Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okuduğu bölümü veya mesleğini sevmemek

byzasz

Öne çıkan mesajlar

Ekonometri okuyorum, her ne kadar ekonometri derslerinde hayatımdan soğusam, ekonometri sınavları öncesi incirli köprüsüne dalıp gitsem de bölümümü seviyorum.

Lisedeyken bilgisayar mühendisi ya da mimar olmak isterdim hep ama ÖSS yaklaştıkça acaba ben fen derslerini gerçekten seviyor muyum? diye bir düşünce yayıldı beynime. Sanırım bu düşünce beni ÖSS'de fen sorularını cevaplamaktan alıkoydu ve aslında eşit ağırlıkla hiç alakası olmayan, saf matematiğe dayalı bir EA bölümüne girdim. Bir aylık kısacık bir süre içinde verdiğim belki de en önemli karardı ama yanlış değilmiş şimdi şimdi anlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İşletme okuyorum. Oysa o tercih kağıdını son anda doldurmasam biraz daha düşünsem 1 yıl bekler hukuğa giderdim. Ama son anda doldururken ''Olm 1 sene boş geççek. Herkes gitcek. Delirme. Yaz işte'' dedim. Ne oldu?

Adam soruyor ''Bilmemne şirketinin batışı ile ilgili belgeseli izleyen var mı?''. 40 tane parmak havada. ''Manyak mısınız lan siz? İşiniz mi yok oturup öyle belgesel izliyonuz?'' diye düşünüyom. Bakınıyom etrafıma. ''Kafama sıçam'' diyorum. Sonra deliriyorum. Önümdeki adama bakıyorum. Adam hoca ne anlatıyorsa hepsini not tutuyor ve kalkıp çok sağlam soru soruyor. Kıskanıyom. Kafasına vura vura o sıraya yüzünü yapıştırmak istiyorum. Yapamıyorum. Tekrar deliriyorum.

1 sene kaldım 1. sınıfta. Şimdi derslerim yine berbat. Finansal Muhasebe dersinden ben sittin sene geçemem gibi geliyor. İktisada girmiyom bile.

Ben bölümümden nefret ediyorum. Hatta öyle ki etrafımdaki tüm ünililerden nefret ediyom. Evet bildiniz sizden de nefret ediyom. Ayrıca Matematik hocası Bahattin Taylan dan da nefret ediyom. Bi tek kendimi seviyom. Hmpf. Moralim bozuldu yaf. Moral denen zırt pırt bozulan şeyden de nefret ediyom ya...
Sosyal ağlarda paylaş

ha bide benim kamu yoentiminden once en buyuk hayalim tarih okumakdi hemde lisede ve oss de matamatikle cok bogusmadan takir takir gecerdim sozelelrden
ama turkiyede tarih okuyup ne yapican
uc kurus ogretmen yada egitim gorevlisi maasi veriyorlar oyel ozel sektordede sans yok imkanalr dar

bizim sansimiz boyle abuk bir ulkede dunyaya gelmemiz
ha daha kotu ulkeler varmi
var
ama daha iyileride var

ustunuze dusen bunu omrunuz boyunca unutmayip bizim hayalelrimizin bu aptal egitim sisteminde nasil yenildigini unutturmamak

ancak o sekilde en azinda bundan cok sonraki kusakalra adam gibi bir sistem yaratabiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bir hobin varsa, onu nasıl daha ciddi şekilde ilerletebileceğini araştırmanı tavsiye ederim sana. Bir de üniversiteler insanlara bir sürü olanak sunuyor, gerek tiyatro alanında olsun gerek sanat alanında olsun gerek müzik dans vs. Doğru bir kulüpe ya da etkinliğe girmek hayatına yön vermene yardımcı olabilir, insanlarla tanışırsın vs vs. Dolayıslya yoksa bile kendine bir hobi arayışına gir derim. Benim hobim biyo/fizik ve bilgisayar mesela d:
Sosyal ağlarda paylaş

valla hepimizde aynı sorun var.ben en kısa haliyle ozetliyim durumumu.ben cebimdeki parayı saymayı beceremem.parayı sevmemekten diil ugrasmam anlamam.ne okuyorum?ticaret ve isletme.
muhasebe dersi,tututuro koca sirketin hesabını.benim ne alakam var.ticaret desen adamın biri gelse dese abi coluk cocuk ac bilemmle ben malları veririm.ticaretle hic alakam yok.ama okuyoz iste napıcaz ki bu yastan sonra bi yetenek kalmamıs is yok.diploma olsun bari sonrada yaylalar yaylalar zaten belki subay filan oluruz.

