EarS Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 dostum ateş etmemiş helikopterden füze yollamamış polis -rep polise
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Xaenin said: Ya bomba patlatan teröristi yakaladığında infaz edemiyorsun , kaçarken kimliği belirsiz şahsı infaz etme yetkisini polise kim verdi ? evet katıldım buna.
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Sarhossan araba surmezsin bu kadar basit, ya da genclik heyecanidir falan boyle bir bahane olamaz. Sen sarhosken arabaya binmissen suclusundur, polis de suclu birini vurmustur, o suclu biri daha fazla suc islemeden durdurulmustur. Oh ne iyi Genclik heyecani diyorsun, heyecan nerden geliyor, kanunu cignedigin icin, yani suclu oldugun icin bir sucluluk duygusu duydugun icin. Insan hayati degerli haklisin, eger o cocuk birine carpip oldurseydi neler derdin oyle dusun, o zaman o cocuk oldurulen kisinin ailesine hesap verebilecek miydi. Hem cocuk olse hem de olmeden once birini oldurse, o zaman o cocugun ailesi olen kisiye hesap verebilecek miydi? Polis gerekeni yapmis, ben bunu savunuyorum. Yaptiginda da hakli oldugunu, isteyerek veya istemeyerek cocugu kafadan vurmus olsa da. Ayrica gecen tartismada onlarca defa tekrarladik kendimizi, o kanunda suclu olduguna dair supheliyse kisiye karsi silah kullanilabilir yaziyordu. Cocuk bir kere dur ihtarina uymamis ve devam etmis, barikata gelmis artik, bence o cocugun suclu olduguna dair bir suphe falan yok, direk suclu o durumda, ve barikatin ustune dogru surerek o polisin hayatini tehlikeye atiyor ayni zamanda da. Buna ne diyebilirsin?
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Nefsi müdafaa. Üzerine sürüyordur vurmuştur. Keşke vurmadan durdurulabilseymiş ama DURMAMIŞ!
gellidus Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 o degilde elemanin surus skilleri supermis ya :P ama o video cok yanlis bir video simdi ben buraya 20 tane koyarim polis tarafindan kevgire donmus suclu fotografi videosu tartistigimiz konu farkli..
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 pardon volfi o suclu odlunu düşünülen kişyie silah kullanılabilir kısmı hangi kısım ben görmüyorum olayın insani yönünde anlaşamayız sanırım hadi buna kesin kanaat getirdim hepimizin değer yargıları farklı tamam o zaman kanunlara bakalım ben yine cp edeyim hocam falanca kanun said: Polis, görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkilidir. Zor kullanma yetkisi kapsamında, direnmenin mahiyetine ve derecesine göre ve direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde kademeli olarak artan nispette bedenî kuvvet, maddî güç ve kanunî şartları gerçekleştiğinde silah kullanılabilir. İkinci fıkrada yer alan; a) Bedenî kuvvet; polisin direnen kişilere karşı veya eşya üzerinde doğrudan doğruya kullandığı bedenî gücü, b) Maddî güç; polisin direnen kişilere karşı veya eşya üzerinde bedenî kuvvetin dışında kullandığı kelepçe, cop, basınçlı su, göz yaşartıcı gazlar veya tozlar, fizikî engeller, polis köpekleri ve atları ile sair hizmet araçlarını, ifade eder. Zor kullanmadan önce, ilgililere direnmeye devam etmeleri halinde doğrudan doğruya zor kullanılacağı ihtarı yapılır. Ancak, direnmenin mahiyeti ve derecesi göz önünde bulundurularak, ihtar yapılmadan da zor kullanılabilir. Polis, zor kullanma yetkisi kapsamında direnmeyi etkisiz kılmak amacıyla kullanacağı araç ve gereç ile kullanacağı zorun derecesini kendisi takdir ve tayin eder. Ancak, toplu kuvvet olarak müdahale edilen durumlarda, zor kullanmanın derecesi ile kullanılacak araç ve gereçler müdahale eden kuvvetin amiri tarafından tayin ve tespit edilir. Polis, kendisine veya başkasına yönelik bir saldırı karşısında, zor kullanmaya ilişkin koşullara bağlı kalmaksızın, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun meşru savunmaya ilişkin hükümleri çerçevesinde savunmada bulunur. Polis; a) Meşru savunma hakkının kullanılması kapsamında, b) Bedenî kuvvet ve maddî güç kullanarak etkisiz hale getiremediği direniş karşısında, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde, c) Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde, silah kullanmaya yetkilidir. Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir. Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Absolut said: Nefsi müdafaa. Üzerine sürüyordur vurmuştur. Keşke vurmadan durdurulabilseymiş ama DURMAMIŞ!,i,, böyle bir durum yok ama. barikat geçildikten sonra ateş edilmiş. her yerde yazıyor yalnız bu,artık kötü niyetli olduğunu düşünmeye başladım. said: a) Meşru savunma hakkının kullanılması kapsamında, b) Bedenî kuvvet ve maddî güç kullanarak etkisiz hale getiremediği direniş karşısında, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde, c) Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde,
