Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aynı anda aktif birden fazla işletim sistemi?

oper

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bu mümkün mü? linuxta yapıldığını duydum. 6 adet lünux çekirdeği birbirinden haersiz çalışıyomuş. benim tam anlatmak istediğim şey. bi bilgisayar var, 3 tane işletim sistemi kurduk(hatta 3ü de xp olsun) bunların 3ünü de aynı anda çalıştırabilir miyiz? mesela, 3 tane de monitör bağlarız, klavye ve mouse.. 3 kişi 1 bilgisayarda istediğini yapar? çok çekirdekli bi işlemcinin her çekirdeğine bi işletim sistemi soksak, çift çekirdekli 2 ekran kartı olsa mesela, onları da tek çekirdek yönetsek falan...
süper olmaz mı? :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben iş görüşmesine gitmiştim bi yere, orda konuştuğum kişi gösterdi bi bilgisayarı, bunda 6 linux birbirinden habersiz çalışıyor, herbiri farklı bişe yapıyor demişti. bilgi güvenliği meselesi biraz da onun anlattığı ama aklımda kalmıştı :)
Sosyal ağlarda paylaş

ms virtual pc, vmware vs. gibi virtualisation programları ile rahatlıkla yapılabilir. vmware konusunda en iyisidir.

çok fazla server'la çalışan (yazılım, bilişim vs.) firmaları genelde kullanır bunlardan. tek bir server'a (genelde blade server) bir sürü işletim sistemi kurulur. fiziksel olarak tek bir server üzerinde bir sürü sanal server çalışır böylece..

vmware için de bir sürü versiyon var misal.. esx, workstation vs. workstation normal kullanıcıya yeter de artar bile. ve hatta kişisel bilgisayarında kullanacaksan, workstation değil, vmplayer kullan. daha az yük bindirir makinana.. vmplayer bedavadır, daha önceden sanallaştırılmış platformları çalıştırmaya yarar ama kendisi sanallaştırma yapamaz.

bu arada web'de özgür işletim sistemleri için hazır virtual machine'ler yayınlayan siteler var. yani hazır windows vm bulamazsın ama linux vm bulabilirsin gibi..

anahtar kelime: virtual machine, virtualisation
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
ama vps'de fiziksel olarak 23 klavye bağlı olmuyor. kullanıcılar uzaktan erişiyor. o saylanmaz =)

kaldı ki vps bu yapıya verilen ad diye biliyorum ben. yapının nasıl yapıldığını açıklamıyor(?) diye biliyorum ben. yamuluyorsam düzeltin.

Haklısın :) ben sadece örnek olsun diye verdim sistem benzerlikleri konusunda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...