Bleda Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 malvolyn aka razien, banlanmaktan, yüzsüz yüzsüz acc açıp dönmekten bıkmadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 yasasin seriat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 fedaykin said: Kapak No 21 Müftüden 'Kadın eli öpmeyin' vaazı Bu adamlar ile mi uzlaşacağız.... Allaa allaaa ya, "Peygamber hiç kadın eli öpmedi, sizde öpmeyin." Bu kadar kasmayın kendinizi ya, öleceksiniz birşey olacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 fedaykin said: Kapak No 20 Öğretmene 'müzik' soruşturması Bu da Fazıl Say'a köpüren arkadaşlarar kapak olsun efendim. bu olayın şeriatla alakasını bana açık açık anlatırsan bu bütün kapakları üstüme alınıcam. lütfen anlat anlat anlat. fedaykin said: Efendiler, silkinin ve ayağa kalkın bu gericiler ordusu karşısında. Şimdiden bir çok yeri ele geçirmeye başardılar, geri dönülmez noktaya gelmeden bir şekilde bu gerici kalkışmayı durdurmamız gerekiyor. titre ve kendine gel diyorsun fedaykin kagan. evet bir çok yeri ele geçirmeye başladılar bu burjuva olmayan,alt tabakadan gelmiş milletimin insanları. varmı kasımpaşalı, eli maşalı tanıdıgın?bir yer varmı bildigin kasımpaşalı çocugun ozel okula gittigi? onları hiçbirşekilde durduramazsın fedaykin tunga.çünkü sosyal bir hukuk devletinde yaşıyoruz.her insanların eşit hakkı var. fedaykin tunga.bu gericiler ordusu hep itildi kakıldı senin gibiler yüzünden.onları egitmedinki? sen türbanlısın diye üniversteye almadın? sen okuyup napıcaksın, imam hatiplisin nasıl başbakan olursun sen git tekkene namaz kıl vaat ver dedin? e bu adam ben türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım diyor. e sende türkiye cumhuriyeti vatandaşısın. sizin haklarınız eşit degil mi fedaykin tigin? nasıl sen biryeri ele geçirebilceksen oda geçiremezmi? son moda jeanleri giymedigi için,namazını orucunu tuttugu içinmi? bu gerici ordusunu nasıl durdurmayı düşünüyorsun? paticik forumunda topic açıp ona buna komik komik kapaklar takarak egonu tatmin ederek mi? bunun için siyasete atılman lazım tigin.okuyup onların yerine geçmen lazım. aa yoksa darbe mi istiyorsun?aslında canını çok acıtır onu istemezsin. efendiler mi? çok gaza gelmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Kimsenin düşüncelerini dile getirebilmek için siyasete atılmak gibi bir mecburiyeti yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Adiemus said: Kimsenin düşüncelerini dile getirebilmek için siyasete atılmak gibi bir mecburiyeti yok. fedaykin said: geri dönülmez noktaya gelmeden bir şekilde bu gerici kalkışmayı durdurmamız gerekiyor. ya okumadan yorum yapmışssın yada laf oyunu yapıyorsun. senin dedigini herkez biliyor. durdurmamız gerekiyor la düşünceyi dile getirmek farklı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 üslubuna verdim veriştirdim newdonismisin nesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 uslubuma istedigini verip veriştirebilirsin, bu benim umrumda olmaz çünkü zaten gerçekte görüştügüm biri degilsin. burda fikirlerimizi paylaşıyoruz paylaşıcak bir fikrin varsa söyle, senin uslubün ,kara kaşın kara gözün beni ilgilendirmez nasılolsa degilmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 kubilayı şehit eden köpeklerin takipçilerini aynı yöntemle indirme taraftarıyım istediginiz kadar "biz ezildik senelerce" numarası yapın olmıycak o istediginiz.olsa daha bize yermi yok gideriz türkmenistana. adamlar 15 yıllık devlet, ellerin ruhname var. bizim geçtigimiz dönemlerden geciyorlar. kücük yaştan beri cok aranızda dolaştım ne bok oldugunuzu cok iyi