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 said: c) Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde, silah kullanmaya yetkilidir. Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir. Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir. ilk paragraf (C) sikkindaki cumlede ya da dan onceki kismi at, bizim durumumuz ya da dan sonraya uygulaniyor (Ya da nin anlamini tartismamiza gerek yok saniyorum), yani (c) sikkina uyuyor su anda. 2. paragraf: Kisiye duyabilecegi sekilde dur cagrisi - polisin surucuye ilk yaptigi ve surucunun dinlemedigi cevirme. kisi kaciyor, kisinin yakalanmasini saglamak amaciyla ates edebilir yani polis. 3. paragraf: burda silahi illa tabanca olarak dusunmeyin, cocugun jipi de bir silah ayni zamanda, polisin ustune suruyor, artik 3. paragrafa uyuyor bu olay, polis duraksamadan ates edebilir o kisiyi durdurana kadar. Buyur abi, budur benim anladigim bu kanundan ve olaydan
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 iyide ilk barikatı geçince vurmamışlarki dur ihtarı + anonslu takip + barikat geçince vurmuslar ne bilsinler içinde sarhoş genç oldugunu. polisin silah kullanmasının cezası varsa çeker ama bence polisin yaptıgı (direk kafasına sıkmak istememişse tabi) durdurmak için ateş etmek mantıklı bişi öldürmek için değil tabi.
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Eklemek istiyorum, demekki barikati gectikten sonra vurulmus. Barikat nedir? Gecmesini engellemek icin arabalardan olusturulmus bir engel dimi. Ve buyuk ihtimal polis memurlari da orda duruyor. Yolun kenarinda hocam durur ne de olsa diye oturmuyolar. Ve cocuk bu barikati yoksayip geciyor, burda barikat duzgun kurulmus ve yolu tikiyor ise, cocuk barikata carpmak, polislerin hayatini tehlikeye atmak zorunda. Yani polise saldiri coktan yapilmis.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 volfi gerçekten gayret vererek okursan c bendidnin sdece hakkında arama zorla getirme vb durumlarda olan insanlara kullanılabilecğeini görürsün. volfi,barikat tke bir polis arabasından oluşuyormuş ve cocuk yanında geçip gitmiş yahu bu kadar konusuyoruz eyvalalhta,siz bu olayı gercektne takip edip inceledinizmi,cünkü ben bu olay hkakındaki bilgilerin cougunu gazetelerdne okuyorum cok fakrlı yerlerden değil. hayret yahu
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Bencde kötü niyetliymiş genç. Yoksa dururdu barikatı geçmeden önce. Barikatı geçen biri hala durmadı ise çok da haksız değil polis ateş ile durdurmakla.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 at gözlüğüdür artık ama bunun adı 2 kere yazdım yahu hiçmi okuma zahmetinde bulunmuyorsunuz ortada yıkılarak geçilen bir barikat yok barikat olarak anlatılan şey yolun ortasındaki bir polis arabası yanından geçip gitmiş
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Ya dogmeat... benim bilmediğim bi başka türkiye mi var? sen nerde yaşıyorsun cidden? bu idealizm nerden geliyor sana? dur diyince durmayan adamı vurmayacaksa polis kimi vuracak?
EarS Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 dur ihtarına silahla karşılık veren adamı vurabilir misal bu arada barikatı yıkıp geçtiği hangi nerde yazıyor kaçırmışım gazetelerde.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 DoGMeaT said: at gözlüğüdür artık ama bunun adı 2 kere yazdım yahu hiçmi okuma zahmetinde bulunmuyorsunuz ortada yıkılarak geçilen bir barikat yok barikat olarak anlatılan şey yolun ortasındaki bir polis arabası yanından geçip gitmiş ha sen bunu normal karşılıyosun... yolun ortasına polis arabası çekmiş ama yolu tamam kapatamamış barikat olmuyo öyle mi... demagojiiii... sağır sultan bile duydu polisin haklı olduğunu sen daha guguk devleti de gugukkk
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 ben kanunlarda yazmayan birşey istemiyorum siz daha azına razı olabilirsiniz,ben değilim. ayrıca hukukun üstünlüğüne inanan tek insan ben değilim. geçen yıl istanbulda benzer bi r durumda ateş edip aytekin arnavutoğlunu öldüren polis memuru için 1-5 yıl hapis istenmiş. fatih asliye ceza mahkemesi davayı ağır cezaya yollamış.bunun anlamıda şudur,polis kesinlikle ceza alıcak. kime kapaktır bu bilmem.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Barikat olsa vururdu araba olduğu için vurmamış ne farkı var esas siz saçmalamayın. Polis yolu kesmis adı barikat veya at arası ile kesmiş ne farkeder. İlla oraya zırhlı araç mı getirecek?
