Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pc'de bir sorun var

mawiman

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar 1,5 ay sonra eve geldim bilgisayarın dümesine bastım bilgisayar açıldı ama monitörde hiç bir göründü yoq ve monitör çalışmadı

monitörde elektirik var kasanın ışıgı yanıyor ama görüntü yoq
arkadaşlar sizlerde fikir bekliyorum
şimdi sorun acaba? ekran kartındamı yeni bir tane ekran kartı alsam acaba? bu sorun hal olurmu ne yapmam gerek tşkler
Sosyal ağlarda paylaş

sorunu anlayabilmemiz için birkaç şey yapmamız lazım.

önce monitörün kablolarını kontrol edelim ve eğer imkanın varsa başka bir kasaya takmanı öneririm.

bip bip tirlilibip sesi ram ve ekran kartı bozuklugunda meydana gelir. eğer ki ses gelmiyorsa yapman gereken, ekran kartını çıkartıp tekrar takmanı öneririm.

ikincisi monitörün açma kapama düğmesine bastığında ışık yanıyor görüntü gelmiyor mu, yoksa ışıktamı yanmıyor.

üçüncüsü monitör renk ayarlarını kontrol ettin mi ? tamamen kapatmış olabilirsin.

dördüncüsü garanti kapsamı dışındaysa monitörün içinde focus ayarı vardır, potansiyometre, onu ayarlayabilirsin.

monitörünün markasını verebilirsen yaygın gozuken problemlerı yazabılırım. örnek : hp 7540-7500 modeli ise üretimlerinin 80 % ninden fazlasında hata oluyor ...

olayı biraz detaylı anlatırsan belkı yardımcı olabılırım.
Sosyal ağlarda paylaş

LethE said:
mawiman said:
normal açılış sesi geliyor işlemci herşey çalışıyor kasanın ışıkları filen

demiş zaten.
monitörler boş durunca mesaj fln cıkarıyo yada renk değiştirir (ekran korucusu gibin) . onlar varmı? bence direk monitörde sorun.

benım sordugum kasadaki işlemler değil ki, monitore elektrık gıdıp gıtmedıgı. zaten pc acılıyorsa power sorunu yok demektir kasada. anlatabıldım mı lethe :)
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar

PC monitörünü başka bir kasaya taktım monitör çalıştı yani sorun kasada ama kasada çalışıyor ama görüntü gelmiyor ekran kartı diye düşünüyorum...

artık internetten ekran kartı sipariş edicem ama sorun onda değilse başka parça alıcak param kalmıyacak 370 ytl gibi bir param var yani bu yüzden sorunun nereden oldugunu bulmak istiyorum elimde patlamasın alıcagım ekran kartı

başka önerisi olan arkadaş varsa biran önce denemek icin can atıyorum sorun ne oldugunu bilmeden şansa birşey yapmak istemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sorunu bende yaşadım ve neyden bahsettiğini tam anlamıyla biliyorum. Şu ana kadar 2 kez başıma geldi:

ilkinde:

kasayı bilgisayarcıdan getirdiğimde açılmadığını farkettim. Üstüste 10-15 restart atıyordum (düğmeye basıp) eninde sonunda "tık" diye bir sesle monitöre görüntü geliyordu. Daha sonra bunun anakarttan olduğunu öğrendim ve anakartta bi zımbırtıyı mı ne tam takamamışlar, bize getirirken mi o zımbırtı yerinden oynamış, öyle bişi. Monitörde veya ekran kartında sorun yoktu hiçbir şekilde. Full restart'ın da anakartı yakma riski olduğunu öğrendim, böyle de bir şey var.

ikincisi:

bios ayarlarıyla oynamıştım bilmeden, ve aynı problemi tekrar yaşadım. sorunu bildiğimden yine restart abanıp açılmasını sağlayıp düzeltmiştim bios ayarlarını. Gerçi bunda full restart yemiyordu, bilgisayarın arkadan powerini kapatıp fişini çıkarıp monitörü kapatıp açıp filan(tam kombosunu hatırlamıyorum ama o ayarda permütasyon hesabı yapıp tüm olasılıkları dene:D) açma düğmesine bastığımda, ilk seferde alıyordu görüntüyü, bir daha almıyordu (ve yine tık efekti ile, hani monitörlerin bilgisayar açılınca çıkardığı ses(CRT monitörlerde)). Bios'u eski haline getirince düzeldi. Default herhalde.

Bunlar işine yarayabilir, o problem beni en kanser eden problemdir, bilgisayarı parçalayasım geliyor o şekil saçmalayınca
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...