bir ben olsam iyi de kotusu cevremdeki herkes aynı durumda kel alaka yerlerde okuyoruz neyse artık denildigi gibi isallah bizden sonra duzgun bi sistem olur falan filan
Sosyal ağlarda paylaş

olsa cok guzel olucak yukarda bi arkadasın dedigi gibi basarılı olunca idare ediyoda pek basarılı olamıyoruz.iste sorun orda cıkıyo sonra basarısız bi topluma donusuyoruz.benim muhasebeci oldugum ulkeye Allah sabır versin

edit bide su var hani muhasebe gene nispeten zararsız bunun isteksiz doktoru var;avukatı var;yargıcı var_topcusu var... uzar gider
Sosyal ağlarda paylaş

bende ekonomi okuyorum.lise2de fendim aslında mühendis olmak isterdim ama gel gör ki fen derslerim berbattı.peki naptım,ea ya geçtim ordan koç ekonomiye girdim.ama gel görki ordaki makine mühendislerini endüstri mühendislerini kıskanmıyor diilim.neden?biz dandik ms word excel öğrenirken onnar canavar gibi java,c felan öğreniolar.ha java milleti delirten illet ettiren bir dersmiş ya o ayrı.bilmiyorum,inşallah bende zmaanla soğumam kendi bölümümden; daha birinci senem gerçi ekonomiyle ilgili herhangi bir ders görmedim ama bakacaz işte.bi de okulumun güzide bölümüne girenlerin çoğu "koç olsun taştan olsun" diyip ölesine girenler olunca insan soğuyor tabi.yani şu ana kadar tanıştığım ekonomi öğrencilerinden çok azı isteyerek ekonomiye girmiş,diğerleri işletmeyi kazanamayınca ekonomideler.ha şu saatten sonra yapabileceğim bişi yok fen derslerime ilgim yok ama mühendisliğe var gibi saçma sapan cümleler kurdum sdf :) yapmak istediğin şeyi meslek olarak değilde hobi olarak icra etmen daha güzel olur şu saatten sonra.öyle aşırı idealist felan değilsen,okuduğun bölüme devam et.sonuçta hayatın insaı nereye yönlendireceği belli değil.çevre mühendisliği okuyupta genel müdürlük yapan var yani makine mühendisi dediğin aadamın hepsi mühendislik mi yapıyor?yoo,illa bi sektöre giriyorsun o sektörle haşır neşir olunca kendi uzamnlık alanın geri planda kalıyor.doktor başlayıp tekstilci olan tanıdığımız bile var yani o derece hayat insanı yönlendiriyor.ama sakın gidipte "ben ideallerimin peşinden koşçam" diye direk kaçma okuldan ne bileyim sonuçta ben yapmazdım.insanın eli para görünce anca böyle şeyler yapmalı sonuç olarak ailene bağlısın abi,ben aşçı olmayı isterdim swissotelde,four seasonsta felan ama olmuyor işte istemekle olsa keşke bazı şeyler.ama ben bunu hobi olarak sürdürcem yani yemek yapmayı seviyorum arkadaş.umarım ufacıkta olsa bir fikir vermişimdir sana :)

edit:2-3 noktalama işareti ekledim anlaşılmıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

öss zamanı end.müh. için kasıyodum.
yetmedi puanım,
lan dedim, benim hedefim ne?

plazalar.

hah dedim ozmn, gel biz işletme okuyalım. nerde okuyalım?

boğaziçinde okuyalım.
yazdık, gelmedi ):

bilkenti de yazdık. geldi.

cnm bölümüm. çok seviorum.

bazen "lan aslında iktisat mı okusaydım" diorum. sonra diom "yok ya bilkent işletmem cnm bnm iiki varsın" diom.

ama kimi zaman burda çok sıkılıorum hayattan.
lan diom, akdeniz tıpa gitseydim annemin dediği gibi.

dizinin dibinde olurdum.
cnm annem sçs, özledim ayol ):

sonra plazalar gelio aklıma.
oh diom. doktor olsam orası yalandı.
plaza.
iş kuleleri.
oh yeah.

ps: lan bi özelliği de yok aslında bu plazaların. niyeyse takıntı işte. hey allam.
Sosyal ağlarda paylaş

pekala soru:
hobi olarak sevdigin bişeyden para kazanmaya baslar duruma gelirsen
bir süre sonra can sikabilir mi?

