Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox 360

Bone

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
İşte sorun orda. Fw taktırınca single oynayacağım oyunları aklıma geldikçe korsan alırım ben kesin beklemek istemeyip, online oynayacaklarımı orjinal alırım ve anladığım kadarıyla, senin yazından da gördüğüm kadarıyla "kesin olarak" belli değil MS'in nereden yakalayıp şutladığı insanları. O yüzden emin olamıyorum ama bakıcam artık, riske almaya değecek mi onu merak ediyorum. Bir de bu Ankara'daki yerde PAL satılıyor, sorun olur mu? Ya da şöyle sorayım, diyorlar ki Xbox Live'ın 12 milyon kullanıcısı var, bunlar regionlara göre mi ayrılıyor? Mesela Amerika'daki adamla ben oyun oynayamaz mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı oyunlar da Region-lock olabiliyor. Yani örneğin Region-Free oyun oynuyorsun, fakat asıl regionı oyunun NTSC-U(Amerika), ve multiplayer da region-lock var. O zaman seni Amerika'daki oyuncular ile eşleştirmeye çalışıyor. O yüzden Pal alman senin için daha iyi olur. Fakat region-lock'lı oyun benim bildiğim bir iki tane sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

songoku yanlisin var 1 2 taneden daha fazla region lock. mesela ea oyunlarinin cogu region lockli en basitinden. tavsiyem ya ntsc al ya pal al. pal daha pahalidir ntsc den o yuzden kesin pal al demiyorum, ntsc de alabilirsin. ama sakin ntsc-j, yani japon alet alma. oyunlari zor bulunuyo, bazi oyunlarda dil destegi olmuyo, live uyeligi veye microsoft points almaya calissan ayri bi dert. uzak dur yani
Sosyal ağlarda paylaş

Senin dediğin oyunun çalışması için gereken region. Örneğin NTSC-J konsolun var ise DBZ Burst Limit region-free olmadığı için NTSC-J region alman gerekiyor. Sen bunu diyorsun, ve sayıları gayet fazla.

Benim dediğim ise farklı. Aldığın oyun PAL ise Multiplayer oynadığında sadece PAL'dan adamlar ile eşleştirmesi. Bu tip oyunların sayısı ise o kadar çok değil. Örneğin; http://kotaku.com/366401/army-of-two-has-region-protected-multiplayer

Bir önceki mesajımı tam okumamışsın herhalde. Orda da gayet basit bir şekilde açıklamıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

anladim senin multide regiona gore eslestirme yaptigindan bahsettigini ama bence oyunu once calistirabilmek daha onemli. cogu buyuk release region lock li olarak geliyo. son zamanda evet region free oyunlar cogalmaya basladi ama hala devam ediyo bu. 2 tane xbox 360 im oldu, biri jap biri ntsc. kullanmis biri olarak kesinlikle jap oyundan kacinilmasini tavsiye ediyorum.
mesela bildigim region lockli oyunlara ornek veriyim: gta 4, burnout paradise, project gotham racing 4, dark sector. gta 4 gene daha iyi cunku pal versiyonu japonda calisiyo ama onun disinda diger oyunlari bulmak cok zor jap olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...