Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Bir onceki konunun kilitlendigini hatirlayarak, insan gibi tartisalim lutfen. Gecen gunku polisin dur ihtarina uyulmamasi sonrasi acilan ateste hayatini kaybeden gencle ilgili Yilmaz Ozdil, goruslerimi tamamen yansitan bir yazi yazmis, paylasmak istedim. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7778612.asp?yazarid=249&gid=61&sz=25535
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 30 sayfa tartışıldı o konu . Yılmaz Özdil daha farklı bişey yazmamıştır . Bence bu arkadaş fake , olay yaratmaya çalışıyor .
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Polisin yaptığının hukuksal desteği yok, tamamen "ya şöyle olsaydı" kafasından uzak olarak durum böyle. Hukukta varsayımlarla hareket edilmemesi de mantıklı gelecektir hepimize sanırım. İlla gidersek şöyle diyeyim, yolda yürüyorum, müzik dinliyorum son ses, polis şüphelendi dur dedi duymadım. Çeksin vursun polis beni, ya terörist olsaydı yaa yaa derse doğru yahu mu diyeceğiz =). Olaya göre de bakarsak, ya adamın arabada bomba olsaydı, ya ondan dolayı kaçıyor olsaydı vs. diye varsayımlardan gidersek gene polis doğru bir şey yapmış oluyor. Ama varsayımlardan gidersek her zaman haklı çıkarlar yani, ben burda polisi aklayacak varsayım da sıkarım, çocuğu da aklayacak varsayım sıkarım yani dert değil. Savcısı avukatı daha klasını sıkar hatta hiç merak edilmesin yani. Çocuk alkollü olmasaydı, duymamış olsaydı, üzerine alınmamış olsaydı da denilebilir yani. Önceki konuda kanunen polisin yaptığının yanlış olduğunu bi 6-7 kere açıkladım, dogmit te açıkladı, tekrar açıklamaya da kusura bakmayın ama üşeniyorum yani, uğraşamam. Açar bakarsınız. Kaldı ki tekrar ediyorum, ben sadece polisin başka bir durum olduğunda da böyle kafasına göre silah çekmesine karşıyım. Yoksa ne polise saldırdığım var, ne de çocuğu aklama çabam var. O çocuk ölmeseydi ehliyetini bir tarafına soksunlar türevi cümleler kuracaktım onu da belirteyim.
daverc Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Çok güzel yazmış kutlarım, gerçi aynılarını biz de yazmıştık ama güme gitti.
BullDoG Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 bende aynen kendisi gibi dusunuyorum
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Daha önce de dedim gene diyorum. EĞER POLİS DUR DEDİĞİNDE DURMUŞ OLSA KAÇMAK YERİNE BUGÜN YAŞIYOR OLACAKTI. Ve sen kulaklıkla muzik dinlerken polis dur derse duymassan yürümeye devam edersin kaçmaya başlamassın, ayrıca yolunu bi polis kesmeye çalışırsa ve sen gene kulaklıkla POLİSTEN kaçarsan o zaman polis seni durdurmak için elinden geleni yapar.
elm Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Bizde diyoruz ki polisten kaçmanın cezası ölüm değildir.Sence yeterince açık değil mi.Ki kanunlarda bizim gibi diyor.
numberten Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Polisten kaçmanın cezası ölümdür.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Yakalayamadığın adama ne cezasından bahsediyorsun. Herif durdurulmasa kaçacak hatta kaçıyor yani öyle elde avuçta olan biri değil. Adam geldi gidiyor ya durduracan ya kaçacak. Dur diyince durmuyorsa daha sert yolla durdurucan.
