Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis niye ates etti?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu kadar yıldan sonra bende artık
"önce öldürelim sonra sorgulayalım mantığı kabul görüyor"
nihahaha yaşasın kötülük
ölen çocuk suçlu değilmiş yazık olmuş ama eğer terörist ya da aranan bi suçlu olsaydı da polis dur ihtarına uymadı diye ateş edip öldürseydi yılmaz abinin de dediği gibi king yaparlardı o polisi
Mesaj tarihi:
Apache said:
olasılık dahilinde olsa bile masum birinin öldürülmesinin hiç bir haklı sebebi olamaz.barbarlık yapmayın pls.

masum birisi ölmesi yazık
ama güvenlik güçlerininde her meydana gelen olayda , acaba bu masum mu diye tereddüte düşüp pusuya gitmesi veya yanlış kararlar vermesi iyi olmaz ...

o anda polisin aklından geçenleri bilemeyiz , silaha sarılması yanlış olabilirde olmayabilirde , ama seyirci kalacağına müdahale etmesi doğruydu.

masum birisi öldü diye şimdi polise yükleniyoruz , ama yarın sabah taksim meydanınca kendini patlatacak bir canlı bombayı şans eseri öldürseydi kahraman ilan edecektik.

istenmeyen oldu
polisin yöntemlerini doğru kullanmasını sağlamak gerek.
destek isteyip yolunu kestirip aracı durdurmayı deneyebilirdi ...
belkide aracı gözden kaybedip birdaha bulamayacaklarını düşündü , telsizden destek isteyen kadar aracı kaybedeceğini düşünmüş te olabilir , düşünmemişte olabilir

o anki adrenalin , saniyede milyarlarca düşünce ...

müdahale opsiyonunu silah olarak seçti
Mesaj tarihi:
Ölen kişinin ne kadar masum olduğu tartışılır.
Adam hem ehliyetsiz hem de alkollü bir de üstüne polisten kaçıyor. Beni ezip öldürse ne olacak? Veya kaza yapmama sebep olsa birkaç kişiyi öldürse?
Polisin hiçbir suçu yok bu olayda.
Mesaj tarihi:
Herkes hareketlerinin sonucuna katlanmak zorunda..

Tefeciden borc alip odemezsen olebilirsin..

Bankadan borc alip odemezsen onun yarattigi stres ile kalp krizi gecirip olebilirsin..

Uyusturu kullanirsan salak sacma bir sekilde olebilirsin..

vs vs vs

Evet istenen sonuc tabiki bu degil ama..
Mesaj tarihi:
Benim de bizim sokaktaki inşaatın ordan geçerken buzlu yolda ayağım kayıp makarayı kontrol eden ustaya çarpıp tuğlaların taa tepeden düşmesine sebep olabilir sokaktan geçmekte olan diğer insanları öldürebilirim.
Mesaj tarihi:
Apache said:
olasılık dahilinde olsa bile masum birinin öldürülmesinin hiç bir haklı sebebi olamaz.barbarlık yapmayın pls.

burda çocuk masum diil işte

alkol al, ehliyetini kaptır, ona rağmen jiple gez bi de polisten kaç ohh

özel timin gelip mermi manyağı yapması lazımdı gene tek kurşunla yırtmış
Mesaj tarihi:
efenim, bu konu önceden de tartışılmıştı aslında.. küfür etmeyelim.. kısaltma da olsa küfür yasak.

yassah hemşerim!

ha, ayrıca biraz daha düzeyli tartışsak ne güzel olur di mi?
Mesaj tarihi:
benim fikrime göre
hukuk devletinde herkez hukuk kurallarına göre hareket etmeli.
bizim hukuk devletimizin 2007de yürürlülüğe giren yeni polis kanununa göre,polis,bu durumda silah çekme hakkına sahip değil.
çekti peki nolack? yine hukuk kurallarına göre gereken cezayı çekecek,çekmeli.

ben bunun hesabındayım.

kimse bana hayır efendim kanuna göre polis bu durumda ateş edebilrdi diyemez.diyeceksede destekli sallasın açıklasın hangi kanun hangi yönetmelik.

diğer hiç bir argüman beni ilgilendirmiyor yok araba gidip birilerine çarpsaymış yok ya terörsit olsaymış.o durumlar içinde kanunda o durumlara göre yönetmelikler var.

ayrıca,amerikada öyle,avrupada böyle örneğiyle gelmeyn lüütfen,gercektne pek umrumda dğeil,ben türkiye cumhuriyetinde yaşıyorum,amerikada değil.
Mesaj tarihi:
Ne kadar gereksiz insanlar var şurada . Biri çıkıp da şurada söz konusu olanın insan canı olduğunun farkına varıp "keşke çocuk dursaymış ,böyle olmazmış" ya da "keşke polis ateş etmeden halledebilseymiş" demiyor . Herkes bir trajedi peşinde ,kötü bir olay olsun ,kan aksın biz de bunun üstünden barbar görüşlerimizi birbirimize aktaralım diyor .İnsan gibi davranıp da oluruna bırakamıyor musunuz ,yazık olmuş ,iki taraf da hatalı diyemiyor musunuz ? İki taraftan bir tanesine hak vermek zorunda değil kimse ,ki bu olayda iki taraf da haksız bariz bir şekilde .Şunu adam akıllı tartışacağınıza yok "mermi manyağı yapsalarmış" ,yok efendim "hekşatı haketmiş" .Bu kadar insanlık dışı yorum olamaz .
Mesaj tarihi:
Orda öölürüm burda ölürüm ile sarhoş birinin ölmesini karşılaştırmayalım. Kaçınız polis DUR dediğinde dururdu onu söyleyin bana. Kaçınız durmaz bu genç gibi sonuna kadar kaçmayı denerdi?
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Orda öölürüm burda ölürüm ile sarhoş birinin ölmesini karşılaştırmayalım. Kaçınız polis DUR dediğinde dururdu onu söyleyin bana. Kaçınız durmaz bu genç gibi sonuna kadar kaçmayı denerdi?

