Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Steam nedir, ne işe yarar?

geffen

Öne çıkan mesajlar

Wow'dan son zamanlarda sıkıldım ve sizin bu steami öve öve bitirememeniz ve benim kör cahilliğim bu konuyu açmama neden oldu. Öncelikle araştırdım siteyi ama kafam basmadı anlamadım.
Steam diye bir program var sanırım oyunları alıyoruz ordan communitye giriyoruz ve arkadaşlarımızla oynuyoruz ama bu steami almak için mesela tf ve cs kaç para? Biraz aban anlatırsanız bu steamin ne oldugunu tam olarak duacınız olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

steam 4 5 yıldan beri geliştirilen oyun alma/oynama platformu.
son bir yıldır falan id, activision dahil bir çok üreticinin her oyunu satışta, hepsinin fiyatları farklı tabii. sitesini biraz incelersen anlarsın olayı ve tabii programı indir kendine hesap al bi tane =)

http://www.steampowered.com/v/index.php
Sosyal ağlarda paylaş

Steam'in çıkısından bunca zaman sonra böyle bir soru gelince şaşırdım.

Steam şu işlere yarar:

1- Won sistemi kapatıldığından, Elindeki Half-Life, Counter-Strike gibi oyunları oynamanı sağlayan yeni Valve sistemidir.
2- Elindeki oyunların cd-key'lerini girerek veya steam üzerinden yeni oyun alarak oyunların listende olmasını sağlıyabilirsin.
3- Steam listendeki oyunlardan dilediğini steam üzerinden indirip oynayabilirsin.
4- Özellikle indie developerların oyunlarını satmasını amaçlayan sistemde, id gibi büyük firmaların oyunları da bulunmaktadır.
5- IM programı olarak da kullanabilirsin.

Şahsen oyun listem epey kalabalık. Bunların hepsini indirsem harddisk dayanmaz...
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca steamdan almadıgın oyunlarıda programa ekliyerek IM özelliginden yararlanabilirsin.
sırf oyun içindeyken mesajlaşmak için bile kullanılabilirr.

bone birşey sorucam , quake serisini almışsın . misal q3ü aldıgında dosyaları nasıl görüyorsun ? mod dosyalarını falan ekliyebiliyormuyuz öyle olunca.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:
hakkaten baktım da yememiş içmemiş steam hesabına yatırım yapmışsın be bonec ahah

http://steamcommunity.com/id/Bonecrusher/games

sürekli kıbrıs - ankara gidip geldiğimden çok işime yarıyor valla :)

Daesu said:
bone birşey sorucam , quake serisini almışsın . misal q3ü aldıgında dosyaları nasıl görüyorsun ? mod dosyalarını falan ekliyebiliyormuyuz öyle olunca.

valla hiç denemedim.
ama her oyun kendi özel klasörü altına kuruluyor.
C:Program FilesSteamsteamappscommonquake 2 gibi.
geçen yabancı birisiyle konuşmuştum da, bir quake 2 modunu övmüştü bana, bu quake 2 folderı altında bir yere koyuyormuşuz, sonra da onun shortcutını çıkartıyormuşuz (hani hl2.exe -tfc felan gibi yapardık ya) onu steamle çalıştırıp oynuyormuşuz.
Sosyal ağlarda paylaş

valla aslinda steam accountuna box olarak aldigin oyunlari kaydetme secenegi var. Product/CD key yazarak steamin destekledigi oyunlari listene ekleyebiliyorsun yani. Fakat bende gecen 8800GT aldigimda bedava gelen Company of Heroes umun cd keyini girerek listeme eklemeye calistim ama olmadi. Hemde steam Company of Heroes u destekliyor, kendisi de satiyor. Hatta su gunlerde reklami bile geziyor steamde. Yani bilemiyorum bedava gelen oyunlar olmuyor sanirim ama sen yine de dene derim...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...