Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuymak (Mıhlama) tutorial


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir Artvinli olarak koymak istedim ...

Malzemelerimiz:

Trabzon peyniri 500 gr.
Sanırım 50gr un (6 çorba kaşığı koyuom ben işte ne kadar edio bilmiom)
Tereyağı 100 gr.

YAPILIŞI:
Unu tereyağı ile yakmadan iyice kavurun. Trabzon peyniri ufaladıktan sonra ekleyip sürekli karıştırarak eritin. Peynir tamamen eriyince 1,5 su bardağı suyu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Garip bi muhallebi kıvamı alacak sonra.Sıcak sıcak servis yapın. Özellikle mısır ekmeği ile yenmesi tavsiye edilen kuymağa, dileğinize göre son anda çırpılmış yumurta ilave edebilirsiniz...
Mesaj tarihi:
guden said:
İsteyenler başka peynirlerde ekliyerek kendi lezzetlerini yaratabilirler. Her pazar erken kalkmamın nedeni bu meret bayılıyorum::o


aynen her pazar sabahı mutlaka yerim.Herkesede tavsiye ederim :D
  • 3 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...