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 MrMarvelous said: DoGMeaT said: at gözlüğüdür artık ama bunun adı 2 kere yazdım yahu hiçmi okuma zahmetinde bulunmuyorsunuz ortada yıkılarak geçilen bir barikat yok barikat olarak anlatılan şey yolun ortasındaki bir polis arabası yanından geçip gitmiş ha sen bunu normal karşılıyosun... yolun ortasına polis arabası çekmiş ama yolu tamam kapatamamış barikat olmuyo öyle mi... , kesinlikle olağan üstü br durum ama bazı arkadaşların iddaa ettiği gibi ortada yıkılan bir barikat yok üzeirne araba sürülen tehlike altındaki polisler yok.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 adamın öldürülmesini sizin için haklı cıkaran tüm denenler varsayımlara dayanırken gecen yıl benzer bir durumda suç işleyen polisin cezaya çarptırılması(şu an görüşülecek tek şey ne kadar ceza alacağı,alacağı kesin,bi sonraki duruşmada cıkar hüküm) sizi bir düşünmeye itmiyormu?
EarS Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Absolut said: Barikat olsa vururdu araba olduğu için vurmamış ne farkı var esas siz saçmalamayın. Polis yolu kesmis adı barikat veya at arası ile kesmiş ne farkeder. İlla oraya zırhlı araç mı getirecek? asdasd ben de polis olsam vururdum rastgele geçen bir elemanı. barikat kurmuşum kurmamışım ne farkeder. illa polis arabasına hasar mı vericek.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Absolut said: Barikat olsa vururdu araba olduğu için vurmamış ne farkı var esas siz saçmalamayın. Polis yolu kesmis adı barikat veya at arası ile kesmiş ne farkeder. İlla oraya zırhlı araç mı getirecek? ben o barikat barikat dğeil demedim hocam barikat tabiki oda ama sizin iddaa ettiğiniz gibi yıkılan yahut üzerine sürülüpte polisi tehlikeye düşüren bir barikat değil. rahatlıkla yanından geçilip gidilen bir barikat. ayrıca,barikatın allahı olsun farketmez,barikat gecildikten sonra ateş acılmıs.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Kapak olan tek kişi ne yazık ki o genötir. Onun dışında polis medya kurbanıdır. Şahsi fikrimdir kimseyi bağlamaz.
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 ben de gene ayni seyi soyluyorum.Bu ulkede pkk nin kurulus yili kutlaniyor istanbul'un ortasinda.Polis yine durun diyor.Durmayanlar vurulmuyor nedense.Sanki hersey yolunda gidiyordu bu gencecik adam bozdu.Ayrica bu adami etkisiz hale cok rahat bir sekilde getirebilirlerdi.Yani onu oldurmek,yapilabilcek herseyin bittiginin,'artik son care vuralim' seklindedir.Yani polis in 'dur' demekten sonraki ilk hamlesi vurmak midir? Bunu bana kimse mantikli bir sekilde anlatmaya calismasin.Bu olaydaki suc tamamen polisin psikopatligidir.
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 said: 'Suç önlerken suç işlenmez' genelgesi 30/11/2007 (78 kişi okudu) ANKA - ANKARA - Son günlerde arka arkaya gelen polisin müdahalesi sonucu ölümler Emniyet Genel Müdürlüğü'nü geç de olsa harekete geçirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın emriyle emniyet teşkilatı mensuplarının hangi hallerde zor kullanabileceğine ilişkin durumların açıklandığı bir genelge hazırlandı. 81 ilin emniyetine gönderilecek genelgede polisin suça yönelik olsa bile müdahale şeklinin belli olduğu hatırlatıldı. 'Zor kullanım yetkisi'nin suçun önlenmesinde bazen gerektiğinin altı çizilen genelgede bunun da suçluya zarar vermek yönünde olmayacağı ifade edildi. Suçu önlerken suç işlemenin gerekmediği ve bunu yapanların da mutlaka adli merciler önünde hesap vereceği vurgulandı. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=240287
Öne çıkan mesajlar