söyledikleri gibi. herşeyin başı düzen ^^
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar saat uyup sonra yine esneme ve uykunun gelme olayı biyolojik saat ile ilgili birşeydi yanılmıyorsam. her insanın farklı oluyor uyuması gereken süre. kimisi 5 saat kimisi ise 10 saat uyup uyanınca hiçbir uyku belirtisi olmuyor. tabi o örnek verilen saatlerden fazla uyunca da tüm gün uykulu ve bol esnemeli geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Düzenli saatlerde yatıp kalkmanın uyuku düzeni ve kalitesi açısından önemli olduğunu duymuştum ben de, hatta en kaliteli uyukunun 22.00-08.00 arasında yapılan olduğunu söylüyorlar.Bir de kişinin en az 7, en çok 9 saat uyuması gerekiyormuş,Ama örn. bana 12 sa. uyuku hatta daha fazlası iyi geliyor, gene bile dinlenememiş kalktığım oluyor. Kişinin 7-9 saat uyukudan sonra gene de dinlenememiş kalkmasının nedenleri çeşitli olabiliyor; bünye farklılığı, bünyeyi fazla uyukuya alıştırma, uyukusunu kaliteli uyuyamamış olma ki bu da uyunulan ortamın uygunsuzluğu ( örn. rahatsız yatak, yastık, fazla soğuk, sıcak, nemli vs. mekanlar),ve kişinin çeşitli biyolojik ya da fiziksel nedenlerle ( ağızdan nefes alarak uyuma, horlama ki bunlar da sinüzit, geniz eti, sigara, ileri yaşlarda ağız içindeki kimi kasların gevşemesi nedeniyle olabiliyor) dinlendirici bir uyuku uyuyamamış olmasından kaynaklanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hypersomnia olabilirsin, ama o zor biraz.
depresyondaysan falan büyük ihtimalle olabilir.
alkol veya narkotiklerden, antidepresan yada antipiskotiklerden kaynaklı olabilir.

uyku apneası sahibi olabilirsin, sor bakalım çok horluyor musun uyurken, yeterli havayı alamadığın için yorgunluk çekiyorsundur, tedavisi kolay bunun.

sigara içiyorsan zaten büyük bir etkisi var, en azından yattığın oda da sigara içmezsen çok büyük faydasını görürsün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...