Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okuduğu bölümü veya mesleğini sevmemek

byzasz

Öne çıkan mesajlar

ne kadar kötü bişey ya, ben teknik üni de kimya okuyorum, lab da olmaktan, bütün kimyasallardan ( hayatta ilaç bile kullanmam gerekirse 1 hafta yatakta yatarım), teorilerden, kuantların hareketlerinden, ya kimya ile alakalı herşeyden nefret ediyorum 6. senem mezun olamadım.

Nekadar zor insanın sevmediği bişeyi yapması,

başarısız olması kaçınılmaz heralde.

İşin daha kötüsü var bu işi bir ömür yapmak var.. ondan daha da kötüsü yapmayacağın bir işin yıllarca eğitimini almış olmak...

hayatım boyunca sporculara ,müzisyenlere,yazarlara, ilizyonistlere, pilotlara, kısacası hobisini yapıp birde bundan profosyönel olarak para kazanan insanlara özenmişimdir ve hep özenicem heralde
Sosyal ağlarda paylaş

Müzisyenlere bence pek özenme derim :) çünkü türkiye'de müziğin durumu acınacak halde bence.
Ben 10 sene obua(hayır efenim o vücudu saran ve içine girdiğin kocaman enstürman değil,klarnet gibi bişey,bkz. google) üzerine eğitim aldım,okudum,çaldım mezun oldum.Netekim şimdi değil obuayı klasik müziği bırakma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.Okul bittiğinden beri obua çalmıyorum,ki fix bi şekilde enazından 2 günde bir çalışmak gerekirdi :D bırakmış gibi bişey sayılırım yani.Çünkü ömrüm boyunca sevmediğim bi işi yapmak istemedim.Ee sen necisin,ne iş yaparsın diye sorarsanız şuanda bass gitar çalıyorum,ve bass gitar ilede devam edeceğim(yurtdışına giderek okuyaraktan okulu jazz ve afrobeat,performans üzerine).Bence insan sevdiği şeyi yapmalı,bunu yapabilmek içinde kasmalı,bişekilde olur çünkü,çalışan kazanır derler ya,öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer amatör olarak müzisyenlik yapıyorsan ve bu iş sonradan mesleğin haline geldiyse keyif aldiğın birşeyi para kazanmak için yapıyor haline dönüşüyorsun. bu da eskisi kadar keyif vermez insana emin ol.

ben okuduğu mesleği yapmayan birçok insan tanıyorum ve gayette mutlular. ama diploma gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Diploma her şekilde gerekli biyerde.Yani bigün geri dönüşün olabilsin enazından işsiz kalırsan :D Buarada müzik olayında şöyle bişeyde var.Müzisyenliğin bi nevi sınırları yok gibi bişey bence.Bigün çok iyi biyerde işini yapıp çok para kazanıyoken(gerçekten çok) ertesi gün pat diye işin yalan olabilip ortada kalabiliyosun yani.Veya bi solist'e çalıyosun.Solist kişi 1 milyar alıyo sen 50 milyon gibi.Yani müzisyenliğide bian çok sevip bian nefret edebilirsin.İyi bi isim yapmak çok zor müzik piyasasinda da(müzisyenleri baz alarak söylüyorum).2 kişi çamur atarsa,adın öylecede kalabiliyo.Ama "şu şöyle çok feci güzel çalıyo" diye isim yaparsan,istersen enkötü çalan adam ol,öyle bahsediliyosa adından "ben x liradan aşşağı gelmem" gibi şansın oluyo vesaire.Karışık işler müzik işleride.Bazen akıl sağlığını zorluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Elemires said:
Ya sen yine kimya bölümünde okuyosun ben jeofizik mühendisliğindeyim kimse ne olduğunu bile bilmio sen yat kalk dua et haline :D

E bende konservatuvar/obua'dan mezunum.Obua deyince milletin sürekli "haa o şu gocaman olan şey demi?" diye tepki vermesi gibi bi olay var.Hatta bigün durakta otobüs beklerken,elimde duran obua'nın ufak çantasını alet çantası,benide tamirci sananlar bile oldu yani :)

ombakkombak said:
Başka bölüm kazanamadın mı yoksa zorla mı soktular?

