Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuymak (Mıhlama) tutorial


Elemires

Öne çıkan mesajlar

Bir Artvinli olarak koymak istedim ...

Malzemelerimiz:

Trabzon peyniri 500 gr.
Sanırım 50gr un (6 çorba kaşığı koyuom ben işte ne kadar edio bilmiom)
Tereyağı 100 gr.

YAPILIŞI:
Unu tereyağı ile yakmadan iyice kavurun. Trabzon peyniri ufaladıktan sonra ekleyip sürekli karıştırarak eritin. Peynir tamamen eriyince 1,5 su bardağı suyu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Garip bi muhallebi kıvamı alacak sonra.Sıcak sıcak servis yapın. Özellikle mısır ekmeği ile yenmesi tavsiye edilen kuymağa, dileğinize göre son anda çırpılmış yumurta ilave edebilirsiniz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...