biliyorum o yüzden artık herangi bir dialog kurma taraftarı degilim despot biriyim zaten, hak hukuk sizlere fazla. demokrasi taraftarıda degilim sayenizde ok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Daesu said: kubilayı şehit eden köpeklerin takipçilerini aynı yöntemle indirme taraftarıyım istediginiz kadar "biz ezildik senelerce" numarası yapın olmıycak o istediginiz.olsa daha bize yermi yok gideriz türkmenistana. adamlar 15 yıllık devlet, ellerin ruhname var. bizim geçtigimiz dönemlerden geciyorlar. kücük yaştan beri cok aranızda dolaştım ne bok oldugunuzu cok iyi biliyorum o yüzden artık herangi bir dialog kurma taraftarı degilim despot biriyim zaten, hak hukuk sizlere fazla. demokrasi taraftarıda degilim sayenizde ok? yapın mı? çok aranızda dolaştım mı? benim kim oldugumu bilmiyorsunki? yada durumumu ve nasıl biri oldugumu. ama sandıgın gibi biri degilim forumda beni tanıyan bir kaç insanada sorabilirsin.istersen kanıtlayabilirimde. kubilayi şehit edenlerin takipçilerinin soyu tükendi,sen hala 1920lerde yaşıyorsun galiba.kendi nefretinde bogulmuşsun. fakat genede bu kadar ileri faşist düşüncede oldugunu söylemen iyi oldu, ben faşistim diyen birinin zaten hiçbir savunması yoktur. you are totally lost yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freyja Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Daesu said: kubilayı şehit eden köpeklerin takipçilerini aynı yöntemle indirme taraftarıyım istediginiz kadar "biz ezildik senelerce" numarası yapın olmıycak o istediginiz.olsa daha bize yermi yok gideriz türkmenistana. adamlar 15 yıllık devlet, ellerin ruhname var. bizim geçtigimiz dönemlerden geciyorlar. kücük yaştan beri cok aranızda dolaştım ne bok oldugunuzu cok iyi biliyorum o yüzden artık herangi bir dialog kurma taraftarı degilim despot biriyim zaten, hak hukuk sizlere fazla. demokrasi taraftarıda degilim sayenizde ok? otur bir soluklan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 takunya takımdan bahsediyorum. gizlemiyorum en azından evet.bazılarına güzellik yaramıyor isteyen düşünsün istedigini kimseye şirin demokratik falan görünme ihtiyacım yok. ırk ayrımı yapmıyorum yada bir dine baglı insanlarada saldırmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Freyja said: Daesu said: kubilayı şehit eden köpeklerin takipçilerini aynı yöntemle indirme taraftarıyım istediginiz kadar "biz ezildik senelerce" numarası yapın olmıycak o istediginiz.olsa daha bize yermi yok gideriz türkmenistana. adamlar 15 yıllık devlet, ellerin ruhname var. bizim geçtigimiz dönemlerden geciyorlar. kücük yaştan beri cok aranızda dolaştım ne bok oldugunuzu cok iyi biliyorum o yüzden artık herangi bir dialog kurma taraftarı degilim despot biriyim zaten, hak hukuk sizlere fazla. demokrasi taraftarıda degilim sayenizde ok? otur bir soluklan hoşgeldin, gelsende soluklan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Açıklayalım yenidonis efendi; Şeriatın iktidara taşınması önündeki en büyük engellerden birisi de sanattır. Sanat ve sanatçılar genel olarak toplumun hep daha ilerisinde olduklarından gericiler hep sanatçıları bastırmaya çalışmışlardır. Bu ortaçağ avrupasında da bu şekilde idi, günümüz müslüman dünyasında da bu şekilde. Bugün Türkiye'de yaşanan süreç de aynen bu. Kim toplumun genelinden daha ileride ise yönetimde olan gerici takım onları dibe çekmek için elinden geleni yapıyor. Bu 50'lerden sonra hemen hemen bütün hükümetler için geçerli ama hiç bir zaman bu derece kötü bir ayak takımı iktidar gelmemişti. Toplumu ileriye ondan daha ileride olanlar taşıyabilirler yoksa ondan bile daha geride olanlar değil. Bu güne kadar etliye sütlüye karışmayan Fazıl Say'ı bile isyan ettiren bu tip gelişmelerin toplamıdır. Onu bile isyana teşvik eden iktidar, hayır söylediklerin yanlış bak biz bunu bunu şu sayılarda yaptık demek yerine dava açmaya karar verdi. İşte hükümetin sanata ve sanatçıya bakışı; "Sindirilmesi gereken sorun yaratıcılar". Mücadele etmenin bir çok yolu vardır. Sağ hükümetlerin ağzına sakız ettiği seçimin demokrasiye eşdeğer olduğu yalanını takip ederseniz evet tek yol siyasete atılıp seçimlere katılmaktır. Siyaset = seçimler = demokrasi mavalı size saçma geliyorsa bunun bir çok başka yolu da vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 daesu, "dinci" kesim için pisliklerin, bokların, köpeklerin havada uçuştuğu ve özellikle de bölücü nefretin tavana vurduğu bir başlıkta newdonis'in şu üstteki yazdığında beğenmedğin üslubu örnekleriyle gösterebilir misin? fedaykin bölücülük yapıyorsun. kendine gel. edit: fedaykin said: Bu kalkışmanın sonunda bir sentez çıkmayacak, iki taraftan birisi sindirilecek. neyin üzerine bölücülükten bahsettiğimi de göstereyim de abuk subuk noktalara çekilmesin iş. gericilikle bağnazlıkla mücadele başka, böylesine tehlikeli bir anlayışa bürünmek bambaşka birşeydir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Evet ben kendimi Madımak önünde höykürenlerden Muammer Aksoy'u katleden hayvanlardan Sırf başka bir dinden diye başkasını öldürme hakkını kendisinde gören itlerden Ülkeyi din maskesi altında sömüren zatlardan Bu ülkeyi ortaçağ karanlığına sürüklemeyi kendilerine mesai edinmiş kişilerden ayırıyorum.... Ve bununla gurur duyuyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 şu söylediklerine itiraz eden biri mi oldu bugüne kadar? senin yaptığın düşenle düşmekten başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 UNICEF'ten yılın fotoğrafları Amerikalı fotoğrafçı Stephanie Sinclair'ın Afganistan'da çektiği fotoğraftaki 11 yaşındaki kız çocuğunun yanında kendisinden tam 29 yaş büyük olan kocası duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 İtiraz eden çok oldu Mesela Sivas diyorsun, ama Aziz NEsin kışkırttı diyorlar... Rahip diyorsun, misyoner diyorlar... Bu adamlar bu forumlarda da mevcut efendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 itiraz eden mi oldu derken bana cevaben söylediğinden dolayı kendimden bahsediyordum. aziz nesin kışkırttı diyen de, misyonerdi diyen de zaten mücadele edilmesi gereken anlayışın içine giriyor. bunlarla mücadele konusunda kaypaklık edenler varsa onlar samimiyetsiz olanlardır, mücadele edilmesi gereken kesimin içine onlar da girer. ancak senin yaptığın ülkedeki insanların bir kısmını olduğu gibi ayırıp ülkede onlar ya da bunlar egemen olacak, diğerleri sindirilecek bastırılacak şeklinde propoganda yapmak. bu yaptığının dünya üzerinde birçok ismi vardır ama bunların hiçbiri güzel isimler değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 fedaykin said: Açıklayalım yenidonis efendi; Şeriatın iktidara taşınması önündeki en büyük engellerden birisi de sanattır. Sanat ve sanatçılar genel olarak toplumun hep daha ilerisinde olduklarından gericiler hep sanatçıları bastırmaya çalışmışlardır. Bu ortaçağ avrupasında da bu şekilde idi, günümüz müslüman dünyasında da bu şekilde. yok canım? bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadıgın belli. bende çok bilgiye sahip degilim fakat en azından söylediginin yanlış oldugunu biliyorum. ortaçag avrupasında yer olan pek çok tablo ve sanat olayları hristiyanlıkla ilgilidir. en belirgin örnegi kliselerdeki sanatsal heykeller tablolar,motiflerdir. bu yüzden bilgi sahibi olmadan ordan burdan duydugun şeyleri buraya yazma. sen nazım hikmeti tanırmısın? o zaman şeriat mı vardı? yada daha birçok sanatçı bazı sebeplerden hoşnut olmamış veya çakışmıştır. fazıl sayın sanırım bir vize problemi olmuş ve kendisi şuanki iktidardan rahatsız olmuş. bunun şeriat gelmesiyle falan bir alakası yoktur. yaptıgın açıklamada komple yanlış. sanatın yobaz kesim tarafından hoş görülmemesi dogru,fakat türkiyede şuan sanatın öyle geri giden bir durumu yok aksine ileri giden çok yönü mevcut. gene patladı senin kapak be :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 fedaykin said: İtiraz eden çok oldu Mesela Sivas diyorsun, ama Aziz NEsin kışkırttı diyorlar... Rahip diyorsun, misyoner diyorlar... Bu adamlar bu forumlarda da mevcut efendim. yok mevcut.göster bi tane. ayrıca gerçekten ama gerçekten rahipin yaralanmasını şeriat habercisi olarak görüyorsan senin o rahibi yaralayan adamın cahilliginden hiçbir farkı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 newdonis said: sen nazım hikmeti tanırmısın? o zaman şeriat mı vardı? sen nazım hikmet i tanırmısın nazım hikmetten; gerileyen türkiye yahut adnan menderes'e öğütler şaşkınlığın bu kadarına doğrusu ya pes. bindiğin dalı kesiyorsun adnan menderes. ille de asıp kesmek geliyorsa içinden ezmekte devâm et barışçılar'ı, ama sen meselâ yalçın'ı da tıkıyorsun deliğe ihtiyarcık sana azıcık cilve yaptı diye, git, koş, elini öp, af dile, yüzünü güldür, o, yalnız altın kafeslerde öten bülbüldür. o, matbaalar yıktırıp kitaplar yaktıran, o, büyük demokrat, o, hürriyetçi kahraman, moskova'yı atomlayalım diyen insancı... kendine acımazsan bize bir parça acı. a be adnan menderes, böyle bir dal kesilmez, böyle şaşkınlıkların sonu da iyi gelmez... şu muhalefetle de alıp veremediğin ne? niye öyle hışımla yürüyorsun üstüne? kore'ye asker gönderdin de "hayır" mı dedi? "kan aktı hesabı sorulmalıdır!" mı dedi? orduyu emrimize verdin, ses çıkardı mı? "olmaz olsun" mu dedi amerikan yardımı? feryat mı etti "istiklâl elden gitti" diye? zavallı, sımsıkı sarılmış demokrasiye : "başvekil merasimsiz karşılanmalı" diyor. bir de bazan coşarak "hayat pahalı" diyor. bu aksoylu muhalefeti ezilir görmek türkün batılı dostlarını pek üzüyor pek. şaşkınlığın bu kadarına doğrusu ya pes. bindiğin dalı kesiyorsun adnan menderes. hani, her işte bizden örnek alacaktın ya? hürriyet nizamına sâdık kalacaktın ya? vaadettin tanımadın işçinin grev hakkını. o hakkı bizim tanıdığımız gibi tanı. elli istiyorlarsa ateş aç, sonra beş ver. ama ufak tefek grevlerde anlayış göster. sendika liderlerinizin birçoğu zaten bizde olduğu gibi emir alır polisten. niye telaşlanıp kaybedersin vekarını? hem de kırarsın liderlerin itibarını? şaşkınlığın bu kadarına doğrusu ya pes, bindiğin dalı kesiyorsun adnan menderes. senin bindiğin dallar ve bindiğimiz dallar, unutma bu dallardan başka asıl ağaç var, öfkeyle homurdanan yarı çıplak, yarı aç, bizi silkip atmaya fırsat kollıyan ağaç... biz de diyoruz bi 50-60 arasını tekrar yaşamamıza gerek yok. demokrasi adalet kisvesi içinde faşizm ve dikta yaşıyoruz.bu kadar kör müsünüz. yada fettulahın brifingi mevcutken heryerde bizi gerçekten salak olarak mı görüyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 nazım hikmeti savunuyorum demedim. sadece örnek verdim,her dönemde her ülkede sanatçıların bazı hoşnut olmuyacagı durumlar oludugunu ve ülkelerini terk ettigini? diktamı yaşıyorsun?şuan türkiyede yapmak isteyip de yapamadıgı neler var söylermisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar