Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Merak ettiğim bir konu..

Darkwall

Öne çıkan mesajlar

bazılarına göre affetmek, karşıdakine aynı hatayı tekrarlaması için verilen yeni bir şanstır.

bazılarına göre de, yapılan hatayı sineye çekip hiçbir şey olmamış gibi davranmaktır.

ve bana göre affetmek, mutsuzluğu göze alıp başkasını mutlu etmektir. içime sinmeyen onlarca affım oldu. kendimi kötü hissedip ruhsal işkence çekmek pahasına "lafı bile olmaz.." dedim çoğu zaman.

acizlik bu işte. affetmenin kendisi başlı başına bir acizlik değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Affetmek ne demek, önce buna karar vermek lazım. Her başı nasıl sağlıksa bir de etimoloji. Eğer zaten affedilebilinecek bir şeyin affedilmesine af diyebilir miyiz? Çünkü zaten affedilmiş, olasılığın varlığı eylemi gereksiz kılmıştır. Peki affedilebilinip bilinemeyeceği üzerinde tasalarımız varsa, eğer affımızı kurgularsak bu af olabilir mi? Af ne demek? Derrida manyak mı?

Eğer bir kadını gerçekten seviyorsak hiç onu affeymemiş gerekir mi? Yoksa sevgi durumu zaten af eylemini motive eden herşeyi geçersiz mi kılmıştır? İnsan affettiği birini sevebilir mi? Çünkü affetmek için önce kırılmak(sinirlenmek, vb,,,) gerekir. Bu sevgi fikri ile bağdaşır mı?

İnsan eğer kendini küçülttüğünü düşünüyorsa - ya da büyüttüğünü - asla gerşek olarak affedemez bence, affetmek sevginin içine yapaylık katar ve böylece sevgiyi yok eder.
Sosyal ağlarda paylaş

durup dururken sana saldırıp yaralayan bir sokak köpeğini affeder misin?
kaçar mısın?
karşı saldırıya mı geçersin?
ilkel düşünün biraz. duygular komplike düşünceleri kaldıracak kadar gelişmediler henüz.

duygular düşüncelerimizin ürünüdür demesin kimse, yarın öbürgün inanmadığınız kaderin sillesini yedirtirsiniz suratınıza :)

affetmek, affedebilmek özünde ne büyüklüğü ne de küçüklüğü ifade eder. olay zaten yaşanmıştır, kişinin isteği üzerine yapılan bir davranış değildir. tamamen iç huzuru bulmaya yöneliktir. affederek mutlu olamıyorsanız benzer bir davranışı ister istemez gerçekleştirirsiniz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kendimden örnek vereyim:

Çok sevdiğim arkadaşım son bardak Black Label'ımı daha bir yudum bile alamadan ben(kocaman kupaya doldurmuştum bir de) çarpıp döktü. Üzüldüm sadece, eğer affetmem gerekseydi, öyle olasılık akıllarımızdan bile geçseydi çok sevdiğim bir arkadaşım olamazdı o. Viski önemli değil demeyin, bazen o kadar önemli geliyorki insana, hele bir de dükülen ikinci bardaksa.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
tam benim nickin konusu

affetmek iyidir sayısı önemli deildir sonuçta olan olmuştur

zaten affeden kişi aptal değilse tekrar affetmesine gerek kalmaz
hata yapan kişiye karşı tutumu farklı olur, hatalı kişi de insalıktan nasibinia almış biriyse zaten üzmez bi daha

o deil de mesela otobüste çok güzel bir kız üstünüze kustu affeder msisiniz sabaha mı bırakırsınız yoksa kazadır deyip geçer misiniz
aynı şeyi çocuk yapsa tepkiniz değişir mi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...