mawiman Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 arkadaşlar 1,5 ay sonra eve geldim bilgisayarın dümesine bastım bilgisayar açıldı ama monitörde hiç bir göründü yoq ve monitör çalışmadı monitörde elektirik var kasanın ışıgı yanıyor ama görüntü yoq arkadaşlar sizlerde fikir bekliyorum şimdi sorun acaba? ekran kartındamı yeni bir tane ekran kartı alsam acaba? bu sorun hal olurmu ne yapmam gerek tşkler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 kasadan ses geliyor mu? (bip bip diye) geliyosa kac uzun kac kisa ses geliyo onu yazarsan yardimci olabiliriz. ses gelmiyorsa, ya monitorde sorun vardir, ya da power supply da.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 normal açılış sesi geliyor işlemci herşey çalışıyor kasanın ışıkları filen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 ben ekran kartı gibi düşündüm ekran kartı zarar görse yine görüntü gelirmi acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 ekran karti bozuk olsa kasadan bip bip diye ses gelmesi gerek, (tabii kasanin speaker i calistigi surece).. tabii olabilir yine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 kasadan bi bi bi ses gelmiyor açılırken bir iki kez biliyor okadar şimdi şu anda internetten ekran kartı alıcaktım ama almayım en iyisi arızanın nerede oldugunu bilsem bilşeyler alıcam da onuda bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 sorunu anlayabilmemiz için birkaç şey yapmamız lazım. önce monitörün kablolarını kontrol edelim ve eğer imkanın varsa başka bir kasaya takmanı öneririm. bip bip tirlilibip sesi ram ve ekran kartı bozuklugunda meydana gelir. eğer ki ses gelmiyorsa yapman gereken, ekran kartını çıkartıp tekrar takmanı öneririm. ikincisi monitörün açma kapama düğmesine bastığında ışık yanıyor görüntü gelmiyor mu, yoksa ışıktamı yanmıyor. üçüncüsü monitör renk ayarlarını kontrol ettin mi ? tamamen kapatmış olabilirsin. dördüncüsü garanti kapsamı dışındaysa monitörün içinde focus ayarı vardır, potansiyometre, onu ayarlayabilirsin. monitörünün markasını verebilirsen yaygın gozuken problemlerı yazabılırım. örnek : hp 7540-7500 modeli ise üretimlerinin 80 % ninden fazlasında hata oluyor ... olayı biraz detaylı anlatırsan belkı yardımcı olabılırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 monitorun baglanti kablosu sikica takili degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Ekran kartı gitmiş olabilir yinede. Eğer eskiyse makina yada anakart hoparlörü takılı değilse ses gelmeyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 moriQ said: Ekran kartı gitmiş olabilir yinede. Eğer eskiyse makina yada anakart hoparlörü takılı değilse ses gelmeyebilir. nedanko onu yazmıştı zaten, o yuzden tekrar yazmak istememiştim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 mawiman said: normal açılış sesi geliyor işlemci herşey çalışıyor kasanın ışıkları filen demiş zaten. monitörler boş durunca mesaj fln cıkarıyo yada renk değiştirir (ekran korucusu gibin) . onlar varmı? bence direk monitörde sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 LethE said: mawiman said: normal açılış sesi geliyor işlemci herşey çalışıyor kasanın ışıkları filen demiş zaten. monitörler boş durunca mesaj fln cıkarıyo yada renk değiştirir (ekran korucusu gibin) . onlar varmı? bence direk monitörde sorun. benım sordugum kasadaki işlemler değil ki, monitore elektrık gıdıp gıtmedıgı. zaten pc acılıyorsa power sorunu yok demektir kasada. anlatabıldım mı lethe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 demiş ya işte elektrik var(ilk mesaj) diye kasanın hoparlörü de açık(2. mesajı). bende dedim ki menüdür flndır açılıyomu monitörde. yani kasadan bağımsız çıkardığı görüntüler . [hr] ( moriqin yazdığına cevap oalrak oku az öncekini :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 