Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikinci bir kedi

Heimdall

Öne çıkan mesajlar

oğluma arkadaşlık etsin diye bi kardeş almak istiyorum. ama kedi beslemeye yeni başladım o yüzden pek fazla bilgim yok.
anlaşmaları zor olur mu, kavga ederler mi veya dişi mi yoksa erkek mi almalıyım? yardım ederseniz sevinirim.

bu arada şu anki kedim erkek iran kedisi ve bi siyam almak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
siyam düşünmesen çok daha iyi olabilir çünkü siyam birazcık baskın karaktere sahiptir. aile içerisinden bir kişiyi seçer ve daha çok ona güvenir. bunun yanı sıra sürekli olarak ilgi görmeyi bekleyebilir, ayrıca kediler arasında çıkacak kıskançlık sonucu anlaşmazlık ortaya çıkabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir sokak kedisi al bi veterinerden
hem ihtiyacı olan bir hayvana bakım imkanı sağlarsın
hemde sokak kdisi bira genel bir hayvandır
başlangıç için 4-5 gün agresif olsada sonra gayet güzel anlaşılan bi hayvan oluyor sokak kedisi.

not:cins hayvan istiyorsun diye yazdım "güzel" diye,çirkin olanlar ilgi haketmiyor sanılmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

siyam yavru olursa sorun olmaz pek belkı dıye dusunuyorum amayıne de guvenemıyorum onlar cok farklı hayvanlar benım var bır tane bır de golden geldı daha bebecıktı golden ama ona ragmen ılk bı sure uzak durdu sımdı de arada samarlıyo..:Dtabı golden a ogrettım onun hanımaga oldugunu cevap vermıyo bıle:Darada kosusturuyorlar evde..yanlız benım sıyamın tepkısı tum baska hayvanlara kedı getırdık onu da dovdu:D yanı pek ıstemez baskasını..:D
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2. bir kedi almanı kesinlikle öneriyorum, geçinip geçinmeyeceklerini bilemem ama her durumda tek başına olmasından iyidir gibi geliyor bana, çok acıyorum evde ölene dek tek başına yaşıyan kedilere.Benim 2 adet erkek tekir kedim var( kardeş), bir arkadaşımın kedisi doğum yaptığında almıştim 1-2 aylıklarken, şu an 1,5 yaşına yaklaşıyorlar, birlikte şahane vakit geçiriyorlar, koşuyorlar, zıplıyorlar, birbirlerini yalıyorlar, kavga ediyorlar, çoğu zaman sarılarak uyuyorlar, bir oyuncak bulduklarında birlikte oynuyorlar, birlikte muzırlık, yaramazlık yapıyorlar, bazen bize birlikte kızıyorlar, 2 kişilik çete gibiler, (koyabilirsem koyacağım resimlerini bir ara buraya, acaip şekerler :)), birbirleriyle çok vakit geçirmekle birlikte bize de çok düşkünler, kendilerini bize de çok sevdiriyorlar, zaman zaman evde yalnız kaldıkları oluyor( bir keresinde 16 gün), tabi o zaman bir yabancı günde 1-2 kez gelip bakımlarını yapıyor, tabi gündelik işler nedeniyle de çoğu zaman akşama dek yalnız kalıyorlar, dolayısıyla iyi ki 2 taneler ve iyi ki birbirleri için varlar diye düşünüyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Olivies said:
ben disiyi pek tavsiye etmiyorum ogluna arkadas olarak. (:
Arkadasin van kedisi vardi yanina siyam getirdi gayet iyi anlasiyorlar.Siyam daha cekinik ve agir basli.
Tabi bilmiyorum her siyam ayni karaktere sahip olurmu.

o arkadaş benim ulen! :D evet van kedisinin yanına siyam aldık.ikiside 3 4 aylıktı yaşları cok yakın birbirine.evde ilk bi kavga hırlaşma oldu kavga etcekleri zaman ayırıodum sonra bi gün kavga etmelerine izin verdim kapattım bi odaya.daha sonra odaya girip baktıgımda beraber uyuyolardı :D o günden beri arasıra birbirlerine saldırırlar ama günün sonunda hep beraber uyurlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

iyi dostluklar kavgayla baslarmış :d

Sen yinede aynı cins dişi bir kedi alda, sakat durumlar olmasın, eninde sonunda anlaşıcaklardır.

Ama dikkatli ol, kedi değil ama, yeğenimin yeni aldığı kangal ile 2 senedir beslediği kangal, çok alakasız bir şekilde, yenisi geldiğinden 2 ay sonra kavga etti, ve malesef yeni gelen eskiyi öldürdü. -2side dişi idi-

Bence oğluna gelin bakman iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 yıl sonra ...
4 aylık siyam kedim var. İyi huylu, agresif olmayan bir yavru. Eşimle bütün gün çalıştığımız için evde yalnız kalıyor. Ona bir tane kardeş almayı planlıyorum. Veteriner iyice büyümeden al dedi. 1.5-2 aylık bir dişi tekir buldum.

Evde 2 kedi besleyen paticiler ne dersiniz? Erkek siyam, dişi tekir, aralarında 2 ay fark... Oluru var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

İkisini de kısırlaştırırsan sorun olmaz, yoksa mini mini yavruların olur :) Bende iki tane erkek kedi var, biri 1,5 yaşında ve kısırken küçüğü aldık. İlk bir hafta alışma süreci; küçüğü bir odada tecrit ettik maması kumu ve suyuyla. Kapıdan seslerini duydular falan. Sonra yavaş yavaş koku taşıyan çoraplar girdi devreye, ondan sonra kısa süreli görmeler (bu arada pıfflamalar ve mraaowlar oldu tabi). Biz yanındayken uzaktan görmeler, birlikte odanın uzak noktalarında mama ve ödül vermeler derken bir baktık birbirlerini koklayıp yalıyorlar sarılıp uyuyorlar falan. Çok iyi arkadaş oldular. Tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

British veya scotish al. Senin kedin birşey yapmaz ise asla huysuzluk çıkarmazlar. Belki de dünyanın en uysal kedi türüdür.

Sokak kedisi Tekir de alman da fayda var. Ama onların random çıkma olasılığı yüzünden kavga çıkar mı bilemem.

Kendi kedinin de durumuna bak. Belki de senin ki ipnelik yapacak :)
Sosyal ağlarda paylaş

ergenliğe girene kadar hepsi aşağı yukarı aynı kedilerin, çok ay farkı olursa büyük olan hırpalayabilir bir süre, ama geçecektir. daha geniş yaş aralıklarında sıkıntı olabilir ama, dişiler ergenliklerinden sonra sakinleşiyor. benim dişi kedilerimden bir tanesi dönemine girdiğinde yavru aldım 2 tane, birisini çocuğu ötekini oyun arkadaşı belledi mesela yeni gelen kardeşlerden.

fakat erkek kedim, sokakta peydahladığını eve aldığımda acımadı gördüğü yerde patlattı. aynı şekilde kendi kedimden olan yavrularına da pek iyi davranmıyor. bu sokaktan aldığımızla da yeni doğan yavruların arasında olan ay farkından dolayı sürekli hırpalıyor küçükleri, o da anneleri tarafından hırpalanıyor haliyle.

erkek kedi çok büyümeden bir dişi al derim ben, yaşları geldikten sonra da anlaşılar en azından. ha bir de erkek kediyi kısırlaştırmazsan zamanı gelince çok sıkıntı çıkartıyor her yere kokusunu bırakıyor, kavgaya gidicem diye kapıları tırmalıyor, ya da sevişicem diye 5. katlardan atlıyor. ona da dikkat edin.
Sosyal ağlarda paylaş

İkisini de kısırlaştıracağım. Peki mama ve kum olayını nasıl hallediyorsunuz? Şimdi 1 kedi olunca kolay takip edebiliyorum günlük ne kadar yediğini. 2 kedi olunca nasıl olacağını çözemedim. Aynı şekilde aynı kumu kullanıyorlar mı? Heralde çok sık değiştirmek gerekir. Şunlarıda kafamda oturtursam 2 saat sonra dişiyi almaya gidiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde mamalarda kedi kilosu x 20gr şeklinde bir ölçü tavsiye ediliyor. Ona göre iki kaba koy. Tek kap olursa kavga çıkabilir. Suyu da iki kaba koy.

Vancat kedi kumu kullanıyorum. Gerçekten kalitesi üst düzeyde. 2x10 kilosu pudralı olanı 25 TL ye alıyorum. Bir sürü kokusuna göre çeşidi var. Antibakteriyel falan da var ayrıca.

Kumu tek büyük kedi tuvalet kabına koysan da olur. 10 kg toptan boşalt. O kum 15 gün yeter düzenli temizlersen. Bizim tek kediye 1 ay gittiği oluyor düzenli temizleyince. Kokusundan ve topaklaşmasından hiçbir şey kaybetmiyor. Gerçekten kaliteli kedi kumu Vancat.

Ayrı koysan da ikisine de kafalarına göre random sıçacaklar işeyecekler. Tuvalet konusunda kavga çıkmaz. Mama da ayrı kap dikkat et ama tuvalet konusunda sıkıntı olmaz.

http://www.vancatburada.com/
Sosyal ağlarda paylaş

Kristal kum kullanmamanı öneririm. Vancat'i bilmiyordum ama ben de ona benzer marin cat diye bir kum kullanıyorum. İnce, kalın taneli, pudralı falan bir sürü çeşidi var. İkinci kediden sonra kum ve mama tüketimin artacak haliyle. Evde bi tane kocaman, kapalı tuvalet olması yetiyor. Ben gün mutlaka temizliyorum. 20 gün falan gidiyor kum. Mama konusunda biraz sıkıntı yaşadım ama, küçük olan çok obur, diğerinden fazla yiyor. Aynı yerde aynı saatte mama yedikleri için de takip etmek zor oluyor. Biraz kilo alınca light mamaya geçtim, şimdilik öyle devam ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tanıştırdım ikisini. Dişi olan baya sosyal çıktı sevdiriyor kendini. İç parazitini yaptırıp veterinere de gösterdim.Sokak kedisi olduğu için parazit olabilirmiş. Arabadayken korkudan sıçtı kabına (ölüyoduk arabada yok böyle bir koku) Biraz cıvıkmış ve su kaybı varmış. 2-3 gün gözlemlicez.

Neyse bizimki pek hoşlanmadı tısladı. Bizde ufaklığı büyük banyoya koyduk. Ayrı mama kabı ve ayrı kum koydum. Bizimki bizi koklayıp diğerinin kokusunu alıp bize de tıslıyor. Diğeri yalnız kaldı diye ağlıyor. Oldukça zor bir gece bizi bekliyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...