sarhoşlarda insan değilmi absom.
o adam o aksam 2 saatliğine 3 saatliğine sarhoş olabilir.ama geri kalan vaktinde arkadaşalrıyla bilardo oynamayı seven,peste real madrid secen ve kadrosu nedeniyle pes 6 dan başka pes oynamak istemeyen
yeğenini parka götüren,sınavlara inekleyen bi adam
senin benim gibi bir adam.
yazık değilmi.
anasının babasının yüzüne söleyebilirmisin bunları
yada o adamın bi dostunun.

ayrıca geçen topictede sormuştum

cevap alamamıştım.
hemde rica etmiştim yahu.

polis sence kanunları çiğneyebilmelimi?

a bende senin sorduğun suala bir cevap vereyim...tamamen o anki mentaliteme bağlı...sarhoşum..korkmak için nednelerim var..gencim..tecrübesiz,kanı kaynayan bir adamım,olur kaçmayı deneyebilrim.cocuğunda yaşı 20.kriterlerin hepsine uyuyor.
Mesaj tarihi:
Kanunu çiğneyen birini durdururken kanunu ne kadar çiğniyor tartışmak lazım. Adamın kimin nesi olduğunu neyin nesi olduğunu bilmiyor polis. Dur ihtarından kaçan potansiyel HERŞEY o anda o polis için o araba.
Mesaj tarihi:
abso,düşünceni tehlikeli buluyorum
senin mantığınla hareket edersek ne insna hakları
nede hukuk devleti kalır bu ülkede çünkü
bu adam suçlu kardeşim itiraf etcek diye işkencede olur
bu kanunu gevşettik kırdık bişi olmadı,bi sonrakinide kıralım nolcak,for the common good diye diye gider,alışmış kudurmuştan beterdir diye hukuk devleti statüsünden cıkarız
nolur o zman,zatne yaşama şartları zor olan türkiyemiz iyice yaşanmaz bir yer olur çıkar.
bence.
Mesaj tarihi:
Adam son tartismada soyledigimiz herseyi bir bir yazmis.

Dogmeat oyle bir drama yapiyorsun ki abartiyorsun ki soyledigin seylerde. Polis sanki tum adaleti ve ozgurlugu yoketmis gibi.

Muzik dinliyorsan polis yaklasir ho der durter cikartirsin kulakligi konusursun. Hamile es varsa arabada yavaslarsin hamile var dersin deva mettirirler yol acarlar.

Alkollusun, ehliyein alinmis zaten, ve bir kere durmuyorsun devam ediyorsun.

Cocugun annesine babasina hesap ver falan demissin, bunlari onlara anlat demissin. Annesiyle babasi da sokaktaki yuruyen herkese hesap versin, insanlara hesap versin niye bu cocugun boyle oldugu sirada elinden arabasini almamislar.

Cocugumun hayalleri vardi, sinavlara giricekti demisler. Cocuk KENDI atmis o hayalleri camdan, abi bisi olmaz diyip sarhos araba surersen daha kotusu de olur bu da olur. Sarhos araba suruyorsan sen bir kere yasamak istemiyorsundur. Abi bize bisi olmazciligi bir yana birakmasi lazim insanlarin.
Mesaj tarihi:
fazla drama yaptığımı düşünmüyorum.
hesap ver de demiyorum,nedne öle dediğimi düşündüğünüde pek merak ettim.

20 yaşında bir çocuğun ölümüne "oh olsun" benzeri bir yaklaşım ile yaklaşan insanları bir saniye empatiye çağırdım,insna hayatı bu kadar ucuz değil,o insnaalrda bu kadar duyarsız değil çünkü.buna inanıyorum.

abi bişi bize olmazcılığı bir kenara bırakması lazım insnaların evet.

gece bir eğlence mekanından cıktınız,alkol almışsınız,karar verme yeteneğiniz pek yerinde değil,o an araba kullanmamanız lazım ama kullandınız,polis dur dedi durmanız lazım ama durmadınız,sarhoşsunuz çünkü,karar verme yetinizi kaybetmişsiiniz,polis çekip vurursa sizi?hukuksuz bir şekilde...sizede olabilir yani...pek tabi olabilir.
Mesaj tarihi:
Hukuksuz bir şekil değil bu işte... Anlamadığın konu o. Hukuk devlet hukuk devleti diyorsun, bütün hukuk devletlerinde var böyle bir yaptırım.

Sarhoşsun aklın mantıklı işlemiyor o zaman git tecavüz et sokaktakilere, alkollüsün sonuç olarak ayık kafalı olsan yapmayacan diye affetsinler seni..
Mesaj tarihi:
DoGMeaT said:

kimse bana hayır efendim kanuna göre polis bu durumda ateş edebilrdi diyemez.diyeceksede destekli sallasın açıklasın hangi kanun hangi yönetmelik.

diğer dediğin o tecavüz konusunda ise,sarhos olmam beni sucsuz yapmaz hayır,br hukuk devletinden yaşadığımız için gerken cezayı çekerim.
  • Yeni Oluştur...