Leath Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 hamile esim var arabada, dogum yapti yapacak hastaneye yetistiriyorum. tipik turk polisi senaryosu yasandi ve polis durdurmaya calisti, duramadim zira sevdigim insan aci cekiyor. durmadim vuracak mi simdi ? ne guzel is :)
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Absolut said: Yakalayamadığın adama ne cezasından bahsediyorsun. Herif durdurulmasa kaçacak hatta kaçıyor yani öyle elde avuçta olan biri değil. Adam geldi gidiyor ya durduracan ya kaçacak. Dur diyince durmuyorsa daha sert yolla durdurucan.+ Bi bazuka herşeyi çözer o zaman..
numberten Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Durup durumunu anlatman 25dk sürmezki zaten :)
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Leath said: hamile esim var arabada, dogum yapti yapacak hastaneye yetistiriyorum. tipik turk polisi senaryosu yasandi ve polis durdurmaya calisti, duramadim zira sevdigim insan aci cekiyor. durmadim vuracak mi simdi ? ne guzel is :)Yavaslayip durumu anlatsan yardim bile ederler simdi, yapma
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Açıkcası hamile durumu ile konumuzun alakası yok. Birinde polis "DUR" diyor diğerinde "dur" diyor.
elm Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Absolut said: Yakalayamadığın adama ne cezasından bahsediyorsun. Herif durdurulmasa kaçacak hatta kaçıyor yani öyle elde avuçta olan biri değil. Adam geldi gidiyor ya durduracan ya kaçacak. Dur diyince durmuyorsa daha sert yolla durdurucan. Bende onu diyorum ya yakalayamadığın adama ne cezasından bahsediyorsun , yakalayamadığın adama ne hakla ölüm cezası verebiliyorsun ne yaptığını bilmeden.
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 said: Yavaslayip durumu anlatsan yardim bile ederler simdi, yapma Onlar yardim edene kadar yolda dogar cocuk. =)
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Ölüm cezası vermiyor, durdurmak için ateş ediyor o da başına geliyor. Malum araç dışından gözüken kısmın %80i başı insanın.
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 hamile eşin varsa dörtlü sinyalleri açıp öyle geçeceksin polis anlar dur demez. örneğe gel.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 O kadar da çabuk doğmuyor çocuk merak etmeyin. :)
elm Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Aracı durdurmak için lastiklerine ateş edilir diye biliyorum , lastiğe atılan bir merminin kafadan vurma olasılığı ne kadar olabilir ki? Bana göre polis bunlardan bir iki tanesini sallandırcaksın taksim meydanında bak bakalım sonra oluyor mu bir daha mantığıyla yaklaşmıs bu olaya .
Rakursi Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Griswold said: İlla gidersek şöyle diyeyim, yolda yürüyorum, müzik dinliyorum son ses, polis şüphelendi dur dedi duymadım. Çeksin vursun polis beni, ya terörist olsaydı yaa yaa derse doğru yahu mu diyeceğiz =). Senin örneğin çok saçma olmuş. Ne alakası var? Kulaklık varken polisi duymazsan tabana kuvvet kaçmazsın heralde? Polis de seni yanına gelip durdurur. elm said: Bizde diyoruz ki polisten kaçmanın cezası ölüm değildir.Sence yeterince açık değil mi.Ki kanunlarda bizim gibi diyor. Polisten kaçarsan durdurulursun. Adamın telekinesis gücü olmadığına göre seni silahla durdurmaktan başka bir çaresi yok. Ya adam gibi duracaksın yada vurulacaksın. Arabanda bomba veya başka birşey varsa ne olacak? Onlarca insanın ölmesi riski alınamaz. Leath said: hamile esim var arabada, dogum yapti yapacak hastaneye yetistiriyorum. tipik turk polisi senaryosu yasandi ve polis durdurmaya calisti, duramadim zira sevdigim insan aci cekiyor. durmadim vuracak mi simdi ? ne guzel is :) Heh bir komik örnek daha. Eşin hamileyse yaklaşırsın,5-10 saniyede anlatırsın derdini gidersin yoluna. Hatta polis yolunu açar. Olayda polisin bir kabahati yok. Yapması gerekeni yaptı,talihsizlik sonucu çocuk öldü. Ölmesinde kabahat kendisine aittir.
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Ben yolda doğuran gördüm şahsen, bizzat, kendim.
elm Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Rakursi bu olay kaçta olmuş , 3 tane genç sence arabada bomba taşıma ihtimali ne kadar.Sağduyulu bir polis düşünmez mi bunlar genç içmişlerdir sarhoşturlar diye.Ayrıca polisten kaçmanın cezası ölümdür ne belli arabada nükleer bomba olmadığı mantığını anlamam imkansız.
Öne çıkan mesajlar