mesela ben cocukluktan beri bilgisayar da bilgisayar derdim
ki gercekten istedigim seyleri yaptigimda zevk aliyorum
ama universitede c goruyorum ve buraya geldigimden beri nefret ettim kodlamadan =(
hani, ben sanal kahve makinesi yapmak istemiyorum arkadasim!!1

git baskasina yaptir, ben istemiyorum o kadar.

yani ilerde de meslekte adam bana kahve makinasi simulatoru yap derse ben koşarak kaçmaz mıyım? kaçarim.
Sosyal ağlarda paylaş

ohoo kodlama dediğin deniz derya yahu bunun kriptolojisi var, quantum computing'i var, neural networks'ü var, genetic algorithms'i var, dna computing'i var, quantum kriptolojisi var daya sayamadığım binlerce dalı var. Ki bunlar ultra fantastik alanlar öyle günlük hayatakki oyun yazma, web sitesi yapma, simulasyon hazırlama gibi işlere benzemez. Siz daha işin temelini görüyorsunuz ama vizyonunuzu geniş tutmazsanız ben bunları mı yapcam deyip sıkılırsın. söylediğin alanında ne kadar geniş olabileceği konusunda bir fikir edin bence önce (içinde bulunduğun alanı gerçekten seviyorsan yapabileceğin en sağlıklı seçim akademisyen olmaktır bence)

http://en.wikipedia.org/wiki/Cryptology

http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_computing

http://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_neural_network

http://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionary_computing

vs vs diye gider. bunlar her bölüm için böyle tabi
Sosyal ağlarda paylaş

dory said:
hocasindan da hoslanmiyorum.

tabiki hayatta her zaman istemedigimiz isleri yapıcaz.kolay olacagını kimse soylemedi.tabiki hobilerde bi sure sonra sıkabilir(sarkıcılarda sarkı soylemeyi severken bi sure sonra sıkılabilir) ama su anda bolumunu sevmemen anladıgım kadarıyla hocandan,dersin sıkıcılıgndan kaynaklı.o ders bi gun biticek o hocada orda olmıyacak ve sen isini yapabilicksin.tabi hic istemiyosan isini yapmak o ayrı ama genelde istedigin bolumdeysen belli donemlerde sıkıntı yasasanda,sıkıntının belli nedenleri vardır ve bunları gecirebilirsin.

sahiden hukukcu olamk isteyipte kimyacı olmak cok ters bi is

tabiki kimse copcu olmak istemez onuda yapıcak adam lazım ama tutupta kolu bacagı olmayan adamı copcu yapmazsın.benim insalardan bezmis(hani sevmiyen demiyim)doktor arkadasım vardı korkunc bi sey dusun hastasın gidiyosun doktora adam sana uyuz.adamın isi insanlar.zaten sevmiyosan ne isin var orda.
inslarımızı yetenekleri dogrultusunda basarılı olucakları yerlere sokamıyoruz.dogal olarakta basarısız oluyoruz.

edit.bi sey daha soylicem athlet cok guzel anlatmıs.genelde sporculara sarkıcılara ozenirken onların yaptıgı ise digilde yasadıklar san,sohret,luks hayata ozenilir.topyekun yalandır bu.o islerinde acaip cilesi vardır.ancak isi sevdigin icin yapılabilir.herkesinde sevidigi sey farklıdır.mesela ben hic bi nedenimde olmasa her sabah 4 5 gibi kalkıp sahile kosmaya gitmeyi severim.pek cok kisi icin bu ciledir ancak seviyom arkadas kosmayı.isterdim sporla ilgili bi is olsun ancak olmadı neyse hobi olarak yapıyoruz iste.athletide tebrik ediyorum.insan surunsede o eski dandik otobuslerle gidip cileli bi sekilde maca cıksada sevdigi yapabildigi isi yapmasından daha guzel bi sey yok
Sosyal ağlarda paylaş

o değilde mezun olunca böle acayip bir polimer sentezller acayip para kazanırmışım..
hemen ağız değiştirirmişim :D mesleğini sevencen diye...

bunu neden yazdım aslında bir çok arkadaşımda mesleğini yada okuduğu bölmü, ilerde çok para kazanacağını düşündüğü için seviyor.. Yani ben çocukken endüstri müh olcam diyen yada girme arifesine kadr ne iş yaptığını bilen çok fazla insan olduğunu sanmıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...