doğru dikket etmemişim pardon :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 benim de buna benzer bir sorunum var uzun zamandır. psu galiba benimkisi. pc hoparlörü kapalydı, taktım kablosunu, yarın bakalım ötecek mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 çok benzer bir sorunda bende var benimde 1.5 ay kadar tadilat dolayısıyla kapalı kaldı alet geldim taktım anakartın üstünde lcd var ona elektrik gidiyor fakat düğmeye basıyorum tık yok fanlar filan kaput bir süre sonra alarm veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 arkadaşlar PC monitörünü başka bir kasaya taktım monitör çalıştı yani sorun kasada ama kasada çalışıyor ama görüntü gelmiyor ekran kartı diye düşünüyorum... artık internetten ekran kartı sipariş edicem ama sorun onda değilse başka parça alıcak param kalmıyacak 370 ytl gibi bir param var yani bu yüzden sorunun nereden oldugunu bulmak istiyorum elimde patlamasın alıcagım ekran kartı başka önerisi olan arkadaş varsa biran önce denemek icin can atıyorum sorun ne oldugunu bilmeden şansa birşey yapmak istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 işlemciyi bir kontrol et çıkar tak. aynısı bana oldu 3 saat uğraştım işlemcide sorun varmış sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Pru, senin sorunun işlemciyi çıkarıp sonra takınca olmuştu. koca pini yamultmuştun sanırım... bu arkadaş işlemciye bişe yapmamış ki durduk yerde bişe olsun :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Ram'lerde de olabilir sorun.Bence ram'leri bi test et başka bi makinada tek tek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 ram de sorun olda yine Pc açılırken Bilgisayar özelliklerini yazar diye düşünüyorum ya hiç görüntü yoq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 yazmaz,ram yerine oturmamışsa yada bi problem varsa,ya öter,yada böyle bilgisayar fanlarının sesini duyarsın ama görüntü falan gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 oper said: Pru, senin sorunun işlemciyi çıkarıp sonra takınca olmuştu. koca pini yamultmuştun sanırım... bu arkadaş işlemciye bişe yapmamış ki durduk yerde bişe olsun :S koca pin dediğin karınca kadar bişi abi eheheauh. abi olur mu olur tozlanmıştır bişi olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 aynı sorunu bende yaşadım ve neyden bahsettiğini tam anlamıyla biliyorum. Şu ana kadar 2 kez başıma geldi: ilkinde: kasayı bilgisayarcıdan getirdiğimde açılmadığını farkettim. Üstüste 10-15 restart atıyordum (düğmeye basıp) eninde sonunda "tık" diye bir sesle monitöre görüntü geliyordu. Daha sonra bunun anakarttan olduğunu öğrendim ve anakartta bi zımbırtıyı mı ne tam takamamışlar, bize getirirken mi o zımbırtı yerinden oynamış, öyle bişi. Monitörde veya ekran kartında sorun yoktu hiçbir şekilde. Full restart'ın da anakartı yakma riski olduğunu öğrendim, böyle de bir şey var. ikincisi: bios ayarlarıyla oynamıştım bilmeden, ve aynı problemi tekrar yaşadım. sorunu bildiğimden yine restart abanıp açılmasını sağlayıp düzeltmiştim bios ayarlarını. Gerçi bunda full restart yemiyordu, bilgisayarın arkadan powerini kapatıp fişini çıkarıp monitörü kapatıp açıp filan(tam kombosunu hatırlamıyorum ama o ayarda permütasyon hesabı yapıp tüm olasılıkları dene:D) açma düğmesine bastığımda, ilk seferde alıyordu görüntüyü, bir daha almıyordu (ve yine tık efekti ile, hani monitörlerin bilgisayar açılınca çıkardığı ses(CRT monitörlerde)). Bios'u eski haline getirince düzeldi. Default herhalde. Bunlar işine yarayabilir, o problem beni en kanser eden problemdir, bilgisayarı parçalayasım geliyor o şekil saçmalayınca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 batilc ikinci olayda bios pilini bi kere çıkarıp taksan yeterdi amma kasmışsın be abi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar