Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

klasik müzik sevenler, enstrumanlar, besteciler

rayka

Öne çıkan mesajlar

şahsen hiç bir zaman klasik müzik dinlerken sıkılmadım. küçükken bile masal kasetlerinde masallar arasında klasik müzik çalıyodu ve dinlerken inanılmaz zevk alıyodum hatta bigün en sevdiğim kasette çalan müziği bale gösterisinde de kullanıcağımızı öğrendiğimde çok heyecanlanmıştım. sonra konservatuara girdim ve dinlemek zorunda oldum ama hiç bir zaman zorlama gibi gelmedi gerçekten zevk alıyorum ve çalmamada pozitif etkisi oluyor. benim gibi düşünenleri merak ettim çünkü yaş grubumdan kimse bu düşünceleri paylaşmıyor, nedeni hiçbir zaman mozart türk marşından başka bir klasik müzik eseri dinlememiş olmaları büyük ihtimalle...kimseye böyle bir zevk aşılayamayacağıma göre benim gibi düşünenleri merak ettim
en sevdiğim besteciler:
claude debussy
frederic chopin
en sevdiğim enstrümanlar:
flüt (yan flüt diye biliniyo asıl adı flüttür yan flüt ismi halk tarafından uydurulmuştur ama artık bazı gazetelerden çıkan müzik ansiklopedilerinde bile yan flüt yazıyor küçük bir bilgi olsun =))
arp

flüt ve arp ikisi birlikte zaten çok harika olur...:)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu donem Survey of Western Music History dersi aldim burda. Tabii Beethoven ve Mahler ustunde baya durduk. Gustav Mahler in 5. si ustune essay yazdik hatta midterm olarak. Hoca cogunuz nefret edeceksiniz bu senfoniden demisti, ben asiri derecede sevmistim.

Tabi ben Toccata and Fugue yi ve organ muzigini tercih ederim buyuk senfonilere her zaman, gene de severek dinlerim klasik muzik karsilastigim zaman.

Ozellikle buyuk senfoni orkestralariyla karsilasirsam televizyonda, bir 15 dakikami ayirip beraer calismalarini takdir ederim.

NOT: Biriniz topige cevap verseniz, aptal aptal geyik yapacaginiza?
Sosyal ağlarda paylaş

cocukluğu piyano calısarak gecen insan modeli olarak bende hep sevdim seviorm.m.clementi sevdim ilk sonraları r.schuman,w.amozart, leopold mozart tanıdım sevdim...ama en sevdiklerin dersen m.ravel ve rahmaninov derim...ve nedense en sevdiğim ensturmanlar piyano deil tuba ve kontrbass oldu
Sosyal ağlarda paylaş

flüt, kontrbass, piyano ve arp. arp favorim sanırım. inanılamz güzel bir müzik. bende sıkılmıyorum açıkçası dinlerken. 17 yaşımdayım. ben arp favorim falan dedim ama pek arp kullanmış olmasada en çok j.s.bach'ı seviyorum. barok tarz bu aralar epey hoşuma gidiyor a.vivaldi'de iyi bence epey.
Sosyal ağlarda paylaş

İlkokuldan beri piyano çalan biri olarak, klasik müzikle büyüdüm. Sevdim vb. Ama bi enstruman çalmasam bu kadar ilgili olur muydum bilemiyorum. Bi parçayı düz olarak dinlemek ayrı, "aa burda ne yapmış" diye dinlemek ayrı şeyler.

Konu başlığını, raykanın affına sığınarak, kısalttım.
Sosyal ağlarda paylaş

evet türkiye de icra etmesi gerçekten çok zor bu yuzden sanatçı sayısıda pek fazla değil ve kimse çocukları yönlendirmiyor yani sokağa çıkıp rastgele 10 adama obua nedir diye sorsanız 10 u da bilmeyebilir çok büyük eksiklik türkiye için

not: tamam sorun yok kısaltılmasında =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...