Bizim okulda öss olayı yoktu.ilkokuldan sonra girip üniversiteden çıkıyosun 10 sene.Girerken bu işin senin mesleğin olacağının bilincinde bile olmuyosun belkide :)
Sosyal ağlarda paylaş

kenzap said:
ben hukuk okuyorum sevmek ne kelime nefret ediyorum. Zorla sokdular evet.
bişey söyleyece ben hep avukat olmak istemiştim, matematik ve fenle de aram iyidi o yüzden sayısal seçmek zorunda kaldım o günü de hatırlıyorum öle müdür yardımcısı
- olum senin bu bu derslerin çok yüksek sen sayısal okumalısın ( tarih coğrafya türkçem de hepsi türkçe hariç 5 bu arada ) diyip öle sayısala yazılmıştım
ombakkombak said:
Başka bölüm kazanamadın mı yoksa zorla mı soktular?
o daha traji komik, makine müh yerine maden müh. kodlayıp kazndığım sene üni ye kayıt yaptırmadım, puanımı düşürdüler yarı orta öğrenimle girdim , soktular yanii..
Sosyal ağlarda paylaş

kamu yonetimi okuyorum, hobim. Kitaplarin sayfasina acmadan takir takir geciyorum yuksek notlarla

benimde aklima zaten bildigim bolumde ne diye okuyorumki bana bir artisi olmuyor dusuncesi takiliyor

abuk bir egiti msistemi var isini sevmiyen insanalr yetistiriyor insanalr islerinde mutlu olmayinca uretkenlik dusuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Sporculara özenme durumu sezdim, el koyayım hemen.

Aktif sporla uğraşacaksan misal basketbol;
Günde 3 antrenman.
Sabah kros, öğlen kondisyon, akşam teknik, taktik.
Sosyal hayat = 0
Sevgili durumu (Kız basketbol takımında değil ise) = 0

Kulübün zengin değilse ufacık arabada deplasmana gidersin. O yorgunlukla maça çıkarsın, performansın değerlendirilirken yorgunluğun göze alınmaz. Keza maaşında öyle.

Misal atletizm.
Kusana kadar antrenman yaparsın, yarış günü moralin bozuk olur. Fizyoloji gereği sıçarsın.

Eğitim olarak bakacak olursak;
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü okuyorsan şayet uygulama derslerin sınırlıdır. Genelde formasyon dersleri görürsün. Drama, Ritm Eğitimi ve Dans, Halk Oyunları ve Eğitsel Oyunlar görebileceğin en zevkli derslerdir.
Onun dışında Anatomi, Egzersiz Fizyolojisi, Tarih, Türkçe I-II, Eğitim Psikolojisi...vs.vs. göreceğin zehir derslerdendir.

Spor Yöneticiliği bölümünü okuyorsan Spor ile alakası olmadığını görürsün.
Türkiye'nin Yönetim Yapısı, Hukuk, Muhasebe, Mesleki Yabancı Dil tarzı dersler görürsün.

Antrenörlük Eğitimi bölümünde de bunlar hemen hemen aynı.

Aslında olay işini sevmekte bitiyor.
Ben hem aktif spor ile uğraşıyorum hemde eğitimini alıyorum. Öğretmenlik II. sınıf öğrencisiyim.

Mutluyum çünkü işimi yapıyorum.
Sende böyle düşünürsen rahatlarsın ;)

Mujka.
Sosyal ağlarda paylaş

mühendislik.
çok ağır teoriler barındırdiği için bayabilio
benim daha anlamakta zorlandığım şeyleri ,bazı adamlarin bulup geliştirmiş olmasi.Bazen darallar basıyor adam bunlari bulmus ,araştırmış,geliştirmiş ben anlarken zorlanıyorum diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
kamu yonetimi okuyorum, hobim. Kitaplarin sayfasina acmadan takir takir geciyorum yuksek notlarla

benimde aklima zaten bildigim bolumde ne diye okuyorumki bana bir artisi olmuyor dusuncesi takiliyor

abuk bir egiti msistemi var isini sevmiyen insanalr yetistiriyor insanalr islerinde mutlu olmayinca uretkenlik dusuyor
zaten olayda bu abi, ben tahmin ediyorum senin nekadar rahat okudğunu derslerde nasıl mutlu olduğunu ws ws
Sosyal ağlarda paylaş

şemsiyedir efenim.. ve tabii onun açılmasıdır en gralından (kral yani)

geyik bi yana gösterşili bir sülüktür. şöle ki, artık size yapışmış sizi bırakmayan bir sülük haline gelmiştir. öyle bi sülük ki, hem kanınızı emer, hem de sizin "adam" olmanıza sebep olur. insanlar sizi sülüğünüzle özdeşleştirirler ve siz habire "yok.. ben o sülük değilim, sevmiyorum" demek zorunda kalırsınız. ama insanlar sülüğünüze hayrandır. "keşke ben de o sülükle yaşasam" derler..
ha o sülük paso kanınızı emer, canınızı yakar.. bi süre sonra iplemezsin sülüğü, sabah kalkınca selam falan bile verirsin..

sonuç olarak sıkıcı ve boğucu bişi işte. ama gösterişine kapılıp sonra sülüğünü seven de çok var..

beni shaolin rahiplerinin yanına götürün.. onlarla yaşamak istiyorum. sülüğümden uzak bi şekilde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...